Czy tylko rajstopy ?

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 14 gru 2008, 13:13

Mnie to też nie potrzebne. I nie nosiłbym. Na szczęście nie mam tej choroby, kiedy to mężczyzna ma piersi jak kobieta. Oni pewnie potrzebują biustonosze...ups. wtedy to się chyba nazywa stanik bo biust to u kobiety.
Radziu

Post autor: Radziu » 22 gru 2008, 13:05

Papciu, doktorek pisał o tym panu co jest tyłem na zdjęciu, a przecież niewiemy jak duży ma biust, może faktycznie potrzebuje, a może wbrew pozorom to jednak kobieta :-/
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 22 gru 2008, 20:44

Zastanówmy się jednak po co kobiety noszą biustonosze? Moim zdaniem po to, żeby biust efektowniej się prezentował, a nie po to żeby go nie przydepnąć :lol:

Panowie nawet mający duuuży biust raczej nie chcą go uwypuklić, a przydepnięcie raczej im nie grozi.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 22 gru 2008, 21:28

papa_smerf pisze:Zastanówmy się jednak po co kobiety noszą biustonosze? Moim zdaniem po to, żeby biust efektowniej się prezentował, a nie po to żeby go nie przydepnąć :lol: .
To jeszcze zależy jaki ten biust mają. Kobiety z bardzo małym biustem to chyba właśnie tylko po to noszą biustonosz, żeby wogóle ten biust było widać :lol: Ale biustonosze są różne, są takie, które uwypuklają, ale są też takie, które mają powodować optyczne zmniejszenie, ale większość biustonoszy ma fukcję podtrzymywania biustu. Podtrzymuje się go z dwóch powodów, żeby nie był obwisły, oraz żeby było wygodniej, bo majtające się piersi to nic komfortowego.
papa_smerf pisze:Panowie nawet mający duuuży biust raczej nie chcą go uwypuklić, a przydepnięcie raczej im nie grozi.
Oczywiście, chociaż pewnie są wyjątki ;-)

A ten biustonosz z pierwszego zdjęcia, wygląda na taki właśnie spłaszczający, więc może to jest dla tych co mają ginekomastię, a chcą ją właśnie ukryć. Nie wygląda to napewno na biustonosz dla fetyszystów.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 25 gru 2008, 09:47

Radziu nic dodać nic ująć ... wyjałeś mi słowa z ust (pod palcy...)
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
tom49
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: tom49 » 13 sty 2009, 20:28

Pisałem wcześniej, że zakładam i chodzę tylko w rajstopach. Ostatnio jednak chodzę też
rajstopkowych getrach lub rajstopach bez stóp :-). Są one w niektórych sytuacjach praktyczniejsze. Często na polowaniach zdarza mi się "skąpać"(nabrać wody w gumiaki czy inne buty). Łatwiej wiedy zmienić skarpety, nie trzeba zmieniać rajstop :-)

[ Dodano: 11 ]
Ostatnio córka kupiła mi na allegro komplet bielizny termoaktywnej, ale jeszcze nie próbowałem w nim chodzić.
Tomek
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 13 sty 2009, 21:02

Ostatnio córka kupiła mi na allegro komplet bielizny termoaktywnej, ale jeszcze nie próbowałem w nim chodzić.
To pewnie coś zbliżonego do bielizny bezszwowej z mikrofibry.
Obrazek
tom49
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: tom49 » 13 sty 2009, 21:11

Szwy tam jednak są, a w dotyku przypomina to lycrę.

[ Dodano: 11 ]
a to link do tej bielizny http://www.allegro.pl/item519065924_bie ... lar_l.html
Tomek
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 14 sty 2009, 08:30

Też myślałem nad kupnem takiego kompletu. Napisz jakie wrażenia z noszenia, czy faktycznie takie dobre jak w opisie. I mam jeszcze pytanie, jak bardzo elastyczny jest ten materiał ? Czy jest to coś zbliżonego do mikrofibry ?
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 14 sty 2009, 08:58

Podoba mi się w opisie "Mogą ją nosić zarówno mężczyźni jak i kobiety", zwłaszcza to "mogą" w obliczu naszego podejścia do sprawy.

Dla mnie to dalej mikrofibra, tylko luźno uszyta. Ale też czekam na wrażenie z noszenia. Tom49 jak juz wypróbujesz to nie zapomnij opisać. Interesuje mnie zwłaszcza ten pot kiedy np. na mrozie po wysiłku się spocisz, a następnie zasiądziesz w bezruchu.
Obrazek
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 14 sty 2009, 15:29

papa_smerf pisze:Interesuje mnie zwłaszcza ten pot kiedy np. na mrozie po wysiłku się spocisz, a następnie zasiądziesz w bezruchu.
To też mnie interesuje, oraz to skąd takie różnice w cenie. Bo taka bielizna na różnych aukcjach jest od 50 do 200 zł. Czy różni się jakością / grubością / parametrami, czy bardziej firma i nazwą.
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 14 sty 2009, 21:58

bodex- wszystkie wymienione przez ciebie parametry są ważne :)
Spora część ceny bierze się z marki, ale niemal każdy producent ma swoje własne patenty na materiał i splot- taka bielizna oddychająca może byc prosta jak ta co pokazał Tom, i stosunkowo tania, albo byc produkowana np. przez Falke lub polski Berkner i byc bardzo zaawansowana technicznie- w różnych miejscach materiał ma rózną grubość i elastyczność, moze mieć przewiewne miejsca (np. pod pachami, na plecach)- tam gdzie w czasie wysiłku sie bardziej pocimy etc etc.i takie coś ma juz swoją cenę. Materiał niekoniecznie jest jak microfibra- np. koszulka sportowa Nike którą mam w dotyku przypomina miękką lśniącą "lycrę" podobna z wyglądu jak ta uzywana do robienia getrów i spodenek kolarskich.
Żeby dobrze spełniały swoją rolę, te ciuchy muszą być "blisko ciała"- jak druga skóra.
W czasie wysiłku albo jak jest nam za goraco wilgoć jest odprowadzana na zewnątrz, i ma się uczucie suchości, schnie też to bardzo szybko. No i nie każdemu producentowi udaje sie produkt, co często widac w cenie... a niektórzy myślą że jak maja znane logo to wszystko się sprzeda :)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 15 sty 2009, 18:29

Kornecken pisze:Materiał niekoniecznie jest jak microfibra- np. koszulka sportowa Nike którą mam w dotyku przypomina miękką lśniącą "lycrę" podobna z wyglądu jak ta uzywana do robienia getrów i spodenek kolarskich.
Tylko, że lycra nie nadaje się na bieliznę, za to mikrofibra idealnie. Mam małą ściereczkę do okularów z miikrofibry i na pierwszy rzut oka nikt nie powie, że to jest ten materiał. Raczej to wygląda jak fragment materiału z dużą zawartością lycry.
Obrazek
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 16 sty 2009, 10:46

papo smerfie- masz rację, klasyczna lycra na bielizne sie nie nadaje- jest taka zimna w dotyku. Jednak ta koszulka o której wspominałem taka nie jest- jednie wierzch jest taki śliski i "lycrowy", a od środka, tam gdzie styka się z ciałem jest miękka i przyjemna w dotyku. Wadą jest cena, ale można na wyprzedażach kupić za połowę ceny :)
kochamrajstopy

Post autor: kochamrajstopy » 16 lut 2009, 18:00

nosił ktoś z was kiedyś pończochy?
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 16 lut 2009, 18:34

Wystarczy jak temat przeczytasz od początku, będziesz wtedy znał odpowiedź.
Obrazek
kochamrajstopy

Post autor: kochamrajstopy » 17 lut 2009, 11:36

papa_smerf pisze:Wystarczy jak temat przeczytasz od początku, będziesz wtedy znał odpowiedź.
sorki;p
tom49
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: tom49 » 22 lut 2009, 21:04

W minioną sobotę byłem na polowaniu w bieliżnie termoaktywnej. Pytaliście się o wrażenia z jej noszenia. Powiem Wam, było fajnie. Rano było -15, w południe -2, nie odczuwałem chłodu i nie spociłem się mimo, że sporo chodziłem po głębokim śniegu. Wcześniej zakładałem na takie okazje rajstopkowe getry - było w nich różnie. Często po długim marszu byłem spocony, a jak długo stałem na stanowisku, marzłem.
Tomek
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 22 lut 2009, 23:05

Mam cos takiego. Dwie rózne kurtki i koszulkę. Na zewnątrz jak jest -20 stopni to mam na sobie samą koszulkę i kurtkę i jest mi strasznie gorąco. Na nogi nie mam takiego wynalazku.
dawiid
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: dawiid » 15 lut 2010, 20:28

Ja oprócz rajstop noszę czasami legginsy.
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 17 lut 2010, 22:38

Co do legginsów to też mamkilka sztuk i też uważam że są całkiem ciekawym produktem
Miej wyjebane a będzie ci dane
damian1
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: damian1 » 17 lut 2010, 23:03

ja za leginsami nie przepadam ale za pończochami jak najbardziej i często noszę
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 18 lut 2010, 10:11

Ja pończochy w cieplejsze dni też noszę, jednak zdarzało się, że paski silikonowe trochę przypiekały, ale latem pod krótkie spodnie są dużo wygodniejsze od rajstop.

Ps. O leginsach tutaj nie piszemy, jest do tego osobny temat.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 18 lut 2010, 12:10

A pończochach nie ma osobnego tematu ;-)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Re: Czy tylko rajstopy ?

Post autor: papa_smerf » 18 lut 2010, 12:17

tombar42 pisze:Czy nosicie tylko rajstopy, czy czasami zdarz Wam się założyć pończochy lub podkolanówki?
To pierwszy post z tego tematu. Pończochy więc są jednym z wątków jaki życzył sobie poruszyć autor.
phmenpl pisze:Co do legginsów to też mamkilka sztuk i też uważam że są całkiem ciekawym produktem
O leginsy autor tematu nie pytał.
Czy Radziu mam jeszcze tłumaczyć, czy dalej będziesz się czepiał każdego słowa?
Obrazek
ODPOWIEDZ