Męskie rajstopy.
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Spójrzcie jak sytuacja wygląda z męskimi stringami. Pojawiły się w różnych sklepach, także w hipermarketach. Potem znikły ze sklepów sieciowych, obecnie są dostepne tylko w specjalistycznych sklepach z bielizną męską ze średniej i górnej półki. Hipermarketom nie opłaciło się nimi handlować, bo był na nie za mały zbyt. W rajstopy ani tym bardziej męskie spódnice wielkie sieci nie wejdą, a bez tego na zawsze pozostaną w Polsce produktami niszowymi.
-
- Gaduła
- Kontakt:
Byczuniu ,niech i tak będzie,że po jakimś czasie znikna z marketów/o ile tam najpierw rafią/.Nie miałbym nic przeciwko ,zeby potem trafiły do sklepów z meską odzieżą i bielizną.
Tak jak piszesz ,że stringi trafiły do wyspecjl.sklepów ,to i tak chyba nie najgorzej.Przpomniało mi sie przy tej okazji,ze jak przed zima 2 lata temu szukałem jakiejś bielizny pod spodnie ,i wiedziałem ,że o kalesony nie bedę pytał sprzedacę,to w męskim sklepie /z obsługą 2 kobiet i faceta/,proponowano mi tylko kalesony.Panie ekspedientki gotowe były wyciągać kalesony z pudełek ,i zachwalały ,że są to baweł.,białe i takie tam.Jak zapytałem o getry/wtedy jeszcze o męskich rajstopach nie wiedziałem/,to one dalej swoje z tymi kalesonami,że lepszego towaru jako ocieplacza na zimę nie ma .
Także nawet nie bylo by żle jakby męskie rajty trafiły chociaż do takich sklepów.
Tak jak piszesz ,że stringi trafiły do wyspecjl.sklepów ,to i tak chyba nie najgorzej.Przpomniało mi sie przy tej okazji,ze jak przed zima 2 lata temu szukałem jakiejś bielizny pod spodnie ,i wiedziałem ,że o kalesony nie bedę pytał sprzedacę,to w męskim sklepie /z obsługą 2 kobiet i faceta/,proponowano mi tylko kalesony.Panie ekspedientki gotowe były wyciągać kalesony z pudełek ,i zachwalały ,że są to baweł.,białe i takie tam.Jak zapytałem o getry/wtedy jeszcze o męskich rajstopach nie wiedziałem/,to one dalej swoje z tymi kalesonami,że lepszego towaru jako ocieplacza na zimę nie ma .
Także nawet nie bylo by żle jakby męskie rajty trafiły chociaż do takich sklepów.
big fish
-
- ModTeam
- Kontakt:
Ja z zamykaniem forum żartowałem. Nie wierzę w szybkie spowszechnienie rajstop na męskim tyłku.
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2011, 21:26 przez dr.pantyhose, łącznie zmieniany 1 raz.
dr.eklektyczny
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
że o żarówkach nie wspomnę .Kornecken pisze: bo rzeczywiście tu sporo offtopów, czasem całkiem ciekawych, jak np. opony zimowe Radzia. No offence :)
myślę że masz zakodowane we własnej głowie, że ubierając rajtki robisz coś złego - dlatego obawiasz się reakcji otoczenia. Prawda jest taka - że jeśli ktoś Cię zna i spotka cię w rajtkach - to z tego powodu zdania o Tobie nie zmieni, natomiast innych ludzi i tak nie interesuje w co się ubierasz (udokumentowane na forum w różny sposób). Tak więc postaraj się traktować rajtki jako zwykłe ubranie, wówczas i inni będą je tak postrzegali. Kiedyś również miałem opory przed tym, że ktoś zauważy że je noszę, obecnie jest to normalne ubranie w którym mogę pokazać się gdzie chcę. Nigdy raczej nie afiszuję się z rajtkami - ale również nie ukrywam. Spróbuj kiedyś się odważyć na publiczne pokazanie się w rajtkach - Twoje podejście do problemu może się wówczas radykalnie zmienić.big fish pisze:Mysle ,Danon ,ze są w stanie zrobic wrażenie na niejednym lekarzu i lekarce.
Tak zresztą jak na każdym .To indywidualna sprawa jak ktoś taki ubiór odbierze.Kazdy róznie reaguje ,bez wzgledu na zawód,wykształcenie itd.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
-
- Gaduła
- Kontakt:
Danon piszesz ,że obawiam się reakcji otoczenia. Tak ,obawiam się ,i to jest normalne.Bo jednak rajstopy nie są strojem powszechnie noszonym przez facetów w zach.kulturze,ani wschodniej
Napisałeś -Tak więc postaraj się traktować rajtki jako zwykłe ubranie, wówczas i inni będą je tak postrzegali.-to mi przypomina myślenie ,ze wystarczy zamknąć oczy i kłopoty jakie widzisz znikną.Ludzie są różni i róznie reagują ,nie zawsze tak jakbys sobie tego życzył.
Ja akurat bym sie żle czuł w miejscu publ. z odkrytymi rajstopami.Zresztą strój cienkie rajstopy i szorty w m. publ. u faceta też mnie jakoś by chyba drażnił.Jeszcze jak miałby spodnie rybaczki ,no to jakoś bym to przełknął.
Napisałeś -Tak więc postaraj się traktować rajtki jako zwykłe ubranie, wówczas i inni będą je tak postrzegali.-to mi przypomina myślenie ,ze wystarczy zamknąć oczy i kłopoty jakie widzisz znikną.Ludzie są różni i róznie reagują ,nie zawsze tak jakbys sobie tego życzył.
Ja akurat bym sie żle czuł w miejscu publ. z odkrytymi rajstopami.Zresztą strój cienkie rajstopy i szorty w m. publ. u faceta też mnie jakoś by chyba drażnił.Jeszcze jak miałby spodnie rybaczki ,no to jakoś bym to przełknął.
big fish
-
- ModTeam
- Kontakt:
-
- Gaduła
- Kontakt:
Doktorku ja jakos nie widze się nawet i w takich jak piszesz.Rajtki traktuję jako ocieplacz pod spodnie dlugie.W moim wykonaniu to i tak dużo ,bo jescze nie tak dawno marzłem w czasie zimy bez żadnych ocieplaczy.A że wyszło tak ,ze zamiast getrów kupiłem meskie rajty,a potem przerzuciłem sie na damskie /wiadomo-cena,dostępnośc itd/,to sam sie tego nie spodziewałem po sobie.Ale większych rewolucji w moim ubiorze wyjsciowym nie przewiduje
big fish
-
- Stary wyga
- Kontakt:
big fish, a ja parę lat temu nie spodziewałem się, że będę nosił sandały. Od czasu ukończenia 12 lat do prawie 40tki nie miałem ich na nogach. Nosiłem zawsze pełne buty a czasem całe lato przechodziłem w twarzozmianach (2 obozy harcerskie po 26 dni i studencki obóz wędrowny 14 dni). Teraz, na stare lata pomykam w sandałkach i chwalę sobie. Punkt widzenia zmienia sięz punktem siedzenia. Nawet nie zauważysz jak zrobisz coś co do niedawna uwazałeś za nierealne. Nigdy nie mów "nigdy"!
-
- ModTeam
- Kontakt:
-
- Gaduła
- Kontakt:
Dotore,mi też zdarzyło się wyjsc parę razy bez skarpetek,tylko rajstopy i dł.spodnie.
Byczuniu zgadzam się ,<Nigdy nie mów nigdy>,ale jak dla mnie to i tak już jest duży postęp ,bo po 1) zdecydowałem się nosić ocieplacze w zimie,po 2)noszę rajstopy ,co już jest dla mnie niezlym wyczynem,bo 2 lata wstecz jakby ktoś mi to zaproponował ,to bym niewyrobił ze śmiechu.
Ale jest aspetkt w noszeniu rajstop oficjalnie,publ.taki ,ze trzeba się liczyć z t.zw. otoczeniem.Bo to ,że ja noszę sobie rajstopy pod spodnie to moja sprawa;i mogę ubierać jakie tylko sobie chcę damskie ,męskie,koronkowe,fioletowe itd.Ale jakbym się wybrał w w słoneczną niedzielę na sumę ,w szortach i cielistych 20-stkach,to mógłbym niespodziewanie dostać zkrzywionym końcem laski w potylicę,a potem poleciałyby wyzwiska -Ty zboczeńcu,antychryście,poganinie ,odszczepieńcu ,itp.I nie pomogło by -Zmiłujcie sie ,ludzie.A potem,w najlepszym wypadku zostałbym wyniesiony przez 4 dziarskie staruszki za kończyny za kóściół.
Także z tym obnoszeniem sie w niecodziennym stroju ,to różnie może być.
Byczuniu zgadzam się ,<Nigdy nie mów nigdy>,ale jak dla mnie to i tak już jest duży postęp ,bo po 1) zdecydowałem się nosić ocieplacze w zimie,po 2)noszę rajstopy ,co już jest dla mnie niezlym wyczynem,bo 2 lata wstecz jakby ktoś mi to zaproponował ,to bym niewyrobił ze śmiechu.
Ale jest aspetkt w noszeniu rajstop oficjalnie,publ.taki ,ze trzeba się liczyć z t.zw. otoczeniem.Bo to ,że ja noszę sobie rajstopy pod spodnie to moja sprawa;i mogę ubierać jakie tylko sobie chcę damskie ,męskie,koronkowe,fioletowe itd.Ale jakbym się wybrał w w słoneczną niedzielę na sumę ,w szortach i cielistych 20-stkach,to mógłbym niespodziewanie dostać zkrzywionym końcem laski w potylicę,a potem poleciałyby wyzwiska -Ty zboczeńcu,antychryście,poganinie ,odszczepieńcu ,itp.I nie pomogło by -Zmiłujcie sie ,ludzie.A potem,w najlepszym wypadku zostałbym wyniesiony przez 4 dziarskie staruszki za kończyny za kóściół.
Także z tym obnoszeniem sie w niecodziennym stroju ,to różnie może być.
big fish
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Ciekawe, że staruszki tak nie reagują na dziewczyny w spodniach.big fish pisze:mógłbym niespodziewanie dostać zkrzywionym końcem laski w potylicę,a potem poleciałyby wyzwiska -Ty zboczeńcu,antychryście,poganinie ,odszczepieńcu
A poza tym skąd wiesz skoro nie próbowałeś? Obawiam się, że w każdych szortach, nie tylko załozonych na rajstopy będziesz przez moherowe babcie źle przyjmowany w kościele. I nie każę od razu iść w rajstopach do kościoła, w szczególnosci na sumę, tylko możesz zacząć od grilla, od łódkowania, od rowerowania lub jakiejkolwiek innej aktywności, która nie wymaga stroju wyjściowego.
-
- Gaduła
- Kontakt:
Nie no wiem,ze z tym opisem to trochę przesadziłem.Ale na razie to jednak sobię daruję publiczne wyjścia w rajtach.Jak dla mnie toi tak niezłe tempo mam w używaniu i zaadaptowaniu tej bielizny.
Czekam jak to sie bardziej upowszechni ,i głównie mi chodzi o to ,żeby taki towar jak męskie rajstopy pojawił się w zwykłych sklepach .To mogło by mnie jakoś ośmielić.
Czekam jak to sie bardziej upowszechni ,i głównie mi chodzi o to ,żeby taki towar jak męskie rajstopy pojawił się w zwykłych sklepach .To mogło by mnie jakoś ośmielić.
big fish
-
- Gaduła
- Kontakt:
To zależy ,jeżeli prod.rajstop bedą sie trzymac dotychczasowej polityki ,to tak.Ale ja mam nadzieje ,że gdyby kilku ważnych prod.rajstop zaczęło robić męskie rajtki w różnych grub.i kolorach ,to niekoniecznie trzeba by nosić je pod sopdnie.Takie rajtki można by dostać w sklepach z meską bielizną i odzieża ,i jeżeli taki towar nie byłby sezonowy ,że zniknąłby tak jak rajstopy lidy 40 den,tylko normalnie można by go dostać przed każdą jesienią,w sezonie zimowym ,to ludziska by przyjeli to część garder.męskiej za normalną ,i nie dziwiłby już widok gościa w rajtkach,nawet jakby sobie jadąc rowerem podwinął nogawkę i wystawalaby łydka w rajstopie.Tak samo zresztą ,jakby doszło do takiej syt.,to nawet jakbym poszedł do lekarza ,to nie miałbym oporów ,że muszę się rozeb.,a tu rajstopy.;bo ten towar byłby ogólnie dostępny ,a nie przez internet .
Dlatego mnie osobiście dziwi podejście prod.rajstop,bo biorąc statystycznie facetów jest ok.50 %klientów.Jeżeli byśmy szcowali ,że ileś tam % z nich na pewno nie ubierze ,nie kupi takiego stroju ,to z pewenością ,można przyjąc ,że kilkanaście % z nich by ten towar kupiło.Dla prod.wzrost sprzedazy o kilka %to jest ju z coś,a tu myślę ,że przy niewielkiej reklamie dostaliby więcej klientów.
Dlatego mnie osobiście dziwi podejście prod.rajstop,bo biorąc statystycznie facetów jest ok.50 %klientów.Jeżeli byśmy szcowali ,że ileś tam % z nich na pewno nie ubierze ,nie kupi takiego stroju ,to z pewenością ,można przyjąc ,że kilkanaście % z nich by ten towar kupiło.Dla prod.wzrost sprzedazy o kilka %to jest ju z coś,a tu myślę ,że przy niewielkiej reklamie dostaliby więcej klientów.
big fish
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
hmm - w tym wypadku powodem ataku bynajmniej nie byłyby rajtki tylko szorty - było nie było do kościoła chodzimy raczej w długich spodniach. Dziwi mnie również że w ościennym woj. są takie dziarskie babcie - u nas we wsi są raczej pobłażliwe i bynajmniej nie czepiające się ubioru bliźniego, a na pewno nie rajstop noszonych pod długimi spodniami - również do kościoła.big fish pisze:Ale jakbym się wybrał w w słoneczną niedzielę na sumę ,w szortach i cielistych 20-stkach,to mógłbym niespodziewanie dostać zkrzywionym końcem laski w potylicę,a potem poleciałyby wyzwiska -Ty zboczeńcu,antychryście,poganinie ,odszczepieńcu ,itp.I nie pomogło by -Zmiłujcie sie ,ludzie.A potem,w najlepszym wypadku zostałbym wyniesiony przez 4 dziarskie staruszki za kończyny za kóściół.
- dla mnie to utopia - w latach 70 rajstopy męskie były może popularniejsze od kalesonów i nikt nie nosił ich bez spodni (no bo na spodnie to trudno by je było założyć ). Nie wiem w jakim jesteś wieku - ale z czasem pewnie staniesz się do tego stopnia niezależny, że otoczenie i jego reakcje (których i tak nie ma) będzie ci powiewać.... czego życzę.big fish pisze:gdyby kilku ważnych prod.rajstop zaczęło robić męskie rajtki w różnych grub.i kolorach ,to niekoniecznie trzeba by nosić je pod sopdnie.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Gaduła
- Kontakt:
Danon nie wiem ,czy serio piszesz o tym ,porównując sytuację rynkową w prl,i teraz .Bo jaki ten kapitalizm jest ,ale jest ,a to co było w komunie to sie ma nijak do syt. na dzisiejszym rynku
Pytasz o mój wiek .Mam 40 lat ,także dość dobrze pamietam tante dziwne czasy,ten "dobrobyt","pełne półki",i" wybór towarów różnych firm".Ale jednego ,muszę się przxyznac nie pamietam -meskich rajstop w sklepach.Nawet nie słyszałem ,żeby ktoś cos wspominał o takim wynalazku.Owszem o rajtuzach meskich ,takich bez stóp to słyszałem i widziałem ,ale o rajstopach męskich w latach komuny to wyczytałem tu na forum.Zdaje się ,że Jasiek coś na ten temat pisał.
Ale jeszcze raz powtórzę ,nie porównuj tamtych czasów do tego co jest teraz na rynku,jz tym jakie są miożliwości itd .bo to nie mam sensu.
Pytasz o mój wiek .Mam 40 lat ,także dość dobrze pamietam tante dziwne czasy,ten "dobrobyt","pełne półki",i" wybór towarów różnych firm".Ale jednego ,muszę się przxyznac nie pamietam -meskich rajstop w sklepach.Nawet nie słyszałem ,żeby ktoś cos wspominał o takim wynalazku.Owszem o rajtuzach meskich ,takich bez stóp to słyszałem i widziałem ,ale o rajstopach męskich w latach komuny to wyczytałem tu na forum.Zdaje się ,że Jasiek coś na ten temat pisał.
Ale jeszcze raz powtórzę ,nie porównuj tamtych czasów do tego co jest teraz na rynku,jz tym jakie są miożliwości itd .bo to nie mam sensu.
big fish
-
- ModTeam
- Kontakt:
to jeszcze nic, a wiedzieliście że, w Biblii znaleźć można wers, który mógłby nawiązywać do przywdziewania ubioru płci przeciwnej, a mianowicie wers 22:5 w Księdze Powtórzonego Prawa (Pwt 22:5), który brzmi:
Kobieta nie będzie nosiła ubioru mężczyzny ani mężczyzna ubioru kobiety; gdyż każdy, kto tak postępuje, obrzydły jest dla Pana, Boga swego.
-
- Stary wyga
- Kontakt: