Jak propagować, uświadamiać .... pomysł

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
oleola

Post autor: oleola » 07 gru 2010, 22:12

krzywdzicie swoja psychike,kazdy czlowiek moze sobie cos mowic np.to ze nie powinien jesc bo tak bedzie zdrowszy i takie postepowanie prowadzi do tego ze ten czlowiek jest bliski smierci a rodzina musi zdobyc nakaz sadowego podawania takiemu delikwentowi pokarmow,np.przez dziurke w nosie.wiem ze moze ten przyklad jest drastyczny,ale panowie co pozniej,zobaczcie narkomani tez zaczynaja od lekkich narkotykow.zaczynacie od rajstop skonczycie na spodniczkach,makijazu a moze ktos dolozy sobie sztuczne piersi,wiem ze to przyklad deastyczny.ale powiem wprost nie potepiam was,kazdy ma wolna wole,ale moze nikt wam nie mial tej smialosci w sposob racjonalny,bez wysmiewania powiedziec ze to co robicie wam szkodzi
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 07 gru 2010, 22:16

oleola, wiesz co te Twoje porównania są w ogóle nie na miejscu. nie wiem kim Ty jesteś jakimś psychologiem? Narkomani kończą śmiercią a my umrzemy od rajstop? a o tym nie jedzeniu już nie wspominając. ja nie widzę żadnej krzywdy w tym co robię. moja dziewczyna to akceptuje i traktuje to normalnie.
Radziu

Post autor: Radziu » 07 gru 2010, 22:18

Mylisz chyba styl ubioru z transseksualizmem. A transseksualistą człowiek nie staje się z powodu noszenia rajstop, czy też innej garderoby. Zresztą akurat to co piszesz w przypadku transseksualistów to jest jedynie sprawa wtórna. Ale takie dyskusje to nie na to forum. Zapraszam na http://www.transseksualizm.pl/portal.php http://transfuzja.org/ http://www.crossdressing.pl/main.php to są fora na których poruszane są zagadnienia o których piszesz.
oleola

Post autor: oleola » 07 gru 2010, 22:19

tak jestem w trakcie studiow psychologicznych,wiec moze nie do konca psycholog.wiem moze za ostro.dlatego proponuje tak wykasujcie moje konto jak mozecie,bo ja to co mialem napisac to napisalem,moze za mocno,moze nie ale napisalem.zycie powodzenia twojemu zwiazkowi z dziewczyna,mam nadzieje ze przez twoje upodobania sie on nie rozleci.
oleola

Post autor: oleola » 07 gru 2010, 22:21

dobrze Radziu jak uwazasz ze myle pojecia masz do tego prawo.chyba koncze ta dyskusje wiem ze nie trafilem na podatny grunt,ale chcialem to spokojnie,bez nerwow napisac to co lezalo mi na sercu.czytalem o tym wiele ksiazek i wiem ze zaburzenia psychiczne miec latwo gorzej z nich wyleczyc
Radziu

Post autor: Radziu » 07 gru 2010, 22:24

Studiujesz psychologię :?: Szczerze mówiąc ciężko w to uwierzyć. Możesz zdradzić na jakiej uczelni? Tak się składa, że znam studentów którzy robią badania wśród osób transseksulanych, a te badania są omawiane na zajęciach, więc ciężko uwierzyć, żeby student psychologii aż tak mylił pojęcia. No i samo podejście do tematu jest jakieś mało psychologiczne.

Konta nikt kasować nie będzie, na to trzeba sobie naprawdę dobrze zasłużyć. Dopóki dyskusja jest na poziomie, każdy może pisać.
oleola pisze:...wiem ze zaburzenia psychiczne miec latwo gorzej z nich wyleczyc
Z pewnością masz rację, ale nie wiem co to ma wspólnego z tym forum, to nie na temat, to jest forum o modzie, a nie o zaburzeniach psychicznych.
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 07 gru 2010, 22:29

oleola,a niby czemu miałby się przez to rozlecieć skoro dziewczyna to akceptuje. poczytaj sobie np. o nero i Idze jeśli chodzi o związki. też mi się wydaje, że masz tyle wspólnego ze studiami co ja z Napoleonem :-)
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 08 gru 2010, 00:15

Oleola jest typowym przykładem obrońcy męskości rodzaju samczego. Rzeczywiście robimy krzywdę męskości w sensie oglądania meczu w telewizorni z puszką piwa w ręku. Ale my na męskość patrzymy szerzej i spostzregamy inne jej aspekty niźli tylko funkcję reprodukcyjną.
Radziu

Post autor: Radziu » 08 gru 2010, 04:55

byczunio, ale przecież rajstopy nie wykluczają spraw o których piszesz.

A psycholog jako lekarz, przed postawieniem diagnozy powinien wykonać badania, a najpierw zrobić specjalizację w dziedzinie.
Awatar użytkownika
krzyś
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzyś » 08 gru 2010, 08:13

dajcie spokój. człowiek wyraził swoje zdanie. może nie zrozumiał założenia tematu nowej mody, ale jak poczyta się niektóre posty na tym forum to to faktycznie nietrudno pomylić nas z transwestytami lub transseksualistami...
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 08 gru 2010, 08:29

Wolny kraj. Może mówić co chce. Ale przypomina mi to stronnicze wypowiedzi pseudo psychologów z programu typu "Na każdy temat".
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 08 gru 2010, 10:15

i po burzy :] pewnie już nic więcej nie napisze kolega oleola
Radziu

Post autor: Radziu » 08 gru 2010, 11:52

krzyś pisze:jak poczyta się niektóre posty na tym forum to to faktycznie nietrudno pomylić nas z transwestytami lub transseksualistami...

Jak sie nie czyta ze zrozumieniem, lub co gorsze nie zna się pojęć, to faktycznie można pomylić.
polpon
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: polpon » 08 gru 2010, 17:17

Sam 'liznąłem' trochę psychologi i na psychologa to pen pan mi nie wygląda :->
I tak to wolny kraj,ale ciekawi mnie dlaczego ten pan chciał "wsadzić kij w mrowisko' i szukał tu potwierdzenia swoich teorii.Bo ja mam ich już kilka na temat tego pana,a większość z nich nie jest zbyt dobra.
Co do afiszowania-to ja bym poszukał w internecie 'gniazd' pedofilów ,albo jakiś innych realnych zagrożeń.I trudniejsze to będzie i na pewno bardziej pożyteczne."Misje' można prowadzić naprawdę na wiele sposobów,a i cele tej misji mogą być lepiej dobrane.Bo widzi pan,my wiemy co robimy(noooo w dużym stopniu :-P ),ale ty koleś chyba nie za bardzo.I broń boże :mrgreen: nie zamierzam się tłumaczyć z tego co napisałem.
Ps.Jak ktoś chce być traktowany poważnie,to niech sam najpierw traktuje poważnie innych.Pije tu do twojej anonimowej tyrady.
normalny facet,choć ... ;-)... A po co drażnić muchy ...
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 08 gru 2010, 21:16

Cieszę się, że pojawił się ktoś z oceną inną niż wszystkie tutaj na nasz temat. Pozwala to choć trochę zrozumieć ludzi z negatywną oceną nowej mody. Różne przekonania są wręcz wskazane by można było konstruować jakieś wnioski i by także nie żyć w fałszywej świadomości, że wszyscy to akceptują, tolerują i szanują. Ludzie są różni i mieliśmy tego przykład. Iga nie jest psychologiem a ten temat u mnie rozpoczęła od analizy, poznania, odpowiedzi na pytania, które ją nurtowały. Nie wróżę kariery temu "psychologowi" bo, gdyby nim był to próbowałbym zbadać grunt w który wkracza. Badanie gruntu nie ogranicza się tylko do czytania postów tego forum ale także do dyskusji a jak widać osobie tej zabrakło argumentów chyba do dyskusji. Wszędzie można wsadzić kij w mrowisko i czekać na efekt. A może po prostu posłużyliśmy tu dla oleola za króliki doświadczalne dla jakiegoś sprawozdania na zajęcia. Rozumowanie tego "psychologa" jest dziwne bo idąc tym tropem:
- kobiety już dawno zrobiły sobie krzywdę zakładając spodnie
- kobiety nadal robią sobie krzywdę nosząc krawaty
- kobiety nadal robią sobie krzywdę nosząc glany
- każda nie zadbana kobieta robi sobie krzywdę bo burzy porządek tego świata w którym każda kobieta powinna być umalowana, ubrana kobieco itd
- itd
I ostatnia rzecz: skoro ten "psycholog" użył wulgarnego słowa to już ten fakt definitywnie przekreśla jego możliwość wypowiadania się i pouczania ponieważ słowa wulgarne raczej nie niosą ze sobą treści edukacyjnych i wartych uwagi. Tak więc myślę, że dobrym miejscem dla oleola są inne miejsca godne poziomu jaki on reprezentuje.
Radziu

Post autor: Radziu » 08 gru 2010, 21:25

Rozumując podobnie, można też pomyśleć: Kibice chodzą w dresie, a od tego już niedaleko robienia włamań do samochdów, następny krok to rozboje, kolejny to włamania do mieszkań, kolejny zadymy na meczach, kolejny gwałty, kolejny to więzienie, więc nosząc dres robisz sobie krzywdę ;-)
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 08 gru 2010, 21:50

czyli podsumowując według tego pana świat powinien być uporządkowany i wszystko powinno być albo białe albo czarne.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 08 gru 2010, 22:13

Albo to jeden z gówniarzy co to czytaliśmy ich wpisy na innym forum. Przecież obiecywali, że się zarejestrują, powypisuja głupoty a potem będą nabijać.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 08 gru 2010, 22:47

dr.pantyhose, nie sądzę, żeby to był ktoś z nich bo tacy od razu by nas obrzucali epitetami...
oleola

Post autor: oleola » 08 gru 2010, 23:46

Po tym poście usuncie moje konto(prosze o to adminow,jak moga to niech napisze admin w nastepnym poscie ze na wlasne zyczenie uzytkownika konto zostalo usuniete)dlaczego o to prosze,po pierwsze napisalem ze studiuje psychologie,a nie jestem jeszcze psychologiem a to jest roznica,do ujawnienia zmusil mnie jeden z waszych forumowiczow,niejaki pantysranty rzuca epitetami typu jeden z gowniarzy,a sam kim ty jestes UK to pewnie Ukraina albo zmywak w Londynie(sorki nie mialem tego pisac ale sam zaczeles od obrazania),niejaki drugi pantysranty,co bracia blizniacy z was twierdzi ze moje wypowiedzi nie trzymaja poziomu,a w twoje trzymaja?Forum jest po to aby dyskutowac merytorycznie,a tu malo kogo stac na dyskusje merytoryczna.Mialem tego nie pisac ale coz napisalem,staralem sie jak najlagodniej to ujac.Macie prawo do wlasnej opinii i ja mam prawo do wlasnej.Mam nadzieje ze admin przychyli sie do mojej prosby
Radziu

Post autor: Radziu » 09 gru 2010, 05:03

No panie moderatorze, nie ładnie tak kogoś obrażać :pala
polpon
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: polpon » 09 gru 2010, 09:20

Panie oleola ja tylko proszę o tak zwane argumenty merytoryczne bo jak na razie żadnego z twojej strony nie nie było ... ,tylko święte oburzenie kojarzące mi się z moherowymi beretami .Z drugiej strony twoja opinia jest o tyle cenna ... nie próbowałem coś znaleźć ale nie mogę ... .Twoje podejście do tematu nawet jak na początkującego psychologa wydaje mi się nie na miejscu.
Ps.Tematy sam możesz pokasować,tak jak swoje konto :mrgreen:
normalny facet,choć ... ;-)... A po co drażnić muchy ...
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 09 gru 2010, 10:43

życzę koledze powodzenia w przyszłym życiu zawodowym zapewne będzie pełne sukcesów :-D :mrgreen: :mrgreen: :lol:

a i pragnąłbym zauważyć, iż mamy temat, w którym wszyscy mówią jednym głosem xD
oleola

Post autor: oleola » 09 gru 2010, 11:36

Widzę że humor ci dopisuje polponie,nie martwie sie o swoja prace zawodowa bo moim celem jest praca z powaznymi ludzmi jak psycholog biznesu,ale nie z osobami ktore maja lekki czy mocne(wlasciwe okreslenie)skresl na swoj temat,mowilem wam sami sobie szkodzicie i jak rozumiem kazdy z was jest z kazdym w zwiazku,bo jeden z was pisal cos o dziewczynie,ale ja nie wiem moze faktycznie miec jakas ale gdzie w kosmosie?Sorki temat robi sie smieszny ale dobrze ze moge napisac co i jak,sorki ale wasza odwaga i pewnosc siebie jest udawana,smieszna na forum,ja na armie 100 panow X,moze zrownamy sily i zrobimy debate publiczna,wysle temat do jakiejs telewizji,moze sie tym zainteresuje,ja moge reprezentowac swoje poglady plus ktos o podobnych pogladach co wy na dwoch od was.2:2,wiem ze moze nie byc zainteresowania ze strony telewizji,ale podejrzewam ze nikt z was nawet nie mialby ochoty a przedewszystkim odwagi uczestniczyc w takim projekcie,debacie.Sorki,odwazni to jestescie tylko na forum,w zyciu codziennym nie chce sie wypowiadac,ale podejrzewam ze jak wybuchla by III wojna swiatowa to wy pierwsi ucieklibyscie z Polski na Grenlandie albo popelnilybyscie zbiorowe harakiri,panowie jesli tak do was mowic mowic,gdzie wasza meskosc???
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 09 gru 2010, 11:54

Oleola, skoro mówisz, że sobie szkodzę proszę o przykłady, co mi grozi (oprócz pobicia przez "prawdziwych męzczyzn") z powodu noszenia rajstop. Jaki uszczerbek na zdrowiu także psychicznym może mi to przynieść?
Akurat o uciekanie na Grenlandię posądzałbym "prawdziwych twardzieli", którzy potrafią tylko tłuc własną kobietę, a jak poczują opór przeciwnika zwiewają szybciej niżich cień.
Ja widzę postawę twardzieli jako strach przed konkurencją. Jak wszyscy faceci byliby tacy sami (siedzenie przed tv z piwem i ogladanie meczu), to znajdzie się naiwna kobieta, która na takiego poleci. A jak są faceci, którzy potrafią inaczej: porozmawiać z kobietą, próbują zrozumieć ją i chcą pomóc jej, to mniej kobiet interesuje się takim "prawdziwym" i jego szanse rozrodcze maleją. Stąd taki opór "prawdziwych" mężczyzn przeciw naszej inności.
ODPOWIEDZ