Jak powiedzieć bliskiej osobie?
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Ciekawostka przyrodnicza, widuję kobiety, które w warunkach, w których mi jest za ciepło w długich spodniach bez rajstop, pod spodniami noszą rajstopy. Ostatnio widziałem tak ubrane młode (12-15 lat) dziewczyny na placu zabaw, panią doktor (ok. 30 lat) w szpitalu (temperatura ok. 23 st), która nie przyszła tam na chwilę, tylko na pełny dyżur. No i przegięcie w drugą stronę: przy wczorajszych 6 stopniach widziałem (w autobusie) dziewczynę co miała na sobie rajstopki chyba 40 Den, założone pod falbankowatą, żorżetową spódniczkę, tak krótką, że wystawało spod niej wzmocnienie części majteczkowej, a na górze miała, bluzkę, długi sweter, bluzę jansową i za małą (strasznie krótką) kurtkę skórzaną.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Lat temu dwadzieścia parę do znajomego przyjechał kolega z północnej Syberii. U nas było wtedy coś koło 15 stopni mrozu (styczeń), więc każdy ubierał się w co miał, natomiast rzeczony kolega wzbudzał niemałą sensację chodząc główną ulicą w samym sweterku. Zaczepiany przez co niektórych odpowiadał, że u nich przy takiej pogodzie to baby z dzieciakami bez wózków wychodzą na spacer. Może Radziu jacyś Twoi przodkowie byli zesłani w tamte strony ? To tłumaczyłoby Twoje odczuwanie temperatury. Ja przy +5, wietrze i wilgoci bez rajtek pod spodniami (i to nie tych najcieńszych) po prostu marznę.
A coby nie odbiegać od tematu - myślę że jednak lepiej jest sprowokować sytuację gdy jest już zimno, mamy rajtki na sobie i osoba której chcemy to uświadomić zauważa ten fakt. Wtedy przynajmniej wytłumaczenie jest proste - kalesony nie nosze - a rajtki to u nas w rodzinie normalne (np tata, wujek, dziadek czy ktoś taki nosił i nosi i mówi że w jego młodości był to normalny ubiór dla faceta do kupienia w sklepie i to w dodatku zaopatrzony w rozporek - więc na pewno męski, a że teraz z zaopatrzeniem gorzej...... ) Argument co prawda dla młodszej części społeczeństwa, ale ta starsza chyba nie ma większego problemu z tym.
A coby nie odbiegać od tematu - myślę że jednak lepiej jest sprowokować sytuację gdy jest już zimno, mamy rajtki na sobie i osoba której chcemy to uświadomić zauważa ten fakt. Wtedy przynajmniej wytłumaczenie jest proste - kalesony nie nosze - a rajtki to u nas w rodzinie normalne (np tata, wujek, dziadek czy ktoś taki nosił i nosi i mówi że w jego młodości był to normalny ubiór dla faceta do kupienia w sklepie i to w dodatku zaopatrzony w rozporek - więc na pewno męski, a że teraz z zaopatrzeniem gorzej...... ) Argument co prawda dla młodszej części społeczeństwa, ale ta starsza chyba nie ma większego problemu z tym.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
A skąd wiesz co miały pod spodniami, rozbierały się przy Tobie ?byczunio pisze:pod spodniami noszą rajstopy. Ostatnio widziałem tak ubrane młode (12-15 lat) dziewczyny na placu zabaw, panią doktor (ok. 30 lat) w szpitalu
Ja na przykład jak się ciepło robi noszę do długich spodni cienkie (15-20 den) podkolanówki, więc prawdopodobnie one też
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
hmm - a może wystawało im coś ponad linię spodni - a tak naciągniętych podkolanówek raczej bym się nie spodziewałbodex pisze:A skąd wiesz co miały pod spodniami, rozbierały się przy Tobie ?
Ja na przykład jak się ciepło robi noszę do długich spodni cienkie (15-20 den) podkolanówki, więc prawdopodobnie one też
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Jak widać to rzecz gustu. Krawędź rajstop ma taką samą urodę jak krawędź spodni.
Drugą jeszcze sprawą jest to, że jak widzę u góry rajstopy, to od razu nasuwa mi się myśl - normalna kobieta, a nie importowana z Grenlandii, albo jakiegoś innego Nowosybirska. Lubię, a raczej szanuję kobiety, które cenią sobie zdrowe odzienie ponad szpan.
Drugą jeszcze sprawą jest to, że jak widzę u góry rajstopy, to od razu nasuwa mi się myśl - normalna kobieta, a nie importowana z Grenlandii, albo jakiegoś innego Nowosybirska. Lubię, a raczej szanuję kobiety, które cenią sobie zdrowe odzienie ponad szpan.
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt: