Pogoda a swoboda ubioru
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- phmenpl
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
Właśnie w UK ludzie ubierają się w zależności od pogody odczuwalnej a nie kalendażowej. Ja mieszkam dokładnie w Walii i tutaj tak często jest brzydka pogoda, że ludzie gdyby na niej mieli polegać to ulice były by puste. Nie raz pracowałem tutaj z mojej firmy przy organizowaniu imprez plenerowych. I jadąc rano do jakiegoś odległego miejsca myślałem - będzie kicha bo deszcz leje jak z wiadra. A tu na imprezie tłumy jak zwykle, ludzie mokną, wolą stać z piwem pod parasolem niż w środku. Tłumaczę sobie to tak, że mają tak mało słońca iż cieszą się tym co jest. Analogiczna impreza w Polsce jak by wyglądała ?krzyś pisze:na ulicy ludzie ubierają się tak jak wypada, czyli: w zimę nawet jak by było 25 stopni, nikt nie założył by krótkich spodenek - bo w zimę nie wypada ;)
Bo będąc w Polsce ze znajomymi w środku latniego upalnego dnia na grilu nie raz słyszałem gdy się zbliża wieczór abyśmy przenieśli imprezę do środka bo zimno.
Jeszcze inaczej pogodę pojmują tacy Włosi. Gdy byłem na wakacjach we wrześniu to nam Polakom ciepło a miejscowi w sweterkach. I to przy + 25.
Ale prawda to chyba jest taka, że wśród naszych też wiele osób by się chciało ubrać lżej gdy jest cieplej w zimie ale nie wypada.
dr.eklektyczny
-
- ModTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
Jak już napisałem to lubię nosić, wcale nie dlatego, że jest zimno. Raczej robię to wtedy gdy się w nich nie przegrzeję. Czyli można powiedzieć fetyszysta. Jak już wam nie raz dowodziłem ponad połowa społeczeństwa to fetyszyści. Inaczej ludziom wystarczyły by worki po ziemniakach z dziurami na ręce i nogi.
Ostatnio zmieniony 31 paź 2010, 19:04 przez dr.pantyhose, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- ModTeam
- Kontakt:
A napiszcie przy jakich maksymalnych temperaturach nosiliście rajstopy ? Mi zdażyło się np przy plus 25 stopni mieć rajstopy pod spodnie. Ale to dlatego, że wychodzxąć rano do pracy było zimno np 5 stopni celcjusza. pogoda czaem się rozkręca i gdy jest już tak ciepło to często zdejmuję.
Ale gdyby było plus 20 stopni to pod spodnie bym nie założył. Raczej zależy to od wiatru. Przy wietrznej pogodzie temperatura odczuwalna jest czasem nawet piętnaście stopni niższa.
Jet na to wzór. Tabela nie pokazuje temperatury np. 20 stopnie ale pewnie każdy z nas doświadczył tego na własnej skórze. I wtedy przydają się cienkie rajstopy. Zatrzymują warstewkę powietrza przy skórze. Np. wspomniane wcześniej góry. Jako, że mieszkam w Walii koło morza a tutaj wiatr tutaj wieje często to mogę sobie pozwolić na rajstopy pod spodnie.
Wczoraj wziąłem rodzinę na wycieczkę pod pomnik przewróconego komina. Wiało jak ....
I cienkie rajstopy pomimo plus 12 stopni sie przydały.
Zobaczcie sami ten komin.
Ale gdyby było plus 20 stopni to pod spodnie bym nie założył. Raczej zależy to od wiatru. Przy wietrznej pogodzie temperatura odczuwalna jest czasem nawet piętnaście stopni niższa.
Jet na to wzór. Tabela nie pokazuje temperatury np. 20 stopnie ale pewnie każdy z nas doświadczył tego na własnej skórze. I wtedy przydają się cienkie rajstopy. Zatrzymują warstewkę powietrza przy skórze. Np. wspomniane wcześniej góry. Jako, że mieszkam w Walii koło morza a tutaj wiatr tutaj wieje często to mogę sobie pozwolić na rajstopy pod spodnie.
Wczoraj wziąłem rodzinę na wycieczkę pod pomnik przewróconego komina. Wiało jak ....
I cienkie rajstopy pomimo plus 12 stopni sie przydały.
Zobaczcie sami ten komin.
dr.eklektyczny
-
- ModTeam
- Kontakt:
Tam się kałuża zrobiła. Pomnik ten został postawiony w sierpniu 2010 roku.
http://news.bbc.co.uk/local/southeastwa ... 898383.stm
Butetown Rhymney Vailey. Obok miasteczka Merthyr Tydfil.
W artykule jest napisane co upamiętnia. Historię tych terenów i ich przemysłowego charakteru. Na początku lat osiemdziesiątych Margaret Tacher pozamykała tam masę kopaclni co pociągnęło za sobą likwidacje pomniejszych zakładów stalowni, miałowni itd. Teraz tam ciężko znaleźć fabryki czy coś takiego.
http://news.bbc.co.uk/local/southeastwa ... 898383.stm
Butetown Rhymney Vailey. Obok miasteczka Merthyr Tydfil.
W artykule jest napisane co upamiętnia. Historię tych terenów i ich przemysłowego charakteru. Na początku lat osiemdziesiątych Margaret Tacher pozamykała tam masę kopaclni co pociągnęło za sobą likwidacje pomniejszych zakładów stalowni, miałowni itd. Teraz tam ciężko znaleźć fabryki czy coś takiego.
Ostatnio zmieniony 01 lis 2010, 06:50 przez dr.pantyhose, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
A co ten pomnik ma upamiętniać?
Mi się zdazyło mieć rajstopy pod krótkimi spodniami przy 30 stopniach. było nieco za ciepło w tyłek. Przy tej samej temperaturze pończochy były do wytrzymania, chociażosobiście z rajstop rezygnuję przy przekroczeniu 20 stopni. Pod długie granica mojej wytrzymałosci to około 15 stopni.
Mi się zdazyło mieć rajstopy pod krótkimi spodniami przy 30 stopniach. było nieco za ciepło w tyłek. Przy tej samej temperaturze pończochy były do wytrzymania, chociażosobiście z rajstop rezygnuję przy przekroczeniu 20 stopni. Pod długie granica mojej wytrzymałosci to około 15 stopni.
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt: