Witam - Tomaszek
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Początkujący
- Kontakt:
Witam - Tomaszek
Witam wszystkich, mam 20 lat, i od zawsze interesowały mnie rajstopy, zawsze chciałem je mieć, ale boję się kupić
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Witamy Tomaszek. Napisz coś więcej, może w osobnym wątku o sobie, skąd jesteś, dlaczego boisz się kupować rajstopy. Na pewno postaramy coś doradzić w tym temacie. Rejestracja na tym forum to już znaczny postęp i krok do przodu dla Ciebie tak więc tym bardziej miło, że chcesz podzielić się z nami swoim doświadczeniem
- phmenpl
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Gaduła
- Kontakt:
Tommy_2011 jak nie mozesz przełamać strachu przy kupowaniu rajtek,to na razie kupuj przez internet.
Na zmierzenie się z tym problemem ,zeby pójść ikupić w zwykłym sklepie możesz poczekać np do świąt .Wtedy taki zakup ,nawet jak to będą same rajstopy , w sklepie z damską bielizną ,nie wzbudzą niczyjego podejrzenia [bo pewnie tego się obawiasz ,ze ktoś z kolejki ,czy sprzedawczyni moze myśleć ,że to dla Ciebie].Wtedy ,w takiej syt. może sz pogadać śmiało ze sprzedawczynią ,co by Ci poradziła w tym zakupie.Mówisz ,ze to na prezent pod choinkę i tyle.A że ten prezent jest dla Ciebie tego jej nie musisz mówić ,to jasne.Tak samo możesz wykorzystać inne dni do zakupów gdzie nie będziesz się cykał,albo mniej cykał.Np Walentynki,czy Dzień Kobiet.
Ja rok temu akurat kupowałem w Walentynki dla siebie bieliznę i dorzuciłem 2 pary rajtków.W kolejce same kobiety ,i nikt się temu nie dziwił ,ze facet kupuje rajstopy.Nawet jedna co stała za mną ,powiedziała do innej ,jakieś swojej koleżanki ,ze jeszcze coś musi z bielizny wybrać "dla swojego".no to poszła miedzy półki szukać dla niego jakiegoś prezentu.
W kazdym razie ,mógłbyś spróbowac w taki właśnie dzień ,żeby i wyglądało to ,że kupujesz rajtki na prezent np dziewczynie ,żonie ,itd.Po takim jednym ,kilku zakupach ,zobaczysz ,ze potem już będziesz wchodził normalnie ,obojętnie w jaki dzień i sobie kupował ,nie oglądając sie czy ktoś sie przygląda dziwnie ,czy nie.
Na zmierzenie się z tym problemem ,zeby pójść ikupić w zwykłym sklepie możesz poczekać np do świąt .Wtedy taki zakup ,nawet jak to będą same rajstopy , w sklepie z damską bielizną ,nie wzbudzą niczyjego podejrzenia [bo pewnie tego się obawiasz ,ze ktoś z kolejki ,czy sprzedawczyni moze myśleć ,że to dla Ciebie].Wtedy ,w takiej syt. może sz pogadać śmiało ze sprzedawczynią ,co by Ci poradziła w tym zakupie.Mówisz ,ze to na prezent pod choinkę i tyle.A że ten prezent jest dla Ciebie tego jej nie musisz mówić ,to jasne.Tak samo możesz wykorzystać inne dni do zakupów gdzie nie będziesz się cykał,albo mniej cykał.Np Walentynki,czy Dzień Kobiet.
Ja rok temu akurat kupowałem w Walentynki dla siebie bieliznę i dorzuciłem 2 pary rajtków.W kolejce same kobiety ,i nikt się temu nie dziwił ,ze facet kupuje rajstopy.Nawet jedna co stała za mną ,powiedziała do innej ,jakieś swojej koleżanki ,ze jeszcze coś musi z bielizny wybrać "dla swojego".no to poszła miedzy półki szukać dla niego jakiegoś prezentu.
W kazdym razie ,mógłbyś spróbowac w taki właśnie dzień ,żeby i wyglądało to ,że kupujesz rajtki na prezent np dziewczynie ,żonie ,itd.Po takim jednym ,kilku zakupach ,zobaczysz ,ze potem już będziesz wchodził normalnie ,obojętnie w jaki dzień i sobie kupował ,nie oglądając sie czy ktoś sie przygląda dziwnie ,czy nie.
big fish
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
big fish, Przez internet wychodzi na prawdę bardzo drogo. Za koszt przesyłki masz kolejną parę rajstop albo nawet dwie. Na początek wybierz sobie jakiś mały sklepik z rajstopami. Jak tak bardzo się wstydzisz wyczaj taki moment, gdy nikogo w nim nie będzie, a jeśli nawet jedna czy dwie kobiety to nic Ci się nie stanie. Ewentualnie w markecie przy zakupach weź rajstopy. Chociaż najlepiej mieć jeden pewny punkt w którym będziesz kupował najczęściej. Wtedy będziesz mógł sobie nawet zamówić coś czego nie mają w sprzedaży, a mogą załatwić z hurtowni. Ja tak parę razy robiłem. Zawsze też otrzymuję poradę, gdy nie jestem pewien chociażby co do rozmiarów sprzedawcy, a w zasadzie sprzedawczynie wiedzą najlepiej, która firma ma zaniżoną lub zawyżoną rozmiarówkę. Im wcześniej się przełamiesz, by zrobić zwykły zakup rajstop tym prędzej się do tego przyzwyczaisz i zobaczysz, że to jest normalna sprawa. Rajstopy się kupuje tak samo jak skarpetki i majtki, a kobiety, które są w kolejce nie myślą od razu, że to dla Ciebie, chyba, że mówisz, że rozmiar jest potrzebny na Ciebie itp. Ja przez to dość szybko przeszedłem. Też jak pisałem wyżej kombinowałem i to była strata czasu i niekiedy pieniędzy.
-
- Gaduła
- Kontakt:
MusicManic,to że kupowanie przez intern.jest drożej to ogólnie wiadomo.Ja proponuję jemu dojście do kupowania metodą małych kroków.Jak sie dyga wejść do sklepy i normalnie kupić ,to musi przepłacać za kupowanie w intern.Ale zaproponowałem Jemu sposób na kupienie w sklepie.NIe każdy ma Tyle odwagi co Ty Musicmaniacu
Ja sam pamiętam ,że jak poszedłem kupić pierwsze rajtki [w ogóle pierwsze to miałem męskie z intern.] damskie to ,jak pisałem juz w powitalni,kupowałem tylko rajtki.Sklep duży samoobs.Podchodzę do kasy, w klejce kilaa kobiet ,kasjerka kobieta .Miałem lekką tremę.Coś jak bym miał wygłosić mowę na uroczystości przed zacnym gronem słuchaczy .Kasjerka, jak pamiętam ,kiedy jej wyciągałem drobne do zapłaty lekko sie uśmiechała.Może sie rzadko spotykała z takim widokiem,trudno powiedzieć.
W każdym razie kupiłem rajtki ,i tylko rajtki,i mimo ,ze była lekka cykoria ,to był to pierwszy raz zaliczony ,a potem to już było łatwiej.Ale każdy musi się do tego jakoś przekonać ,A ja Tommowi proponuję taki spokojny sposób.
Bo różnie może być ,że chłop się przejmie i ...jeszcze zemdleje przy kasie .
Ja sam pamiętam ,że jak poszedłem kupić pierwsze rajtki [w ogóle pierwsze to miałem męskie z intern.] damskie to ,jak pisałem juz w powitalni,kupowałem tylko rajtki.Sklep duży samoobs.Podchodzę do kasy, w klejce kilaa kobiet ,kasjerka kobieta .Miałem lekką tremę.Coś jak bym miał wygłosić mowę na uroczystości przed zacnym gronem słuchaczy .Kasjerka, jak pamiętam ,kiedy jej wyciągałem drobne do zapłaty lekko sie uśmiechała.Może sie rzadko spotykała z takim widokiem,trudno powiedzieć.
W każdym razie kupiłem rajtki ,i tylko rajtki,i mimo ,ze była lekka cykoria ,to był to pierwszy raz zaliczony ,a potem to już było łatwiej.Ale każdy musi się do tego jakoś przekonać ,A ja Tommowi proponuję taki spokojny sposób.
Bo różnie może być ,że chłop się przejmie i ...jeszcze zemdleje przy kasie .
big fish
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Przecież pisałem, że od razu też tak nie kupowałem, a za odważnego się nie uważam... Myślę, że jest pewna część facetów, którzy kupują swoim kobietą rajstopy np. na urodziny do kwiatów czy na imieniny lub nawet bez okazji. Więc moim zdaniem fakt, iż facet kupuje rajstopy nie jest czymś rzadko spotykanym...
-
- Stary wyga
- Kontakt:
A ja proponuję wybranie sklepu, w którym sprzedaje jakaś babcia - emerytka. Tam się najłatwiej zaczyna kupować "dla siebie". Poza tym osoba kupująca nie może mieć na twarzy wymalowanego poczucia winy, bo wtedy widać, że zboczeniec. Musisz siąść przed lustrem i zrobić sobie autopsychoterapię i wmówić, że kupowanie rajstop jest OK.
-
- ModTeam
- Kontakt:
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Strach przełamałem dawno, mam swoje ulubione sklepy, gdzie kupuję. Nie mówię, że to dla mnie, ale swoją wiedzą potrafię zakasować Panie i może się któraś zastanowi na tym faktem, ale mi to wisi. Przez sieć kupuję bardzo rzadko, jak nie mogę trafić w sklepie tego czego właśnie szukam, a i to staram się łączyć z innymi zakupami, albo kupować większą ilość, co by koszty przesyłki tak nie bolały:)big fish pisze:Tommy_2011 jak nie możesz przełamać strachu przy kupowaniu rajtek,to na razie kupuj przez internet.
-
- Początkujący
- Kontakt:
-
- Początkujący
- Kontakt:
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Początkujący
- Kontakt:
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Początkujący
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Jeśli masz obawy przed ekspedientką to idź do sklepu typu Tesco, Real, Carrefour sam sobie wybierzesz rajstopy z półki i wrzucisz do koszyka, a nawet jeśli mimo to będziesz miał obawy przed kasjerką, to znajdź sklep z kasą samoobsługową.
Co do ich chowania, to nie masz jakiejś swojej półki do której rodzice raczej nie zaglądają? Np. jakaś półka z płytami, gazetami lub czymkolwiek innym co rodziców nie interesuje?
Jeśli chodzi o pranie, to bierzesz rajstopy ze sobą gdy idziesz się np. myć wieczorem, i pierzesz je ręcznie w misce / umywalce - zajmie Ci to dosłownie 3 minuty. Potem wieszasz je u siebie w pokoju na grzejniku i rano masz je czyste i suche.
Co do ich chowania, to nie masz jakiejś swojej półki do której rodzice raczej nie zaglądają? Np. jakaś półka z płytami, gazetami lub czymkolwiek innym co rodziców nie interesuje?
Jeśli chodzi o pranie, to bierzesz rajstopy ze sobą gdy idziesz się np. myć wieczorem, i pierzesz je ręcznie w misce / umywalce - zajmie Ci to dosłownie 3 minuty. Potem wieszasz je u siebie w pokoju na grzejniku i rano masz je czyste i suche.