Golenie - Depilacja

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Mateusz

Post autor: Mateusz » 14 mar 2008, 23:46

Dlaczego od razu pol zycia? Wystarczy raz na tydzien jakis czas :P
chlopak19

Post autor: chlopak19 » 14 mar 2008, 23:53

To zalezy jaka depilacja i jak trwala. na moje nogi nic sie nie nadaje niestety. Depilacja jaka by nie byla jest dla mnie zbyt czasochlonna -nie mam owlosienia tylko na lydkach, ale tez na udach i tylku.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2008, 23:55 przez chlopak19, łącznie zmieniany 1 raz.
Mateusz

Post autor: Mateusz » 14 mar 2008, 23:55

no to trudno ;/ ja tez nie gole, ale te wlosy sa tak uciazliwe...
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 15 mar 2008, 13:16

Już pisałem, że można któtko strzyc, to szybkie, bez ryzyka i na kilka dni starcza.
Obrazek
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 15 mar 2008, 15:10

Ale i tak widać,i nie jest to samo co typowa depilacja.gdybym miał wybierać,wybrałbym to drugie.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 15 mar 2008, 20:20

Typowa depilacja to usuwanie włosów z cebulkami. Golenie to jest to samo co strzyżenie, tylko inna długość pozostałości.
Obrazek
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 15 mar 2008, 21:43

chlopak19 - nie ma problemu, jeśli chcesz i poświęcisz kilkanaście zeta, kup krem do depilacji i po prostu kilka minut przed kąpaniem posmaruj się nim. Łatwo i bezboleśnie - po kąpieli włoski zostaną w wannie :-) . Powtórzysz najpierw co tydzień później coraz rzadziej i ciałko będziesz miał jak panienka.
chlopak19

Post autor: chlopak19 » 15 mar 2008, 22:24

po 1. trzeba miec wanne :mrgreen:

po 2. probowalem juz roznych metod- krem kiepsko dziala, usuwa tylko czesc wlosow ,bo mam za mocne, w dodatku ich odrastanie to jest swedzacy koszmar dla moich ud.
Mateusz

Post autor: Mateusz » 15 mar 2008, 22:54

mowicie ze posmarowanie kremem przed kompaniem usuwa wlosy? i nie trzeba golic?
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 15 mar 2008, 23:46

Kremem do depilacji. Są różne kremy i jeśli kupisz odpowiedniej jakości gwarantowane że wszystkie włoski zje :-) . Poza tym ważne jest ile czasu czekasz przed jego zmyciem. Jak nie masz wanny załatwi sprawę prysznic a w warunkach extremalnych miska z wodą :). Poza tym są już kremy do depliacji "for men", z opisu wynika że są "mocniejsze" od damskich i że przy nich efekt jest 100%.
chlopak19

Post autor: chlopak19 » 15 mar 2008, 23:55

"tanite 3 minuty" trzymalem 15 i niewiele pomoglo
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 16 mar 2008, 00:00

Bo to kiepska firma. Spróbuj "Nair" - dwa razy droższy ale efekt pewniejszy. Lub szukaj czegoś "for men" - kiedyś coś takiego wpadło mi w ręce ale firmy nie pamiętam.
mathi
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: mathi » 16 mar 2008, 07:37

Krem "Veet" nawet nieźle się sprawdza, trzeba potrzymać dłużej ok 5-6 minut, tyle że trzeba się przyzwyczaić, początkowo dość mocno podrażnia, ale z czasem sięskóra chyba przyzwyczaja i uczucie pieczenia nie wystepuje. Najlepszy sposób to chyba nadal zwykła maszynka.
Mateusz

Post autor: Mateusz » 16 mar 2008, 15:37

ja moze sprobuje z tym kremem, a podacie jakas lepsza firme?
Radziu

Post autor: Radziu » 16 mar 2008, 17:55

chlopak19 pisze:
Radziu pisze: Poniżej zdjęcie mojego podbrzusza po depilacji.
No no... jestem pod wrazeniem zarowno gladkosci ciala jak i ubioru. Tez chcialbym moc depilowac calkiem nogi... tylko ta skora, w dodatku szkoda mi spedzac pol zycia w lazience.
Całe nogi depilatorem to jakieś 40 minut raz na dwa - trzy tygodnie, podbrzusze jakieś 20 minut.

A co do kremów, to niestety nie jest tak że wystarczy posmarować a potem zmyć. Po posmarowaniu po upływie odpowiedniego czasu trzeba włoski zeskrobać, albo odpowiednią gąbką, albo specjalną skrobaczką. Ja używam czasami VEET, moim zdaniem jest dobry.
Mateusz

Post autor: Mateusz » 17 mar 2008, 00:31

aha, a jednak to nie jest takie proste ;o
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 17 mar 2008, 09:09

Gdyby depilacja była prosta, tania i skuteczna, to obecnie nie byłoby żadnej włochatej pani, ani żadnego pana wyglądającego jak orangutan :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
phman.plwro
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: phman.plwro » 17 mar 2008, 13:33

Ja się z wami nie zgadzam - depilacja jest w obecnych czasach bardzo prosta i sam ją stosuję regularnie

1. Kremy - ja stosuję "Joaana 3 minuty" - po 5 efekt murowany schodzi 100% włochów, nie zostaje nic - wada - niestety po 3 tygodniach odrastają, lecz biorąc pod uwagę koszty - 7 zł za tubę obecnie chyba najtańsza, najszybsza i najskuteczniejsza ze znanych mi metod

2. Depilacja mechaniczna - mam depiilator mechaniczny Brauna - i całkiem nieźle się sprawdza, niestety - proces na całe nogi to nie wyjęte 60-80 minut - jeżeli ma być "porządnie" - wady - lekko boli ale można się przyzwyczaić (do okolic "bikini" nie bardzo ;-) ) plusy efekt wystarcza na jakieś 6 tygodni

3. Golenie - osobiście nie polecam - mało efektywne, zostaje czarny nalot znany nam z twarzy - po drugie po 2 dniach szczecina jest już tak twarda, że ciężko rajtki założyć, jest tylko jedne "za" - jeżeli stosujecie depilację mechaniczną to włoski po pewnym czasie stają się miękie i słabe - wtedy warto na jakieś 1/2 roku raz je zgolić dostają wtedy twardości - i lepiej się depilują

4. Plastry w domu - nie wiem bo nie stosowałem samemu - obserwując żonkę nie miałbym do tego cierpliwości

5. Gorący wosk - właściwie tylko u kosmetyczki - byłem raz - (na próbę) ale nie mogłem znieść wzroku baby ( jakbym se ptaka u niej usuwał) - fajne bo najtrwalsze - niestety wymaga według mnie zaprzyjaźnionego salonu kosmetycznego.

6 Są oczywiście inne metody - osobiście nie stosowałem - ale możemy nadmienić,
1. laserowe - usuwa na amen (4.000 za nogi uważam jest skuteczną zaporą)
2. wynalazkami z Allegro - próbowałem guzik daje nie polecam - tylko wydacie kasę

Chyba tyle - mogę tylko nadmienić i pewnie wywołać kotrowersję - ale ja nie wyobrażam sobie tandemu owłosione nogi + rajstopy - nieestetyczne, nieładne - straszne; szczególnie w cienkich rajstopach (a tylko w takich chadzam). A więc --- panowie do depilatorów.... :-)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 17 mar 2008, 20:33

Mimo, ze tors mam dość mocno zarastający, to nogi przeciwnie, rosną kudły, ale dość jasne i mało widoczne. Tak więc moja depilacja ogranicza sie ostatnio tylko do strzyżenia.
I to mnie cieszy.
Współczuję wam co musicie się tak męczyć, o kosztach nie wspomnę.
Obrazek
Awatar użytkownika
phman.plwro
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: phman.plwro » 17 mar 2008, 20:49

Papo Smerfie kochany ja też mam żadkie i jasne

ale i tak nie mogę ich znieść pod rajstopkami

:-(
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 17 mar 2008, 21:06

Jesteś dla siebie nietolerancyjny :lol:
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 17 mar 2008, 21:40

phman.plwro pisze:6 Są oczywiście inne metody - osobiście nie stosowałem - ale możemy nadmienić,
1. laserowe - usuwa na amen (4.000 za nogi uważam jest skuteczną zaporą)
Niestety w przypadku facetów ta metoda daje efekty krótkotrwałe, bo testosteron skutecznie odbudowuje nasze owłosienie :cry:
Awatar użytkownika
phman.plwro
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: phman.plwro » 18 mar 2008, 10:56

A co zdecydował byś się??
meras

Post autor: meras » 18 mar 2008, 12:15

Po co depilować mnie wcale zarost na nogach nie przeszkadza.To jakaś obsesja czy nowa moda gładkich nóg.
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 18 mar 2008, 16:31

meras, zgodze sie z Toba, ale w przypadku gdy ktos nosi rajstopy tylko po domu i pod dlugimi spodniami grube i matowe, a jesli ktos ma zamiar nosic cienkie przeswitujace to troche niefajnie wyglada.
ODPOWIEDZ