buty unisex

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 26 mar 2011, 19:12

Pochwal się które dokładnie kupiłeś. Wrzuć fotkę.
Radziu

Post autor: Radziu » 27 mar 2011, 11:09

Bardzo podobne do tych z daichmana w których chodziłem w zeszłym roku i fotki tu były. Poniżej fotka zrobiona w sklepie:

Obrazek
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 27 mar 2011, 11:55

Fajne, sam kupuję buty w podobnym stylu- również Pumy :) Podoba mi się ta stylistyka, i są też wygodne.
Ale nie wiedziałem że jest jakaś różnica w cenie między damskimi a męskimi wersjami... wydaje mi się że w sklepie firmowym Pumy cena jest identyczna, ale z kolei tam wolałbym przymierzyć, a kupić to na Alledrogo- taniej wychodzi.
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 27 mar 2011, 11:56

Całkiem fajne buty, ale jakoś nie mam zaufania do pumy, bo dwa razy się zawiodłem, ale model jak najbardzie unisex.
Radziu

Post autor: Radziu » 27 mar 2011, 12:30

Skoro identyczne są dla kobiet i mężczyzn, to znaczy że to prawdziwy unisex.

Kupowałem w sklepie firmowym Pumy i to właśnie w nim jest ta różnica w cenie. Na Aledrogo może i taniej, ale jakoś nie mam zaufania, poza tym za dużo zachodu.

A czy się zawiodę, czy będę zadowolony to się okaże, jeszcze nigdy nie miałem butów z tej firmy, a przynajmniej nie pamiętam. Koleżanka ma podobne i długo już w nich chodzi, i cały czas są w dobrym stanie.
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 28 mar 2011, 08:06

byczunio pisze:no, bo męskie są w większym rozmiarze, więc trzeba na nie więcej materiału.
Niby logiczne, ale dlaczego w takim razie ubrania dla dzieci są w podobnej czy wręcz wyższej ceni niż dla dorosłych ?
Jasiek
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Jasiek » 28 mar 2011, 12:14

To tak samo jakby spytać kobiety dlaczego jej mini spódniczka z jeansu jest 3 razy droższa od długiej spódnicy poniżej kolan skoro na nią potrzeba znacznie mniej materiału. To nie wynika z niczego innego niż z aktualnej mody.
Jasiek
Radziu

Post autor: Radziu » 28 mar 2011, 13:09

Ale i tak to wszystko nie tłumaczy różnicy w cenie identycznych butów w tym samym rozmiarze.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 28 mar 2011, 13:18

A ja mogę się pochwalić :oops: , że gadałem wczoraj z moją na temat zakupu butów i jadę z nią za 2 tygodnie do Rz.
Kupię sobie jakieś "firmowe" a'la balerinki sportowe z damskiej kolekcji bo stwierdziła, że jest tyle fajnych bucików w których mogę chodzić.
Zagadnąłem ją też na temat zakupu balerinek, to powiedziała, że do chodzenia po domu i podwórku to ok, a nawet się zaoferowała, że mi znajdzie jakieś, ale chyba za bardzo drążyłem temat i namawiałem do zakupu bo się potem troszkę wkurzyła i powiedziała że mi ewentualnie kupi jakieś męskie "powycinane".
Ale kiedyś sobię kupię balerinki "neutralne" i ciekawe jaka będzie reakcja.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 28 mar 2011, 13:22

Radziu pisze:Ale i tak to wszystko nie tłumaczy różnicy w cenie identycznych butów w tym samym rozmiarze.
Przecież sam wytłumaczyłeś powód, jest to kolejny przykład dyskryminacji. :evil:
Radziu

Post autor: Radziu » 28 mar 2011, 13:22

Jak już coś kupisz ciekawego to pochwal się na forum.
Radziu

Post autor: Radziu » 28 mar 2011, 13:34

bodex pisze:Przecież sam wytłumaczyłeś powód, jest to kolejny przykład dyskryminacji. :evil:

Dobrze że przynajmniej nie zabronili mi zakupu tych tańszych :lol:

Ale przypomniała mi się inna sytuacja. Kupowałem kiedyś podobne buty z kolekcji deichmana, sprzedawczyni po wydrukowaniu paragonu dopisała na nim długopisem słowo 'damskie' bo z wydruku to nie wynikało. Pytałem po co to robi, a ona że to na wypadek reklamacji. Dalej z nią już nie dyskutowałem, ale domyślam się że chodziło jej o to że facet napewno damskie popsuje i wtedy gwarancja nie przysługuje. Szkoda że akurat te mi się nie popsuły, bo z przyjemnością dochodziłbym swoich praw. A swoją drogą mógłbym powiedzieć że żona w nich chodziła, ciekawe jak by mi udowodniła że to jednak ja :)
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 28 mar 2011, 16:30

Radziu, moja żona widząc Twój temat stwierdziła, że wreszcie jest sprawiedliwość, dając argument, że ona musi u tej samej fryzjerki za swoją fryzurę zapłacić więcej niż ja, mimo, że ta przy moich włosach dziewczyna musi się wiecej napracować i trwa to dłużej.
Radziu

Post autor: Radziu » 28 mar 2011, 16:45

No tak, coś w tym jest :) A tak odnosnie fryzjerów, kiedyś poszedłem do tego samego zakładu co zwykle, ale okazało się że nie ma fryzjera męskiego, a pani która była twierdziła że nie robi męskich fryzur, a ja jej na to - to poproszę damską fryzurę :) pożartowalismy chwilę, wytłumaczyłem jej że chce tylko maszynką, nie miała klientów, więc dała się namówić. Na szczęście policzyła mnie po męsku :)

A wyracjąc do tematu, byłem jeszcze poszukać balerinek, i w jednym ze sklepów znalazlem takie które miały zróżnicowaną cenę w zależności od koloru. Białe i czarne 99, różowe 79, zielone 29. Roznica szokująca.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 28 mar 2011, 17:06

Jak tylko cosik kupię to nie omieszkam wrzucić jakiejś fotki :-D
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 28 mar 2011, 21:17

Już wam kiedyś polecałem buty sportowe Skechers
Doś dobre na transformacje w unisex. Dla tych co niepamiętają przypominam.

http://www.womens-shoes-size-10.com/ske ... ze-101112/

http://www.iwoman.pl/trendy/wasze-zakup ... e,145.html

http://www.binbin.net/compare/Skechers-Bikers-Luxe.htm

http://www.shoebuy.com/skechers-bikers-sightsee/132798

http://www.binbin.net/compare/Skechers- ... cifica.htm

Co do cen to da się kupić już za 80 zł. Ja wylicytowałem swoje za 7 funtów na ebayu.
Co ciekawe powinienem mieć rozmiar 44 a te mają 42 i na mnie pasują. Nie wiem czy jest to powtarzalne w innych modelach Skechersa.
dr.eklektyczny
Radziu

Post autor: Radziu » 29 mar 2011, 08:35

Tak, tak, pokazywałeś te buty. Nadal mi się one nie podobają.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 29 mar 2011, 14:06

Gust nie podlega dyskusji.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 29 mar 2011, 18:26

mi też sie te buty podobają
ciekawe czy w polsce można kupić podobne.
Miej wyjebane a będzie ci dane
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 29 mar 2011, 19:18

dr.eklektyczny
Radziu

Post autor: Radziu » 20 kwie 2011, 11:29

Tak wracając do moich pumek, muszę przyznać, że imitacje z deichmana są jednak wygodniejsze.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 20 kwie 2011, 12:19

A czemu tak twierdzisz?
Radziu

Post autor: Radziu » 20 kwie 2011, 14:58

Bo tak czuję. Są ogólnie twardsze, sztywniejsze i cięższe.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 20 kwie 2011, 15:42

No może. Ale wiesz, piszesz, że są cieższe a z tego co wiem to właśnie o to chodzi żeby były lekkie.
Moja żonka kupiła w tamtym roku Adidasy podobne jak twoje, to jak wziąłem do ręki te buciki to leciutkie są jakbym nic w ręce nie miał.
Radziu

Post autor: Radziu » 20 kwie 2011, 16:52

No właśnie o to chodzi żeby były lekkie, a te z deichmana są lżejsze i bardziej elastyczne i miękkie. Chodzi się prawie jak boso :)
ODPOWIEDZ