Facet w kozakach - czyżby kolejny hit czy kit nowej mody?
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Facet w kozakach - czyżby kolejny hit czy kit nowej mody?
Jak z pewnością słyszeliście, na francuskich salonach mody coraz częściej pojawia się styl propagujący mężczyzn ubranych w buty na obcasie. Ciekaw jestem jakie są Wasze opinie na ten temat. Prekursorem w naszym kraju wydaje się być Maciej Piróg, który publicznie zaprezentował się w kozaczkach na obcasie. Poniżej link:
Maciej Piróg w kozakach
Odnoszę wrażenie, że w ostatnich 2 latach temat damskich elementów u mężczyzn jakby nabiera rozpędu. Dzięki temu ludzie nie mają wyjścia i po prostu przyzwyczajają się do zmian w modzie. Pewnie niedługo facet w rajstopach nie będzie już na nikim robił wrażenia. Co ja gadam, już teraz nie robi to praktycznie wcale żadnego wrażenia. Rzadko kiedy ktoś zrobi wielkie oczy i wyraźnie zmieni mimikę swojej twarzy. Podobnie będzie z kozakami, czółenkami i innymi butami na obcasie. Moda damska i męska miesza się z korzyścią dla jednej i drugiej. Jak zawsze będą krytyczne oceny bo tak jest skonstruowane każde społeczeństwo. Krytyka ma jednak jedną wielką zaletę - nagłaśnia temat i rozpowszechnia go a więc przyzwyczaja po raz kolejny do zmian.
Tak więc piszcie co sądzicie o męskich czy też damskich kozakach na obcasie; zwał jak zwał. Czy ktoś z Was chciałby nosić tego typu buty? Czy wg Was to także kolejny etap rozwoju nowej męskiej mody?
Maciej Piróg w kozakach
Odnoszę wrażenie, że w ostatnich 2 latach temat damskich elementów u mężczyzn jakby nabiera rozpędu. Dzięki temu ludzie nie mają wyjścia i po prostu przyzwyczajają się do zmian w modzie. Pewnie niedługo facet w rajstopach nie będzie już na nikim robił wrażenia. Co ja gadam, już teraz nie robi to praktycznie wcale żadnego wrażenia. Rzadko kiedy ktoś zrobi wielkie oczy i wyraźnie zmieni mimikę swojej twarzy. Podobnie będzie z kozakami, czółenkami i innymi butami na obcasie. Moda damska i męska miesza się z korzyścią dla jednej i drugiej. Jak zawsze będą krytyczne oceny bo tak jest skonstruowane każde społeczeństwo. Krytyka ma jednak jedną wielką zaletę - nagłaśnia temat i rozpowszechnia go a więc przyzwyczaja po raz kolejny do zmian.
Tak więc piszcie co sądzicie o męskich czy też damskich kozakach na obcasie; zwał jak zwał. Czy ktoś z Was chciałby nosić tego typu buty? Czy wg Was to także kolejny etap rozwoju nowej męskiej mody?
-
- Dyskutant
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Moim zdaniem o to właśnie chodzi. Kwestia nowej mody powinna być poruszana przede wszystkim przez projektantów i osoby publiczne - tzw. inicjatywa odgórna. Dopiero wtedy będzie szansa w miarę normalnego postrzegania innych osób, gdyż będą oni postrzegani jako naśladowcy.
A buty na obcasie - dla mnie element prawie nieodłączny od rajstop.
A buty na obcasie - dla mnie element prawie nieodłączny od rajstop.
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
byczunio, nie chciałem o tym już pisać, ale fakt niestety w kraju mocno stereotypowym tak właśnie jest. Powiedział, że jest homo to z "pedałem" się nie liczą i jak założy taki piróg spódnicę czy kozaki to od razu wiadomo co spora część ludzi myśli. Chociaż mam nadzieję, że ktoś z poza wymienionej trójki w tym roku pokaże się w szortach i rajstopach. życzę tego sobie i wam w nowy roku :P miło by było gdyby nasza nowa moda wkroczyła na salony to i prędzej by poszła w Polskę tak jak np. stopki, japonki czy trampki do garniaka. Jak czasem popatrzę na ludzi w stolicy bo byłem tam niedawno to luźniej się ubierają na pewno większe urozmaicenie jest niż w łodzi...
-
- ModTeam
- Kontakt:
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- Kontakt:
- DanielSz
- Dyskutant
- Kontakt:
- DanielSz
- Dyskutant
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- DanielSz
- Dyskutant
- Kontakt:
- DanielSz
- Dyskutant
- Kontakt:
Ale niestety nie mam doświadczenia w chodzeniu w takich butach, zupełnie nie wiem jak to jest bo nigdy nie próbowałem. I czy chodzi się w nich wygodnie to tego też nie wiem ale muszę przyznać że bardzo mnie takie buty na nogach kręcą. Nie wiem skąd w ogóle wydębić albo chociaż pożyczyć od kogoś tak na spróbowanie. Proszę mi podsunąć jakieś pomysły.
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Dokładnie Danielu, jeżeli masz rozmiar maks 42 to poprostu idź do sklepu z butami i na miejscu sobie przymierzysz i wybierzesz coś wygodnego. Jak masz większy rozmiar to będzie dużo trudniej, bo w tych rozmiarach to już raczej tylko buty do łóżka, chodzić się w nich raczej nie da. Chociaż bywają wyjątki.
-
- Stary wyga
- Kontakt: