Czy macie gotowy argument?
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- kamil
- Znawca tematu
- Kontakt:
Radziu - Zimą nikt specjalnie nie będzie się dziwił że chodzisz w rajstopach.Pisałeś wcześniej,
że nie lubisz tak chodzić,kr.spodnie i rajstopy. Latem rajstop w zasadzie nie używasz.W takim razie nikt nie zapyta dlaczego chodzisz w rajstopach.Kiedy masz rajstopy pod spodniami to nie
bardzo jest widać co masz na nogach,no chyba że podciągasz spodnie tak,aby było widać rajstopy.Nie bardzo wierzę w to iż nie jesteś lekko zakłopotany gdy nagle ktoś zapyta,dlaczego jesteś w rajstopach.Nic nie odpowiesz, odwrócisz głowę będziesz tak stał i patrzył.
że nie lubisz tak chodzić,kr.spodnie i rajstopy. Latem rajstop w zasadzie nie używasz.W takim razie nikt nie zapyta dlaczego chodzisz w rajstopach.Kiedy masz rajstopy pod spodniami to nie
bardzo jest widać co masz na nogach,no chyba że podciągasz spodnie tak,aby było widać rajstopy.Nie bardzo wierzę w to iż nie jesteś lekko zakłopotany gdy nagle ktoś zapyta,dlaczego jesteś w rajstopach.Nic nie odpowiesz, odwrócisz głowę będziesz tak stał i patrzył.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
W życiu ludzie asertywni mają dobrze, krótka odpowiedź i koniec dyskusji. Tylko nie wszystkim to wychodzi. Tę sztukę trzeba opanować.
Jakoś łatwiej jest być bezczelnym i wścibskim niż asertywnym. Jeden cham się pcha z gumiakami w czyjąś prywatność, a człowiek nie zawsze umie mu powiedzieć gdzie jego miejsce, bo można mu przykrość sprawić
Jakoś łatwiej jest być bezczelnym i wścibskim niż asertywnym. Jeden cham się pcha z gumiakami w czyjąś prywatność, a człowiek nie zawsze umie mu powiedzieć gdzie jego miejsce, bo można mu przykrość sprawić
Czasami mi się zdarza, ale rzadko. Częściej jednak zdarza mi się chodzić w zestawie spodnie rybaczki + pokolanówki. To taki zestaw na chłodniejsze letnie dni. Ale nikt mnie jeszcze nie zapytał.papa_smerf pisze:No ale latem do krótkich spodni chyba argument o zimie nie pasuje. Chyba, że tak nie nosisz?Radziu pisze:Znajomi czasami zapytają, to odpowiadam że noszę bo lubię, że mi się tak podoba, że przecież zima jest itp. Takie oczywiste odpowiedzi.
[ Dodano: 2008-02-21, 22:17 ]
w wielu sytuacjach widać i wiele osób wie o tym, wiele postronnych osób również widziało.kamil pisze:....Kiedy masz rajstopy pod spodniami to nie bardzo jest widać co masz na nogach....
Kiedyś byłem, ale było minęło. Nauczyłem się asertywności, to naprawdę pomocna cecha. Zresztą w mojm przypadku wiele innych rzeczy może szokować ludzi i budzić niezdrową ciekawość, nie tylko rajstopy.kamil pisze:.....Nie bardzo wierzę w to iż nie jesteś lekko zakłopotany gdy nagle ktoś zapyta,dlaczego jesteś w rajstopach.Nic nie odpowiesz, odwrócisz głowę będziesz tak stał i patrzył.
[ Dodano: 2008-02-21, 22:19 ]
Oj tak tak. Życie stało się łatwiejsze od kiedy się tego nauczyłem.papa_smerf pisze:W życiu ludzie asertywni mają dobrze, krótka odpowiedź i koniec dyskusji....
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
dokładnie papo! a ja mam pytanie do kolegów, co byście zrobili jakbyście byli na środku miasta, w szortach i cielistych rajstopkach, a tu jakiś napaleniec biegnie z krzykiem:
"aaaaa, ten facet ma rajstopy", wszyscy się odwracają i gapią się na was jak na człowieka z innej planety, i co teraz? coś powiedzieć, odejść i zlekceważyć, co byście zrobili?? :P
"aaaaa, ten facet ma rajstopy", wszyscy się odwracają i gapią się na was jak na człowieka z innej planety, i co teraz? coś powiedzieć, odejść i zlekceważyć, co byście zrobili?? :P
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
dokladnie, u mnie w miescie wszyscy prawie sie znaja, i gdybym wyszedl w rajstopach, kazdy kto mnie zna by o tym wiedzial, a takze rodzice by sie dowiedzieli, i cala szkola...
nie, to nie dla mnie, byc moze jak powiem rodzicom o moim zainteresowaniu, to na wakacjach czy gdzies za granica bede zakladal,
co do noszenia w moim miescie to mi jeszcze baaaaaardzo daleko ;P
nie, to nie dla mnie, byc moze jak powiem rodzicom o moim zainteresowaniu, to na wakacjach czy gdzies za granica bede zakladal,
co do noszenia w moim miescie to mi jeszcze baaaaaardzo daleko ;P
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Ale jeśli chodzisz do szkoły, to tak jak już pisaliśmy w innym temacie możesz sobie założyć jakieś grubsze np. na treningi biegowe zimą, lub na jakiś WF odbywający się na zewnątrz.
Przeciez ostatnio koszykarza NBA grają w rajstopach i to oficjalnie jest tłumaczone, że rajtki utrzymują ciepłotę mięśni i ich wyższą sprawność. Kup sobie 60 den czarne z mikrofibry. Są bardzo podobne do koszykarskich i próbuj.
Ja jestem za stary na WF, ale ty masz okazję to sprytnie wykorzystać. Pod pozorem WF na wzór koszykarzy, możesz przekonać rodziców.
Jak przejdzie na WF, to rozpocznij bieganie po mieście w grubszych, a później w coraz cieńszych. Ludzie się oswoją i nikt nie będzie zwracał uwagi na to. Jednak rozpocznij info od rodziców, żeby ich donosiciele nie uprzedzili.
A może też znajdziesz naśladowców?
Przeciez ostatnio koszykarza NBA grają w rajstopach i to oficjalnie jest tłumaczone, że rajtki utrzymują ciepłotę mięśni i ich wyższą sprawność. Kup sobie 60 den czarne z mikrofibry. Są bardzo podobne do koszykarskich i próbuj.
Ja jestem za stary na WF, ale ty masz okazję to sprytnie wykorzystać. Pod pozorem WF na wzór koszykarzy, możesz przekonać rodziców.
Jak przejdzie na WF, to rozpocznij bieganie po mieście w grubszych, a później w coraz cieńszych. Ludzie się oswoją i nikt nie będzie zwracał uwagi na to. Jednak rozpocznij info od rodziców, żeby ich donosiciele nie uprzedzili.
A może też znajdziesz naśladowców?
Jakieś tam delikatne sytuacje zdarzają się czasami.kasior pisze:No właśnie Radziu, ty częściej wychodziłes w nietypowym stroju na ulice. Nie miałeś nigdy żadnych docinek? Bo ja nie z czego sie cieszę i niech tak pozostanie.
Najczęściej teksty w stylu - "Ale laska!" albo jakieś gwizdy jak za dziewczynami czasami prostaki gwiżdżą. Inny tekst "męskich nie było?" "Ale koleś!" i takie tam podobne. Ale kto by się tym przejmował, te teksty to takie raczej puszczone w powietrze. Nigdy nikt wprost do mnie nic nie powiedział i nie zapytał ani nic podobnego. Nie było żadnych sytuacji które można uznać za niebezpieczne.