Męskie rajstopy.

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 08 lis 2010, 20:19

Kornecken, ja tam nie narzekam :]
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 14 lis 2010, 18:02

A co powiecie na to? http://sklep.adrian-rajstopy.pl/produkt/megginsy.php polski producent, nazwa fajna :)
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 14 lis 2010, 20:08

Kornecken, ooo! na coś takiego szczerze mówiąc czekałem, aczkolwiek obecnie mam jedne leginsy z lidy i póki co nie szykuję się do następnego zakupu, ale może jednak się skuszę. na pewno cena jest przystępna :)

marylin proponuje coś takiego:

http://emarilyn.pl/pl/4094,kalesony_lon ... odukt.html

ale nie wiadomo jaki materiał itp...
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 14 lis 2010, 20:22

sądząc po cenie to jakiś shit.
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 14 lis 2010, 21:44

kasior, ale do którego produktu się wypowiadasz? ;] bo jeśli chodzi o marilyn to na pewno :] ale adrian jest ciekawą propozycją
Radziu

Post autor: Radziu » 14 lis 2010, 23:17

Całkiem ładnie na foto wyglądają te z Adriana. Ale nadal nierozumiem, czemu ci modele tacy zawstydzeni. Co to za jakaś dziwna moda.
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 15 lis 2010, 09:39

pantyhoseman pisze:kasior, ale do którego produktu się wypowiadasz? ;] bo jeśli chodzi o marilyn to na pewno :] ale adrian jest ciekawą propozycją
No oczywiście,ze o Marilyn się wypowiadałem. Adriana sobie kupię. Cena dobra i produkt fajny.
Radziu

Post autor: Radziu » 15 lis 2010, 11:08

Co do Adriana - cena porównywalna z damskimi leginsami, sądząc po zdjęciach jakością materiału też nie odbiegają, jak spotkam gdzieś w sklepie to kupię pewnie. Mogliby je jakoś rozreklamować i puścić do jakiejś dużej sieci sklepów.

Te z marylin nie wyglądają zachęcająco.

A wracając do pozycji modeli, skoro pozycja zawstydzona jest odpowiednia do prezentacji rajstop i leginsów, to dlaczego slipy można prezentować w normalnej pozycji :?:

http://www.bielizna.ehandlowy.pl/bieliz ... eskie.html
http://merlin.pl/Sesto-Senso-Slipy-Wild ... 48156.html
http://www.e-schiesser.pl/slipy-meskie- ... d-181.aspx
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 15 lis 2010, 14:56

Bo, Radziu, gdyż, ponieważ... kultuta europejska, w przeciwieństwie do azjatyckiej wymaga ukrywania widoku narządów płciowych. Rajstopy / legginsy są bardziej prześwitujące niż buielizna i z tego względu przy pozycji wyprostowanej powinny być założone NA MAJTKI, a te nie są przedmiotem sprzedaży, co wymagałoby dodatkowego opisu, albo osobnik musiałby być pokazywany conieco od tyłu. Wysunięcie nogi frontowej do przodu mogłoby w przypadku panów być niewystarczające, lub sugerować, że wyrób jest przeznaczony dla panów skąpo obdarzonych przez Naturę.
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 15 lis 2010, 15:03

Byczunio, ale to żaden problem jak mi sie wydaje, założyć człowiekowi majtki i na to rajstopy. A większość osób kupujących i tak czyta co kupuje - tak więc nie widzę żadnego ja problemu aby tak było.
Co do natury ludzkiej jak kogo bóg obdarzył to chyba projektujący nie biora pod uwagę.
Miej wyjebane a będzie ci dane
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 15 lis 2010, 15:26

Radziu, ja tam problemu nie widzę w tym czy widać całego modela czy jego połowę ;]jakoś materiału nie odbiega na pewno od damskich legginsów, ale megginsy mają + w rozporku czy jak kto woli klinie, mam obecnie te z lidy i sądzę, że te z adriana też będą miały luz w miejscu gdzie znajduję się narząd rozrodczy :) co mi się podoba, bo czasem w rajstopach coś takiego by się przydało, żeby członek miał luzik :P
Radziu

Post autor: Radziu » 15 lis 2010, 17:33

byczunio pisze:Bo, Radziu, gdyż, ponieważ... kultuta europejska, w przeciwieństwie do azjatyckiej wymaga ukrywania widoku narządów płciowych.
pantyhoseman pisze: ja tam problemu nie widzę w tym czy widać całego modela czy jego połowę
Co innego jak widać pół faceta, a co innego jak widać całego faceta który ukrywa twarz. To że nie widać narządów to akurat dobrze, sama pozycja nóg jest OK, tylko nie rozumiem tego skrywania twarzy jakby ze wstydu.
pantyhoseman pisze:jakoś materiału nie odbiega na pewno od damskich legginsów,
skąd ta pewność :?:
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 15 lis 2010, 18:15

Radziu, proszę kolego dociekliwy: Niezwykle miłe i przyjemne w noszeniu megginsy z mikrofibry, doskonale chronią przed utratą ciepła.
Skład: Poliamid 92%, Lycra 8%

wystarczy? poza tym uważam tą firmę za dobrą jakościowo i nie sądzę, żeby jakieś dziadostwo sprzedawali, bo przecież chcą chyba zdobyć klienta a nie go stracić, ale kolega oczywiście sądzi że będą gorsze :] mogę się oczywiście mylić. pewny na 100% nie jestem, bo nie nabyłem produktu, ale może niebawem się dowiem co i jak z tym :]

A co do twarzy ja dalej nie widzę w tym problemu. jak Ci tak zależy na twarzy to może sam im zaproponuj sesję do opakowań męskich rajstop i meginsów :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Radziu

Post autor: Radziu » 15 lis 2010, 18:40

Jak ktoś wierzy w reklamy to może mu wystarczy, a sam skład to nie wszystko.

A co do twarzy to nie chodzi o to żeby było ją widać (bo i tak ją widać), tylko o to żeby opakowanie nie sugerowało, że meginsy to wstyd dla faceta :-P
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 15 lis 2010, 18:45

Radziu, no ja bym o tym nie pomyślał, że to wstyd........
ja tam reklamy tego produktu jeszcze nie widziałem :P ale jak tam uważasz. ja tam firmie ufam ;-)
Radziu

Post autor: Radziu » 15 lis 2010, 18:47

Ten tekst który zacytowałeś jest formą reklamy. A skrywanie twarzy jest objawem zawstydzenia.
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 15 lis 2010, 18:51

Radziu, ja nie biorę tego jako reklamę tylko inf. o produkcie, a co do ukrywania twarzy mam swoje zdanie jak zwykle odmienne od Twojego :mrgreen:
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 15 lis 2010, 21:07

Radziu, zwróć uwagę, że generalnie główna linia etykiet wyrobów Adriana zakłada niepokazywanie twarzy modelki/-a. Jedynie wyroby z linii klasycznej są promowane przez modelki pokazujące twarz.
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 15 lis 2010, 21:30

byczunio, one też się wstydzą :D
Radziu

Post autor: Radziu » 15 lis 2010, 21:46

Pokaż mi chociaż jedno opakowanie gdzie modelka zasłania sobie częściowo twarz ręką. Na męskich produktach to niestety norma i nie chodzi tylko o adriana.

A co do mnie jako modela. To po pierwsze nic to nie zmieni, bo to projektant ustala pozycję. Po drugie, zeby być modelem trzeba mieć warunki, po trzecie nie interesuje mnie praca modela.
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 15 lis 2010, 22:09

moim zdaniem zbyt przeżywasz sprawę zasłaniania twarzy. wiem, że niektóre kobiety nie zwracają uwagi na opakowanie na firmę też, a jeśli chodzi o męską bieliznę to nie sądzę żeby faceci się przejmowali opakowaniem. ja nigdy nie zwróciłem na to uwagi
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 16 lis 2010, 20:05

Radziu pisze:Całkiem ładnie na foto wyglądają te z Adriana. Ale nadal nierozumiem, czemu ci modele tacy zawstydzeni. Co to za jakaś dziwna moda.
dla mnie oni przybierają pozę myślicieli :) dlatego na opakowaniach wyglądają poważnie mimo rajstop :)
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 16 lis 2010, 21:25

Facet pokazany w pozie w jakiej są pokazywane kobiety na opakowaniach rajstop robiłby wrażenie pedalskie i Radziu też miałby powód do mamrotania.
twardyboro
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: twardyboro » 16 lis 2010, 21:37

Wysłałem do Adriana maila o następującej treści

>Cieszy mnie że wprowadziliśsie męskie legginsy do swojej oferty.
> Mam nadzieję że niedługo oferta poszerzy się również o męskie rajstopy. Na
> rynku nie ma bogatej oferty rajstop męskich a jeśli już to ich cena jest
> odstraszająca. Myślę że wprowadzenie rajstop męskich np 100den w cenie
> podobnej do tego samrgo typu rajstop damskich spotka się ze sporym
> zainteresowaniem ze strony Panów.
>
> Pozdrawiam.

i dostałem ciekawą odpowiedź:

Dziękuję za przemiły list,
Megginsy to pierwszy produkt z serii "dla Panów" nastepnym będą rajstopy.
Proszę zalogować się w naszym sklepie - wtedy dostanie Pan informacje, kiedy już pojawią sie w sprzedaży

Pozdrawiam serdecznie
Renata Glinkowska
Radziu

Post autor: Radziu » 16 lis 2010, 21:44

byczunio, masz rację, ale można pozować inaczej. Wystarczy żeby patrzyli w stronę kupującego. Jak dla mnie taka okładka jak obecna mówi 'co ja założyłem, ale obciach'

A wracając do tematu - jestem ciekaw kiedy pojawią się te meginsy w sklepach.
ODPOWIEDZ