Rajstopy Meskie w sklepach

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 12 lut 2008, 11:57

nie tylko nie korzystam, ale mnie jeszcze denerwuje, bo ja bokserek uzywam tylko jako ubioru sypialnianego (pizamozastępczego). I tu jest problem, bo jak wspominałem teściowie mieszkają piętro wyżej i są czestymi gośćmi u nas o różnych porach dnia a czasem i nocy. z powodu tej dziurki w bokserkach czasem się zastanawiam co już widziała teściowa.
Mateusz

Post autor: Mateusz » 12 lut 2008, 20:32

haha, byczunio, to nie zakrywaj dziurki bo tesciowa nie bedzie cie lubiala :lol: :lol:
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 12 lut 2008, 20:41

Zgrabne slipy bardziej podkreślają męskie atrybuty. Bez dziurki dzięki wyobraźni można osiągnąć lepszy efekt :-D
Obrazek
Mateusz

Post autor: Mateusz » 13 lut 2008, 11:52

hehe, osz ty :P
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 15 lut 2008, 20:53

byczunio pisze: z powodu tej dziurki w bokserkach czasem się zastanawiam co już widziała teściowa
Teściowa musi ocenić wybór córki. Musisz to zrozumieć. To co w bokserkach to nieodzowny element życia rodzinnego. Sąsiadki też są ciekawe, dlatego w pełni poinformowana widokiem na żywo tesciowa będzie cię chwalić, albo i nie :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 15 lut 2008, 22:28

A co będzie jeśli zobaczy, nie to czego oczekiwała ? Będziesz miał przechlapane.
meras

Post autor: meras » 03 mar 2008, 12:25

Ja myślę że rajstopy z dziurą jak ich nazywacie dobrze ze się wreście ukazały choć nie miałem okazji ich spotkać,a dlaczego bo to jeszcze rzadkość,ale pomyślcie skoro już są to na pewno kiedyś pojawią się oficjalnie na półkach.część facetów robi zakupy wspólnie ze swoimi kobietami,jak taka kobieta zobaczy męskie rajstopy na półce z pewnością zaproponuje swojemu facetowi ich kupno choćby z ciekawości skoro to męskie.Choć nie wszystkie.A to już będzie pierwszy krok do ich rozpowszechnienia.Oby ten towar jak najszybciej znalazł się na półkach,mimo że nie wszystkim facetom pasuje.Ale to może być właśnie przełom w rozpowszechnieniu rajstop choćby tych z "dziurą"
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 03 mar 2008, 14:47

Jak już kiedyś wspominałem,w tej branży byłem ładnych kilka lat.Naprawdę bardzo dużo facetów chodzi w rajstopach,zarówno w bawełnianych,jak i elastycznych.Bardzo często widziałem porozumiewawcze spojrzenia lub dyskretne skinienia głową.Nie jest to żadna nowość,nowością może być tylko upowszechnienie tego stylu.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 03 mar 2008, 17:58

Już to było gdzieś napisane, ale ja pierwsze swoje męskie rajstopy, takie rewolucyjne chyba poliamidowe w kolorze beżu grubości około 50 den z rozporkiem, kupiłem w 1976 roku. To nie jest żadna nowość. Nie wiem dlaczego zniknęły ze sklepów, a teraz jest to taką sensacją.

Wspomniane rajstopy były całkiem fajne, tylko ten rozporek był bezużyteczny. Kiedyś poprosilem moją mamę i mi go zaszyła, wtedy już było lepiej. Nie rozchodziło się to na boki nie naciągało. Od tej pory uważam rozporek w czymś tak elastycznym za pomyłkę i wolę nosić te podobno damskie bez rozporka.
Tak jak kobiety nie potrzebują w dżinsach rozporka, a go mają, tak my przekornie nie potrzebyjemy go w rajstopach.
Obrazek
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 03 mar 2008, 20:39

Właśnie w tamtych latach wchodziły na rynek.Obecnie, jak twierdzisz jest to sensacją , ale tylko dla młodszych pokoleń.Ja bardzo miło je wspominam pomimo zaszywania dziury z przodu.
Radziu

Post autor: Radziu » 03 mar 2008, 22:22

papa_smerf pisze:...Tak jak kobiety nie potrzebują w dżinsach rozporka, a go mają, tak my przekornie nie potrzebyjemy go w rajstopach.
Oj ten rozporek jednak jest konieczny, bo bez niego niedałoby się zdejmować i zakładać tych spodni. Ale jest on na tyle mały/krótki, że nie sposób przez niego wyciągnąć ptaka ;-)
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 03 mar 2008, 22:48

No chyba że byłyby spodnie na gumce,tak jak dla dzieci.
Radziu

Post autor: Radziu » 03 mar 2008, 23:40

W dzinsach raczej niespotykane rozwiązanie.
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 03 mar 2008, 23:45

Nie nie, to był tylko skecz z mojej strony.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 04 mar 2008, 07:59

Przypomnę wam koledzy, że damskie spodnie miały rozcięcie i zamek z boku, więc damska wersja dżinsów też mogła tak mieć, a jednak przejęły męski model jako praktyczniejszy, więc nie widzę problemu z przejęciem damskiego modelu rajstop, też jako model praktyczniejszy i tańszy.
Obrazek
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 08 mar 2008, 21:19

I właśnie bardzo wielu z nas takiego problemu nie widzi.
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 09 mar 2008, 16:18

Obrazek z obozu przeciwnika. Sieć sklepów ACTION w Holandii - do dostania "kalesony unisex" - polecane jako dodatek do "ubrania sportowego oraz codziennego użytku". Leżą koło damskich majtek i czasami są kupowane przez obie płcie (zaobserwowane). Dziury z przodu nie posiadają :-)
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 09 mar 2008, 16:38

To są chyba zwykłe getry.
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 09 mar 2008, 19:24

Tłumaczenie nie mojego autorstwa - ale też coś takiego sugerowałem. Definitywnie padło określenie "kalesony" z opisem niderlandzkiego odpowiednika tej paskudy :).
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 09 mar 2008, 21:26

Byłeś tam i widziałeś, czy to z jakiegoś folderu reklamowego? Jak one wyglądały?
Obrazek
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 09 mar 2008, 22:05

Byłem i widziałem - faktycznie wyglądały jak getry z mankietami, bawełna z dodatkiem elastanu albo czegoś takiego - w sumie jakość niezła. Zapakowane w pudełeczko z dużym napisem UNISEX i z kawałkiem nogi niezidentyfikowanej płci :).
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 10 mar 2008, 23:35

Ale to już zupełnie nie przypomina niczego,ani to getry,ani kalesony.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 11 mar 2008, 07:54

To u nas też jest chyba dostępne jako specjalna odzież do treningów dla sportowców. Już to w jakimś internetowym sklepie widziałem.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 25 mar 2008, 20:12

Na stronie http://www.intymna.pl można kupić męskie rajstopy ACTIVE 40 den.
W opisie można przeczytać:
... "Active Man" 40 den to luksusowe rajstopy dla Panów na jesień i wiosnę, zaprojektowane stosownie do męskiej budowy - posiadają rozporek z prawej strony....
Trochę się uśmiałem, ale teraz mam wątpliwości czy ze mną jest wszystko w porządku bo mężczyźni mają po prawej stronie, a ja mam po środku :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 25 mar 2008, 20:56

Może to chodzi że nie z boku, tylko z wierzchu (nie na wylot - tylko żeby było widać że męskie). Bo i tak wiadomo że do niczego innego niż rozróżnienie produktu ten rozporek się nie przyda. Czyli jest to narośl materiału z "prawej strony wyrobu :).
ODPOWIEDZ