Jak powiedzieć bliskiej osobie?
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- ModTeam
- Kontakt:
Kolejny pomysł na wytłumaczenie się z noszenia pończoch:
http://wiadomosci.onet.pl/nauka/prosty- ... omosc.html
http://wiadomosci.onet.pl/nauka/prosty- ... omosc.html
- Iga
- Zaawansowany
- Kontakt:
Trzeba powiedzieć...ciężko jest żyć z kimś, Kto Cię nie akceptuje. Nero to przerabiał. Jeśli nawet kobieta odejdzie, to jest to mniejsze zło. Ile można udawać? Chować się po kątach? Ile można udawać kogoś innego, niż się jest? Wiem, co mówię. Sama przeżyłam szok. Ale za nic w świecie nie zrezygnuję z Nero. Miałam na tyle w sobie zrozumienia i jakieś takiej mądrości życiowej, że potrafiłam to wykorzystać dla urozmaicenia naszego życia. A teraz rajstopy to norma. Bywa ciężko, ale nasz związek ma solidne podstawy. Dlaczego miała bym odejść?
Jestem szczęśliwa, a jeśli ktoś ma z tym problem, to jego problem...
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- Kontakt:
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
- Iga
- Zaawansowany
- Kontakt:
- Jonasz
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
- Jonasz
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Powiedzenie bliskiej osobie o rajstopach raczej nie zawsze ma sens , niewiele osób jest w stanie zaakceptować ten fakt a już rozmowa przed ubraniem może być trudna Sam zacząłem nosić legginsy ponieważ kupiła mi je żona natomiast reakcja rodziny była różna , moja siostra spytała się dlaczego nie nosze spodni ; odpowiedziałem że wolę legginsy bo są wygodniejsze ale nie zaakceptowała mówiąc że to niemęskie . Usłyszałem też komentarz że jest Ok .
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Jonasz, nie zgodzę się z Tobą co do tego, że powiedzenie bliskiej osobie o tym, że nosi się rajstopy ma sens. Czy chciałbyś żeby Twoja żona miała przed Tobą jakiekolwiek tajemnice?
Na swoim przykładzie mogę śmiało powiedzieć, że ujawnienie tajemnicy o rajstopach było dobrym posunięciem, bo nareszcie mogę czuć się sobą przy osobie, którą kocham - a to jest chyba najważniejsze. Wiadomo, że na początku mogą się pojawić wątpliwości jak zareaguje ta druga osoba ale jeśli macie do siebie zaufanie i kochacie się z wzajemnością, to gwarantuję każdemu, że ta osoba to zaakceptuje.
Na swoim przykładzie mogę śmiało powiedzieć, że ujawnienie tajemnicy o rajstopach było dobrym posunięciem, bo nareszcie mogę czuć się sobą przy osobie, którą kocham - a to jest chyba najważniejsze. Wiadomo, że na początku mogą się pojawić wątpliwości jak zareaguje ta druga osoba ale jeśli macie do siebie zaufanie i kochacie się z wzajemnością, to gwarantuję każdemu, że ta osoba to zaakceptuje.
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Zgadzam się z Kacprem. Najważniejsza jest szczerość i pełne zaufanie w związku. To podstawa od której należy zacząć. Temat rajstop może być ciężkim orzechem do zgryzienia dla nie jednej kobiety gdy dowie się że jej facet lubi je nosić. Jednak rozmowa na ten temat i zrozumienie z pewnością zaowocują trwałym, solidnym związkiem.
- Jonasz
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Trochę się zakręciłem pisząc na ten temat - chodziło mi o to że nie zawsze rozmowa ma sens - czasami lepiej po prostu postawić przed faktem dokonanym oczekując na reakcję , z mojego punktu trudno mi ocenić jaka może być trudność w znalezieniu zrozumienia z drugiej strony bo sam nie byłem w takiej sytuacji
-
- ModTeam
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
- Iga
- Zaawansowany
- Kontakt: