Jak powiedzieć bliskiej osobie?
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
S? na to różne sposoby. Najlepiej chyba jest poczekać na odpowiedni moment tzn. jeżeli "leci" jaki? program w telewizji, w którym jest mowa o różnych upodobaniach, kiedy pokazuj? zdjęcia z wybiegów, na których s? panowie "inaczej" ubrani (coraz więcej razy zdarza mi się trafić na co? takiego, ostatnio na pokazie Arkadiusa faceci mieli ubrane rajtki). Można też pokazać jaki? artykuł z gazety lub z internetu, można nawet pokazać jakie? forum dyskusyjne, których jak wiecie jest mnóstwo. W końcu można powiedzieć, że takie nastały czasy, że nie tylko kobiety walcz? o swoje i każ? tolerować siebie np. w marynarce i krawacie.
Wła?ciwie wszystko zależy od bliskiej nam osoby, czy jest ona swobodna i tolerancyjna. Sami powinni?my ocenić, czy potraktuje nas poważnie, czy też wy?mieje i wyzwie od zboczeńców. Ze swojego do?wiadczenia wiem, że nie jest trudne przekonanie bliskiej osoby, że noszenie rajstop przez mężczyzn to nic nowego i odrażaj?cego. W końcu w dawnych czasach to mężczyĽni nosili rajtuzy. A tak w ogóle to jest równouprawnienie podobno, więc nasze kobietki musz? się z tym pogodzić. Jeżeli osoba, któr? u?wiadamiacie powie Wam, że facet w rajstopach to pedał (też się tak zdarza), to zawsze możecie powiedzieć, że kobieta jak wychodzi do pracy ubrana w spodnie, marynarkę i krawat w takim razie też jest zboczona. To przeważnie działa.
To na razie tyle. Czekam na wasze tematy.
S? na to różne sposoby. Najlepiej chyba jest poczekać na odpowiedni moment tzn. jeżeli "leci" jaki? program w telewizji, w którym jest mowa o różnych upodobaniach, kiedy pokazuj? zdjęcia z wybiegów, na których s? panowie "inaczej" ubrani (coraz więcej razy zdarza mi się trafić na co? takiego, ostatnio na pokazie Arkadiusa faceci mieli ubrane rajtki). Można też pokazać jaki? artykuł z gazety lub z internetu, można nawet pokazać jakie? forum dyskusyjne, których jak wiecie jest mnóstwo. W końcu można powiedzieć, że takie nastały czasy, że nie tylko kobiety walcz? o swoje i każ? tolerować siebie np. w marynarce i krawacie.
Wła?ciwie wszystko zależy od bliskiej nam osoby, czy jest ona swobodna i tolerancyjna. Sami powinni?my ocenić, czy potraktuje nas poważnie, czy też wy?mieje i wyzwie od zboczeńców. Ze swojego do?wiadczenia wiem, że nie jest trudne przekonanie bliskiej osoby, że noszenie rajstop przez mężczyzn to nic nowego i odrażaj?cego. W końcu w dawnych czasach to mężczyĽni nosili rajtuzy. A tak w ogóle to jest równouprawnienie podobno, więc nasze kobietki musz? się z tym pogodzić. Jeżeli osoba, któr? u?wiadamiacie powie Wam, że facet w rajstopach to pedał (też się tak zdarza), to zawsze możecie powiedzieć, że kobieta jak wychodzi do pracy ubrana w spodnie, marynarkę i krawat w takim razie też jest zboczona. To przeważnie działa.
To na razie tyle. Czekam na wasze tematy.
- Waldus
- Dyskutant
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Jinks - nie chcę cię martwić, ale w przyszłości może to być jeszcze jeden powód do nieporozumień. Może mimo wszystko warto porozmawiać na ten temat dość szczerze i otwarcie. Kocha się przecież kogoś nie dla jego zalet, ale mimo jego wad. Jesteś jaki jesteś i małe prawdopodobieństwo że się zmienisz, a udawać że nie ma problemu bo ktoś go woli nie widzieć to tak jak chowanie głowy w piasek. Myślę że jakiś kompromis jest możliwy - natomiast dużo łatwiej jest osiągnąć go teraz. Sam w młodości nie zrobiłem tego i chyba trochę żałuję, ale przyszedł taki moment gdy wszystko opowiedziałem o sobie wszystko i bez najmniejszych tajemnic. Szkoda tylko że tak późno.... życie po prostu dużo wcześniej stałoby się prostsze :).
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
Myśle, że jeszcze można zaargumentować to np. jestem normalnym facetem tylko wole rajstopy od kaleson bo sa lepsze itp. albo, ze lepiej ze nosze rajstopy a nie cpam ani nie upijam sie jak swinia do upadlego. zawsze trzeba isc na kompromis. prawda kiedys to mezczyzni nosili rajtuzy. teraz kobiety nosza spodnie garnitury krawaty to czas zeby mezczyzni ktorzy oczywiscie tego chca powinni nosic swobodnie rajstopy pod spodnie albo do szortow. moze mozna by napisac jakies maile do TV tylko nie tvp. np. polsat albo najlepiej tvn, bo oni sie nie boja takich tematow. tvp - wiadomko pis i te sprawy. moze po takim reportazu cos by sie ruszylo, bo dalej w 90% przypadkow facet w rajstopach to: debil, idiota, swir, pedal albo jeszcze inny, ze do wariatkowa albo teksty typu ze facet nie ma kobiety to sie pocisza rajstopkami :/ niektore rzeczy bola
mi sie przypomniala sytuacja jak raz kupowalem rajstopy. calkiem niedawno dwa miesiace temu moze lepiej. przedemna byla kobitka kolo 70 odeszla i ekspedietnka do mnie co podac. to ja prosto z mostu takie i takie rajstopy a ta kobitka zmierzyla mnie takim wzrokiem jakbym byl jakims lucyferem :P
wiecej tolerancji!!!
mi sie przypomniala sytuacja jak raz kupowalem rajstopy. calkiem niedawno dwa miesiace temu moze lepiej. przedemna byla kobitka kolo 70 odeszla i ekspedietnka do mnie co podac. to ja prosto z mostu takie i takie rajstopy a ta kobitka zmierzyla mnie takim wzrokiem jakbym byl jakims lucyferem :P
wiecej tolerancji!!!
- kamil
- Znawca tematu
- Kontakt:
A żebyś Ty widział co się działo kiedyś gdy kupowałem kilka par kolorowych rajstop dla siebie.Mam taki mały sklepik i tam co nieco od czasu do czasu kupuje.Było parę minut po 16-stej i w momencie kiedy przesympatyczna ekspedientka rozpakowała i położyła rajstopy przy mnie,z siła TSUNAMI wpadło do sklepu ze sześć damulek z pobliskiego biurowca.A ja bardzo dzielny wybierałem kolory: Te niebieskie proszę,te żółte.śliwkowe.pomarańczowe i te bordowe także mogą być.Ekspedientka zadowolona z takiego klienta,który zostawi trochę kasy zabrała się za pakowanie.Ja w tym czasie zacząłem nasłuchiwać szeptanek za sobą, i prowadziłem obserwację głupkowatych uśmieszków. Prym tej bandzie przewodziła ta , która stała najbliżej mnie.Już miałem się odezwać aby dać jej trochę szkoły dobrego wychowania,ale dałem spokój.Pewnie skończyło by się to wszystko przyjazdem policji.Muszę tu dodać,że uchodzę za spokojnego człowieka,jednak nigdy nie pozwalam aby ktoś robił mi na głowę i pluł w kaszę.Spojrzałem jej tylko głęboko w oczy,sobie znanym sposobem i to wystarczyło aby ją natychmiast ostudzić.Nie przejmuj się,babsztylami, i rób zakupy gdzie będziesz chciał.
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
- kamil
- Znawca tematu
- Kontakt:
Słuchajcie,słuchajcie. Jakiś miesiąc temu, może półtora oglądałem program Drzyzgi o facetach w rajstopach.Co prawda ci którzy występowali w programie,byli ubrani w rajstopy i damskie ciuchy. Była jednak mowa o chodzeniu w rajstopach po domu,a także wychodzeniu na
ulicę do ludzi.Pocieszający jest fakt,iż podczas dyskusji z publicznością zdecydowana większość wypowiadała się pozytywnie,zarówno kobiety jak i faceci. Nie jest tak zle jak się nam wydaje. Na wiosnę trzeba ruszać w miasta,wioski i plenery, no na wioski to może jednak
nie,lincz murowany.
ulicę do ludzi.Pocieszający jest fakt,iż podczas dyskusji z publicznością zdecydowana większość wypowiadała się pozytywnie,zarówno kobiety jak i faceci. Nie jest tak zle jak się nam wydaje. Na wiosnę trzeba ruszać w miasta,wioski i plenery, no na wioski to może jednak
nie,lincz murowany.
- kamil
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
- kamil
- Znawca tematu