Przedewszystkim ciepło.wislak pisze:...Co daje mikrofibra ??
Jakie rajstopy najlepsze pod spodnie
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
Re: Jakie rajstopy najlepsze pod spodnie
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
To nie zależy raczej od składu procentowego, tylko od nici użytej do tkania. Na opakowaniu raczej pisze czy są błyszczące i jest zdjęcie. Jednak błyszczą się te zawierające lycre lub jej zamiennik elastan. Troche też błyszczą się stylonowe, ale mniej.wislak pisze:Jakie rajstopy maja taki fajny polysk ?
Do bardzo błyszczących są dodawane specjalne nici.
O tym niech raczej opowiedzą ci co takie lubią, bo ja raczej nie przepadam za błyszczkami.
- kamil
- Znawca tematu
- Kontakt:
A w jakim celu chcesz maskować rajstopy pod spodniami ? Przecież i tak wiadomo że większość facetów chodzi w rajstopach.
[ Dodano: 2008-02-25, 08:33 ]
Papo-Smerfie, jesteś w błędzie.To jakie są rajstopy,czy są matowe,półmat,czy błyszczące jak lustro, wyłącznie zależy od składu procentowego w danym produkcie.Ile jest lycry w rajstopach,taką mają intensywność połysku.Specjalne nitki o których piszesz,są dodatkiem do rajstop które nie mają lycry,bądz innej błyszczącej przędzy,zazwyczaj stosuje się to do rajstop
gorszego gatunku,lub jako nitkę srebrną lub złotą aby poprawić wizualną kolorystykę rajstop.
[ Dodano: 2008-02-25, 08:33 ]
Papo-Smerfie, jesteś w błędzie.To jakie są rajstopy,czy są matowe,półmat,czy błyszczące jak lustro, wyłącznie zależy od składu procentowego w danym produkcie.Ile jest lycry w rajstopach,taką mają intensywność połysku.Specjalne nitki o których piszesz,są dodatkiem do rajstop które nie mają lycry,bądz innej błyszczącej przędzy,zazwyczaj stosuje się to do rajstop
gorszego gatunku,lub jako nitkę srebrną lub złotą aby poprawić wizualną kolorystykę rajstop.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Wydaje mi się że rajstopy pod spodniami są niezauważalne. Jeśli założysz skarpety - wówczas nieosłonięta przez spodnie część rajstop będzie niewidoczna - a tą osłoniętą i tak nie widać. Inaczej sprawa wygląda w przypadku pończoch. Nawet jeśli są samonośne i nie odznaczają się zapięcia od pasa, w przypadku cieńszych spodni widać zgrubienie w miejscu manszety. Ale prawdę powiedziawszy trzeba wybitnie wprawnego oka aby to zaobserwować - wydaje mi się że dostrzeże jedynie ten co sam nosi . Aby je zamaskować trzeba odpowiednio szerokie spodnie z odpowiednio sztywnego materiału. Albo spodnie z podszewką - niektóre garnitury takie posiadają.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Fachowcem nie jestem, ale zawsze mnie utwierdzano że ilość lycry wpływa na elastyczność rajstop. Gdyby jej ilość świadczyła o połysku to najbardziej powinny się świecić te przeciwżylakowe.kamil pisze:Papo-Smerfie, jesteś w błędzie.To jakie są rajstopy,czy są matowe,półmat,czy błyszczące jak lustro, wyłącznie zależy od składu procentowego w danym produkcie.Ile jest lycry w rajstopach,taką mają intensywność połysku.Specjalne nitki o których piszesz,są dodatkiem do rajstop które nie mają lycry,bądz innej błyszczącej przędzy,zazwyczaj stosuje się to do rajstop
Najlepiej dobrać najbardziej zbliżone kolorem do skóry, wtedy nawet jak nogawka się poniesie to nawet z bliska trudno będzie zuważyć. Ponad paskiem spodni to trudno powiedzieć, ale jak nosisz koszulkę bawełniana to ona wchodzi w spodnie i przykrywa gumkę rajstop, lub noś biodrówki ale one chyba dla mężczyzn nie są njlepsze, bo nie mmy takich bioder.wislak pisze:Jak najlepiej zamaskować pod spodniami cieńkie rajstopy ??
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Niestety rajstopy biodrówki ze spodni biodrówek potrafią wychodzić górą. A osobiście takie uważam za najlepsze, nie spadają mi a mają tą zaletę że nie uciskają brzucha :)papa_smerf pisze:...Ponad paskiem spodni to trudno powiedzieć, ale jak nosisz koszulkę bawełniana to ona wchodzi w spodnie i przykrywa gumkę rajstop, lub noś biodrówki ale one chyba dla mężczyzn nie są njlepsze, bo nie mmy takich bioder.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Papo Smerfie - biodrówki w naszym wieku mają jeszcze tą zaletę że mięsień piwny nie jest nimi przepoławiany . Generalnie też kiedyś byłem nastawiony mocno na nie - do pierwszej próby, teraz uważam że całkiem wygodne rozwiązanie. Tylko trzeba uważać co pod spodniami, bo w przypadku schylenia się zostaje to dość mocno uwidocznione. No i spodnie biodrówki i rajstopy o dość wysokim stanie niezbyt się komponują - ale w sumie rzecz gustu :).
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
No nie przesadzaj. Każdy sklep.wislak pisze:Zna ktos moze jakis sklep w krakowie a najlepiej w hucie gdzie mozna swobodnie kupic rajstopy ??
Najlepiej z Nowej Huty udaj się do M2 i tam w Realu nikt ci nic nie powie. Sprawdzałem
Kiedyś na Placu Wolnica była fajna hurtownia z miłą obsługą i dużym wyborem, ale już tam jej niestety nie ma. Gdzieś przenieśli, tylko nie wiem gdzie.
Można to tak zinterpretowaćpapa_smerf pisze:Czyli w biodrówkach traci się kontrolę nad wagą ciała?.
No tak, pośladki faktycznie czasami wychodzą, ale ja się swoich nie stydzę bo i nie ma czegopapa_smerf pisze:Wybaczcie, ale parę razy miałem okazję widzieć korpulentnego pana w biodrówkach pochylającego się. Widok z tyłu jego pośladków nie był szczytem estetyki. Wolę panować nad brzuchem i pośladków nie pokazywać publicznie.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Gryźć to może nie, ale nieprzyjemne uciskanie tak, że to przeszkadza, to i owszem. Zwłaszcza dla tego nie kupuję lyckrowych 40 z Gatty. Może to sprawa indywidualna, ale u mnie tak jest. Za to nie mam problemów z Consayem. Może to sprawa jakichś rozmiarów tuż poniżej kroku, trudno to określić w tak rozciągliwej dzianinie.
- kamil
- Znawca tematu
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- kamil
- Znawca tematu
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Z tego powodu skreśliłem 40 den Gatty. Przy 20 den zwykłych np. Sofia takiego problemu nie ma i noszą się wspaniale. Są wystarczająco elastyczne, a od lycrowych różni je jedynie mniejsza gładkość powierzchni, ale są bardziej matowe, a to niektórzy lubią..kamil pisze:Inna anatomia mężczyzny powoduje czasem problemy,dlatego polecam kupować rozmiar większy,lub dobrać firmę odpowiadającą danemu rozmiarowi.