Jeansy z przetarciami/rozdarciami a rajstopy pod spodem

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Jeansy z przetarciami/rozdarciami a rajstopy pod spodem

Post autor: Kornecken » 24 lis 2009, 20:25

Witajcie!
Od dość dawna popularne są jeansy z przetarciami i rozdarciami wykonanymi fabrycznie, dla nadania znoszonego wyglądu. Przez te przetarcia prześwituje skóra na nogach, i wydaje mi się że jest to fajny patent do połączenia z rajstopami pod spodem.
Pomysł nie jest mój, jakiś czas temu przeczytałem o nim na angielskojęzycznym forum o rajstopach dla panów- i wzbudził tam spore zainteresowanie. Może i tu było... ale co o tym sądzicie- połączenie przetartych niebieskich jeansów z np. czarnymi kryjącymi rajstopami pod spodem, prześwitującymi przez otwory?
Radziu

Post autor: Radziu » 24 lis 2009, 20:47

Być może czytałeś nawet na tym forum, bo ja już o tym pisałem, a nawet chyba jakieś fotki zamieszczałem. Mam takie spodnie, a w tym sezonie oprócz czerni będą też fiolety ;-)
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 24 lis 2009, 21:14

ja podarte jeansy noszę tylko na budowie, a pod nimi rajstopy. Wydaje mi się, że podarte by producer noszątylko dziewczyny. Obawiam się, że w naszym przypadku taki styl będzie wyglądał zbyt lumpogennie.
tom49
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: tom49 » 24 lis 2009, 21:41

Widziełem chłopaka w takich spodniach, ale miał jakieś materiałowe wstawki :-D
Tomek
Radziu

Post autor: Radziu » 24 lis 2009, 22:24

byczunio, to wszystko zależy od spodni. Te moje to co prawda są damskie, konkretnie z Orsay, więc napewno nie wyglądają lumpogennie, ale mój kolega też ma dżiny z dziurami, a te z pewnością są męskie i też dobrze w nich wygląda.
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 25 lis 2009, 00:01

jak najbardziej występuje wersja podarta w wydaniu męskim :) dzisiaj widziałem np. jeansy firm Zara i jakieś ze sklepu New Yorker. W każdym z tych sklepów było parę modeli... a i jeszcze w House widziałem. Tak że nie jest to jakiś ewenement.
Radziu: idź na całość- fajnie by wyglądały czerwone rajstopy pod czarnymi albo ciemnym indygo :)
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 25 lis 2009, 00:49

Kornecken pisze:fajnie by wyglądały czerwone rajstopy pod czarnymi albo ciemnym indygo :)
Ale w tym sezonie modny jest fiolet
Radziu

Post autor: Radziu » 25 lis 2009, 08:34

Dokładnie, chociaż o czerwonych też myślę i może sobie kupię. Narazie czekam na odpowiednie temperatury.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 25 lis 2009, 10:36

Radziu pisze:Narazie czekam na odpowiednie temperatury.
Jak dla Ciebie jest jeszcze za ciepło na chodzenie w długich spodniach z wywietrznikami?
Radziu

Post autor: Radziu » 25 lis 2009, 12:03

W długich spodniach nie jest mi za Ciepło. Ale jak by do tego doszły rajstopy to bylo by za ciepło. Kurtkę też często noszę w ręku, bo mi za ciepło :-p
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 25 lis 2009, 16:11

no nie przesadzaj z tą kurtką bo jak na razie to nie jest za ciepło.
Ja bym nie ryzykował zdrowiem w taką pogodę, no może jak mały wyskok do skllepu to może i jeszcze tak, ale na dalszy spacer to już nie :-D
Miej wyjebane a będzie ci dane
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 25 lis 2009, 18:57

Phmenpl- to zależy od indywidualnego odczucia temperatury. Są morsy i są zmarzluchy :) cały czas jest temperatura 6-10 stopni (Warszawa) i dla mnie tez jest za ciepło na rajstopy (i do tego kryjące) pod spodnie. Kurtkę noszę cienką, zwykle rozpiętą, a i tak się dzisiaj nieźle w tramwajach i metrze zgrzałem.
Radziu

Post autor: Radziu » 25 lis 2009, 19:24

Dokladnie tak jest jak piszesz. Ja chodze w tshircie, na to mam bluzę, kurtkę biorę ze sobą, na dłuższych odcinkach się przydaje. W autobusie, tramwaju, czy metrze jest zbędna, tak samo na krótkich odcinkach przy przesiadkach. Jak jeżdżę samochodem, to kurtkę trzymam w samochodzie, a odcinki z domu na parking, z samochodu do pracy, sklepu itp da się pokonać bez kurtki i tymbardziej rajstop.
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 30 lis 2009, 13:25

No ja ostatnio mam sporo pracy w terenie to muszę dbać o to aby być ubrany na tzw. cebulkę łatwiej zdjąć jest niż zmarznąć albo się przegrzać to też nie dobrze.
Radziu

Post autor: Radziu » 11 gru 2009, 23:00

Dziś się skusiłem na fioletowe rajtki pod spodnie z dziurami. Rajtki przez dziurę wyglądały tak:

Obrazek
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 11 gru 2009, 23:41

wygląda bardzo ok. ciekawe jak by wyglądało z czarnymi i czerwonymi... mozesz zrobić zdjęcie żeby było widać całe spodnie?
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 12 gru 2009, 19:03

osobiście, to poprzedzieranych jeansów używam tylko jako spodni roboczych.
Mam jedne takie, co mają rozdarcie pod tyłkiem prawie od szwu do szwu. Niektórzy mogą uznać to za sexy, ale ja w nich na miasto bym nie wyszedł.
Radziu

Post autor: Radziu » 12 gru 2009, 19:10

Z czarnymi już próbowałem, wygląda OK, czerwone może kiedyś kupię, chociaż nie przepadam za tym kolorem. A zdjęcia całości mam sprzed roku, kiedy spodnie były mniej zniszczone, czyli dziury bardziej przesłonięte nitkami, napewno mam rajtki pod nimi, bo pamiętam, że było wtedy bardzo zimno. Conajmniej -10.

Obrazek
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 13 gru 2009, 16:34

byczunio pisze:osobiście, to poprzedzieranych jeansów używam tylko jako spodni roboczych.
Mam jedne takie, co mają rozdarcie pod tyłkiem prawie od szwu do szwu. Niektórzy mogą uznać to za sexy, ale ja w nich na miasto bym nie wyszedł.
Kwestia gustu i mody :) niemniej nie chodzi tu o rozdarcie na tyłku, tylko udach/łydkach/kolanach. I raczej przetarcia, a nie takie prawdziwe solidne rozdarcia, po których można snuć domysły że przełaziłeś przez płot a na d... wisiał ci uczepiony solidny doberman...
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 17 gru 2009, 18:45

Jeśli już rozcięcia to może takie?
Obrazek
Obrazek
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 17 gru 2009, 19:34

papo smerfie- we wszystkim nalezy zachować umiar :)
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 18 gru 2009, 00:03

Papo Gdzie to znalazłeś, nawet niezłe jest.
Może daj link innym internautom może ktoś coś innego sobie poszuka
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 18 gru 2009, 01:15

phmenpl- myślę że było by ci w tym do twarzy. powaga.
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 18 gru 2009, 13:32

Ja osobiście nigdy takiego czegoś nie widziałem więc nie wiem jak bym się w tym czuł. Może i kiedyś podejmę wyzwanie i sobie założę jak znajdę gdzieś w sklepie albo na aukcji internetowej.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 18 gru 2009, 13:35

a może w ramach NowejMody rozpropagujemy spodnie siateczkowe, które całe składają się z samych dziur?
ODPOWIEDZ