Golenie - Depilacja

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Mateusz

Post autor: Mateusz » 18 mar 2008, 19:34

dokladnie, ja nosze rozne, ciemnei grube takze, wiec nie widac tych wlosow, ale one niestety przeszkadzaja, jakby na to nie patrzec :-/
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 18 mar 2008, 21:20

Czy po tym kremie Joanna też włoski odrastaja słabsze ??
Radziu

Post autor: Radziu » 19 mar 2008, 11:21

phman.plwro pisze:A co zdecydował byś się??
Gdyby to było skuteczne to prawdopodobnie tak, mam zamiar spróbować laserowej depilacji jak tylko uda mi się zdobyć fundusze, ale zacznę od twarzy.

A wracając do owłosienia nóg - włosy pod rajstopami:

1. powodują swędzenie
2. powodują zsuwanie się rajstop
3. nie ładnie wyglądają

A najgorsza jest szczecinka po goleniu maszynką, krótkie włosy bardzo utrudniają zakładanie rajtek i jeszcze bardziej przyczyniają się do zsuwania - działają jak taka zapadka króra umożliwia kręcenie się zębatki tylko w jedną stronę, tą zapadką są włosy, a zębatką rajstopy.
kasior pisze:Czy po tym kremie Joanna też włoski odrastaja słabsze ??
raczej wątpię, jedynie może nie są tak ostre jak po maszynce.
Mateusz

Post autor: Mateusz » 19 mar 2008, 22:13

no to kolej ma mnie, musze wyprobowac ! :-D
Awatar użytkownika
phman.plwro
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: phman.plwro » 20 mar 2008, 11:27

spróbuj - a na pewno nie pożałujesz... :-)
Mateusz

Post autor: Mateusz » 20 mar 2008, 14:54

to, to ja wam powiem dopiero za kilka dni ;o
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 28 mar 2008, 18:56

meras pisze:...To jakaś obsesja czy nowa moda gładkich nóg.
Nie nowa, bo Rzymianie (ci starozytni) depilowali dokładnie całe ciało. Podobnie współcześni japończycy nie znoszą szczeciny nigdzie indziej niż powyżej uszu.
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 29 mar 2008, 21:56

Japończyków pewnie Samuraje depilują.
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 18 kwie 2008, 23:14

wislak, a golisz nogi?
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 28 kwie 2008, 10:42

Nie ma takiej sytuacji w której nie można golić nóg.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 28 kwie 2008, 22:13

Jest taka sytuacja - kiedy się bardzo nie chce :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 06 maja 2008, 21:22

Wśród rówieśników można mieć włosy na głowie, lub być wygolonym na połysk, a z nogami ogolonymi już nie można?

A co z włosami pod pachami, wolno golić. Rówieśnicy pozwolą nie chodować smrodku z potu czy jednak to też nie jest dozwolone?
Radziu

Post autor: Radziu » 13 maja 2008, 20:41

- Raper to jest wielki autorytet dla fanów - mówi. - Dzieciaki go słuchają i go naśladują, a ja zepsułem mu wizerunek. To pryszcz, że zrobił świństwo, ale oddał bling! Raper, który traci bling, to jakby traci jaja, traci honor. Ale on wcale tak nie czuł. Wiesz dlaczego?

- No?

- Bo on goli nogi.

- ?

- Raper, który goli nogi! Mężczyzna! O tym też powiedziałem w internecie.

- Sasza, nie kumam... To jakaś przenośnia?

- Nie! On naprawdę goli nogi! - "Iceman" pęka ze śmiechu. - Jak mężczyzna może golić nogi! Tym bardziej raper. Widziałem na własne oczy, bo kiedyś pracowałem ze "Stimem" i "Sierjogą". Byliśmy przyjaciółmi, a teraz mi grożą. Powiedzieli, że jak zjawię się dzisiaj w klubie, to mnie obiją. "Sierjodze" ja nierówny. Nie ta sława, pieniądze i w fizycznych parametrach.
źródło - http://wyborcza.pl/1,76842,5200490,Psy_Moskwy.html

[ Dodano: 2008-05-13, 20:49 ]
Czy prawdziwy facet może się depilować?

http://facet.interia.pl/tylko-u-nas/ank ... niki,10371

WYNIKI ANKIETY (13.05.2008, godz. 20.41):
Oczywiście, że nie! 23%
Raczej nie... 17%
Raczej tak 15%
Oczywiście, że tak! 39%
Nie mam zdania 6%

Głosów: 24059

A moim zdaniem to - Prawdziwy facet robi to na co ma ochotę i ma w d.... opinie co wypada a co nie wypada facetowi.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2008, 12:18 przez Radziu, łącznie zmieniany 1 raz.
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 14 maja 2008, 11:57

ja uwazam, ze do tego trzebaby podejsc indywidualnie. zalezy kto co lubi w jakim celu goli nogi jak jest zarosniety... ogoli nogi ok, ale jak bedzie wygladal z zarosnietymi rekami i klatka?
Radziu

Post autor: Radziu » 14 maja 2008, 21:12

wislak pisze:Albo sie trochę dziwnie wygląda wśród rówieśników...
"Jak jesteś nastolatkiem, to ciągle musisz coś udowadniać. A potem w dupie masz." - Czesław Mozil
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 14 maja 2008, 22:25

Pomysł na usprawiedliwienie depilacji nóg jest np taki, że zapisałes sie do klubu rowerowego czy pływackiego, a tam nie maja owlasienia na nogach. No i przy okazji możesz sie zapisac.
A wlaściwie to dlaczego nie możesz sie pokazać kolegom z łysymi nogami ?
Czy koledzy usunęli by cie z paczki ? Czy chodzisz jeszcze do szkoły i na w-fie by zrobili z ciebie ..... (tu wpisz co chcesz). Chyba nie masz futerka na nogach ja dzik.
Ja w szkole średniej miałem dwóch różnych kolegów, którzy ubierali damskie obcisłe spodenki (leginsy-kolarki) pod właściwe gimnastyczne. To były jeszcze czasy przedinternetowe a spodenki-kolarki męskie nie były jeszcze znane. Ktos tam w klasie dogryzał ale po tygodniu nikt juz nie zwracał uwagi na to. Ja zazdrościłem ale sam się nie odważyłem. Dziś nie wachał bym się.
Może to jest właśnie sposób. Wydepilować i przeczekać podszeptywania. Z reguły nie trwa to dłużej niż 2 tygodnie.
Inny sposó na usprawiedliwienie depilacji, opatentowany na sobie, to to że lekarz zalecił smarować maścia rozgrzewającą nogi a jest to trudne na bujnym owlosieniu.
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 22 maja 2008, 17:17

Ostatnio chodzi mi po głowie zakup depilatora - jak to się mówi: jak nie spróbujesz - nie będziesz wiedział co to takiego. Z jednej strony boję się że i tak będzie nie do użytku (jakoś nie wyobrażam sobie wyszarpywania włosów ze skóry) i myślę czy nie kupić najtańszego - zdrugiej - może te droższe pracują delikatniej? Czy macie jakieś porównania w tym temacie? Czy może od razu dać sobie spokój a kasę wydać wsposób bardziej przydatny?
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 22 maja 2008, 21:05

tez chetnie sie dowiem jaki depilator co i jak... przygotowuje sie powoli do depilacji... co jest lepsze na pierwszy raz???? golenie czy depilacja?
ja mam jeszcze taki problem... mianowicie... nie jestem owlosiony tylko na nogach takze, na rekach dupie :P klatce piersiowej i brzuchu... co mowic najblizszym jesli bym ogolil nogi? i nie mam tu na mysli klubu kolarskiego bo tego typu glupoty odpadaja...
Radziu

Post autor: Radziu » 22 maja 2008, 22:18

Ja mam taki w miarę niedrogi, kosztował chyba coś koło 100zł. Jakoś niewydaje mi się, żeby te droższe były mniej bolesne. Faktem jest, że najbardziej boli pierwszy raz i nie należy się zrażać, bo zakażdym następnym razem będzie coraz mniej bolało, a i włoski będą coraz słabsze i coraz wolniej będą odrastać.

Co mówić :?: A musisz się tłumaczyć :?: Poporostu powiedz, że to futro Ci się nie podobało ;-)
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 22 maja 2008, 22:40

Radziu, tak z pewnoscia tak powiem w domu. a co z rekami i klatą?????
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 22 maja 2008, 22:51

Ja tez bym tutaj był za stwierdzeniem, że futro jest wstrętne. Niehigieniczne. Czlowiek bardziej śmierdzi, poci sie. Zawsze można powiedzieć, że to dla higieny usuwasz włosy. Co do kobiet to spotkałem takie, które lubią futro na mężczyźnie a i takie co uwazają, że włosy wszędzie poza głową sa wstrętne jak moja żona.
A ile ja musiałem sie nasłuchać w domu rodzinnym jak się dowiedzieli, że golę włosy pod pachami. Jeden z mlodych w mojej rodzinie też tak samo się z tego podśmiewal a teraz nie wyobraza sobie mieć włosów pod pachami. Wszystko jest tylko kwestią przyzwyczajenia do braku owłosienia. Wydepiluj się i niech sami zauważą. Może skomentują a może nie. Zawsze możesz powiedzieć, że to dla higieny. Albo, że masz dziewczynę co nieznosi owłosionych. A koledzy. Jesli się nimi przejmujesz to może warto przestać. Koledzy przychodzą, odchodzą.
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 22 maja 2008, 22:54

kolegami sie nie przejmuje tylko najblizszymi mi osobami... bo niby czemu sie goli nogi a klata itp? musze najwidoczniej sam pomyslec i przeprowadzic to jakos...
Radziu

Post autor: Radziu » 22 maja 2008, 23:15

pantyhoseman pisze:Radziu, tak z pewnoscia tak powiem w domu. a co z rekami i klatą?????
A rękami i klatą dokładnie tak samo jak znogami. Moi rodzice czy wogóle rodzina wogóle nie komentowali tego. Włosy mam tylko na głowie. Klaty nie muszę depilować bo nic na niej nie wyrosło, na rękach mam lekkie owłosienie, takie, że kobiety często mają bujniejsze. Resztę depiluję bo nie lubię futra, Żona na szczęście też nie lubi.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 23 maja 2008, 07:56

Golenie pod pachami powinno być tak traktowane jak golenie pyska. Jedno i drugie robi sie dla wygody, wyglądu i higieny.
Obrazek
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 23 maja 2008, 09:09

Szkoda, że malo osób o goleniu pod pachami pamięta. Wyobraźcie sobie - ..jedziecie autobusem wśrodku lata. Tłok nieziemski. Kilku macho w koszulkach na ramiączkach trzyma się górnej rurki. Smród, błeee.
Golenie pod pachami jest ważne a gdyby tak dalej pójść to klata, nogi i okolice przyrodzenia.
ODPOWIEDZ