My okiem psychologa

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krzyś
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzyś » 27 cze 2010, 15:40

psycholog domorosły, nie. jeżeli zaś chodzi o zdanie o nas, nie chciał bym żeby ktoś pomyślał że jakąś obsesje ma na tym punkcie. na początku jak jej podsunąłem do poczytania forum, to i poczytała. jako maniak zwróciła pewnie uwagę na rzeczy na które inni nie zwracają. pokazała mi osoby u których rajstopy to ciepełko i wygoda, oraz osoby dla których to coś innego i raczej nowa moda to tylko przykrywka do realizacji toczących się poczynań. jej zdaniem każdy "inny" wcześniej, czy później chce podzielić się swoim problemem z kimkolwiek. internet jest do tego celu wręcz idealny. możemy się wygadać a za razem zachowujemy prywatność. i takie tam. nie pamiętam o czym jeszcze mówiła.
generalnie nic złego. pisać nie chce bo w sumie jej to nie dotyczy, może i słusznie.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 27 cze 2010, 16:50

Bardzo ciekawe spostrzeżenia, szkoda że trochę ogólne. Krzysiu namów małżonkę, aby spróbowała to opisać, bo jak mi się wydaje ten problem to także i ją dotyczy, bo ma Krzysia.

Jednak można wysnuć przypuszczenie, że poprzez Ciebie nas akceptuje.
Obrazek
Awatar użytkownika
krzyś
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzyś » 27 cze 2010, 21:11

no tak. chciałbym tu jeszcze raz zaznaczyć że naprawdę akceptuje.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 27 cze 2010, 22:35

krzyś pisze:pokazała mi osoby u których rajstopy to ciepełko i wygoda, oraz osoby dla których to coś innego i raczej nowa moda to tylko przykrywka do realizacji toczących się poczynań.
Ja też już zwracałem uwagę na to dano temu, że "ciepełko" to przykrywka. A moje przekonania to prawie 100 procent nas robi to bo lubi a nie z ciepła. Forum by ożywało tylko zimą a latem stało by się niepotrzebne. A to, że rajstopy często są wygodniejsze od kaleson, których apropo dawno nie próbowałem to inna sprawa.

Zachęcam więc panią psycholog do dzielenia się z nami swoimi spostrzeżeniami.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 27 cze 2010, 23:42

dr.pantyhose pisze:"ciepełko" to przykrywka.
do ?????
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 28 cze 2010, 00:07

Dzisiaj odkryłem czasopismo o randze naukowej pod tytułem Journal of Lesbian Study.
Może czas na powołanie do życia Journal of new Style?
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 28 cze 2010, 00:39

Danon. Ciepełko to wymówka do tego, że to lubimy robić - nosić. Ciepełko jest ważne z praktycznego punktu widzenia tylko w zimie. A w lato przy 20 stopniach ubieranie się w rajstopy to bardziej dlatego, że lubimy.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 02 lip 2010, 17:27

krzyś pisze:psycholog domorosły, nie. jeżeli zaś chodzi o zdanie o nas, nie chciał bym żeby ktoś pomyślał że jakąś obsesje ma na tym punkcie. na początku jak jej podsunąłem do poczytania forum, to i poczytała. jako maniak zwróciła pewnie uwagę na rzeczy na które inni nie zwracają. pokazała mi osoby u których rajstopy to ciepełko i wygoda, oraz osoby dla których to coś innego i raczej nowa moda to tylko przykrywka do realizacji toczących się poczynań. jej zdaniem każdy "inny" wcześniej, czy później chce podzielić się swoim problemem z kimkolwiek. internet jest do tego celu wręcz idealny. możemy się wygadać a za razem zachowujemy prywatność. i takie tam. nie pamiętam o czym jeszcze mówiła.
generalnie nic złego. pisać nie chce bo w sumie jej to nie dotyczy, może i słusznie.
Juz dawno mówiłam, tfu pisałam że te niektóre zachwyty, pokazywanie sie publiczne i robienie z tego wielkie hallo to ciut fetyszyzmem pachnie- powstała wtedy wielka dyskusja- hmm rok temu to chyba było
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 02 lip 2010, 17:48

Na tej zasadzie wszystko da się podciągnąć pod pod fetyszyzm lub exhibicjonizm. Gdyby człowiekowi nie zależało na "pokazaniu się" to chodziłby w zgrzebnym worku nijakiego koloru (bo tak byłoby najwygodniej), Fason, kolor, wszystko zostało wymyślone aby zwrócić uwagę otoczenia. Tylko jedne elementy są stosowane i akceptowane przez ogół, a inne wykraczają poza stereotyp i powodują kontrowersje otoczenia. Wśród mas większość stanowią osobniki odstające od przeciętności.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 02 lip 2010, 17:51

Ok..ale robienie z tego wielkiego hallo to juz co innego-TAK?
czy ja robie hallo że założę spodnie moro( brrr- nie zakładam ale...)
Fakt ,że cieszy jak mam coś na sobie, przyjaciolka nie ma i sie zastanawia gdzie to kupiłam...ale bez przesady, skoro chcecie byc normalnie traktowani, traktujcie to jak normalny ubiór
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 02 lip 2010, 18:20

Ja staram się traktować mój ubiór normalnie, tylko otoczenie nie chce tego przyjąć do wiadimości. więc cieszy nas każdy przypadek znormalnienia i go przeżywamy ponad miarę entuzjastycznie. Niestety, taka nasza natura optymistów, że cieszymy się z każdego normalnego traktowania, zamiast smucić z każdego wyszydzania, bo wtedy nic tylko pójść na cmentarz, połozyć się do grobu i czekać aż jakiś fanatyk męskości zasunie nad mnami płytę.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 03 lip 2010, 16:41

Zmartwie cie!!! To jest Polska i nieprędko cokolwiek tu sie zmieni, oj nieprędko
Ile lat tu zyjesz? Poprostu musisz robic swoje nie patrzac na innych, ale biorac pod uwage dzieci- by nie były skrzywdzone przez rówieśników (jak osiagną wiek szkolny) Bo to jest Polska- taki maly przaśny ,zasciankowy kraj...gdzie najwiekszym demotywatorem sąsiada
jest twoje szczęście...
Radziu

Post autor: Radziu » 04 lip 2010, 08:56

krzyś pisze:...rajstopy to ciepełko i wygoda, oraz osoby dla których to coś innego i raczej nowa moda to tylko przykrywka
Myślę, że Twoja żona, wie że moda bardzo często nie idzie w parze z ciepełkiem i wygodą.
krzyś pisze:jej zdaniem każdy "inny" wcześniej, czy później chce podzielić się swoim problemem z kimkolwiek. internet jest do tego celu wręcz idealny. możemy się wygadać a za razem zachowujemy prywatność.

To się zgadza. W takim celu to forum zostało założone. Żeby ci z problemem mogli dowiedzieć że nie są jedynymi na świecie, żeby mogli swoje problemy omówić, żeby mogli zobaczyć że jest wiele osób dla których nie jest to problem, no i wkońcu żeby przestało być to dla nich problemem,
Magda pisze:Juz dawno mówiłam, tfu pisałam że te niektóre zachwyty, pokazywanie sie publiczne i robienie z tego wielkie hallo to ciut fetyszyzmem pachnie- powstała wtedy wielka dyskusja- hmm rok temu to chyba było

Fakt, jest tu trochę postów które pachną fetyszyzmem, jednak takie osoby szybko z forum odchodzą, bo nic tu dla nich nie ma. Tych co robią wielkie halo i pokazują się publicznie dla podniety też nie jest wiele.
Magda pisze:Ok..ale robienie z tego wielkiego hallo to juz co innego-TAK?
czy ja robie hallo że założę spodnie moro
Ty może nie, ale wejdz sobie na forum wizaz.pl a zobaczysz z czego kobiety potrafią zrobić wielkie hallo.
Magda pisze:skoro chcecie byc normalnie traktowani, traktujcie to jak normalny ubiór

Coś w tym jest. Może dlatego jednych otoczenie traktuje lepiej a innych gorzej. Jednak zawsze znajdzie się w otoczeniu ktoś kto zrobi z tego hallo i nie mamy na to wpływu.

I nie da się ukryć, że w Polsce znacznie częściej takie halo wokół nas się robi niż np we Włoszech.
polpon
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: polpon » 05 lip 2010, 10:02

Magda pisze:Zmartwie cie!!! To jest Polska i nieprędko cokolwiek tu sie zmieni, oj nieprędko
Bo to jest Polska- taki maly przaśny ,zasciankowy kraj...gdzie najwiekszym demotywatorem sąsiada
jest twoje szczęście...
Bo jak sąsiad zobaczy cię w rajstopach to po prostu ci zazdrości i dlatego możesz usłyszeć jakiś niewybredny komentarz :mrgreen: ;-)
On by się nie odważył !
normalny facet,choć ... ;-)... A po co drażnić muchy ...
Awatar użytkownika
krzyś
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzyś » 05 lip 2010, 21:24

nie sądzę polpon aby tak było. tak jak są kobiety dla których spódniczki, zwłaszcza krótkie mogły by w ogóle nie istnieć, tak dla mężczyzn noszenie rajstop to rzecz dziwna. oczywiście każdy klan ma swoich innych. wśród tych kobiet będą takie którym wystające majtaski spod spódniczki nie przeszkadzają lub w czymś pomagają (np. dowartościowaniu się), tak i są faceci którzy na przekór powinnością będą nosić rajstopy bo są wygodne lub fajne.
polpon
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: polpon » 06 lip 2010, 09:06

To był żart...sorry za wkręt.
Ps.Rajstopy noszę bo są wygodne,ale bardziej dlatego że są 'fajne'.
normalny facet,choć ... ;-)... A po co drażnić muchy ...
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 02 sty 2011, 22:09

Ankieta z portalu Interia http://facet.interia.pl/tylko-u-nas/ank ... niki,11388

Obrazek

Jestem w szoku trochę. Wychodzi na to,że 62% facetów (3864 głosujących) ma do czynienia lub miało z jakimś ciuszkiem damskim. Spójrzcie na ilość głosów.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 02 sty 2011, 23:26

Bo na ankietę odpowiadają tylko ci, którzy są tematem zainteresowani
Radziu

Post autor: Radziu » 02 sty 2011, 23:34

Też mi się tak wydaje.
Tommy_2011
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Tommy_2011 » 03 sty 2011, 00:37

Jakkolwiek liczba 3864 robi wrażenie. Przed erą netu myślałem, że jestem na świecie sam ze swoim zainteresowaniem rajstopami, a tu nagle odkryłem, że ta nie jest :-D
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 03 sty 2011, 08:55

No właśnie o to chodzi. Nawet jezeli to tylko zainteresowani tematem to i tak dużo.
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 03 sty 2011, 14:48

robią wrażenie takie wyniki :)
witias1234
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: witias1234 » 04 sty 2011, 18:04

I to jak nie wiem :lol: Alw to dobrze no nie?
ODPOWIEDZ