Dlaczego rajstopy ??

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 19 lut 2008, 09:32

No to powodzenia ! Ja nawet nie mam zamiaru podejmować takiej dyskusji.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 19 lut 2008, 20:32

Czyżbyś się bał kobiet?
Obrazek
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 19 lut 2008, 23:13

Nie boje się kobiet.Nie zaczynam nigdy dyskusji,lub nie podejmuje jakiegoś tematu,jeśli wiem że i tak żadne argumenty nie są w stanie przekonać pewnych osób.Po co nie potrzebnie się denerwować.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 20 lut 2008, 18:54

Ta dyskusja ma tak przebiegać, by nie wstrzynać wojny, a nawiązać jedynie do problemu unifikowania się odzieży. Można to robić z uśmiechem i w miłej atmosferze, niekoniecznie wywrzaskiwać swoje racje.
Obrazek
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 20 lut 2008, 21:02

Takie miłe rozmowy można prowadzić na temat np,czy dzisiaj ryby biorą, - nie dzisiaj wszyscy biorą,tylko nie ryby.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 20 lut 2008, 21:04

Kobiety to miłe stworzenia, tylko należy odpowiednio do nich podejść. Ja z tym nie mam problemu.
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 21 lut 2008, 10:38

A ja mam dobre relacje z (niektórymi) kobietami i dyskutuję o tym, czy one powinny chodzić w spodniach i czy mi wolno nosić spódnicę, rajstopy. Od większości słyszę, że to mój wolny wybór w czym chcę chodzić (dobrze się czuję) oraz, że to barbarzyństwo zakazywać mi chodzenia w spódnicy czy rajstoach. Może do dyskusji wybieram odpowiednie kobiety???
meras

Post autor: meras » 03 mar 2008, 11:50

Takich kobiet jest naprawdę garstka,myślę że potrzeba jeszcze trochę czasu by swobodnie można było dyskutować z paniami o tej części garderoby.To potrwa nim będziemy swobodnie mogli rozmawiać z kobietami na te tematy
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 03 mar 2008, 14:53

Tak będzie dopóki media nie będą rozpowszechniać noszenia rajstop przez facetów.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 03 mar 2008, 17:49

Ja jednak tak jak byczunio uważam, że luźna rozmowa z kobietami na te tematy jest możliwa. W swobodnej atmosferze żartu, bazpośrednio kobety są otwarte na rozmowę. Te w necie, anonimowo okopują się na swoich stanowiskach i z nimi próżna dyskusja.
Obrazek
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 03 mar 2008, 20:44

Wczytaj się kiedyś dobrze w teksty na wspomnianej Kafeterii,a przekonasz się,że większość tam piszących to te same osoby obu płci.
Radziu

Post autor: Radziu » 03 mar 2008, 22:19

z doświadczenia wiem, że z kobietami można o tym rozmawiać normalnie. I jak normalnie o tym mówisz, bez wstydu, braku pewności siebie, śmiechu itp, to ich reakcje są zupełnie normalne. I prędzej tacy ludzie jak my zmienią podejście ludzi niż media.
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 03 mar 2008, 22:55

Nie zupełnie zgadzam się z Tobą,media mają ogromny wpływ na psychikę ludzką.Będziesz manipulowany przez długi okres i nawet nie będziesz miał tego świadomości.
Radziu

Post autor: Radziu » 03 mar 2008, 23:29

Masz rację, ale na Twoje otoczenie Ty masz większy wpływ media. Media mogą jedynie próbować zmienić podejście "dalszego otoczenia" Ale i tak bez osób które bez wstydu i strachu będą promować nową modę, nic nie będzie.
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 03 mar 2008, 23:34

A tu się z Tobą całkowicie zgadzam,chociaż... no dobra jest ok.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 04 mar 2008, 22:13

Radziu pisze:z doświadczenia wiem, że z kobietami można o tym rozmawiać normalnie. I jak normalnie o tym mówisz, bez wstydu, braku pewności siebie, śmiechu itp, to ich reakcje są zupełnie normalne. I prędzej tacy ludzie jak my zmienią podejście ludzi niż media.
Moje doświadczenia są podobne.
Nie wiem w jakim stopniu by się zmieniła nasza sytuacja, gdyby Tv Trwam ogłosiło, że o Rydzyk nosi rajstopy. :lol:
Mateusz

Post autor: Mateusz » 13 mar 2008, 20:57

Papo, sądzę że pierwsze lekkie zdziwienie,a później to już tylko utwierdzenie się w fakcie, że jest nas więcej.!.!
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 14 mar 2008, 11:23

Dlaczego rajstopy ? A chociażby dlatego,że jeśli się kupi odpowiednie to można nawet i latem w nich chodzić.Kiedyś kupiłem trzy pary z bardzo cienkiej bawełny o rzadkim splocie.Jako że chodzę na ryby, kiedyś pewnego letniego poranka wybrałem się w takich rajstopach.Był dosyć zimny poranek dlatego postanowiłem założyć te rajstopy.Siedząc nad brzegiem rzeki czułem jak słońce bardzo szybko ogrzewa powietrze.Pomyślałem że pewnie trzeba będzie się rozbierać aby zdjąć rajstopy,ale nic z tego.Rajstopy są rewelacyjne,tego dnia było +26 st.Cały dzień tak chodziłem i ani przez chwilę nie było mi gorąco,nie czułem przegrzania,pocenia sie itp.Pod spodniami dało się odczuć przyjemny chłód,tak jak gdybym był na dworze w chłodny dzień.Czy zwróciliście uwagę na to co mają pod spodniami amerykańscy farmerzy i kowboje ?
Bawełna,i to ona powoduje że nawet w najgorsze upały nie odczuwa się wysokiej temperatury.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 14 mar 2008, 12:06

Działa to na zasadzie pianki izolującej, tak jak w chłodniach. Funkcjonuje to w dwie strony i nie pozwala wyziębić, i nie pozwala dogrzać.
Problem rodzi dopiero pot i dlatego bawełniane rajstopy w czasie upałów sprawdzają się lepiej od stylonu czy mikrofibry.
Obrazek
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 14 mar 2008, 12:20

Warunek jest tylko jeden.Musi być to cienka bawełna.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 14 mar 2008, 20:11

Już nie pierwszy raz piszesz o tych cieńkich bawełnianych. Jakoś takich nie spotkałem. Czy to coś podobnego do akrylowych? Jest coś podobnego w necie?
Obrazek
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 15 mar 2008, 13:04

Te rajstopy były nasze krajowe z WOLI, pewnie bywają nadal w sprzedaży ale bardziej bliżej jesieni,kiedy zaczyna się robić chłodniej.Kupiłem je w patronackiej hurtowni Woli.W tym roku wybiorę się tam,ponieważ trzeba odnowić zapasy.
Radziu

Post autor: Radziu » 16 mar 2008, 18:12

kamil pisze:..tego dnia było +26 st.Cały dzień tak chodziłem i ani przez chwilę nie było mi gorąco,nie czułem przegrzania,pocenia sie itp.Pod spodniami dało się odczuć przyjemny chłód,tak jak gdybym był na dworze w chłodny dzień....
Ciekawe, bo mi przy takiej tempretaturze w samych długich spotniach jest już za gorąco.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 16 mar 2008, 20:09

Radziu pisze:Ciekawe, bo mi przy takiej tempretaturze w samych długich spotniach jest już za gorąco.
Są takie paradoksy. Np. w upalny dzień wkładamy czapkę z daszkiem lub kapelusz. Czy jest nam zimno, czy jednak wkładamy bo w kapeluszu upał tak nie dokucza? Tak samo jest z koszulką bawełnianą, bez niej człowiek bardziej się poci niż w niej.
Podobnie może być z rajstopami pod spodniami. Stworzona warstwa izolująca nie dopuszcza ciepła z nagrzanej wierzchniej warstwy spodni.
Obrazek
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 16 mar 2008, 20:56

Zauważ jak ubierają się np. beduini. Są szczelnie osłonięci od słońca - właśnie po to, aby nie było za gorąco. Ze o hutnikach przy wielkim piecu nie wspomnę :).
ODPOWIEDZ