pantyhoseman pisze:mysle ze jest w dobrym wieku zeby to powiedziec :)
Właśnie o to chodzi. Rodzice są bardzo troskliwi o swoje dziecko i jeśli to mądrze uzasadni sprawa noszenia rajstop stanie się normalnością i jeszcze mama gotowa w prezencie mu coś kupić.
Dotychczas nie pisałem o tym, ale moja mama wiedziała, że noszę. Nie powiedziałem jej o tym, ale po prostu wpadłem. Nagle podczas wkładania spodni na rajstopy (granatowe 20 den) weszła do mojego pokoju. Tak bardzo szybko chciałem włożyć nogę do pozostałej nieubranej nogawki, że minąłem. Zahaczyłem i jakis fragment materiału i wyciąłęm piruet. Nogą w całej okazałości stanąłem na podłodze tuż przed okiem mojej mamy. Powiedziała wtedy:
-chodź, śniadanie gotowe.
Nic więcej. Dopiero po kilku dniach spytała robiąc pranie czy rajstop nie daję do prania.
Odpowiedziałem, że piorę sam, bo słyszałem że tak służą dłużej. Nigdy nie musiałem tłumaczyć po co i dlaczego. Miałem wtedy 17 lat.
Dlatego uważam za całkiem niezrozumiałe ukrywanie tego przed mamą. Ojciec to osobny rozdział i dlatego uważam, że matka pierwsza. Resztę już ona załatwi.
Ps. Nawet kiedy miałem problem z rozwianymi niesfornymi włosami, a wtedy nosiło się dość długie włosy, kupiła środki do trwałej ondulacji i zrobiła mi piękną falowaną fryzurę. To było raz, bo już więcej nie chciałem