My okiem psychologa
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
psycholog domorosły, nie. jeżeli zaś chodzi o zdanie o nas, nie chciał bym żeby ktoś pomyślał że jakąś obsesje ma na tym punkcie. na początku jak jej podsunąłem do poczytania forum, to i poczytała. jako maniak zwróciła pewnie uwagę na rzeczy na które inni nie zwracają. pokazała mi osoby u których rajstopy to ciepełko i wygoda, oraz osoby dla których to coś innego i raczej nowa moda to tylko przykrywka do realizacji toczących się poczynań. jej zdaniem każdy "inny" wcześniej, czy później chce podzielić się swoim problemem z kimkolwiek. internet jest do tego celu wręcz idealny. możemy się wygadać a za razem zachowujemy prywatność. i takie tam. nie pamiętam o czym jeszcze mówiła.
generalnie nic złego. pisać nie chce bo w sumie jej to nie dotyczy, może i słusznie.
generalnie nic złego. pisać nie chce bo w sumie jej to nie dotyczy, może i słusznie.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
Ja też już zwracałem uwagę na to dano temu, że "ciepełko" to przykrywka. A moje przekonania to prawie 100 procent nas robi to bo lubi a nie z ciepła. Forum by ożywało tylko zimą a latem stało by się niepotrzebne. A to, że rajstopy często są wygodniejsze od kaleson, których apropo dawno nie próbowałem to inna sprawa.krzyś pisze:pokazała mi osoby u których rajstopy to ciepełko i wygoda, oraz osoby dla których to coś innego i raczej nowa moda to tylko przykrywka do realizacji toczących się poczynań.
Zachęcam więc panią psycholog do dzielenia się z nami swoimi spostrzeżeniami.
dr.eklektyczny
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Juz dawno mówiłam, tfu pisałam że te niektóre zachwyty, pokazywanie sie publiczne i robienie z tego wielkie hallo to ciut fetyszyzmem pachnie- powstała wtedy wielka dyskusja- hmm rok temu to chyba byłokrzyś pisze:psycholog domorosły, nie. jeżeli zaś chodzi o zdanie o nas, nie chciał bym żeby ktoś pomyślał że jakąś obsesje ma na tym punkcie. na początku jak jej podsunąłem do poczytania forum, to i poczytała. jako maniak zwróciła pewnie uwagę na rzeczy na które inni nie zwracają. pokazała mi osoby u których rajstopy to ciepełko i wygoda, oraz osoby dla których to coś innego i raczej nowa moda to tylko przykrywka do realizacji toczących się poczynań. jej zdaniem każdy "inny" wcześniej, czy później chce podzielić się swoim problemem z kimkolwiek. internet jest do tego celu wręcz idealny. możemy się wygadać a za razem zachowujemy prywatność. i takie tam. nie pamiętam o czym jeszcze mówiła.
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Na tej zasadzie wszystko da się podciągnąć pod pod fetyszyzm lub exhibicjonizm. Gdyby człowiekowi nie zależało na "pokazaniu się" to chodziłby w zgrzebnym worku nijakiego koloru (bo tak byłoby najwygodniej), Fason, kolor, wszystko zostało wymyślone aby zwrócić uwagę otoczenia. Tylko jedne elementy są stosowane i akceptowane przez ogół, a inne wykraczają poza stereotyp i powodują kontrowersje otoczenia. Wśród mas większość stanowią osobniki odstające od przeciętności.
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Ok..ale robienie z tego wielkiego hallo to juz co innego-TAK?
czy ja robie hallo że założę spodnie moro( brrr- nie zakładam ale...)
Fakt ,że cieszy jak mam coś na sobie, przyjaciolka nie ma i sie zastanawia gdzie to kupiłam...ale bez przesady, skoro chcecie byc normalnie traktowani, traktujcie to jak normalny ubiór
czy ja robie hallo że założę spodnie moro( brrr- nie zakładam ale...)
Fakt ,że cieszy jak mam coś na sobie, przyjaciolka nie ma i sie zastanawia gdzie to kupiłam...ale bez przesady, skoro chcecie byc normalnie traktowani, traktujcie to jak normalny ubiór
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Ja staram się traktować mój ubiór normalnie, tylko otoczenie nie chce tego przyjąć do wiadimości. więc cieszy nas każdy przypadek znormalnienia i go przeżywamy ponad miarę entuzjastycznie. Niestety, taka nasza natura optymistów, że cieszymy się z każdego normalnego traktowania, zamiast smucić z każdego wyszydzania, bo wtedy nic tylko pójść na cmentarz, połozyć się do grobu i czekać aż jakiś fanatyk męskości zasunie nad mnami płytę.
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Zmartwie cie!!! To jest Polska i nieprędko cokolwiek tu sie zmieni, oj nieprędko
Ile lat tu zyjesz? Poprostu musisz robic swoje nie patrzac na innych, ale biorac pod uwage dzieci- by nie były skrzywdzone przez rówieśników (jak osiagną wiek szkolny) Bo to jest Polska- taki maly przaśny ,zasciankowy kraj...gdzie najwiekszym demotywatorem sąsiada
jest twoje szczęście...
Ile lat tu zyjesz? Poprostu musisz robic swoje nie patrzac na innych, ale biorac pod uwage dzieci- by nie były skrzywdzone przez rówieśników (jak osiagną wiek szkolny) Bo to jest Polska- taki maly przaśny ,zasciankowy kraj...gdzie najwiekszym demotywatorem sąsiada
jest twoje szczęście...
Myślę, że Twoja żona, wie że moda bardzo często nie idzie w parze z ciepełkiem i wygodą.krzyś pisze:...rajstopy to ciepełko i wygoda, oraz osoby dla których to coś innego i raczej nowa moda to tylko przykrywka
krzyś pisze:jej zdaniem każdy "inny" wcześniej, czy później chce podzielić się swoim problemem z kimkolwiek. internet jest do tego celu wręcz idealny. możemy się wygadać a za razem zachowujemy prywatność.
To się zgadza. W takim celu to forum zostało założone. Żeby ci z problemem mogli dowiedzieć że nie są jedynymi na świecie, żeby mogli swoje problemy omówić, żeby mogli zobaczyć że jest wiele osób dla których nie jest to problem, no i wkońcu żeby przestało być to dla nich problemem,
Magda pisze:Juz dawno mówiłam, tfu pisałam że te niektóre zachwyty, pokazywanie sie publiczne i robienie z tego wielkie hallo to ciut fetyszyzmem pachnie- powstała wtedy wielka dyskusja- hmm rok temu to chyba było
Fakt, jest tu trochę postów które pachną fetyszyzmem, jednak takie osoby szybko z forum odchodzą, bo nic tu dla nich nie ma. Tych co robią wielkie halo i pokazują się publicznie dla podniety też nie jest wiele.
Ty może nie, ale wejdz sobie na forum wizaz.pl a zobaczysz z czego kobiety potrafią zrobić wielkie hallo.Magda pisze:Ok..ale robienie z tego wielkiego hallo to juz co innego-TAK?
czy ja robie hallo że założę spodnie moro
Magda pisze:skoro chcecie byc normalnie traktowani, traktujcie to jak normalny ubiór
Coś w tym jest. Może dlatego jednych otoczenie traktuje lepiej a innych gorzej. Jednak zawsze znajdzie się w otoczeniu ktoś kto zrobi z tego hallo i nie mamy na to wpływu.
I nie da się ukryć, że w Polsce znacznie częściej takie halo wokół nas się robi niż np we Włoszech.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Bo jak sąsiad zobaczy cię w rajstopach to po prostu ci zazdrości i dlatego możesz usłyszeć jakiś niewybredny komentarzMagda pisze:Zmartwie cie!!! To jest Polska i nieprędko cokolwiek tu sie zmieni, oj nieprędko
Bo to jest Polska- taki maly przaśny ,zasciankowy kraj...gdzie najwiekszym demotywatorem sąsiada
jest twoje szczęście...
On by się nie odważył !
normalny facet,choć ... ... A po co drażnić muchy ...
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
nie sądzę polpon aby tak było. tak jak są kobiety dla których spódniczki, zwłaszcza krótkie mogły by w ogóle nie istnieć, tak dla mężczyzn noszenie rajstop to rzecz dziwna. oczywiście każdy klan ma swoich innych. wśród tych kobiet będą takie którym wystające majtaski spod spódniczki nie przeszkadzają lub w czymś pomagają (np. dowartościowaniu się), tak i są faceci którzy na przekór powinnością będą nosić rajstopy bo są wygodne lub fajne.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
Ankieta z portalu Interia http://facet.interia.pl/tylko-u-nas/ank ... niki,11388
Jestem w szoku trochę. Wychodzi na to,że 62% facetów (3864 głosujących) ma do czynienia lub miało z jakimś ciuszkiem damskim. Spójrzcie na ilość głosów.
Jestem w szoku trochę. Wychodzi na to,że 62% facetów (3864 głosujących) ma do czynienia lub miało z jakimś ciuszkiem damskim. Spójrzcie na ilość głosów.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt: