Jakie Rajstopy nosimy w zimę ?
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
te brązowe z wyglądu nie przypominają aż 200 den ale to tylko moje odczucie. Najważniejsze, żeby były ciepłe i wygodne! te pierwsze dwie pary na zdjęciu chyba są rozmiaru 4 a ta trzecia 3 o widać, że są mniejsze...
znalazłem taki artykuł o rajstopach zimowo-jesiennych:
http://jakajestes.pl/moda-mainmenu-112/ ... aidej-pani
znalazłem taki artykuł o rajstopach zimowo-jesiennych:
http://jakajestes.pl/moda-mainmenu-112/ ... aidej-pani
- Tomas_23
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Brązowe są 4 a pozostałe siwe i fioletowe 3 -te włoskie rajstopy bas bleu są takie że się rozciągają a jak zdejmujesz to wracają do pierwotnego kształtu. Bo te gorsze jakościowo rajstopy już tak nie mają. Rozciągają się nie miłosierne bo są ze słabej jakości microfibry. Tak mi Pani w sklepie powiedziała. Ale to fakt mam firmy bellafonte takie 40 den już ze 3 lata ! I zero zmechacenia i rozciągnięcia. Omsa Sisi czy Calzedonia oraz Golden Lady i Bellafonte to moje ulubione marki. Ale są dość drogie. Więc mam ich mniej. Plus ta microfibra 3D jest super miękka i dobrze trzyma ciepło. A jak jest za gorąco to oddaje. Więc noga się nie poci. Polecam także rajtki firmy Levante Matisse 150 są rewelacyjne ! Jedynie cena trochę duża ale coś za coś !
http://cokupic.pl/produkt/LEVANTE-Matis ... n-rajstopy
http://cokupic.pl/produkt/LEVANTE-Matis ... n-rajstopy
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- phmenpl
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- Kontakt:
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
Bardzo dobrze że są teraz różne grubości rajstop. W latach 70-tych produkowano w kraju jedynie 40 den i 60 den, a jeśli się pokazały w sprzedaży inne to nie były to krajowe, a przeważnie włoskie. Więc dobrze że to się zmieniło. Co do rajstop na zimę to już tu pisałem że w zimie noszę ciepłe bawełniane. Niech się przytrafi na dworze minus 30 to 60 den nie wystarczą.
Jasiek
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Gaduła
- Kontakt:
Czas odnowić ten wątek ,bo zima tuż tuż.Tommy_2011 pisze:czas kończyć ten wątek do następnej zimy, wszak wiosna przyszła
Ja kiedy temp.za oknem spadnie poniżej zera ,noszę 40 den mikrofib..
Jak dla mnie one się sprawdzają ,nie przegrzewam sie w nich w pomieszceniu ,a na dworze przy niższych temp. nie marznę/oczywiście tak do jakiś -10 st/
Na porę jesień czy przedwiośnie ,jak jest lekko powyżej zera to najlepsze sa 20 den lycra.Sprawdziłem i mi pasują.
Dziś jak jest dość silny chłodny,a nie zimny wiatr,i temp.ok 5-6 st.,to miałem właśnie 20 -stki ,i było akurat .Byłem na dłuższym spacerze ,i ani się nie zgrzałem ,ani zmarzłem.
W 40 stkach pewnie bym się zapocił
big fish
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
- Wojtas
- Gaduła
- Kontakt:
W dodatnich temperaturach przeważnie noszę rajstopy 20 den. Jeżeli temperatura spada poniżej zera to korzystam z rajstop 40 den. Duże mrozy to dla mnie temperatura poniżej 15 stopni , wtedy korzystam z rajstop 60-100 Den.
Ps. Rajstopy 20, 60 den produkuje polska firma Adrian. Korzystam z koloru czarnego. Jeżeli chodzi o rozmiar (w wersji 20 den) to niestety rozmiarówka raczej damska czyli trzeba kupować o jeden rozmiar wyżej.Cena rajstop męskich, tej firmy, niestety odbiega znacznie od ceny "damskich" odpowiedników. W podobnej cenie można kupić w podobnym rozmiarze niby "damskie" rajstopy, tylko tyle że zamiast 1 szt. to mamy w koszyku 3szt. Faktycznie nie dość że płacimy za przesyłkę, to do tego płacimy marżę chyba za opakowanie... (naprawdę ładne i konkretne).
Podobno tylko Banki kasę golą, a tu rzeczywistość ma innny wymiar... I to się nazywa PROMOCJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ps. Lida to chociaż do swojego wyrobu (100 den) wykonuje rozporek i jeszcze tą cenę można strawić...
Ps. Rajstopy 20, 60 den produkuje polska firma Adrian. Korzystam z koloru czarnego. Jeżeli chodzi o rozmiar (w wersji 20 den) to niestety rozmiarówka raczej damska czyli trzeba kupować o jeden rozmiar wyżej.Cena rajstop męskich, tej firmy, niestety odbiega znacznie od ceny "damskich" odpowiedników. W podobnej cenie można kupić w podobnym rozmiarze niby "damskie" rajstopy, tylko tyle że zamiast 1 szt. to mamy w koszyku 3szt. Faktycznie nie dość że płacimy za przesyłkę, to do tego płacimy marżę chyba za opakowanie... (naprawdę ładne i konkretne).
Podobno tylko Banki kasę golą, a tu rzeczywistość ma innny wymiar... I to się nazywa PROMOCJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ps. Lida to chociaż do swojego wyrobu (100 den) wykonuje rozporek i jeszcze tą cenę można strawić...