Sklep z rajstopami dla Panów :)
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- Tomas_23
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Sklep z rajstopami dla Panów :)
http://tights-for-men.com/
Mają sporo modeli --niestety stronka zagraniczna ..... Ale warto zobaczyć :)
Pozdrawiam
Mają sporo modeli --niestety stronka zagraniczna ..... Ale warto zobaczyć :)
Pozdrawiam
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Super stronka, spory wybór rajstop ale ceny jak na polską kieszeń niezbyt zachęcające. Nie dziwię się temu jednak bo odkąd pamiętam to wszelkie nowości pojawiające się na rynku mają zawrotne ceny. Męskie rajstopy też będą się cenić tym bardziej że obecnie jest niewielu producentów i co za tym idzie konkurencja na razie jest żadna.
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Skoro konkurencją dla męskich rajstop są damskie to dlaczego te pierwsze są takie drogie? Oczywiście drogie są dla nas bo na zachodzie ich ceny pewnie są na takim samym poziomie jak damskie. Przykład jednak z naszego kraju: męskie rajstopy 40den produkowane przez firmę Lida kosztują 32 zł a takiej samej grubości damskie można kupić za 10zł więc gdzie tu jest logika? Czyżby producenci rajstop męskich w naszym kraju nie wiedzieli że radzimy sobie od lat doskonale kupując właśnie damskie, które nie dość że są wygodne, powszechne to jeszcze w przystępnych cenach?
-
- ModTeam
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Nie sądzę by producent męskich rajstop zawyżał cenę ze względu na możliwość wymówki przed znajomymi okazując faceta w rajstopach na okładce rajstop. Na pewno jest to jakieś wytłumaczenie ale wg mnie ceny są drogie bo nie ma sprzedaży. Przecież im większa sprzedaż tym większy obrót, więcej kasy na marketing, biznes się nakręca a cena maleje bo rośnie też ilość punktów, które taki produkt sprzedają.
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Może fachowcy od marketingu uważają, że takie pomadki, rajstopy lub też inne powiedzmy kobieco-podobne rzeczy są używane przez facetów metroseksualnych, którzy wydają ponoć tyle samo lub nawet więcej na kosmetyki niż kobiety? Może Ci sami fachowcy widzą tutaj właśnie ogromne pieniądze? Skoro są takie ceny to jakaś mądra głowa musiała to wszystko przeliczyć, zrobić jakiś biznesplan, ocenić opłacalność, zbyt itd. I dalej można wnioskować że skoro są takie różnice w cenach to widocznie jest zbyt który te ceny utrzymuje. Dobrze myślę?
- Tomas_23
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Dokładnie tak !!! Ja tam nie widzę żadnej różnicy pomiędzy damskimi a męskimi rajstopami. Więc kupuję damskie. Jedynie co zauważyłem to inne wykończenie w górnej części. Są dwa szwy. Ale nie jest to regułą bo widziałem na tej stronce też z klinem. Marketingowcy widzą w tym pewnie niezłą kasę stąd i cena wyższa. Za te odróżnienie że FOR MEN na pudełku. Na zachodzie to normalka że faceci noszą rajstopy. U nas ciągle szok.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Kiedyś proponowałem biznes - wykonać własne opakowanie męskich rajstop, zapakować takie co z doświadczenia wiemy że dobrze pasują i sprzedawanie tego pod "własną marką" - choćby na allegro. Cena nie musiałaby być zawrotna - przesyłka i pakowanie też dają zarobić parę groszy. Ale jakoś nikt nie podłapał, bo do tej pory tanie rajtki męskie się nie pojawiły.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
myślę że bardzie należy się bać działania w drugą stronę - jeśli kupię coś i to w jakiś sposób ulepszę - powstaje coś nowego - co mogę sprzedać pod własnym szyldem - do paki za to raczej nie wsadzają, jak podatki płacę to i skarbowy się nie doczepi.... więc czy są jeszcze jakieś zagrożenia? Poza tym niewiele firm pończoszniczych trwale znakuje swoje wyroby swoją marką - no ale może czegoś nie wiem.boggy pisze:cudzego produktu pod własną marką,
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- phmenpl
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Witam
strona którą zaproponowaliście rzeczywiście jest oki tylko jak już inni pisali. CENA
Mnie też zastanawia co jest tym przyczyną ze meskie rajstopy są takie drogie. Czasami sie zastanawiam że może męskie są trwalsze od damskich Sam nie wiem. Ale cenie to że jest jakiś tam przekaz informacji, to też jest ważne.
strona którą zaproponowaliście rzeczywiście jest oki tylko jak już inni pisali. CENA
Mnie też zastanawia co jest tym przyczyną ze meskie rajstopy są takie drogie. Czasami sie zastanawiam że może męskie są trwalsze od damskich Sam nie wiem. Ale cenie to że jest jakiś tam przekaz informacji, to też jest ważne.
Miej wyjebane a będzie ci dane
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Marketing - rajstopy męskie to dość świeży produkt (tylko nie pisać mi że cośtam cośtam kiedyś faceci nosili itd., o tym nikt nie pamięta) i jako że konkurencja jest niewielka to i ceny można śrubować. Produkt się upowszechni, pojawi się konkurencja (nie, damskie rajstopy nie są teoretycznie konkurencją bo są damskie ;)) to i pewnie ceny polecą w dół, tylko trzeba czasu.phmenpl pisze: Mnie też zastanawia co jest tym przyczyną ze meskie rajstopy są takie drogie. Czasami sie zastanawiam że może męskie są trwalsze od damskich
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
A mi się wydaje po prostu że kij ma dwa końce. Kupujemy damskie rajstopy bo męskie są dużo droższe. Wbrew temu co pisze Boggy wspomnę tu że w połowie lat 70-tych męskie rajstopy były w sprzedaży, miałem ich kilka i wcale nie różniły się ceną od damskich. Jestem przekonany że ta obecna różnica w cenie po części wynika z faktu iż producenci i handlowcy nie są przekonani co do wielkości zbytu męskich rajstop. Tak więc choćby na zimę kupujmy ciepłe męskie rajstopy.
Jasiek
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Myślę, że do nas moda na noszenie rajstop męskich przyjdzie z zachodu tak jak to bywało już wcześniej z innowacjami. Potrzeba oczywiście czasu ale prędzej czy później to nastąpi. Skoro na pokazach mody faceci prezentują się w spódnicach czy leginsach a patrzą na to dziennikarze z całego świata to z pewnością kiedyś taka moda rozpowszechni się i będzie uznawana za gustowną i sensowną.
-
- ModTeam
- Kontakt: