Męskie rajstopy.

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Radziu

Post autor: Radziu » 18 lis 2010, 21:52

Inną cenę :?: To ile Ty byś chciał dać za takie meginsy :?:
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 18 lis 2010, 22:02

Radziu, na przykład panie dociekliwy cene meginsów bez przesyłki. ogarniasz???????????
Radziu

Post autor: Radziu » 18 lis 2010, 22:05

Następnym razem pisz jasno, a będę ogarniać :lol:

PS. Nie nadużywaj powtórzeń znaków.
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 18 lis 2010, 22:08

Radziu, nadużywanie znaków jest oczywiście zabronione?
Radziu

Post autor: Radziu » 18 lis 2010, 22:30

A netykietę ogarniasz?
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 18 lis 2010, 22:47

Radziu pisze:Czy ktoś już chociaż zamówił te meginsy :?:
taa, ja dzisiaj zamówiłem. no to teraz czekam.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 20 lis 2010, 13:23

Chcecie zlikwidowania podziałów na męskie i damskie a sikacie po nogach bo pojawiły się leginsy męskie o nazwie meginsy. Zmiana nazwy to tylko chwyt marketingowy dla tych, którzy maja silnie zakożenione stereotypy na męskie i damskie.
Dla mnie leginsy i rajstopy to ubranie. Nawet jak mają dopisek damskie.

Mamy od jakiegoś czasu w domu gościa. Kolega mieszka u nas w salonie na sofie. No i jakos nie zakrywam stop czy łydek. Jak na razie to nie skomentowal tego ani slowem. Zachowuje sie tez normalnie pomimo, że w domu na suszarce suszą sie rajstopy w dużych ilościach a moja żona jest antyrajstopowa i w takowych nie chodzi. (Albo i nosi w grube jak jest bardzo zimno pod spodnie).

Precz z nazwą meginsy. Rysunek pana może sobie zostać ale dopisek meginsy to bez sensu. Jakis glupi neologizm.
dr.eklektyczny
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 20 lis 2010, 15:57

Doktorku, zmienili nie tylko nazwę ale i krój. W końcu mają rozporek. Mogłyby nazywać się legginsy męskie, bo zaraz ktoś wymysli menstopy i meńczochy a wtedy będzie totalna kiszka.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 20 lis 2010, 19:35

Dobre byczunio. Rozśmieszyłeś mnie z menstopami i meńczochami.
Ale rozporek dla mnie nie jest potrzebny a wręcz by mi przeszkadzał. Jedynie potrzebę taką bym czuł gdybym miał bodysuit.

Ale po co daleko szukać. Przez wiele powojennych lat były majtki z klapą. Papa Smerf gdyby tu był to by chyba potwierdził. Tom 49 chyba może coś takiego jeszcze pamiętać. Więc tą klapę stosowali chyba dlatego bo bieliznę zmieniało się rzadko. Rzadko ją prało no i chyba była ciężko zdejmowlna.
Mnie się to kojarzy podobnie...
Wyobraźcie sobie męski sprzęt po potrzebie biologicznej przechodzący przez ten rozporek. Błe i fuj.

http://www.pomorska.pl/apps/pbcsi.dll/b ... 0&MaxW=280

Pewnie ten element ma sugerować użycie tylko dla mężczyzn. Czyli jest dla tych co żyją stereotypami i inaczej by nie założyli.
dr.eklektyczny
tom49
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: tom49 » 20 lis 2010, 20:35

dr.pantyhose pisze:Tom 49 chyba może coś takiego jeszcze pamiętać.
Jestem w wieku Papy, słyszałem o czymś takim, ale nie widziałem... ;-)
Tomek
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 20 lis 2010, 21:02

Ja nie uważam Tom, że jesteś stary. Zwłaszcza dla mnie czlowiek ma tyle lat na ile się sam czuje. To, że jesteś odważny i rozpowszechasz Nowa Modę tylko odejmuje ci lat. Moi rodzice mają po około 65 lat i ciągle żąrtują o majtkach z klapą jakie to niby dawniej nosili.
dr.eklektyczny
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 20 lis 2010, 23:49

A ta klapka to była z przodu czy z tyłu? Takie rampersy z klapką z tyłu znam tylko z filmów o kowbojach.

Ja mam jedne gatki z klapką z przodu, przypinaną w okolicy pasa na dwa guziczki, ale nie jest to zwykła bielizna, tylko z gatunku "funny", dostałem je kiedyś w prezencie od żony jako "jajeczny" prezent.
Natomiast pamiętam z dzieciństwa takie białe, prążkowane majty, podkoszulki i kalesony. Jakie to było obleśne, ale łatwe do utrzymania, bo gotowalne (bieliznę osobistą się kiedyś gotowało). Ja rozporka w nich nie lubiłem uzywać, ale koledzy jak najbardziej tak. Uważali, że rozpinanie i ściaganie spodni do sikania jest dziecinne. Korzystanie z rozporka awansowało ich do kategorii mężczyzn.
Za to z tamtych czasów pamiętam, że była męska bielizna z siatki, ale jak dorastałem zniknęła bezpowrotnie.
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 21 lis 2010, 10:16

a mi jest wygodniej gdy klin jest powiększony i jest trochę luźniej niż w zwykłych rajstopach. z tej serii męskich mam leginsy i rajstopy męskie z lidy póki co i nie narzekam. fakt rozmiarówka zawyżona... ale poza tym nie narzekam
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 02 gru 2010, 20:25

Dostałem w końcu te zamówione megginsy z Adriana.
Pierwsze wrażenia: całkiem przyjemny materiał, jak rajstopy 100 DEN. Miękki, bardzo elastyczny. Nogawki wykończone dosyć szerokimi ściągaczami z podwójnej warstwy materiału.
No a teraz góra, czyli majty. Jest zrobiona jak typowe rajstopy w rozmiarze 5- czyli podwójny szew na pośladkach, zsuwający się na uda i obcierający. Nie tego się spodziewałem za prawie 20 zł. Z przodu zszyto materiał na zakładkę- podwójna warstwa tkaniny, przez co powstała osłona na klejnoty i rozporek. Całkiem ok. Długość wydaje się wystarczająca, natomiast majty zdecydowanie jakby dla grubasów, wszyty klin jest... potężny. Można w tych gatkach zapakować naprawdę ogromny tyłek hehe.
W sumie - szału ni ma, mogli by z tyłu spokojnie dać pojedynczy szew i poprawiła by się rozmiarówka i znikły te podwójne szwy drażniące uda ;/ jak na pierwszy produkt Adriana dla mężczyzn- może być... ale oczekiwałem czegoś lepszego.
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 02 gru 2010, 20:51

tragedii nie ma, ale wiadomo to dopiero pierwszy produkt, który będzie doskonalony :)
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 02 gru 2010, 21:43

To musisz im to koniecznie napisać.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 02 gru 2010, 22:20

Faceci raczej tobół noszą z przodu a nie z tyłu. Pewnikiem komuś się nie chciało i wziął z damską miarę
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 02 gru 2010, 22:26

Na temat meginsów pisałem jako

Reporter 24

http://kontakt24.tvn.pl/artykul,adrian- ... 39549.html
Miej wyjebane a będzie ci dane
Radziu

Post autor: Radziu » 02 gru 2010, 23:44

phmenpl, już to linkowałeś, a swoją drogą komentarze fatalne, ostro na Ciebie najechali.

A co do meginsów, to w Adrianie nie wiedzą, że faceci mają mniejsze tyłki niż kobiety :-?
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 03 gru 2010, 08:35

to miejsce jest chyba na tyłek ale angolów albo amerykańów :P

nie wiem czy ktoś już o tym pisał, ale są kolejne rajstpy męskie na allegro: http://allegro.pl/wygodne-meskie-rajsto ... 12163.html
polpon
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: polpon » 03 gru 2010, 14:54

Miałem je kiedyś(swoją drogą są to z obecnych modeli najstarsze męskie rajstopy na rynku) i nie mam o nich najlepszego zdania.Po pierwsze małe rozmiary- na mnie są za małe :-? ,a po drugie materiał mają jakiś taki porowaty.Podobno dosyć wytrzymałe.
normalny facet,choć ... ;-)... A po co drażnić muchy ...
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 03 gru 2010, 17:31

takie małe uzupełnienie testu megginsów z Adriana:
są ciepłe :) materiał z jakiego sa zrobione fajnie błyszczy :) mankiety na dole nogawek nie uciskają i dobrze trzymają nie pozwalając na podciąganie, guma w pasie- jest szeroka i sztywniejsza niż w normalnych rajstopach, nie roluje się na brzuchu- się mi to bardzo podoba.
Majty wbrew moim obawom nie spadają z pupy, po poprawkach ułożenia już nawet te szwy od dużego klina nie przeszkadzają. Czyli w codziennym użytkowaniu nie są wcale takie złe :)
Ciekawe jak będzie z trwałością. W sumie- przekonałem się do nich.
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 04 gru 2010, 11:48

Kornecken, a jednak trzeba trochę ponosić by coś więcej powiedzieć :)
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 04 gru 2010, 13:00

pantyhoseman pisze:Kornecken, a jednak trzeba trochę ponosić by coś więcej powiedzieć :)
zawsze mogę zmienić zdanie i po paru dniach oznajmić że są do kitu, nie?
podtrzymuje jednak zdanie że mogły by być lepiej zaprojektowane- z pojedynczym szwem z tyłu a nie podwójnym. Za wzór stawiam tu męskie rajstopy Aries Goldwear Support.
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 04 gru 2010, 13:16

Kornecken, no tak możesz też tak stwierdzić, ale komuś innemu mogą pasować, jeszcze ktoś inny niegdy by ich nie założył itp. itd. myślę, że ten model będzie się rozwijał, że tak powiem i mam nadzieję, że jeszcze tej zimy będą już męskie rajstopy. podejrzewam, że dopiero może za rok będą dostępne w sklepach. w moim sklepiku w którym najczęściej się zaopatruje akurat nie ma asortymentu z adriana, muszę upolować jakiś gdzie jest dużo adriana
ODPOWIEDZ