Golenie - Depilacja

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 21 lut 2008, 10:41

byczunio pisze:Ciekawe, że moje wydepilowanie pod majtkami jej nie przeszkadza.
Bo jak tu drapie to jest lepiej odbierane :lol:
Widać drapanie nie każdego miejsca jest przyjemne.
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 21 lut 2008, 10:51

papa_smerf pisze:
byczunio pisze:Ciekawe, że moje wydepilowanie pod majtkami jej nie przeszkadza.
Bo jak tu drapie to jest lepiej odbierane :lol:
Widać drapanie nie każdego miejsca jest przyjemne.
tam nie drapie, bo "futerko" nie jest wygolone, tylko wyrwane z korzeniami. Po roku regularnego wyrywania praktycznie przestało odrastać.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 21 lut 2008, 10:54

No to jesteś masochista :lol:
Żona też się tak poświęciła?
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 21 lut 2008, 15:24

papa_smerf pisze:Żona też się tak poświęciła?
Nie, żona jak na razie nie dała się, ale pracuję nad nią. a wbrew pozorom to ażtak bardzo nie bolało, tylko potrzeba dobrej pensety, trochę samozaparcia i sporo czasu.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 21 lut 2008, 20:47

Ja moją przekonałem do strzyżenia, tak na długość 4 mm. Teraz jak się przyzwyczaila i zauważyła praktyczną stronę krótkiej fryzury sama się domaga (oczywiście robimy sobie usługi nawzajem) :-D
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 21 lut 2008, 22:01

papa_smerf pisze:A jaki to depilator? Na jakiej zasadzie działa? Czy to z tych talerzykowych wyrywających włosy? :shock:
tak, właśnie taki z talerzykami wyrywającymi włoski.

[ Dodano: 2008-02-21, 22:03 ]
byczunio pisze:...Ona uważa, że facet z ogolonymi nogami wygląda co najmniej dziwnie (ja wogóle wygladam dziwnie) a poza tym odrastające włoski ją drapią.....
może i wygląda dziwnie - tak naprawdę zalezy kto patrzy. Jeżeli dla niej wyglądasz dziwnie, to jest problem, a jeżeli dla obcych, to co się tym przejmujecie?

a co do drapania, to polecam depilator, wyrwane włoski odrastają dużo później i są cieńsze i nie drapiące.

[ Dodano: 2008-02-21, 22:08 ]
byczunio pisze:tam nie drapie, bo "futerko" nie jest wygolone, tylko wyrwane z korzeniami. Po roku regularnego wyrywania praktycznie przestało odrastać.
podziwiam. Ja wytrzymam depilację w każdym miejscu tylko nie włosy łonowe. Zresztą przy ich wyrywaniu w miejsu włosa pojawia się małe krwawienie i znacznie częściej powstaje problem wrastających włosów. A takie grube włosy potrafią przy tym zrobić dużego pryszcza.

Za to Żonka dzielnie się depiluje :)
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 23 lut 2008, 18:25

widzialem interesujacy sposob na depilacje szybko i chyba w miare niezbyt bolesna.... wystarczy do tego zapalara i dezodorant. ciekawe jakie efekty by cos takiego przynioslo...
Radziu

Post autor: Radziu » 23 lut 2008, 22:51

Efekty? Głownie kupa smrodu! Włosy nie upalą się do samej skóry, chyba żebyś przytrzymał dłużej, ale wtedy masz gwarantowane poparzenie skóry.
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 24 lut 2008, 11:14

mozna kiedys na kawalku nogi sprobowac. smrud smrodem zaraz sie wywietrzy ;) a to raczej bolesne nie bedzie. fakt do konca moga sie nie wypalic ale po jakims czasie tego sameg dnia mozna dokonczyc operacje ;)
Awatar użytkownika
rajski
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: rajski » 24 lut 2008, 11:39

jesteście drastyczni ;) ogniem? hehehe ostro sie widze robi.
Ale jeżeli chodzi o depilacje depilatorem to z moich doświadczeń najelpiej znoszą to łydki.
powyżej kolan to im bliżej kroku tym bardziej czuć. Ale warto! pamiętać trzeba o zastosowaniu jekiegoś balsamu po depilacji - naprawde pomaga, a najlepiej po takim zabiegu nie chodzić w spodniach, bo one obcierają się o te małę ranki i tam właśnie zaczynają sie robić krosty i inne badziewia i noga nie wygląda za ładnie. Więc wg mnie to po goleniu / depilacji balsam, potem godzinkę nago ;) a pożniej na to rajstopki najlepiej bez lycry i pieknie jest :)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 24 lut 2008, 14:38

pantyhoseman, jak będziesz doświadczał, to rób to w najbezpieczniejszym miejscu, tak żebyś czegoś ważnego sobie nie podsmażył. Wydaje mi się, że ktoś cię podpuścił.
Obrazek
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 24 lut 2008, 16:59

nikt mnie nie podpuscil :/ az taki glupi nie jestem....
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 25 lut 2008, 08:15

Jeśli już koniecznie musicie się depilować,proponuje niezawodny sposób.Po co zaraz ogień,po ogniu jest dużo smrodu i włosy odrastają.Trzeba do beczki 200l. nalać wrzątku,wskoczyć na
2 min.i pozbywacie się problemu raz na zawsze.Nie ma smrodu,i wloski na pewno już nie odrosną.
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 25 lut 2008, 18:14

kamil pisze:Nie ma smrodu,i wloski na pewno już nie odrosną.
i nogi też juz nie :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 25 lut 2008, 23:10

Kiedyś rozpalałem w piecu no i nie bardzo chciało się palić. Normalnie w takim wypadku wrzucam szmatę zmoczoną w ropie i po problemie. Ale kiedyś mi odbiło i z braku ropy użyłem benzyny - zamiast spokojnego zapłonu nastąpił mały wybuch z kłębem ognia przez dolną klapę pieca. Ponieważ byłem w szlafroku - nogi były nieosłonięte więc efekt depilacji ogniem poznałem na własnej skórze :). Mimo błyskawicznego działania nie polecam.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 26 lut 2008, 08:57

A nie lepiej podejrzeć kobiety co one robią niż wymyślać własne nowatorskie metody?
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 26 lut 2008, 21:16

Co tu podglądać? Depilator w dłoń i jazda. Plastry też są niezłe, ale bardziej bolą. Laserowej nie polecam, bo drogie a testosteron i tak zniweluje działanie takiej depilacji po 2 - 3 miesiącach, czyje jeszcze przez zakończeniem wielo etapowego zabiegu.

[ Dodano: 2008-02-26, 21:26 ]
Kopia mojego posta na ten temat z innego forum:

Metody które polecam z własnego doświadczenia:

Nogi: Ja utrzymuję nogi bez owłosienia już od kilku lat, wypróbowałam chyba wszystkie metody. Najlepsza moim zdaniem jest depilacja depilatorem mechanicznym - takim wyrywającym włoski. Bo skóra jest po tym dość długo gładka i za każdym razem włosków jest coraz mniej i są coraz słabsze. Moim zdaniem właśnie depilator mechaniczny daje najlepsze efekty. Po użyciu depilatora odrastające włoski są o wiele cieńsze, bardziej elastyczne niż po depilacji maszynką i jest ich o wiele mniej, dzięki temu nie kłują, w dotyku są praktycznie nie wyczuwalne. Ale efekt tak słabych włosków można uzyskać jedynie po kilkunastu a może nawet kilku dziesięciu depilacjach depilatorem i nie można robić dłuższych przerw.

Teraz opiszę po kolei:

Pierwszą, lub po dłuższej przerwie depilację najlepiej wykonać przy użyciu pianki "Veet", jest to najlepsza metoda do usuwania długich włosków, maszynka do golenia szybko się zapycha długimi włoskami, depilator też nie jest dobry do długich włosków. Następnie jak włoski trochę odrosną, możemy użyć depilatora, niestety pierwszy zabieg jest dość bolesny, ale po kilku razach każdy się może do tego przyzwyczaić, poza tym włoski po każdej depilacji wyrastają coraz słabsze i jest ich coraz mniej, więc każda następna depilacja jest coraz mniej bolesna. Po każdej depilacji smaruję nogi kremem "Avon - Skin-So-Soft - Hair Minimising Lotion", krem ten łagodzi podrażnienia skóry, oraz opóźnia wzrost włosków. Natomiast po każdej kąpieli używam peelingu gruboziarnistego "Ziaja - Peeling ogórkowy", złuszcza on martwy naskórek, zapobiegając wrastaniu włosków pod skórę. Następnie ponownie smaruję nogi kremem o którym wspominałam powyżej, dodatkowo krem nawilża skórę. Dzięki tym zabiegom skóra jest naprawdę gładziutka. Peeling daje zauważalne efekty w kwestii wrastających włosków, ale niestety zdarza się że mimo wszystko gdzieś włosek wrośnie pod skórę - wyciągam go z pod skóry szpilką, a następnie wyrywam pęsetką do regulacji brwi. Jak już włoski zaczynają być zauważalne i wyczuwalne na tyle że warto by się ich pozbyć, w moim przypadku około 2 tygodnie, to ścinam je maszynką do golenia, ponieważ mają one różną długość i są zbyt słabe żeby usuwać je przy użyciu depilatora, zamiast zostać usunięte pękają. A po goleniu maszynką, po około tygodniu mamy włoski odpowiedniej długości i odpowiednio mocne żeby usunąć je depilatorem. I tak dalej cały cykl powtarzam na okrągło.

Poniżej trzy zdjęcia skóry na mojej łydce, zrobione w tygodniowych odstępach, pierwsze tydzień po depilacji depilatorem mechanicznym, drugie dwa tygodnie po depilacji depilatorem mechanicznym, trzecie tydzień po depilacji maszynką do golenia.

Kliknij na zdjęcie aby powiększyć

Obrazek Obrazek Obrazek

Podbrzusze: Do depilacji podbrzusza polecam piankę "Veet", jest to moim zdaniem najlepsza metoda do tych okolic, niestety depilator sprawia zbyt dużo bólu, a po piance mamy tylko małe podrażnienie przez najwyżej parę godzin. Dla tych co niewiedzą na czym to polega: pianka jest w sprayu, napryskujesz to na włoski, czekasz 8 minut, przez ten czas włoski się rozpuszczają, a następnie zmywasz to wszystko, pomagając sobie gąbką. Przy pierwszym zastosowaniu, lub po dłuższej przerwie polecam skrócenie włosków np. nożyczkami, wtedy łatwiej będzie napryskać piankę tak aby dotarła do samej skóry.

Poniżej zdjęcie mojego podbrzusza po depilacji.

Kliknij na zdjęcie aby powiększyć

Obrazek

Opiszę jeszcze inne metody depilacji, które przetestowałam a których nie polecam:

Maszynka do golenia: Jest to chyba najłatwiejsza metoda, ale włoski bardzo szybko odrastają i są bardzo kłujące. Czuć je już po kilkunastu czy kilku dziesięciu godzinach.

Plastry z woskiem: Skuteczność tej metody jest porównywalna z depilatorem, jednak jest to metoda znacznie bardziej bolesna, poza tym trudno jest tak naklejać plastry żeby nie pominąć jakiś fragmentów skóry, a przy poprawianiu trzeba nalepiać plaster również w miejscu gdzie już mamy wyrwane włoski, czyli na podrażnioną skórę, a to boli i to całkiem bardzo.

Pianka VEET: Nie polecam tej metody do depilacji nóg, jest dość wygodna i dość szybka, ale jej wadą jest to że włoski wyrastają dość szybko, ale na szczęście nie tak szybko jak po depilacji maszynką do golenia i nie są aż tak kłujące.
Ostatnio zmieniony 08 sty 2009, 23:10 przez Radziu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 27 lut 2008, 11:06

Widzę Radziu, że długo pracowałeś nad technikami depilacji i admin powinien ci nadać tytuł eksperta w tej dziedzinie. Składam pokłony, ale aż tak walczyć z kudłami to mi się już nie chce.
Obrazek
Jinks
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Jinks » 02 mar 2008, 09:22

juz ten opis depilacji na innym forum czytalem i jak sie nie myle to chyba nie sa Twe zdjecia Radziu.
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 02 mar 2008, 12:17

Wiecie co,dajcie już mu spokój ! Są fotki i już.
Radziu

Post autor: Radziu » 02 mar 2008, 20:00

Jinks, zgodnie z tym co napisałem na początku, jest to kopia mojego posta. Zresztą umieściłem go na wielu forach. A zdjęcia są moje, poprostu na innym forum widziałeś mnie pod innym nickiem. I to cała tajemnica ;-)
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 03 mar 2008, 15:33

A podobno rewelacyjne efekty,jeśli chodzi o depilację daje palnik gazowy.
Mateusz

Post autor: Mateusz » 13 mar 2008, 21:03

kamil, istne samobójstwo ! :D
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 14 mar 2008, 08:14

No tak ! Ale jaki póżniej komfort noszenia rajstop. Nie wiem tylko ,czy po takim zabiegu będzie jeszcze na co założyć rajstopy.
chlopak19

Post autor: chlopak19 » 14 mar 2008, 19:04

Radziu pisze: Poniżej zdjęcie mojego podbrzusza po depilacji.
No no... jestem pod wrazeniem zarowno gladkosci ciala jak i ubioru. Tez chcialbym moc depilowac calkiem nogi... tylko ta skora, w dodatku szkoda mi spedzac pol zycia w lazience.
ODPOWIEDZ