Allegro
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Co do ceny, to faktycznie tanie produkty + transport mogą wyjść na Allegro drożej niż w zwykłym sklepie, ale to są wyjątki. Zresztą kupując tanie produkty (np rajstopy) wystarczy kupić kilka par i już się opłaca.
Ja na Allegro kupuję ostatnio bardzo często i jeszcze nigdy nie zostałem oszukany, zawsze dostawałem to co chcę. Ale zawsze kupuję u sprzedawców którzy mają kilkaset pozytywnych komentarzy.
Ja na Allegro kupuję ostatnio bardzo często i jeszcze nigdy nie zostałem oszukany, zawsze dostawałem to co chcę. Ale zawsze kupuję u sprzedawców którzy mają kilkaset pozytywnych komentarzy.
Ja na Allegro kupuję sporadycznie, przez 5 lat miałem coś koło 40 transakcji. Z moich obserwacji wynika, że od takich co mają setki czy nawet tysiące komentarzy, prędzej można spodziewać się problemów, niż od tych co mają ich np kilkanaście.
Może mam pecha, może jestem zbyt wymagający, ale już kilka transakcji zakończyło się negatywami. Najgorzej było na początku, kiedy wydawało mi się, że Allegro to coś naprawdę wspaniałego. Uzbierałem wtedy niezłą kolekcję kotów w worku.
Może mam pecha, może jestem zbyt wymagający, ale już kilka transakcji zakończyło się negatywami. Najgorzej było na początku, kiedy wydawało mi się, że Allegro to coś naprawdę wspaniałego. Uzbierałem wtedy niezłą kolekcję kotów w worku.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Ja mam odwrotne wrażenie :) Zazwyczaj ci co mają kilkanaście tyś pozytywnych komentarz (i max kilkadziesiąt negatywnych) załatwiają wysyłkę profesjonalnie. Praktycznie standardem jest u nich informowanie mailem o zaksięgowaniu wpłaty i o wysyłce, często nawet od razu podają numer przesyłki na wypadek gdyby poczta zagubiła. A u tych co mają komentarzy 500 często nie ma żadnej informacji, więc jak mija kilka dni i przesyłki nie ma (poczta u mnie kiepsko działa) to nie wiem czy przesyłki nie wysłali, czy też listonoszowi nie chce się przynieść i muszę się sam dopytywać.papa_smerf pisze:że największe ryzyko jest u tych co maja po kilkanaście tysięcy transakcji. Czeka się w nieskończoność, mylą adresy i wysyłają nie takie coś jak się zamówiło
Ale przy wyborze sprzedawcy nie opieram się oczywiście wyłącznie o ilość pozytywnych komentarzy, sprawdzam też negatywne i jeśli jest ich kilkaset to raczej nie kupuję od takich. Sprawdzam też opis transakcji, część sprzedawców jawnie (i dużym drukiem ) pisze że wysyłka jest np dwa razy w tygodniu, więc od razu wiadomo że na przesyłkę można trochę poczekać.
- phmenpl
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
jeżeli myśli czy dobrze robi to po co w ogóle robi (pewnie mu za to zapłacili bo to model jakiś). i teraz tak, ktokolwiek wchodzi do sklepu, przelatuje okiem po wszystkich rajtkach, także i tych, i nie ma żadnych reakcji czy zdziwienia. więc od dzisiaj jeżeli ktoś na ulicy spojrzy na nas w rajtkach to mówimy że robimy to dla pieniędzy. bo w końcu jesteśmy niezłymi modelami skoro w nich chodzimy nie?