JAKICH FIRM KUPUJECIE RAJSTOPY
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Początkujący
- Kontakt:
- phman.plwro
- Się Rozkręca
- Kontakt:
phman.plwro sądzę, iż jeśli mówisz na półmat z Gatty, to je wypróbowałeś, lecz ja niestety z Tobą nie mogę się zgodzić. Według mnie są to wygodne rajstopy i nie mają okropnych matów, mnie się podobają. Co do rajtek firmy NONA, nie probowalem lecz postaram sie dostac ( mile widziane zdjecie z opakowania :]) Knitex tak jak powiedziałeś niezłe, a Lady Tina - połysk 20i 25 szczerze mówiąc, że nie przypadły mi do gustu, moja opinia
- phman.plwro
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Ja ze swoich zakupów:
Pamela Nice Hips - cienkie, 15 den, cieliste biodrówki. Wziąłem tak z ciekawości (r.3), dlatego, że 90% normalnych rajstop sięga mi zbyt wysoko - swobodnie mogę je podciągnąć pod same żebra, mimo że rozmiar jest dobrze wybrany. Miałem je na sobie na razie ze 2 razy. Kosztowały coś z 6 czy 7 zł, chyba w Tesco kupione. Wrażenia - jak najbardziej pozytywne Fajnie się błyszczą, dobrze przylegają (ale oczywiście dopiero po wygoleniu nóg) i część majteczkowa jest wręcz stworzona dla mnie! rajstopy kończą się w miejscu, gdzie mam gumkę od slipów - bardzo wygodne, z pewnością jeszcze kiedyś kupię je sobie.
Consay 17den (brak nazwy "modelu") - kupowałem je razem z Nice Hips i w porównaniu wypadają marnie szybko zaczęły robić się takie oczka-dziurki. Część majteczkowa jest lichej jakości - jakiś strecz, albo coś w tym stylu. Gdyby jeszcze były trochę bardziej trwałe, byłoby ok. Generalnie szybko nie kupię ich drugi raz.
Andrea 40den (brak nazwy "modelu") - cieliste, kupione w Intermarche. Szukałem czegoś grubszego, ale Gatta Laura były same 20-tki i cieliste. Popatrzyłem na półkę z rajstopami Andrea. Co prawda, też nie było czarnych, ale postanowiłem zaryzykować i wydać te 9zł. Nosiłem przez 2 dni pod spodniami i generalnie są ok Nie są ani matowe, ani połyskujące - coś pomiędzy. Co ciekawe, nie jest napisane w składzie "elastan" jak wszędzie, tylko "lycra" - chociaż z tego co się orientuję, to to samo Szkoda tylko, że właśnie część majteczkowa jest zbyt "wysoka" dla mnie i gumka zwija się przy pochylaniu. Polecam
W kolejce czekają nierozpakowane Gatta Rosalia 40 den czarne i Knitex 60 den (też czarne, kryjące). Napiszę coś jak wypróbuję
Pamela Nice Hips - cienkie, 15 den, cieliste biodrówki. Wziąłem tak z ciekawości (r.3), dlatego, że 90% normalnych rajstop sięga mi zbyt wysoko - swobodnie mogę je podciągnąć pod same żebra, mimo że rozmiar jest dobrze wybrany. Miałem je na sobie na razie ze 2 razy. Kosztowały coś z 6 czy 7 zł, chyba w Tesco kupione. Wrażenia - jak najbardziej pozytywne Fajnie się błyszczą, dobrze przylegają (ale oczywiście dopiero po wygoleniu nóg) i część majteczkowa jest wręcz stworzona dla mnie! rajstopy kończą się w miejscu, gdzie mam gumkę od slipów - bardzo wygodne, z pewnością jeszcze kiedyś kupię je sobie.
Consay 17den (brak nazwy "modelu") - kupowałem je razem z Nice Hips i w porównaniu wypadają marnie szybko zaczęły robić się takie oczka-dziurki. Część majteczkowa jest lichej jakości - jakiś strecz, albo coś w tym stylu. Gdyby jeszcze były trochę bardziej trwałe, byłoby ok. Generalnie szybko nie kupię ich drugi raz.
Andrea 40den (brak nazwy "modelu") - cieliste, kupione w Intermarche. Szukałem czegoś grubszego, ale Gatta Laura były same 20-tki i cieliste. Popatrzyłem na półkę z rajstopami Andrea. Co prawda, też nie było czarnych, ale postanowiłem zaryzykować i wydać te 9zł. Nosiłem przez 2 dni pod spodniami i generalnie są ok Nie są ani matowe, ani połyskujące - coś pomiędzy. Co ciekawe, nie jest napisane w składzie "elastan" jak wszędzie, tylko "lycra" - chociaż z tego co się orientuję, to to samo Szkoda tylko, że właśnie część majteczkowa jest zbyt "wysoka" dla mnie i gumka zwija się przy pochylaniu. Polecam
W kolejce czekają nierozpakowane Gatta Rosalia 40 den czarne i Knitex 60 den (też czarne, kryjące). Napiszę coś jak wypróbuję
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Tak papo. Dokładnie o to mi chodziło. Nie naciągam rajstop do oporu, jednak mimo wszystko problem dalej istnieje Na szczęście nie dotyczy wszystkich rajstop - tak jak pisałem biodrówki są dla mnie idealne, a jeżeli chodzi o grubsze rajstopy, to niektóre modele też są ok - muszę po prostu dobrze trafićCarin miał na myśli część majtkową, która rzeczywiście często jest jak by od rajstop większego rozmiaru. To zapewne wynika z innego splotu tej części, który ma być bardziej rozciągliwy.
Jednak przy zakładaniu nie musimy wcale wyciągać gumki w górę aż do oporu
Do tematu - drugi dzień noszę Knitex Arabelle 60 den i stwierdzam, że to bardzo fajne i ciepłe rajki aczkolwiek, z tym 60 den to mocne przegięcie chyba - bo wcale nie są kryjące, a grubością do złudzenia przypominają Gattę Rosalię 40 den No i właśnie Knitexy mają bardzo fajną, miłą, luźną - ale dobrze przylegającą i nie za dużą część majtkową. Muszę poszukać tylko grubszego, kryjącego odpowiednika
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Koleżanka już drugi dzień przyszła do szkoły ubrana w świetne, kryjące, czarne i błyszczące rajstopki... Kurcze, gdyby tak wiedzieć, gdzie takie mogę dorwać
Kurcze, może być problem, żeby dostać te Consaye Widziałem tylko u siebie w mieście w E.Leclerc, ale nie było ich sporo i nie wiem czy były Voyage. Tak czy inaczej, dziękuję za poradę
Kurcze, może być problem, żeby dostać te Consaye Widziałem tylko u siebie w mieście w E.Leclerc, ale nie było ich sporo i nie wiem czy były Voyage. Tak czy inaczej, dziękuję za poradę
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Zawsze są w Realu w okresie zimowym. Są one produkowane sezonowo, ale moim zdaniem to najlepszy wyrób Consaya.carin pisze:Kurcze, może być problem, żeby dostać te Consaye
http://www.sklep.consay.com.pl/go/_info/?id=273
Tu są i nawet tańsze niż w Realu (ok. 13 zł)
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Przez Internet odpada - mieszkam z rodzicami i nawet "Post restance" jest dość ryzykownym sposobem Kurcze... daleko mam u mnie w mieście do Reala - nawet nigdy nie byłem w środku, ale jak już będzie ten zimowy okres i będę pewien, że są to się poświęcę i wybiorę, skoro są kryjące, grubsze i warte uwagi
-
- Dyskutant
- Kontakt: