Jak powiedzieć bliskiej osobie?

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Radziu

Post autor: Radziu » 20 kwie 2010, 23:06

A nie lepiej założyć spodnie zamiast rajstop? To chyba praktyczniejsze na budowie.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 21 kwie 2010, 10:33

zapewne chodziło o założenie rajstop POD spodnie robocze.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 21 kwie 2010, 10:49

Przecież problem jest w promowaniu i rozsławianiu, a nie logice. Każdy pomysł realizowany w praktyce jest dobry.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 21 kwie 2010, 10:51

Pod spodnie robocze przy obecnych temperaturach to raczej przesada, a i w sprawie promowania może to przynieść odwrotny skutek.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 21 kwie 2010, 11:01

A dlaczegóż to? Widziałeś film niemieckiej ARD o rajstopach męskich, problem był głównie oparty o pracowników fizycznych.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 21 kwie 2010, 11:03

Widziałem, ale oni z tego co pamiętam, nie zakładali rajstop pod długie spodnie.
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 21 kwie 2010, 23:32

Radziu, nawet dzisiaj byłem rano na budowie i musiałem mieć coś pod spodniami, były 2 stopnie.
Nie pracujesz na powietrzu to nie wiesz.

Chodziło mi o to, że w przypadku zimna każda kobieta pomoże, nawet w postaci rajstop.
A później już jest łatwo.
Radziu

Post autor: Radziu » 21 kwie 2010, 23:41

Dziś były 2 stopnie, ale tamtego dnia było jakieś 15. A na dworzu nie pracuję, ale pracowałem. Praca rozgrzewa, więc tymbardziej rajstopy nie są potrzebne.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 22 kwie 2010, 09:54

Ciekawostka przyrodnicza, widuję kobiety, które w warunkach, w których mi jest za ciepło w długich spodniach bez rajstop, pod spodniami noszą rajstopy. Ostatnio widziałem tak ubrane młode (12-15 lat) dziewczyny na placu zabaw, panią doktor (ok. 30 lat) w szpitalu (temperatura ok. 23 st), która nie przyszła tam na chwilę, tylko na pełny dyżur. No i przegięcie w drugą stronę: przy wczorajszych 6 stopniach widziałem (w autobusie) dziewczynę co miała na sobie rajstopki chyba 40 Den, założone pod falbankowatą, żorżetową spódniczkę, tak krótką, że wystawało spod niej wzmocnienie części majteczkowej, a na górze miała, bluzkę, długi sweter, bluzę jansową i za małą (strasznie krótką) kurtkę skórzaną.
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 22 kwie 2010, 10:39

Lat temu dwadzieścia parę do znajomego przyjechał kolega z północnej Syberii. U nas było wtedy coś koło 15 stopni mrozu (styczeń), więc każdy ubierał się w co miał, natomiast rzeczony kolega wzbudzał niemałą sensację chodząc główną ulicą w samym sweterku. Zaczepiany przez co niektórych odpowiadał, że u nich przy takiej pogodzie to baby z dzieciakami bez wózków wychodzą na spacer. Może Radziu jacyś Twoi przodkowie byli zesłani w tamte strony ;-) ? To tłumaczyłoby Twoje odczuwanie temperatury. Ja przy +5, wietrze i wilgoci bez rajtek pod spodniami (i to nie tych najcieńszych) po prostu marznę.
A coby nie odbiegać od tematu - myślę że jednak lepiej jest sprowokować sytuację gdy jest już zimno, mamy rajtki na sobie i osoba której chcemy to uświadomić zauważa ten fakt. Wtedy przynajmniej wytłumaczenie jest proste - kalesony nie nosze - a rajtki to u nas w rodzinie normalne (np tata, wujek, dziadek czy ktoś taki nosił i nosi i mówi że w jego młodości był to normalny ubiór dla faceta do kupienia w sklepie i to w dodatku zaopatrzony w rozporek - więc na pewno męski, a że teraz z zaopatrzeniem gorzej...... :-) ) Argument co prawda dla młodszej części społeczeństwa, ale ta starsza chyba nie ma większego problemu z tym.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 22 kwie 2010, 13:13

byczunio pisze:pod spodniami noszą rajstopy. Ostatnio widziałem tak ubrane młode (12-15 lat) dziewczyny na placu zabaw, panią doktor (ok. 30 lat) w szpitalu
A skąd wiesz co miały pod spodniami, rozbierały się przy Tobie ?

Ja na przykład jak się ciepło robi noszę do długich spodni cienkie (15-20 den) podkolanówki, więc prawdopodobnie one też ;-)
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 22 kwie 2010, 14:03

bodex pisze:A skąd wiesz co miały pod spodniami, rozbierały się przy Tobie ?

Ja na przykład jak się ciepło robi noszę do długich spodni cienkie (15-20 den) podkolanówki, więc prawdopodobnie one też ;-)
hmm - a może wystawało im coś ponad linię spodni - a tak naciągniętych podkolanówek raczej bym się nie spodziewał :-)
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 22 kwie 2010, 16:03

Danon pisze:a może wystawało im coś ponad linię spodni
Dokładnie!
Niestety, sporo pań i panienek nosi spodnie biodrówki a pod nimi zwykłe (wysokie) rajstopy. Jeśli chodzi o stopy, to pani doktor nie przyuważyłem, ale te dziewczyny miały skarpetki. Nie sądzę, by były to pantalony a nie rajstopy.
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 22 kwie 2010, 16:20

hmm - a może wystawało im coś ponad linię spodni - a tak naciągniętych podkolanówek raczej bym się nie spodziewał :-)
Nie pomyślałem :oops: . Inna sprawa, że ja jakoś nie widuję tak ubranych pań.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 22 kwie 2010, 16:51

byczunio pisze:Niestety
Dlaczego niestety, takie rajstopy wyglądają lepiej niż wyciągnięte ze spodni prawie do łopatek stringi. Przecież rajstopy są ładne!
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 22 kwie 2010, 21:10

Mi się nieszczególnie podoba taka moda. Wogóle pokazywanie nagich nerek poza plażą jest nieeleganckie
Radziu

Post autor: Radziu » 22 kwie 2010, 21:15

papa_smerf pisze:
byczunio pisze:Niestety
Dlaczego niestety, takie rajstopy wyglądają lepiej niż wyciągnięte ze spodni prawie do łopatek stringi. Przecież rajstopy są ładne!

Rajstopy są ładne i stringi też. Ale wystające ze spodni rajstopy są równie niesmaczne jak wystające stringi.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 23 kwie 2010, 00:17

Byczunio a ja wolę oglądać rajtki wystające ze spodni niż rowki. A niestety tych ostatnich oglądam z przymusu za dużo. Damskich i męskich.
dr.eklektyczny
Radziu

Post autor: Radziu » 23 kwie 2010, 08:31

Jako lekarz nie powinieneś się dziwić.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 23 kwie 2010, 11:33

Jak widać to rzecz gustu. Krawędź rajstop ma taką samą urodę jak krawędź spodni.
Drugą jeszcze sprawą jest to, że jak widzę u góry rajstopy, to od razu nasuwa mi się myśl - normalna kobieta, a nie importowana z Grenlandii, albo jakiegoś innego Nowosybirska. Lubię, a raczej szanuję kobiety, które cenią sobie zdrowe odzienie ponad szpan.
Obrazek
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 23 kwie 2010, 12:54

papa_smerf pisze:Lubię, a raczej szanuję kobiety, które cenią sobie zdrowe odzienie ponad szpan.
A wystająca ze spodni krawędź rajstop, to nie jest rodzaj szpanu ? :-P
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 23 kwie 2010, 15:56

bodex pisze:A wystająca ze spodni krawędź rajstop, to nie jest rodzaj szpanu ? :-P
Moim zdaniem nie. To tylko przypadkowy objaw większej rozciągliwości rajstop niż spodni.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 23 kwie 2010, 20:48

Moim zdaniem jest to objaw braku dbania o szczegóły i o schludny ubiór, o który nie tylko kobiety powinny dbać.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 23 kwie 2010, 23:50

Schludny ubiór Radziu, to głównie czysty i skromny. Wystające ze spodni przy pochyleniu rajstopy schludności nie ujmują. Chyba nie wyobrażasz sobie, ze mi się podobają rajstopy wyciągnięte ze spodni aż pod biust?
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 24 kwie 2010, 00:40

papa_smerf pisze:Wystające ze spodni przy pochyleniu rajstopy schludności nie ujmują.
A moim zdaniem ujmują, bo warunkiem koniecznym wystawania rajstop jest demonstrowanie nerek. A to do niedawna było bardzo nieeleganckie, by nie powiedzieć wulgarne.
ODPOWIEDZ