Rozpoczęcie sezonu

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Radziu

Post autor: Radziu » 11 maja 2010, 20:37

Wczoraj wieczorem miałem pojechać na rowerze na spotkanie z przyjaciółmi, ubrałem się więc w leginsy i krótkie spodenki (zestaw identyczny jak tu kiedyś foto zamieszczałem). Niestety deszcz zaczął padać, a nawet mała burza była, więc rower sobie odpuściłem, ale nie chciało mi się przebierać, więc poszedłem tak ubrany na spotkanie. Temperatura spadła do 13 stopni, więc ubiór okazał się w sam raz. Większość drogi co prawda przejechałem samochodem, ale do samochodu jak to w Warszawie bywa blisko nie miałem (jakieś 800 metrów), a że spotkanie w centrum, to i tam pod drzwiami nie zaparkowałem :-P

Reakcji raczej nie zaobserwowałem, jedyne co, to pani do pana "o boże" ale właściwie to tylko wmawiam sobie, że to o mnie chodziło :lol:

Dziś rano było 15 stopni, ale jednak leginsy sobie odpuściłem, krótkie spodenki wystarczyły :-P
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 12 maja 2010, 07:36

Radziu pisze:Dziś rano było 15 stopni, ale jednak leginsy sobie odpuściłem, krótkie spodenki wystarczyły :-P
Czy stąd bierze się określenie "ludzie gruboskórni"? :lol:
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 12 maja 2010, 07:50

Raczej nie, bo skórę mam raczej delikatną i cieńką.

Ale muszę przyznać, że większy komfort termiczny odczuwałem przy 11 stopniach i leginsach 100den, niż przy 15 stopniach bez leginsów. Ale później temperatura doszła do prawie 20 i świeciło słońce, więc w leginsach bym się zgrzał.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 12 maja 2010, 13:46

Radziu ma w sobie żar, który go od wewnatrz rozpala. A ja właśnie się zastanawiam, czy na dzisiejsze popołudnie (muszę syna odebrać z przedszkola, pójść z nim na plac zabaw a potem z drógim pojechać na rehabilitację) będą właściwe błękitne rajstopy 40DEN do tego czarne, krótkie spodnie i błękitna, jedwabna koszula z krótkimi rękawami.
Radziu

Post autor: Radziu » 12 maja 2010, 14:02

Byczunio, dziś w Wawie jest 25 stopni i słońce świeci prawie non stop, nawet moja córka będąc po chorobie, dziś śmigała w spódnicy bez rajstop i w krótkim rękawku.
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 12 maja 2010, 14:04

byczunio pisze:będą właściwe błękitne rajstopy
Ależ Byczunio - przecież błękitny to taki niemęski kolor - może jednak coś bardziej stonowanego :lol
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
Radziu

Post autor: Radziu » 12 maja 2010, 14:06

Błękitny nie męski :?: To może coś z różu :lol:
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 12 maja 2010, 17:33

W końcu (nie czytając Waszych rad) założyłem czrne rajstopy OMSA Iresistance 20 Den. Bardzo przyjemne w dotyku: mięciusie i milusie. Jedynie ich cena nie jest malusia.
Radziu

Post autor: Radziu » 12 maja 2010, 17:36

W sumie słoneczko się schowało, więc do wytrzymania. Tylko jak to wytrzymały nastolatki mijane po drodze :?:
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 13 maja 2010, 08:31

Pewnie żałowały, że nie mają rajtek na sobie.
Gratuluje odwagi do czarnych cienkich. Te to są widoczne z daleka i rzucają sie w oczy. Nie da sie przejść bez zauważenia niezaleznie na kim są.
tom49
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: tom49 » 13 maja 2010, 22:49

Byczuniu i jak było?
Tomek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 13 maja 2010, 23:43

Było supper, te rajstopy na prawdę są warte swojej ceny. Nastolatek było mało po drodze, natomiast wszystkie spotykane mamusie zachowywały się, jakby było przyjetą normą, że facet chodzi w rajstopach. Jak wracałem z synem z przedszkola dogoniła nas moja żona i stwierdziła, że "w tym ubraniu nieco nieciekawie wygladam".
tom49
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: tom49 » 14 maja 2010, 00:00

No tak, czasem nasze żony są hamulcowymi naszej fantazji ;-)
Tomek
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 14 maja 2010, 08:36

byczunio pisze:Jak wracałem z synem z przedszkola dogoniła nas moja żona i stwierdziła, że "w tym ubraniu nieco nieciekawie wygladam".
Chyba nie jest tak źle, skoro Was dogoniła i na dodaek szła z Wami. W innym przypadku zachowala by bezpieczną odległość i udawała, ze Was nie zna :lol:

Ja na czarne 20 den do krótkich spodni chyba nigdy się nie odważę. Jestem na etapie jasny beż 15 den, tzn. prawie nie widzialne. :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 14 maja 2010, 10:13

Papciu - odważysz się tylko wybierz na ten cel jakieś odpowiednie miejsce, najtrudniej "u nas we wsi :-) ), a na obcym terenie....... jakoś łatwiej. No i małymi kroczkami ;-)
Radziu

Post autor: Radziu » 14 maja 2010, 10:22

Papciu, czyżbyś zmienił zdanie odnosnie pokazywania się w rajstopach?
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 14 maja 2010, 19:49

Absolutnie nie, ale boje się szokować. Chcę być odebrany jako ktoś noszący rajstopy z potrzeby, a nie na pokaz. Tak więc nie chcę się wyróżniać z tłumu. Może to już jest powodowane wiekiem.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 17 maja 2010, 23:55

papa_smerf pisze:Absolutnie nie, ale boje się szokować. Chcę być odebrany jako ktoś noszący rajstopy z potrzeby, a nie na pokaz. Tak więc nie chcę się wyróżniać z tłumu. Może to już jest powodowane wiekiem.
Ale dlaczego zaraz na pokaz :?: Czy nie potrafiłbyś się tak ubrać dla samego siebie :?:
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 22 maja 2010, 18:55

Nie chcę Cię straszyć, ale nie musi woda przelać się przez wał żeby zalało, wystarczy wał rozmiękczyć i rozerwać.
Obrazek
tom49
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: tom49 » 23 maja 2010, 21:13

Mohery pewnie wymodlą i ojca dyrektora nie zaleje ;-)

Ale trochę odbiegliśmy od tematu i piszemy o powozi...
Tomek
Radziu

Post autor: Radziu » 30 maja 2010, 16:49

papa_smerf pisze:Nie chcę Cię straszyć, ale nie musi woda przelać się przez wał żeby zalało, wystarczy wał rozmiękczyć i rozerwać.
http://www.tvnwarszawa.pl/-1,1657693,0, ... omosc.html

Pierwsza fotka u góry po lewej (ta która zapowiada filmik) - taki był poziom Wisły w szczytowym momencie i tak wygląda wał w mojej okolicy, to zdjęcie było wykonane w najbliższym miejscu od mojego domu.
Radziu

Post autor: Radziu » 11 cze 2010, 13:14

http://uroda.wsukience.pl/pielegnacja/w ... rajstopach

Jak widać nie tylko faceci w upał chodzą w rajstopach :lol:

Postanowiłem dziś przetestować teorię, że w rajstopach chłodniej w upale. Testuję 20den cieliste. Już wiem, że w słońcu te rajstopy to koszmar. Test trwa nadal, o wyniku poinformuję później ;-)
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 11 cze 2010, 14:03

Dobry tekst - dla nas też :)
Radziu - odważny jesteś - ja dziś najchętniej bym się wcale nie ubierał.
Radziu

Post autor: Radziu » 11 cze 2010, 14:15

Czego się nie robi w imię nauki :lol:
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 11 cze 2010, 20:58

Radziu pisze:Czego się nie robi w imię nauki :lol:
Załóż 100 Den :rotfl

Dwie pary !
Sprawdź, czy jest dwa razy goręcej, czy 2 razy zimniej.
W imię nauki oczywiście!
Ostatnio zmieniony 15 cze 2010, 22:09 przez musa, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ