Trwałość rajstop
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- ModTeam
- Kontakt:
Osty działaja jak rzepy a jest ich pełno w krzakach. Mi się kilka razy zdażyło popsuć rajstopy za pomocą rzepów od butów czy kurtek. Zwłaszcza często kurtką zimową jakiejś firmy colmar czy coś takiego. Na rękawach ma oprócz zamków i ściągaczy rzepy. A rękawy są blisko gdy dłońmi poprawiamy co nieco np po toalecie czy jak kurtka leży na łóżku a my sie obok ubieramy. Kolejny zeztaw rzepów dociąga osłonę zamka. Ta kurtka popsuła mi masę rajstop. Test rajstop na rzepy to dobry test.
dr.eklektyczny
Przyznaję, że zdarzało mi się porwać rzepem rajstopy, w moim przypadku najczęściej rzepem od plecaka, który praktycznie codziennie noszę, a w środkach KM trzymam go na kolanach.
A osty w mojej okolicy ciężko spotkać, to już prędzej znajdę krzak z rzepami, a specjalnie w nie wchodzić też nie zamierzam.
A osty w mojej okolicy ciężko spotkać, to już prędzej znajdę krzak z rzepami, a specjalnie w nie wchodzić też nie zamierzam.
-
- ModTeam
- Kontakt:
Dziś fortisima przeszła chrzest bojowy. Zaczepiłem o plastikową rurkę, która miała mały zadzior. Czułem że coś mnie ciągnie za nogę i słychać było trzeszczenie jakby rwanego materiału. Myślałem że będzie poważna dziura, ale okazuje się, że jest tylko małe zaciągnięcie i malutka dziurka (średnica około 1-2mm), oczko nie leci.
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- Clarcs
- Dyskutant
- Kontakt:
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- Clarcs
- Dyskutant
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Pod choinkę moja sąsiadka kupiła mi dwie pary włoskich rajstop (polski dystrybutor), 40 den lycra, beż.
Bardzo fajne, tylko po drugim ubraniu jedna i druga para trzasła. Byłem pewien, że jak 40 den to są w miarę mocne. Niestety w obu przypadkach żonka zwróciła mi uwagę na dziury.
Jako, że obie pary są praktycznie nowe (ubrane może na 1 godzinę) wpadłem na pomysł, a może tak z każdej pary założyć jedną nogawkę, a tą z dziurą odciąć.
Oczywiście tak nie zrobię bo mam więcej rajstop, ale kto z Was wpadł na taki genialny pomysł?
Bardzo fajne, tylko po drugim ubraniu jedna i druga para trzasła. Byłem pewien, że jak 40 den to są w miarę mocne. Niestety w obu przypadkach żonka zwróciła mi uwagę na dziury.
Jako, że obie pary są praktycznie nowe (ubrane może na 1 godzinę) wpadłem na pomysł, a może tak z każdej pary założyć jedną nogawkę, a tą z dziurą odciąć.
Oczywiście tak nie zrobię bo mam więcej rajstop, ale kto z Was wpadł na taki genialny pomysł?
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
kiedyś wtrąciłem coś o rajtkach kupionych w biedronce, nie chce mi się szukać. pisałem że jak na cenę 4 złotych za 40denowe to jakość niezgorsza. testowałem je na pranie i noszenie (miało być aż same z tyłka spadną ale już wymiękam). wczoraj zostały uprane okrągły, 40 raz i muszę stwierdzić że wygląd ich jest niezły. spróbuję zrobić zdjęcia tych pranych i identycznych nowych. jeżeli będzie coś widać na zdjęciach umieszczę. takim osiągiem nawet gatta nie może się poszczycić...
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
jako że na zdjęciach różnica jest niewidoczna, zdjęć nie zamieszczam. ale ogólnie nowe wyglądają na bardziej plastikowe (te jakby się delikatnie zmechaciły - tak przez małe m ). testowane nie mają typowych dla używanych kilka razy poziomych kreseczek wynikających pewnie z pęknięcia pojedynczych włókien, żadnego oczka, żadnych przesiań na palcach i nadciągnięć w okolicach szwów w kroku. nie straciły też na swojej elastyczności. stawiam je nad gatt-om które po 4 praniach wyglądały o wiele gorzej.