Jagody, grzyby, kleszcze
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
i oczka w rajstopach pewne.... chyba ,że ktos biega po wysokim lesie, ale i tak....
praktykowałam, tzn udalo mi się być ww lesie w szortach i rajstopach ..... szkoda pieniążków
a co do foty- szpilki odpadaja..najwyżej baleriny, ale do lasu wolę na sportowo i w adidasach
praktykowałam, tzn udalo mi się być ww lesie w szortach i rajstopach ..... szkoda pieniążków
a co do foty- szpilki odpadaja..najwyżej baleriny, ale do lasu wolę na sportowo i w adidasach
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
http://www.newsweek.pl/artykuly/wydanie ... py,41770,1Podobno amerykańscy żołnierze wysyłają do mam i żon listy z Iraku z prośbą o ich przysłanie. Rajstopy mają ich chronić przed ugryzieniami przez wredne muchy pustynne. Kiedy okazało się, że damskie rajstopy są za małe, firma G.Lieberman & Sons wyprodukowała rozmiary męskie. Mundurowi dostają na nie 20 proc. upustu. U nas – i są na to dowody – w rajstopach chodzą harcerze. Na forum internetowym ZHR, obok na przykład tekstów piosenek typu „Bo mnie się góry kojarzą z chłopakiem” (?!) trwa zainicjowana przez niejakiego Jacka525 dyskusja, czy wypada nosić rajstopy do mundurka. I harcerze, choćby niejaki Orzeł, odpisują: „Jacku, jak ci zimno, to zakładaj i nie pytaj!”.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
skąd ten pomysł z przedzieraniem się przez pokrzywy? ale do tematu- getry kolarskie z lycry chronią przed nimi doskonale, grubsze rajstopy z pewnością również, a z cienkimi - jest szansa że zadziałają... w sumie chodzi tylko o to aby trzymać na dystans włoski znajdujące się na liściach pokrzyw - to one powodują pieczenie :) mimo wszystko jak jeżdżę rowerem po dziczy jakoś udaje się uniknąć poparzeń pokrzywami.
Gorąco zachęcam do eksperymentów i podzielenia się doświadczeniami :)
Gorąco zachęcam do eksperymentów i podzielenia się doświadczeniami :)
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
W większości wypadków udaje się uniknąć, ale czasami dzicz jest tak gęsta, że pozostaje albo się zawrócić, o ile dzicz pozwoli, albo przedrzeć się z w miarę małymi stratami.Kornecken pisze:skąd ten pomysł z przedzieraniem się przez pokrzywy? [...]
jak jeżdżę rowerem po dziczy jakoś udaje się uniknąć poparzeń pokrzywami.
Czasami na trasie i takie niespodzianki można spotkać.
To gorzej, bo na rowerze jednak ciut wyżej i można kawałek przejechać z nogami do góry.twardyboro pisze:ja akurat przedzierałem się pieszo a nie na rowerze
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Reumatyzmu nie mam. Do kampinosu wybieram się jak sójka za morze, ale w mojej okolicy też są rezerwaty, co prawda rezerwat to nie puszcza, ale też jest bardziej dziki niż las. To konkretnie zdjęcie było robione w Rezerwacie Jabłonna. Lubię jeździć w takie bardziej dzikie tereny ze względu na widoki i możliwość spotkania dzikich zwierząt. Można powiedzieć że to takie polskie safari, np wczoraj w czasie jednej wycieczki po rezerwacie Ławice Kiełpińskie spotkałem kilka saren, dzików, zająca, czaple białą i siwą i bociany, również czarnego. Później pojechałem wałem aż do Mostu w Nowym Dworze, pod koniec trasy Wał był naprawdę mocno zarośnięty. Poza tym jak dla mnie jazda po gładnim asfalcie jest nudna, wolę trudniejsze tereny.