-
Strona główna
-
- Dzisiaj jest 23 sty 2025, 10:32
- Strefa czasowa UTC+01:00
Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
papa_smerf
- AdminTeam
-
Kontakt:
Firma szuka dystrybutorów- wiec może ktoś się skusi w PL? :)
Ja bym się skusił, ale nie znam żadnego z tych trzech języków.
Na pewno w Europie środkowej łatwiej im będzie coś sprzedać, bo rynek brytyjski jest bardzo konkurencyjny, a Bułgarzy na pewno światowego poziomu dziewiarstwa nie reprezentują.
-
Kornecken
- Znawca tematu
-
Kontakt:
A znasz jakiś obcy język? Może niemiecki, rosyjski? Skąd wiadomo w jakim oni mogą się skomunikować z chętnym kupcem. Ot, trzeba spróbować, a nóż widelec uda się łamanym międzynarodowym albo telepatycznie :)
-
Danon
- Stary wyga
-
Kontakt:
W Bułgarii język rosyjski jest dość dobrze znany, przynajmniej w pokoleniu up20. Tak więc może udałoby się nawiązać jakieś kontakty handlowe. Inna sprawa że dla niezbyt wielkiej sprzedaży bezsensem byłoby uruchamiać działalność, towarzysko zaś trochę strach.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
-
Radziu
Kornecken pisze:...obecność głowy na opakowaniu nie jest obowiązkowa i wymagana prawem.
Przecież nie o to chodzi. Ale jedna firma pokazuje na opakowaniach facetów którzy wyglądają na zażenowanych, druga pokazuje ich bez głowy, szkoda że nie z paskiem na oczach
A przecież reklama (a opakowanie jest formą reklamy) powinna pokazać, że właściciel produktu jest szczęśliwy z jego posiadania.
Kornecken pisze:... podejrzewam że zależało im na maksymalnym wyeksponowaniu nóg i wyglądu produktu.
To można było uzyskać w inny sposób, np w pozycji siedzącej wszystko by się zmieniło. A Jak już to można było pokazać od pasa w dół. To przynajmniej miałoby jakiś sens.
-
Kornecken
- Znawca tematu
-
Kontakt:
Radziu, to o czym piszesz to kwestia gustu- taką mieli wizje i co poradzisz :) grafik zrobił swoje, opakowanie całkiem estetyczne i ja focha nie będę strzelał :) a o gustach to wiadomo się nie dyskutuje. Może następne rajty będą już z głową uśmiechniętego pana promiennie patrzącego w przyszłość- może taka scenka w łazience że pan sie goli i jest tylko w rajstopach i pianie na gębie? ee nie, tak niedobrze, twarz zasłonięta... hmmm co by tu... a, może w kuszącej pozie na łóżku, obsypany płatkami róż? hm, nie, może za takie jakieś przesłodzone.. gejowskie wręcz :)
hehe z takimi pomysłami to niezła zabawa jest :)A, i papo smerfie- co szkodzi nawiązać kontakt mailowy w dostępnym języku :) Jakby co będę kibicował.
-
Radziu
Tu nie chodzi o gusta tylko o marketing. Moim zdaniem najlepiej pod tym względem wypadają opakowania rajstop WoMan, na drugim miejscu pan zażenowany, a na trzecim widmo bez głowy.
-
byczunio
- Stary wyga
-
Kontakt:
Na włoskich opakowaniach damskich body dziewczyny też są pokazane w takim urywku, że twarzy nie widać, a chyba nie wstydziły się. Może twarz po prostu za droga była?
Mam jedne bułgarskie stringi (męskie), jedyne siateczkowe (przód pełny) i są bardzo solidnie zrobione więc i rajstopom dobrze wróżę.
Ostatnio zmieniony 18 sty 2010, 23:36 przez
byczunio, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Radziu
Napewno w takim
Czy jednak sama jest sama część na której jest body
-
papa_smerf
- AdminTeam
-
Kontakt:
Dla mnie ważniejsze od twarzy jest pokazanie szczegółów rajstop. Może być na manekinie. Część majtkowa, klin z przodu i z tyłu, czy jest rozporek, czy go nie ma. Na tym opakowaniu trudno się dopatrzyć.
-
Radziu
Twarz faktycznie nie jest istotna tak samo jak cala reszta powyżej pasa którą tu pokazali. Na opakowaniach damskich rajstop często jest pokazana sama część majteczkowa i to jest ok, jezeli producent chciał pokazać coś konkretnego. Np obniżony pas. Ale pokazanie całego ciała tylko bez głowy jest bez sensu.
-
byczunio
- Stary wyga
-
Kontakt:
Radziu pisze:Ale pokazanie całego ciała tylko bez głowy jest bez sensu.
Ma sens, bo ten model na transa nie wygląda, tylko na twardziela. Pokazując rajstopy na tak zbudowanym facecie producent mówi, że są przeznaczone dla prawdziwych mężczyzn, także tych żujących pszczoły.
-
Radziu
Jaki sens w takim razie miało uciecie głowy?
-
byczunio
- Stary wyga
-
Kontakt:
Radziu pisze:Jaki sens w takim razie miało uciecie głowy?
Kosztowy. Jak pisałem, za wizerunek modela z twarzą płaci się więcej i to dużo wiecej, niż gdy pokazuje się jego ciało bez twarzy. Kiedyś grałem w reklamie, to wiem.
Poza tym postać z głową byłaby mniejsza i gorzej komponowałaby się na opakowaniu.
-
Radziu
Nie jestem specem od reklamy, ale moim zdaniem takie oszczędności źle wpływają na sprzedaż. Czyli w efekcie więcej mogą stracić.
-
byczunio
- Stary wyga
-
Kontakt:
Mi opakowanie podoba się, więc mnie nie stracą. Wydaje mi się, że jest zrobione zgodnie z zasadami dobrej reklamy.
-
Kornecken
- Znawca tematu
-
Kontakt:
Ja podobnie jak byczunio- dam im szansę o ile będą dostępne w sprzedaży u nas albo wysyłkowo w rozsądnej cenie. Radziu- a ty, mimo że tak negatywnie się o opakowaniu wypowiadasz- kupiłbyś je na próbę? Mnie zniechęciła by tylko zbyt wysoka cena albo słaba jakość.
-
Radziu
Raczej nie kupię, ale tu nie chodzi o opakowanie, mam swoje ulubione firmy i tego sie trzymam. A co do opakowań to nie chodzi o to żeby przekonać któregoś z nas, a o to żeby przekonać przeciętnego Kowalskiego, a takie opakowanie moim zdaniem nie ma szans.
-
byczunio
- Stary wyga
-
Kontakt:
Radziu pisze:chodzi o to żeby przekonać przeciętnego Kowalskiego
Nas nie trzeba przekonywać, nieprzekonani nie dadzą się niczym przekonać, a przecietna żona Kowalskiego moim zdaniem powinna zaakceptować takie opakowanie i kupić takie rajstopy mężowi.
-
Radziu
byczunio pisze:Nas nie trzeba przekonywać.
O tym właśnie pisałem.
byczunio pisze: nieprzekonani nie dadzą się niczym przekonać.
Dadzą się przekonać, chociaż napewno nie wszyscy, ale towar trzeba odpowiednio zareklamować.
byczunio pisze: a przecietna żona Kowalskiego moim zdaniem powinna zaakceptować takie opakowanie i kupić takie rajstopy mężowi.
A co ją przekona do akceptacji takiego opakowania i zakupu
-
byczunio
- Stary wyga
-
Kontakt:
Radziu pisze:A co ją przekona do akceptacji takiego opakowania i zakupu
Opakowanie.
-
Radziu
Nie byłbym tego taki pewien w przypadku tego opakowania.
-
Danon
- Stary wyga
-
Kontakt:
Proponuję po raz kolejny: jeśli ktoś ma jakieś umiejętności graficzne - samemu zaprojektować opakowanie rajstop męskich, następnie powielić je w iluś tam egzemplarzach i sprzedawać same opakowanie np na allegro. Jeśli komuś potrzebne jest opakowanie żeby móc oficjalnie nosić rajtki - zapłaci bez ryzyka co w nim dostanie
.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
-
byczunio
- Stary wyga
-
Kontakt:
Radziu pisze:Nie byłbym tego taki pewien w przypadku tego opakowania
A ja przekonsultowałem to opakowanie z żoną i powiedziała, że nie spowodowałoby, że by ich nie kupiła (dla mnie). Stwierdziła, że ważna jest jakość wyrobu a nie opakowanie. Ze wzgledów estetycznych wolałaby, żeby facet był pokazany w całosci, z głową, natomiast do celów marketingowych wystarczyłoby, by był pokazany od pępka w dół.
Ostatnio zmieniony 22 sty 2010, 18:32 przez
byczunio, łącznie zmieniany 1 raz.
-
patryk84b
- Się Rozkręca
-
Kontakt:
To będzie jak z pewnym proszkiem do prania. Pani nosila opakowanie ze sobą i wszystkim pokazywała w jakim proszku pierze. Troche naciągane.
A opakowanie podoba mi sie, choć polska firma twarz pokazała. Ale do tego robi się ewentualną galerię na stronie pokazując ewentualne zestawienia ubrań (mini pokaz mody) tak jak na e-mancipate.
-
Radziu
byczunio, czyli Twoja żona ma zbliżone zdanie do mojego. Poza tym Twojej żony przekonywać też nie trzeba, więc przykład nie najlepszy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 90 gości