Partnerka - co jeśli powie "nie"?

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

boggy
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Partnerka - co jeśli powie "nie"?

Post autor: boggy » 18 lis 2009, 23:22

No właśnie, przygotowujemy się długo do tej chwili, układamy w głowie scenariusz rozmowy i w końcu nadchodzi ten piękny dzień kiedy chcemy się "ujawnić" z naszymi upodobaniami. Jednak nie wszystko układa się po naszemu i partnerka wcześniej lub później mówi "nie", lub daje nam do zrozumienia że średnio się jej to podoba, z różnych względów (dziwnie się jej kojarzy, boi się że znajomi zobaczą, lub "nie bo nie"). Jak wtedy pokierować rozmową?

Sytuacja czysto hipotetyczna, jednak pewnie często mająca miejsce w naszym temacie. Myślę, że bardzo pomocny byłby taki temat, gdzie forumowicze podsuwaliby pomysły jakich argumentów użyć aby przekonać dziewczynę/żonę.
Z góry zastrzegam żeby najlepiej odpowiedzi typu "zmienić dziewczynę", "jak kocha to pozwoli" itp sobie odpuścić, bo nie taki jest temat :) To jak, burza mózgów? :)
Za najlepszy pomysł nagroda - uśmiech Papy Smerfa odciśnięty w betonie ;)
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 19 lis 2009, 09:58

Co do mojej sytuacji to moja partneka wie i akceptuje to że chodzę w rajstopach. Tylko co się jej trochę nie podoba to że jak zakładam rajstopy we wzorki, ale to już w moim interesie jest aby ją przekonać i do tego.
Miej wyjebane a będzie ci dane
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 19 lis 2009, 16:42

Mimo, że ufundowano moją nagrodę, to trudno mi będzie ją wygrać bo ja żadnych problemów nie miałem. Owszem obawy były, ale sytuacja tak się ułożyła, że moja wybranka bez mojej sugestii pierwszy raz sama zaproponowała mi włożenie rajstop. Później to już tylko był mój zachwyt i normalna akceptacja tego faktu.
Obrazek
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 20 lis 2009, 00:56

papa_smerf pisze:moja wybranka bez mojej sugestii pierwszy raz sama zaproponowała mi włożenie rajstop.
Słuchaj nie jeden facet ci pozazdrościł w tym momencie.
Ale kto wie mozę dzięki temu forum coś sie zmieni.
Radziu

Post autor: Radziu » 20 lis 2009, 10:22

Tak naprawdę nie ma na to jakiejś złotej rady, wszystko zależy od tego jaka jest ONA i jaki jest ON. Jedno jest pewne - im wcześniej tym lepiej. I nie mniej ważna sprawa - miłość i szczerość w związku potrafi zdziałać cuda.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 20 lis 2009, 11:03

phmenpl pisze:Słuchaj nie jeden facet ci pozazdrościł w tym momencie.
Recepta jest prosta: wybrać się z dziewczyną w teren w czasie zimnej pory, np. do jakiejś daczy i w nocy trząść się z zimna. Dziewczyna z reguły zapasowe rajstopy ma ( a jak nie ma to trzeba jej w drodze do daczy 2 pary kupić w prezencie). Jak się będziesz skarżył na przerażające zimno to na 100% będzie Ci chciała pomóc i w końcu nieśmiało zaproponuje jedyne rozwiązanie, czyli ubranie jej rajstop.
Po nocy musisz być zachwycony tym ubraniem, którego nie znałeś i spokojnie uzyskasz jej akceptację na dalsze noszenie rajtek. :-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 20 lis 2009, 12:45

Papciu - takie rozwiązanie to dla bardzo młodej młodzieży - dorośli ludzie myślę że nie muszą uciekać się do podstępów tego rodzaju. Jedno ważne - nic na siłę i nic od razu. Trzeba dać tej drugiej stronie czas do oceny naszej osoby - czy rysa na naszym charakterze w postaci noszenia rajtek jest na tyle poważna, że sprawę należy potraktować: "albo rajtki albo ja".
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 20 lis 2009, 15:33

Danon pisze:dorośli ludzie myślę że nie muszą uciekać się do podstępów tego rodzaju.
Ja myślę, że ten problem dotyczy wyłącznie młodych osób. Nie wyobrażam sobie żebym 20 lat miał się ukrywać przed małżonką i przebierać w łazience :lol:
Obrazek
boggy
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: boggy » 21 lis 2009, 18:53

Cieszę się waszym szczęściem ale jak na razie żadnej odpowiedzi na temat tu nie było :lol:
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 21 lis 2009, 18:54

Jak powie nie to Ty zażądaj u niej rezygnacji ze spodni.
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 23 lis 2009, 10:14

Kobiety, to takie perfidne stworzenia, że zawsze znajdą argument, na który my nie jesteśmy przygotowani i na tyle kosmiczny, że nawet nie jesteśmy w stanie go obalić. W moim przypadku było: 'wiesz jakie dzieci w przedszkolu potrafią być okrutne?"
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 23 lis 2009, 12:12

hahahaha.. ja się nie spotkałem jeszcze z negatywem. Miałem juz kilka.. (nascie?) dziewczyn i kazde się prędzej czy póżniej dowiedziała. Generalnie starałem się,zeby było to prędzej, ale nie trafiłem na negatywną odpowiedż. A akceptacja bywała różna. Niektórym nie przeszkadzało w ogóle, niektóre wręcz to lubiły. Różnie. Dopóki się przesadza z tym to jest to traktowane zupełnie normalnie. Gorzej jakby rajstopy były ważniejsze od innych spraw - wtedy kobitka by się zaczęła zastanawiać i wtedy byłyby niepotrzebne zgrzyty.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 23 lis 2009, 12:30

Kasior, żadna z Twoich dziewczyn nie miałaby nic przeciwko, byś poszedł z nią na przykład na grilla do jej znajomych, rodziny lub gdzie indziej ubrany w krótkie spodnie założone na rajstopy? Może dlatego, że żadna nie myślała (jeszcze)
U mnie jest zawsze patrzenie przez pryzmat dzieci, bo "dziwny" tatuś może negatywnie wpłynąć na relacje z rówieśnikami (codziennie rano odprowadzam syna do przedszkola).
Radziu

Post autor: Radziu » 23 lis 2009, 14:13

byczunio, bo pojawienie się dziecka dużo zmienia w życiu.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 23 lis 2009, 16:56

byczunio pisze: U mnie jest zawsze patrzenie przez pryzmat dzieci, bo "dziwny" tatuś może negatywnie wpłynąć na relacje z rówieśnikami (codziennie rano odprowadzam syna do przedszkola).
I ja się jej nie dziwię, wydaje mi się że powinieneś jednak zastosować się do jej uwag. Miałeś już, jak pamiętam problemy z tego powodu. Jest tyle innych okazji na strój klubowy, że przedszkole sobie możesz odpuścić.
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 24 lis 2009, 00:15

Co do rajstop problemów nie miałem, jakoś "przeszły". Odprowadzałem syna do przedszkola w rajastopach, wpadałem w nich do pracy, no nie pchałem się dyrekcji w oczy. Gorzej ze spódnicą, to przez nią miałem problemy w pracy. Spódnica jest bardziej nie dla facetów niżrajstopy.
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 25 lis 2009, 18:55

Mojej żonie to się nie podoba, ale jakoś nie chce odejść :lol:
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 29 lis 2009, 23:34

PauloOp23 pisze:Mi żonka sama zaproponowała założenie rajstop,bo zimno było.I teraz razem nosimy,żonka lubi jak mam rajstopy,podobają się jej moje nogi jak mam rajtki.Często mi kupuje rozmaite zwłaszcza kolorowe po domu i czarne lub cieliste tak pod spodnie do pracy.
Słuchaj nie każdy ma tak cudowną żonę/ dziewczynę jak ty
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 30 lis 2009, 09:44

phmenpl pisze:Słuchaj nie każdy ma tak cudowną żonę/ dziewczynę jak ty
Eee tam, to tylko kwestia negocjacji, fortelu i poziomu wzajemnego zaufania oraz miłości wzajemnej.
Obrazek
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 30 lis 2009, 10:20

A zwłaszcza tego ostatniego - gdyż jak ktoś gdzieś powiedział: kocha się mimo wad, a nie dla zalet.
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 01 gru 2009, 14:41

DANON - masz rację liczy się miłość i zaufanie co do partnera a nie to w co się ubiera bo to nie ma znaczenia. Bo teraz to odzież jest tak podobna do siebie że niektóre rzeczy jest ciężko odróżnić czy to damskie czy męskie jest.
Radziu

Post autor: Radziu » 01 gru 2009, 15:11

Danon pisze: kocha się mimo wad, a nie dla zalet.

Dokladnie. Ja tak samo uważam.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 10 mar 2010, 22:21

A ja wam powiem w tym miejscu numer z ostatniego weekendu. Rano po wstaniu nie bardzo miałem czas się kompletnie ubrać (zacząłem się ubierać ale nie miałem czasu dokończyć), a że było w domu ciepło to śmigałem w samym body (czerwone z golfem i rękawami 3/4). W pewnym momencie żona zwróciła mi uwagę, że wyglądam obleśnie i, żebym założył chociaż te swoje krótkie spodenki nawet z rajstopami. Szybko poszedłem się doubrać. Czyli jednak rajstopy u faceta nie wyglądają aż tak źle - samo body wygląda gorzej.
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 10 mar 2010, 23:43

byczunio pisze:Czyli jednak rajstopy u faceta nie wyglądają aż tak źle - samo body wygląda gorzej.
czyli na zasadzie "kup se koze....."
Radziu

Post autor: Radziu » 11 mar 2010, 10:02

byczunio, wydawało mi się, że masz bardziej tolerancyjną żonę.
ODPOWIEDZ