Męskie rajstopy.

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Tommy_2011
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Tommy_2011 » 22 cze 2011, 23:44

byczunio pisze:Tommy, a jak wogóle nosi się rajstopy na bokserki? Bo ja sobie tego nie za bardzo wyobrażam. Chyba, że masz obcisłe bokserki. W USArmy specjalnie wprowadzili pończochy dla żołnierzy noszących bokserki.
bokserki są obcisłe, a część nogawkowa jest króciutka, coś w tym stylu
http://www.sestosenso.pl/sklep/bokserki ... ar-12.html
mam też i takie:
http://allegro.pl/wyszczuplajace-bokser ... 05723.html
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 23 cze 2011, 10:33

Radziu pisze:Myślisz że kobietom by przeszkadzał?
Radziu ,z pewnością nie .Kobiety mają rajstopy z rozporkami ,właściwie to z dziuą :-P
Ja rozporka ,w tych rajstopach z Lidy ,nie używałem ,bo było niewygodnie go używać.
W tych rajtkach z Adriana ,pewnie będzie rozporek.Chociażby po to ,żeby odrózniały sie od damskich.Przecież nie włoża damskich rajstop i napiszą na pudełku ,ze to rajstopy dla mężczyzn :lol: .
Mi osobiście nie przeszkadzałoby ,że nie miałby rozporka .Tylko czy wtedy ,własciwie można by je nazywać męskimi?
Jednak dla przyciągnięcia i przekonania większej męskiej klienteli do tego towaru ,to pewnie firma nie zdobyłaby sie na to,żeby rajtki takie były bez rozporka.
big fish
Awatar użytkownika
Wojtas
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Wojtas » 23 cze 2011, 12:42

Dokładnie big fish mam to samo zdanie
Tommy_2011
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Tommy_2011 » 23 cze 2011, 13:36

A więc rozporek będzie bardziej ze względów marketingowych niż rzeczywistej potrzeby klientów. Męskie rajstopy dla mnie powinny być przede wszystkim dostosowane pod względem rozmiarowym oraz kolorystyczno-wzorkowym.
Płynna jest granica pomiędzy rajstopami damskimi, a męskimi, a nazwanie ich męskimi jest tylko dla lepszego samopoczucia panów, którzy chcą je nosić, ale się wstydzą. Trochę to dla mnie zabawne, ale jeśli na tym nie ucierpi ich ego, no niech i tak będzie.
Ważne, żeby te rajstopy trafiły do zwykłych sklepów, bo większość Pań tam kupuje, a kupując sobie może i dla swojego starego kupią dla wypróbowania.
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 23 cze 2011, 16:01

Tommy_2011 pisze:A więc rozporek będzie bardziej ze względów marketingowych niż rzeczywistej potrzeby klientów.
No ,niekoniecznie .Przecież sa tacy z pewnością co używają rozporków ,czy w bokserkach,kalesonach,getrach,itd.Ale z pewnością ,żeby może ośmielić innych panów ,do wypróbowania nowej bielizny,i żeby nie narażac ich na głupie docinki ,ze strony bliskiej rodziny,czy znajomych,kolegów będą one dla odróznienia z rozporkiem.Mi tam nie będzie przeszkadzać ,czy z rozporkiem ,czy bez.Kto będzie chciał ,to będzie używał,tak jak używa właśnie w getrach czy innej bieliżnie
Co do tego ,żeby one trafiły do sklepów ,to raczej wątpię.Z pewnością,gdyby trafiły do sklepów, pomogłoby to w rozreklamowaniu takiego towaru,i ludzie mieli by szansę sie [może pierwszy raz]z czymś takim spotkać.
Możemy tylko" gdybać" ,bo nie wiemy ,co firma planuje ;jakie ilości chce w ogóle wyprodukować .
Chociaż wg mnie to ma szlak już przetarty z tym towarem,bo zrobiłą to Lida.I chyba nie straciła na tym pomyśle.
big fish
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 23 cze 2011, 16:36

Tommy,
Na obcisłe zgoda. bo ja jako bokserki kojarzę coś takiego:
http://allegro.pl/bokserki-bawelniane-c ... 92541.html
a te drugie, to są damskie gacie! Nie uciskają nadmiernie przyrodzenia?
A prawdziwy mężczyzna nawet jakby miał sobie spodnie oblać, to musi skorzystać z rozporka, bo ściąganie spodni w dół jest dziecinne (no i boją się, ze w tym momencie ktoś może dobrać się im do tyłka), a siadanie to totalne zniewieścienie. A propos, wiecie, że są feministki, które sikają na stojąco?!?
Radziu

Post autor: Radziu » 23 cze 2011, 17:02

big fish pisze:W tych rajtkach z Adriana ,pewnie będzie rozporek.Chociażby po to ,żeby odrózniały sie od damskich.
Czyli damskie rajstopy z wszytym rozporkiem można uznać za męskie?
big fish pisze:Mi osobiście nie przeszkadzałoby ,że nie miałby rozporka .Tylko czy wtedy ,własciwie można by je nazywać męskimi?

Rozporek uczyni je męskimi, rozporek czyni męskość ;)
big fish pisze:żeby nie narażac ich na głupie docinki ,ze strony bliskiej rodziny,czy znajomych...

I bedziesz tak latał z tym rozporkiem i pokazywał wkoło?
Ostatnio zmieniony 23 cze 2011, 17:52 przez Radziu, łącznie zmieniany 1 raz.
Radziu

Post autor: Radziu » 23 cze 2011, 17:10

byczunio pisze:a te drugie, to są damskie gacie!
Te drugie to nawet nie jest bielizna.
byczunio pisze:ściąganie spodni w dół jest dziecinne

Przecież uchylając majtki, rajstopy, spodnie z przodu, nie trzeba ich ściągać z tyłu.
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 23 cze 2011, 18:08

I bedziesz tak latał z tym rozporkiem i pokazywał wkoło?
Nie o to chodzi ,czy ja będę latał? Można sobie łatwo wyobrazić sytuacje ,gdy facet jest w domu i zmienia spodnie ,a przy okazji ,czy to ktoś z rodziny bliższej ,czy kolega ,koleżanka żony ,czy kto by tam nie był ,przy takiej syt.na jakąs uwagę : założyłeś żony rajstopy? Mozna bez jakiegoś skrępowania wyjaśnić ,że to jest męska bielizna ,bo ma rozpoaporek.i się uniknie jakiś domysłow ,że ktoś będzie podejrzewał takiego faceta ,że może jest fetyszystą .

czy rozporek czyni męskość?Akurat w jeżeli odnosi się to ,do rajstop ,to najwyrażniej tak.Bo jaki inny znajdziesz wyróżnik?
czy damskie z rozporkiem można uznać za męskie?Jeżeli taki jak mają te typowo męskie ,to tak.
Radziu ,jęzeli nie widzisz róznicy ,że meskie z tym rozporkiem to prawdziwie męskie,to możesz je zakupić np.dla swojej małżonki na prezent.A co Ci szkodzi.
big fish
Awatar użytkownika
Wojtas
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Wojtas » 24 cze 2011, 15:31

Osobiście uważam że rajstopy czy leginsy o grubości 20 den (takie mają być produkowane przez firmę Adrian)jeżeli nie mają rozporka to są tradycyjnymi rajstopami , których w handlu do wyboru i koloru. Rozmiarówka? Mam 180 cm wzrostu i praktycznie damski rozmiar rajstop 4 lub 5 pasuje na mnie. Rozporek (może nawet nie używany przez panów) wyraźnie odróżnia ten produkt od rajstop damskich lub przez niektórych zwanych Unisex.
Radziu

Post autor: Radziu » 27 cze 2011, 00:21

big fish pisze: Nie o to chodzi ,czy ja będę latał? Można sobie łatwo wyobrazić sytuacje ,gdy facet jest w domu i zmienia spodnie ,a przy okazji ,czy to ktoś z rodziny bliższej ,czy kolega ,koleżanka żony ,czy kto by tam nie był ,przy takiej syt.na jakąs uwagę : założyłeś żony rajstopy? Mozna bez jakiegoś skrępowania wyjaśnić ,że to jest męska bielizna ,bo ma rozpoaporek.i się uniknie jakiś domysłow...

Tyle że jak ze zdjęcia wynika są to rajstopy do krótkich spodni. Zresztą inaczej nie miałyby wzorka, bo jaki jego sens jak go nie widać. Więc musiałbyś specjalnie spodnie ściągać żeby się wytłumaczyć :)

Do takich celów jak piszesz wystarczy wszyta metka z napisem 'for men'. Zreszta ja nie widzę powodu żeby komuś rozporek pokazywać czy cokolwiek wyjaśniać w temacie.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 27 cze 2011, 00:25

Szkocka krata to wzór prawdziwych szkockich twardzieli.
dr.eklektyczny
Radziu

Post autor: Radziu » 27 cze 2011, 10:50

Doktorku, obawiam się że i tak będziesz musiał ściągnąć spodnie aby udowodnić męskość swoich rajstop :lol:
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 27 cze 2011, 16:24

Radziu a po co od razu ściągać?? Przecież wystarczy mieć przy sobie opakowanie po tych rajstopach i pokazywać wszystkim "ciekawskim" samo opakowanie.
Przecież jak ktoś zobaczy opakowanie firmowe to nie będzie posądzał o "wyprodukowanie" specjalnie opakowania żeby się tłumaczyć innym :-P
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 27 cze 2011, 16:28

Radziu pisze:
Tyle że jak ze zdjęcia wynika są to rajstopy do krótkich spodni. Zresztą inaczej nie miałyby wzorka, bo jaki jego sens jak go nie widać. Więc musiałbyś specjalnie spodnie ściągać żeby się wytłumaczyć :)
A kto tak powiedział,że tylko do krótkich spodni.Kązdy nosi jak chce .Jeżeli pod spodnie ,to jak wyżej pisałem mogą zastępować skarpetę,czyli nie trzeba zakładać dodatkowo innej.A co do wzorka to możesz ,jak tak chcesz się nim pochwalić ,nosić do krótkich.
Ja myślałem o zastosowaniu tego wzorka ,jako udającego skarpetę.
big fish
Radziu

Post autor: Radziu » 27 cze 2011, 16:57

jak by miał udawać skarpetę to byłby o wiele krótszy. w każdym razie czekam na relację z afiszowania się rozporkiem.

Anipoki życzę powodzenia w codziennym chodzeniu z opakowaniem pod pachą ;-)
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 27 cze 2011, 17:27

Radziu pisze:jak by miał udawać skarpetę to byłby o wiele krótszy. w każdym razie czekam na relację z afiszowania się rozporkiem
A jakie ma to znaczenie dla "udawania"skarpety,że ten wzór jest dłuższy?przecież to w niczym nie przeszkadza.Chodzi o to ,że jak masz takie rajtki założone ,nie masz skarpety na nich,to jeżeli np siadasz na krześle to unosi sie nogawka i wtedy widać ,że to jest skarpeta. Gdzieś na tym forum była rozmowa ,że ktoś tam poszedł do lekarza i siedział w poczekalni ,a jakaś /jakieś osoby się przyglądały na jego odkryte rajtki,które były widoczne miedzy końcem nogawki .a butem.Najwidoczniej ci co się przyglądali widzieli,ze to są rajtki bez wątpienia.A mając te rajtki mozesz mieć pewnośc ,że nikt się jakś nachalnie nie będzie przypatrywał,i szeptał do kolezanki,czy koleżki z ławki i będa jakieś głupie uśmiechy.Mówię mniej więcej o takiej syt. jaką opisuje Byczunio z piaskownicy.
Ja rozumiem Radziu ,że ty jesteś przyzwyczajony do takich sytuacji ,że jak ktoś u Ciebie zobaczy rajtki na nodze ,to reakcja jaka by nie była tych osób ,spłynie po Tobie jak woda po kaczce.
Ja noszę rajtki nie dla afiszowania sie ,tylko wyłącznie jako ocieplacza

A co do afiszowania się rozporkiem ,to podałem przykład w jakie syt.on może byc pomocny w wytłumaczeniu niektórym osobom .Ludzie róznie reagują ,i w takim przykładzie rozporek uciąłby jakieś głupie komentarze w przytoczonej przykładowej sytuacji.
Przykładowej!!!Nie wiem jeszcze Radziu czy mam jakieś kolejne przykłądy podawać Ci dla lepszego zrozumienia sensu o czym piszę :lol:
big fish
Radziu

Post autor: Radziu » 27 cze 2011, 17:41

Nie ma już co tlumaczyć, czekam tylko na relację z realnych sytuacji kiedy to taki rozporek uratuje Cię przed komentarzami. Wątpię jednak, że się doczekam, bo, sam się przekonasz że się myliłeś.
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 27 cze 2011, 18:26

Radziu pisze:(...) czekam tylko na relację z realnych sytuacji kiedy to taki rozporek uratuje Cię przed komentarzami. Wątpię jednak, że się doczekam, bo, sam się przekonasz że się myliłeś.

A no zapewne się nie doczekasz.Ale mogę Cię zapewnić ,że będą w jakiś okolicznościach,gdzie musiałbym zdjąc spodnie przy obcych ludziach ,i miałbym rajtki męskie ,czyli z rozporkiem ,nie czułbym sie w żaden sposób zażenowany.Odwrotnie natomiast rzecz by się miała ,gdybym miał na sobie babskie rajtki w takiej syt.
Zresztą z takiego założenia wychodzą też producenci rajstop.No bo po co by mieli dodatkowo podnosić koszt męskich rajstop wszywając rozporek.Przecież gdyby myśleli tak jak Ty,to wrzucili by damskie rajtki do opakowania z napisem" dla facetów",co obniżyloby cenę .a co jest bardzo ważne i ma nie mały wpływ na sprzedaż.Jednak tego nie robią.
big fish
Radziu

Post autor: Radziu » 27 cze 2011, 18:37

Ok, mogę się zgodzić z tym, że niektórym ten rozporek może poprawić samopoczucie.
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 27 cze 2011, 19:29

Jestem pewien, że większość facetów jeszcze długo nie dowie się o istnieniu rajstop męskich więc tym bardziej nie będą zorientowani w temacie rozporka. Uważam, że nawet mając te damskie rajstopy na sobie można śmiało ściemniać, że są to męskie jeśli już ktoś koniecznie chce się tłumaczyć. A niedowiarkom można podać po prostu nazwę producenta rajstop męskich i niech dalej już proszą o pomoc wujka google.
Im bardziej się będziemy tłumaczyć tym bardziej to będzie odebrane na naszą niekorzyść. Jeśli ktoś nosi i nie robi z tego wielkiego halo, nie tłumaczy się to nie spotka się także z żadną reakcją otoczenia. Obcy ludzie czy też znajomi raczej będą wstydzić się zagadać. Wiem to z własnego doświadczenia.
Radziu

Post autor: Radziu » 27 cze 2011, 20:00

Zgadzam się z tym co napisał nero. Potwierdza to też moje doświadczenie.
Awatar użytkownika
Wojtas
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Wojtas » 27 cze 2011, 22:25

To po co walki o męskie rajstopy i oczekiwania na opakowania?
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 27 cze 2011, 22:53

Radziu, specjalnie zostawiłem sobie w pracy paragon z zakupu laieru dla mężczyzn by niedowiarków kłuć w oczy, więc Anikopki może nosić opakowanie męskich rajstop, zupełnie jak w reklamie Perwolu.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 27 cze 2011, 23:30

A mne to jak zwykle obchodzi jak przebiśniegi w lipcu. Dla mnie mogą być damskie bez rozporka a kto zobaczy to niech się domyśla co chce.
dr.eklektyczny
ODPOWIEDZ