Czy tylko rajstopy ?
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
To jeszcze zależy jaki ten biust mają. Kobiety z bardzo małym biustem to chyba właśnie tylko po to noszą biustonosz, żeby wogóle ten biust było widać Ale biustonosze są różne, są takie, które uwypuklają, ale są też takie, które mają powodować optyczne zmniejszenie, ale większość biustonoszy ma fukcję podtrzymywania biustu. Podtrzymuje się go z dwóch powodów, żeby nie był obwisły, oraz żeby było wygodniej, bo majtające się piersi to nic komfortowego.papa_smerf pisze:Zastanówmy się jednak po co kobiety noszą biustonosze? Moim zdaniem po to, żeby biust efektowniej się prezentował, a nie po to żeby go nie przydepnąć .
Oczywiście, chociaż pewnie są wyjątkipapa_smerf pisze:Panowie nawet mający duuuży biust raczej nie chcą go uwypuklić, a przydepnięcie raczej im nie grozi.
A ten biustonosz z pierwszego zdjęcia, wygląda na taki właśnie spłaszczający, więc może to jest dla tych co mają ginekomastię, a chcą ją właśnie ukryć. Nie wygląda to napewno na biustonosz dla fetyszystów.
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Pisałem wcześniej, że zakładam i chodzę tylko w rajstopach. Ostatnio jednak chodzę też
rajstopkowych getrach lub rajstopach bez stóp . Są one w niektórych sytuacjach praktyczniejsze. Często na polowaniach zdarza mi się "skąpać"(nabrać wody w gumiaki czy inne buty). Łatwiej wiedy zmienić skarpety, nie trzeba zmieniać rajstop
[ Dodano: 11 ]
Ostatnio córka kupiła mi na allegro komplet bielizny termoaktywnej, ale jeszcze nie próbowałem w nim chodzić.
rajstopkowych getrach lub rajstopach bez stóp . Są one w niektórych sytuacjach praktyczniejsze. Często na polowaniach zdarza mi się "skąpać"(nabrać wody w gumiaki czy inne buty). Łatwiej wiedy zmienić skarpety, nie trzeba zmieniać rajstop
Ostatnio córka kupiła mi na allegro komplet bielizny termoaktywnej, ale jeszcze nie próbowałem w nim chodzić.
Tomek
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Szwy tam jednak są, a w dotyku przypomina to lycrę.
a to link do tej bielizny http://www.allegro.pl/item519065924_bie ... lar_l.html
a to link do tej bielizny http://www.allegro.pl/item519065924_bie ... lar_l.html
Tomek
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Podoba mi się w opisie "Mogą ją nosić zarówno mężczyźni jak i kobiety", zwłaszcza to "mogą" w obliczu naszego podejścia do sprawy.
Dla mnie to dalej mikrofibra, tylko luźno uszyta. Ale też czekam na wrażenie z noszenia. Tom49 jak juz wypróbujesz to nie zapomnij opisać. Interesuje mnie zwłaszcza ten pot kiedy np. na mrozie po wysiłku się spocisz, a następnie zasiądziesz w bezruchu.
Dla mnie to dalej mikrofibra, tylko luźno uszyta. Ale też czekam na wrażenie z noszenia. Tom49 jak juz wypróbujesz to nie zapomnij opisać. Interesuje mnie zwłaszcza ten pot kiedy np. na mrozie po wysiłku się spocisz, a następnie zasiądziesz w bezruchu.
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
To też mnie interesuje, oraz to skąd takie różnice w cenie. Bo taka bielizna na różnych aukcjach jest od 50 do 200 zł. Czy różni się jakością / grubością / parametrami, czy bardziej firma i nazwą.papa_smerf pisze:Interesuje mnie zwłaszcza ten pot kiedy np. na mrozie po wysiłku się spocisz, a następnie zasiądziesz w bezruchu.
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
bodex- wszystkie wymienione przez ciebie parametry są ważne :)
Spora część ceny bierze się z marki, ale niemal każdy producent ma swoje własne patenty na materiał i splot- taka bielizna oddychająca może byc prosta jak ta co pokazał Tom, i stosunkowo tania, albo byc produkowana np. przez Falke lub polski Berkner i byc bardzo zaawansowana technicznie- w różnych miejscach materiał ma rózną grubość i elastyczność, moze mieć przewiewne miejsca (np. pod pachami, na plecach)- tam gdzie w czasie wysiłku sie bardziej pocimy etc etc.i takie coś ma juz swoją cenę. Materiał niekoniecznie jest jak microfibra- np. koszulka sportowa Nike którą mam w dotyku przypomina miękką lśniącą "lycrę" podobna z wyglądu jak ta uzywana do robienia getrów i spodenek kolarskich.
Żeby dobrze spełniały swoją rolę, te ciuchy muszą być "blisko ciała"- jak druga skóra.
W czasie wysiłku albo jak jest nam za goraco wilgoć jest odprowadzana na zewnątrz, i ma się uczucie suchości, schnie też to bardzo szybko. No i nie każdemu producentowi udaje sie produkt, co często widac w cenie... a niektórzy myślą że jak maja znane logo to wszystko się sprzeda :)
Spora część ceny bierze się z marki, ale niemal każdy producent ma swoje własne patenty na materiał i splot- taka bielizna oddychająca może byc prosta jak ta co pokazał Tom, i stosunkowo tania, albo byc produkowana np. przez Falke lub polski Berkner i byc bardzo zaawansowana technicznie- w różnych miejscach materiał ma rózną grubość i elastyczność, moze mieć przewiewne miejsca (np. pod pachami, na plecach)- tam gdzie w czasie wysiłku sie bardziej pocimy etc etc.i takie coś ma juz swoją cenę. Materiał niekoniecznie jest jak microfibra- np. koszulka sportowa Nike którą mam w dotyku przypomina miękką lśniącą "lycrę" podobna z wyglądu jak ta uzywana do robienia getrów i spodenek kolarskich.
Żeby dobrze spełniały swoją rolę, te ciuchy muszą być "blisko ciała"- jak druga skóra.
W czasie wysiłku albo jak jest nam za goraco wilgoć jest odprowadzana na zewnątrz, i ma się uczucie suchości, schnie też to bardzo szybko. No i nie każdemu producentowi udaje sie produkt, co często widac w cenie... a niektórzy myślą że jak maja znane logo to wszystko się sprzeda :)
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Tylko, że lycra nie nadaje się na bieliznę, za to mikrofibra idealnie. Mam małą ściereczkę do okularów z miikrofibry i na pierwszy rzut oka nikt nie powie, że to jest ten materiał. Raczej to wygląda jak fragment materiału z dużą zawartością lycry.Kornecken pisze:Materiał niekoniecznie jest jak microfibra- np. koszulka sportowa Nike którą mam w dotyku przypomina miękką lśniącą "lycrę" podobna z wyglądu jak ta uzywana do robienia getrów i spodenek kolarskich.
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
papo smerfie- masz rację, klasyczna lycra na bielizne sie nie nadaje- jest taka zimna w dotyku. Jednak ta koszulka o której wspominałem taka nie jest- jednie wierzch jest taki śliski i "lycrowy", a od środka, tam gdzie styka się z ciałem jest miękka i przyjemna w dotyku. Wadą jest cena, ale można na wyprzedażach kupić za połowę ceny :)
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
W minioną sobotę byłem na polowaniu w bieliżnie termoaktywnej. Pytaliście się o wrażenia z jej noszenia. Powiem Wam, było fajnie. Rano było -15, w południe -2, nie odczuwałem chłodu i nie spociłem się mimo, że sporo chodziłem po głębokim śniegu. Wcześniej zakładałem na takie okazje rajstopkowe getry - było w nich różnie. Często po długim marszu byłem spocony, a jak długo stałem na stanowisku, marzłem.
Tomek
-
- Początkujący
- Kontakt:
- phmenpl
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Re: Czy tylko rajstopy ?
To pierwszy post z tego tematu. Pończochy więc są jednym z wątków jaki życzył sobie poruszyć autor.tombar42 pisze:Czy nosicie tylko rajstopy, czy czasami zdarz Wam się założyć pończochy lub podkolanówki?
O leginsy autor tematu nie pytał.phmenpl pisze:Co do legginsów to też mamkilka sztuk i też uważam że są całkiem ciekawym produktem
Czy Radziu mam jeszcze tłumaczyć, czy dalej będziesz się czepiał każdego słowa?