Legginsy

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Radziu

Post autor: Radziu » 24 cze 2010, 16:32

Może kupiłeś jakieś "materiałowe" a ja mam "rajstopowe".
Awatar użytkownika
krzyś
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzyś » 25 cze 2010, 17:10

to takie jak teraz panie noszą do tunik (nie mylić ze zwykłymi bawełnianymi)
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 26 cze 2010, 01:00

można też kupić takie grubsze z materiału jak na rajstopy- nie prześwitują i nadają się do tunik etc. nabyłem takowe dzisiaj, i jak na razie wydają się niezłe :) w nazwie mają seamless czyli bezszwowe, ale można to między bajki włożyć, jest płaski szew idący po wewnętrznej stronie nóg, ale i tak są bardzo wygodne. maja niby 90 den- ale są zupełnie nieprzezroczyste, nawet rajstopy 100 den wydają się od nich cieńsze.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 26 cze 2010, 22:48

A ja dzisiaj w sklepie widziałem te legginsy z nadrukiem komiksu. Nie zrobiły na mnie wrażenia.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 27 cze 2010, 02:36

A ja dzisiaj w Krakowie widziałem dziewczynę, a raczej młoda kobietę w grubych rajstopach, nie prześwitujących ubranych jak legginsy. To znaczy były tylko przykryte króciutka tuniką, ale tak krótką, że pośladki były odsłonięte. Muszę przyznać, ze było to odważne jak na miejsce publiczne i jednocześnie świetnie w tym się prezentowała. Jestem za taką modą.
Obrazek
Awatar użytkownika
krzyś
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzyś » 27 cze 2010, 15:16

no właśnie, kobitki chodzą po ulicach z pośladkami na wierzchu a my w rajtkach jesteśmy be? skonsultowałem z sąsiadką ubiór jej 17-sto letniej córki, mianowicie do bluzki zakrywającej połowę tyłka kupiła czarne leginsy które delikatnie prześwitują. trzeba specjalnie zwrócić uwagę ale jak już, to widać koronkowe majteczki i o to podobno chodzi. świat staje na głowie ale oby więcej pań tak chodziło, to i blacharz będzie miał co klepać...
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 27 cze 2010, 22:47

Ja widuję też tak ubrane "200 kg-mowe laseczki." Nic do tego nie mam bo w UK każdy robi ze swoim ciałem co mu sie podoba a w każdym razie jest ku temu większe przyzwolenie społeczne.
3 dni temu widziałem u nas w pracy pana/panią około 50 chyba w trakcie przejść związanych ze zmiana płci. Ubrana jak kobieta- leginsy i tunika, minipiersi, fryzura.
Ale rysy twarzy męskie i 2 dniowy czarny zarost. Zagadnąłem o pomoc to zrobiła unik a by nie odpowiedzieć.
dr.eklektyczny
Radziu

Post autor: Radziu » 04 lip 2010, 08:29

papa_smerf pisze:A ja dzisiaj w Krakowie widziałem dziewczynę, a raczej młoda kobietę w grubych rajstopach, nie prześwitujących ubranych jak legginsy. To znaczy były tylko przykryte króciutka tuniką,[...] Jestem za taką modą.

Pisałem o tej dziwnej modzie już w innym wątku. Moim zdaniem coś tu nie gra - do letniej tuniki zimowe rajstopy, szczególnie przy takich temperaturach? Moda jest dziwna. Kobiety noszą jasne cienkie rajstopy zimą, a latem grube czarne. A to podobno mężczyźni noszą bo lubią, a nie ze względów termicznych.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 04 lip 2010, 08:42

Ja tez sie zastanawiam...ale to te młodziutkie dziewczyny. Wczoraj byłam na zakupach jak to zwykle w sobotę, o 9 upał z 30 pare stopni , stoje w kolejce na hali targowej a tyu przedemna dziewczyna w rajstopach - moze to były leginsy, sa takie co prawie stope zakrywaja, i to grubosci 100 chyba i kolor czarny- szoku doznałam
Nie no tak katowac sie to nie mam zamiaru
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 05 lip 2010, 10:46

No dla mnie też to czasami to trochę przesada katować sie w leginsach czy w rajstopach w taką temperaturę jak teraz panuje na zew.
moze dziewczyny wstydzą sie pokazać gołych nóg :-)
Miej wyjebane a będzie ci dane
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 05 lip 2010, 15:37

phmenpl pisze:wstydzą sie pokazać gołych nóg
Może rozstępy albo to tylko moda. katują się aby być modne.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 06 lip 2010, 17:04

moze i tak ale nie chciałbym sie tak katować jak one.
Miej wyjebane a będzie ci dane
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 06 lip 2010, 17:13

Ja się wogóle dziwię niektórym kobietom, że przy temperaturze powyżej 30 st C zakładają długie spodnie. Facet rozumiem, ma obowiązek, nakaz społeczny, kulturowy. Ale kobieta? A takie legginsy chyba i tak są lżejsze od ciemnych jeansów.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 06 lip 2010, 17:48

Dużo kobiet już się tak przestawiło, że chodzą tylko w spodniach. Oczywiście wolno im, tylko po co sobie dodają udręki?
Obrazek
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 06 lip 2010, 18:09

Ale w leginsach chyba jest wygodniej i może chłodniej niż w dżinsach. Może o to chodzi. Czują się bezpiecznie jak w spodniach a jednak wygodniej. Gdy materiał przylega do ciała to się nie plącze czy wpija w skórę.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 10 lip 2010, 10:30

Nakazy mody? bycie trendy? nie wiem ale prawdopodobnie tak. Ja się nie katuje , nie mam zamiaru ubieram sie tak jak jest mi wygodnie, choć nieraz poprostu trzeba byc odpowiednio ubraną
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 10 lip 2010, 12:38

Są ludzie i ja też sie do nich należę, że trendy w modzie na mnie nie wpływają. Co nie znaczy, że noszę sweterek z targu od Chińczyków z komputerowymi pomazańcami.

Trendy należy traktowac z przymrużeniem oka. A najlepiej mieć swój własny styl.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 10 lip 2010, 13:35

hmm , u większości kobiet działa to troszkę inaczej, co widać na ulicach.
Mimo tej mody , nie mam zamiaru sie smazyć, choć jak pisałam nieraz sytuacja wymaga odpowiedniego ubioru
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 10 lip 2010, 13:43

Ciekawe, że zmiany w damskiej modzie, które miały służyć wolności stają się kolejnym jarzmem zmuszającym kobiety do katowania się. Taka, widać, ich natura.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 17 lip 2010, 17:42

Ja się nie katuję, proszę nie uogolniać
\Katują się przewaznie malolaty
Radziu

Post autor: Radziu » 10 sie 2010, 08:04

Jasiek
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Jasiek » 10 sie 2010, 16:01

Jakiś nawiedzony redaktor przepisał na wp.pl z agencji AP takie dziwadła o wpływie komarów na legginsy w Tajlandii. Ale czy to nas dotyczy? Pewnie nie.
O ile mi wiadomo to różne stworzenia latające przyciąga żółty kolor. Niedługo to i oddychanie będzie groźne dla zdrowia :-)
Jasiek
Radziu

Post autor: Radziu » 10 sie 2010, 16:33

W każdym razie na szczęście nie posiadam czarnych leginsów. W ogóle w letnich ubraniach u mnie ten kolor praktycznie nie występuje. Ale potwierdzam że do żółtych ubrań robactwo leci, ale raczej nie komary.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 11 sie 2010, 00:24

Robactwo leci do kolorów takich jak mają kwiaty. Więc czarne nie powinny być owadoprzyciągające.
dr.eklektyczny
Radziu

Post autor: Radziu » 11 sie 2010, 07:15

Tyle że komarów kwiaty nie interesują, a raczej zwierzyna, więc interesują kolory zwierzyno podobne.
ODPOWIEDZ