Wiara - Raligijność
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- phmenpl
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Wiara - Raligijność
Witam wszystkich forumowiczów na nowym moim temacie.
Chciałbym zapodać taki typ tematu, może całkiem inny niż wszystkie. Jaka jesr wasza religijność ?? Chodzeniem do kościoła ???
Można tesz poruszyć temat modlitwy itp.
Chętnie popiszmy na taki też temat.
Zapraszam do wymiany myśli.
Chciałbym zapodać taki typ tematu, może całkiem inny niż wszystkie. Jaka jesr wasza religijność ?? Chodzeniem do kościoła ???
Można tesz poruszyć temat modlitwy itp.
Chętnie popiszmy na taki też temat.
Zapraszam do wymiany myśli.
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- phmenpl
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- phmenpl
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Moja koleżanka pytała księży co sądzą o transwestytach, niektóre odpowiedzi nawet nie nadają się do zacytowania. Muszę ją podpuścić by zapytała o facetów w rajstopach
[ Dodano: 2009-10-16, 23:34 ]
[ Dodano: 2009-10-16, 23:34 ]
Długość powinna być jasno sprecyzowana (w centrymetrach) i jednakowa dla mężczyn i kobiet.musa pisze:W niektótych kościołach na drzwiach są napisy i rysunki, że należy wchodzić w stosownych strojach. Na rysunkach jest miniówa i krótkie spodenki.
- phmenpl
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Tak wiem. Czasami ksiądz latem zwraca na to uwagę ludowi.
A wiecie dlaczego ludzi księża nazywają Parafianami ??
z Wikipedii
(1.1) człowiek, który mieszka na terenie parafii i chodzi do kościoła
(1.2) przest. przestarzałe człowiek bez ogłady, wykształcenia, zacofany, ograniczony
http://pl.wiktionary.org/wiki/parafianin
Słownik Języka Polskiego
parafianin
1. «członek parafii»
2. daw. «człowiek zacofany i ograniczony»
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2570608
Dla księży to dobra sprawa bo mają zacofanych parafian.
A wiecie dlaczego ludzi księża nazywają Parafianami ??
z Wikipedii
(1.1) człowiek, który mieszka na terenie parafii i chodzi do kościoła
(1.2) przest. przestarzałe człowiek bez ogłady, wykształcenia, zacofany, ograniczony
http://pl.wiktionary.org/wiki/parafianin
Słownik Języka Polskiego
parafianin
1. «członek parafii»
2. daw. «człowiek zacofany i ograniczony»
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2570608
Dla księży to dobra sprawa bo mają zacofanych parafian.
Miej wyjebane a będzie ci dane
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Tak samo odpowiedzą na pytanie o pedofilów, homoseksualistów itd. A jaka jest rzeczywistość to widać na co dzień.Radziu pisze:Moja koleżanka pytała księży co sądzą o transwestytach, niektóre odpowiedzi nawet nie nadają się do zacytowania.
Dla mnie księża, jako ogół nie są żadnym autorytetem. Sam ich oceniam i wiem kto ma być moim drogowskazem religijnym, a kto nim być nie może.
papa_smerf pisze:Tak samo odpowiedzą na pytanie o pedofilów, homoseksualistów itd.Radziu pisze:Moja koleżanka pytała księży co sądzą o transwestytach, niektóre odpowiedzi nawet nie nadają się do zacytowania.
To prawie tak jakby nie odróżniali dobra od zła. Ciekawe z czego to wynika, czyżby brak wykształcenia, czy mieli pranie mózgu...
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- phmenpl
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Trochę przy okazji wiary i religijności oraz dzisiejszej daty podam jako ciekawostkę fakt, że ostatnią mszę 25 lat temu odprawił ksiądz Popiełuszko w "moim" kościele (mieszkam 100m od niego i należę do tej parafii od ok 35lat).
1. Kościół ten był PIERWSZYM kościołem wybudowanym w PRL (w dodatku potężnym, na 10tys ludzi),
2. Był i jest pod wezwaniem"Świętych Polskich Braci Męczenników" jedyny kościół pod takim wezwaniem.
3. Ostatnią mszę odprawił Popiełuszko dokładnie 25lat temu, (obecnie męczennik, zadziwiający zbieg okoliczności).
1. Kościół ten był PIERWSZYM kościołem wybudowanym w PRL (w dodatku potężnym, na 10tys ludzi),
2. Był i jest pod wezwaniem"Świętych Polskich Braci Męczenników" jedyny kościół pod takim wezwaniem.
3. Ostatnią mszę odprawił Popiełuszko dokładnie 25lat temu, (obecnie męczennik, zadziwiający zbieg okoliczności).
- phmenpl
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- Bizarek
- Dyskutant
- Kontakt:
Re: Wiara - Raligijność
W dniach największego swieta chrzescijaństwa, pamiątki Zmartwychwstania Jezusa Chrystusa, obchodzonego w tym roku w jednym czasie przez wszystkie koscioły, obfitosci łask niebieskich, pełni błogosławieństw i pokoju w rodzinach i pomiędzy zwolennikami wszystkich konwencji estetycznch w ubiorze podobnie jak w jednym czasie obchodzone jest to Święto przez wszystkich chrzescijan życzy wszystkim kolegom spódnicowym Bizarek z Polskiego Klubu Tradycja i Nowoczesnosc.
Pozdrawia, jeden z wielu, Hej!
- Misiek72
- Stary wyga
Re: Zwyczajny dzień
Rajstoppek reakcje innych na widok Twojego ubioru są bardzo podobne do tych, które ja często obserwuję. Dziewczyny się do nas uśmiechają a faceci raczej się z nas śmieją. Ciekawi mnie tylko dlaczego uważasz że osoba zbulwersowana , zniesmaczona czy w jakikolwiek sposób wyrażająca swoje zdziwienie na Twój widok to musi być z pewnością katoliczka? Moim zdaniem religia tu zupełnie jest bez związku. Czy kiedy dostaniesz po buzi za swój wygląd od bandy chuliganów to też napiszesz, że to katolicka banda cie pobiła?
- deRafael
- Dyskutant
- Kontakt:
Ma związek i to większy niż Ci się wydaje. W końcu to z ambony płyną słowa o pedałach, dżender, zboczeńcach itp. To na wyraźne żądanie kościoła katolickiego policja prześladuje za rzekomą obrazę uczuć religijnych z powodu tęczowej aureoli.
Jakoś w krajach protestanckich tego nie ma.
Jakoś w krajach protestanckich tego nie ma.
- Misiek72
- Stary wyga
Nie tylko z ambony z innych źródeł też.
DeRafael i Rajstoppek ugrupowania skrajnie prawicowe ,pseudokibice itp. tez nie lubią pedałów dżender i innych inności , cała masa świeckich ale mocno konserwatywnych organizacji (np. politycznych) też ich nie lubi , bardzo często nie lubią ich ludzie starsi nie nadążający za postępem świata, nie lubią ich zwykli rodzice zatroskani o przyszłość swoich dzieci - stąd protesty i opór przed promocją dżender w szkołach. Mam pisać dalej? Raczej nie bo mi szkoda czasu na tłumaczenie czegokolwiek osobom z takim wybiórczo negatywnym nastawieniem . Ktoś sie na was krzywo popatrzy - to na pewno katolik . Skąd to wiecie? Macie jakiś sposób na selekcję ludzi po wyglądzie czy zachowaniu ? Czy ksiądz wam kiedyś zrobił krzywdę? Bo ja akurat obawiam się bardziej zaczepki różnych
chuliganów niż księdza w kościele. Po tym co wypisujecie to mi się wydaje że:
1. Uwzięliście się na religię - bo z automatu i bez zastanowienia kojarzycie opór przed homo i gender z kościołem choć cała masa innych ludzi nie
związana z kościołem też jest otwarcie przeciwko.
2. Czyżby identyfikujecie się z homosiami i gender że ich tak bronicie? Bardzo prawdopodobne bo dla nich wiara to największy wróg i wy na tym forum to bezmyślnie powtarzacie tą nienawiść rozpowszechniacie . Dla mnie noszenie spódnicy i rajstop nie ma związku z jakakolwiek wymienianą
mniejszością , ani wiarą czy religią, nie czuję się ani pedałem ani gender ani zboczeńcem a raczej zwykłym facetem robiącym to na co ma ochotę.
3. To nie forum o wierze i polityce więc Panowie swoje żale, frustracje i uprzedzenia wylewajcie gdzie indziej.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Misiek,
ja się identyfikuję z dżender, a obrywa się Kościołowi, bo to jest najbardziej sformalizowana struktura spośród zwalczających dżender i wiodąca pozostałym. Bo kibole, narodowcy i rodzice nie lubią "pedałów" a tym bardziej "ciot" dlatego, że Kościół im powiedział, że tak mają robić.
Rajart,
nie lubię rajstop- kabaretek z dużymi oczkami, bo nie mają żadnego sensu funkcjonalnego.
ja się identyfikuję z dżender, a obrywa się Kościołowi, bo to jest najbardziej sformalizowana struktura spośród zwalczających dżender i wiodąca pozostałym. Bo kibole, narodowcy i rodzice nie lubią "pedałów" a tym bardziej "ciot" dlatego, że Kościół im powiedział, że tak mają robić.
Rajart,
nie lubię rajstop- kabaretek z dużymi oczkami, bo nie mają żadnego sensu funkcjonalnego.