Golenie - Depilacja
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- kamil
- Znawca tematu
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
chlopak19 - nie ma problemu, jeśli chcesz i poświęcisz kilkanaście zeta, kup krem do depilacji i po prostu kilka minut przed kąpaniem posmaruj się nim. Łatwo i bezboleśnie - po kąpieli włoski zostaną w wannie . Powtórzysz najpierw co tydzień później coraz rzadziej i ciałko będziesz miał jak panienka.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Kremem do depilacji. Są różne kremy i jeśli kupisz odpowiedniej jakości gwarantowane że wszystkie włoski zje . Poza tym ważne jest ile czasu czekasz przed jego zmyciem. Jak nie masz wanny załatwi sprawę prysznic a w warunkach extremalnych miska z wodą :). Poza tym są już kremy do depliacji "for men", z opisu wynika że są "mocniejsze" od damskich i że przy nich efekt jest 100%.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Początkujący
- Kontakt:
Całe nogi depilatorem to jakieś 40 minut raz na dwa - trzy tygodnie, podbrzusze jakieś 20 minut.chlopak19 pisze:No no... jestem pod wrazeniem zarowno gladkosci ciala jak i ubioru. Tez chcialbym moc depilowac calkiem nogi... tylko ta skora, w dodatku szkoda mi spedzac pol zycia w lazience.Radziu pisze: Poniżej zdjęcie mojego podbrzusza po depilacji.
A co do kremów, to niestety nie jest tak że wystarczy posmarować a potem zmyć. Po posmarowaniu po upływie odpowiedniego czasu trzeba włoski zeskrobać, albo odpowiednią gąbką, albo specjalną skrobaczką. Ja używam czasami VEET, moim zdaniem jest dobry.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- phman.plwro
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Ja się z wami nie zgadzam - depilacja jest w obecnych czasach bardzo prosta i sam ją stosuję regularnie
1. Kremy - ja stosuję "Joaana 3 minuty" - po 5 efekt murowany schodzi 100% włochów, nie zostaje nic - wada - niestety po 3 tygodniach odrastają, lecz biorąc pod uwagę koszty - 7 zł za tubę obecnie chyba najtańsza, najszybsza i najskuteczniejsza ze znanych mi metod
2. Depilacja mechaniczna - mam depiilator mechaniczny Brauna - i całkiem nieźle się sprawdza, niestety - proces na całe nogi to nie wyjęte 60-80 minut - jeżeli ma być "porządnie" - wady - lekko boli ale można się przyzwyczaić (do okolic "bikini" nie bardzo ) plusy efekt wystarcza na jakieś 6 tygodni
3. Golenie - osobiście nie polecam - mało efektywne, zostaje czarny nalot znany nam z twarzy - po drugie po 2 dniach szczecina jest już tak twarda, że ciężko rajtki założyć, jest tylko jedne "za" - jeżeli stosujecie depilację mechaniczną to włoski po pewnym czasie stają się miękie i słabe - wtedy warto na jakieś 1/2 roku raz je zgolić dostają wtedy twardości - i lepiej się depilują
4. Plastry w domu - nie wiem bo nie stosowałem samemu - obserwując żonkę nie miałbym do tego cierpliwości
5. Gorący wosk - właściwie tylko u kosmetyczki - byłem raz - (na próbę) ale nie mogłem znieść wzroku baby ( jakbym se ptaka u niej usuwał) - fajne bo najtrwalsze - niestety wymaga według mnie zaprzyjaźnionego salonu kosmetycznego.
6 Są oczywiście inne metody - osobiście nie stosowałem - ale możemy nadmienić,
1. laserowe - usuwa na amen (4.000 za nogi uważam jest skuteczną zaporą)
2. wynalazkami z Allegro - próbowałem guzik daje nie polecam - tylko wydacie kasę
Chyba tyle - mogę tylko nadmienić i pewnie wywołać kotrowersję - ale ja nie wyobrażam sobie tandemu owłosione nogi + rajstopy - nieestetyczne, nieładne - straszne; szczególnie w cienkich rajstopach (a tylko w takich chadzam). A więc --- panowie do depilatorów....
1. Kremy - ja stosuję "Joaana 3 minuty" - po 5 efekt murowany schodzi 100% włochów, nie zostaje nic - wada - niestety po 3 tygodniach odrastają, lecz biorąc pod uwagę koszty - 7 zł za tubę obecnie chyba najtańsza, najszybsza i najskuteczniejsza ze znanych mi metod
2. Depilacja mechaniczna - mam depiilator mechaniczny Brauna - i całkiem nieźle się sprawdza, niestety - proces na całe nogi to nie wyjęte 60-80 minut - jeżeli ma być "porządnie" - wady - lekko boli ale można się przyzwyczaić (do okolic "bikini" nie bardzo ) plusy efekt wystarcza na jakieś 6 tygodni
3. Golenie - osobiście nie polecam - mało efektywne, zostaje czarny nalot znany nam z twarzy - po drugie po 2 dniach szczecina jest już tak twarda, że ciężko rajtki założyć, jest tylko jedne "za" - jeżeli stosujecie depilację mechaniczną to włoski po pewnym czasie stają się miękie i słabe - wtedy warto na jakieś 1/2 roku raz je zgolić dostają wtedy twardości - i lepiej się depilują
4. Plastry w domu - nie wiem bo nie stosowałem samemu - obserwując żonkę nie miałbym do tego cierpliwości
5. Gorący wosk - właściwie tylko u kosmetyczki - byłem raz - (na próbę) ale nie mogłem znieść wzroku baby ( jakbym se ptaka u niej usuwał) - fajne bo najtrwalsze - niestety wymaga według mnie zaprzyjaźnionego salonu kosmetycznego.
6 Są oczywiście inne metody - osobiście nie stosowałem - ale możemy nadmienić,
1. laserowe - usuwa na amen (4.000 za nogi uważam jest skuteczną zaporą)
2. wynalazkami z Allegro - próbowałem guzik daje nie polecam - tylko wydacie kasę
Chyba tyle - mogę tylko nadmienić i pewnie wywołać kotrowersję - ale ja nie wyobrażam sobie tandemu owłosione nogi + rajstopy - nieestetyczne, nieładne - straszne; szczególnie w cienkich rajstopach (a tylko w takich chadzam). A więc --- panowie do depilatorów....
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- phman.plwro
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- phman.plwro
- Się Rozkręca
- Kontakt: