Biżuteria
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- ModTeam
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- Jonasz
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
A ja mam hopla na punkcie łańcuszków, wisiorków, bransolet czy obrączek. Mam tego więcej niż moja żona o co zresztą nieraz suszy mi głowę - są to jednak wszystko ozdoby o męskim splocie i wyglądzie.
A tak poza tym to marzy mi się kolec w brwi, ale niestety ze względu na charakter pracy nie bardzo moge sobie na niego pozwolić
A tak poza tym to marzy mi się kolec w brwi, ale niestety ze względu na charakter pracy nie bardzo moge sobie na niego pozwolić
-
- ModTeam
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- Czechow
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
No masz rację - na biżuterię do pracy mogę sobie pozwolić, ale tylko męską. Reszta - w czasie wolnym. A z rajstopkami jest tak że noszę w zasadzie tylko w sezonie jesienno - zimowym pod długie spodnie. Nietety długie spodnie musze ubierać też w lecie więc na eksponowanie rajstopek poprzez zakładanie na nie tylko krótkich spodenek mogę pozwolić sobie tylko po godzinach.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Może i masz Radziu rację - może to kwestia przełamania się i odrobiny odwagi żeby przeciwstawić się reszcie. I tak mi się w sumie małymi kroczkami dużo udaje zrobić. W swoim środowisku jestem jedynym prawnikiem który nosi sygnety, bransolety czy łańcuchy i w sumie oprócz początkowego zskoczenia nie spotkałem sie nigdy z jakimiś negatywnymi reakcjami.
-
- Początkujący
- Kontakt:
A ja wam powiem, że lubię biżuterię. Na codzień noszę obrączkę oraz kolczyk w jedym uchu - damski, podebrałem żonie ;) Ciemny metal i jasna, okrągła cyrkonia. Trochę kojarzy mi się ze stylem gotyckim. Nigdy nie wzbudził emocji. Planuję upgrade na drugie ucho, żeby bylo symetrycznie :)
Marzą mi się pierścionki, lubię sobie postukać, pracując przy kompie :) Jakoś ciężko jednak znaleść coś unisex...
Co do doświadczeń z facetami w pierścionkach, to miałem kilku kolegów w klimatach metal/gotyk, gdzie obfite pierście na obydwu rękach to norma. Na nikim nie robi to wrażenia, więc można próbować wyprowadzać tą ozdobę poza pop kultury.
Z inną biżuterią nie mam dużo doświadczeń, coś tam się kiedyś nosiło...
Marzą mi się pierścionki, lubię sobie postukać, pracując przy kompie :) Jakoś ciężko jednak znaleść coś unisex...
Co do doświadczeń z facetami w pierścionkach, to miałem kilku kolegów w klimatach metal/gotyk, gdzie obfite pierście na obydwu rękach to norma. Na nikim nie robi to wrażenia, więc można próbować wyprowadzać tą ozdobę poza pop kultury.
Z inną biżuterią nie mam dużo doświadczeń, coś tam się kiedyś nosiło...
- Jonasz
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Początkujący
- Kontakt:
W zasadzie to ciężko powiedzieć...Adriano30 pisze:MJC - pierścienie w sensie męskich obrączek czy raczej sygnety?
Raczej bardziej coś w stylu sygnetu...
Ponieważ jednak mam bardzo szczupłe palce, to żaden męski sygnet, pierścień, ani
obrączka nie podejdzie... i pewnie wyglądałby groteskowo...
Obrączkę ślubną mam w rozmiarze o 1 większym niż żona
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- Pogas_pl
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Re: Biżuteria
W męskiej podobnie jak damskiej biżuterii liczy się umiar. Raczej nie chcemy wyglądać jak gangsterzy obwieszeni złotem i srebrem żeby zamanifestować swoją pozycję. Dobierając wszelkie bransoletki, łańcuchy warto kierować się gustem i wyczuciem smaku.papa_smerf pisze:Podobno najlepszym przyjacielem kobiety jest biżuteria, nasuwa mi się pytanie: czy jako mężczyźni macie ochotę na noszenie różnych ozdóbek np. łańcuszków na nadgarstkach, sygnetów, kolczyków oficjalnych i intymnych.
Ja noszę jedynie obrączkę ślubną, i nie mam ochoty na więcej, ale ostatnio widziałem faceta z trzema pierścieniami na ręce.
www.pogas.pl - bielizna damska i męska
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
-
- Początkujący
- Kontakt:
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
-
- Początkujący
- Kontakt:
Pochwalę się :)
Tydzień temu, nieco spontanicznie, zrobiłem sobie dwa nowe kolczyki w uszach.
(miałem do tej pory tylko 1).
Co lepsze, poszedłem do kosmetyczki z żoną i obydwoje poddaliśmy się temu zabiegowi ;) (ma jedynie 2 dziurki, z racji, że stare zarosły)
Już wcześniej wspominałem żonce, że także zrobię kolejne kolczyki - jakoś nie marudziła. Pani kosmetyczka nie była także jakoś wielce zdziwiona, tylko marudziła,
że nie będzie miec dla mnie odpowiedniego wzoru (coś tam się jednak znalazło).
Wszystkie kolczyki które noszę są damskie, nieduże, jeden z cyrkonią.
Wrażenia?
Hm... jak do tej pory nikt nie zwrócił na to głośno uwagi.
Większość ludzi nawet nie zauwazyła i dopiero gdy ja zwracam uwagę, to są
zauważają.
Na ulicy to sam nie wiem, może i czasem się ktoś na mnie gapi, ale powodów może być multum :)
Jak się uszka zagoją to mam zamiar nosić małe damskie kolczyki, raczej z cyrkoniami, a co tam :)
Tydzień temu, nieco spontanicznie, zrobiłem sobie dwa nowe kolczyki w uszach.
(miałem do tej pory tylko 1).
Co lepsze, poszedłem do kosmetyczki z żoną i obydwoje poddaliśmy się temu zabiegowi ;) (ma jedynie 2 dziurki, z racji, że stare zarosły)
Już wcześniej wspominałem żonce, że także zrobię kolejne kolczyki - jakoś nie marudziła. Pani kosmetyczka nie była także jakoś wielce zdziwiona, tylko marudziła,
że nie będzie miec dla mnie odpowiedniego wzoru (coś tam się jednak znalazło).
Wszystkie kolczyki które noszę są damskie, nieduże, jeden z cyrkonią.
Wrażenia?
Hm... jak do tej pory nikt nie zwrócił na to głośno uwagi.
Większość ludzi nawet nie zauwazyła i dopiero gdy ja zwracam uwagę, to są
zauważają.
Na ulicy to sam nie wiem, może i czasem się ktoś na mnie gapi, ale powodów może być multum :)
Jak się uszka zagoją to mam zamiar nosić małe damskie kolczyki, raczej z cyrkoniami, a co tam :)
- Jonasz
- Się Rozkręca
- Kontakt: