Męskie rajstopy.

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Radziu

Post autor: Radziu » 13 paź 2009, 09:37

Kupiłem ostatnio rajstopy consay, nie jest co prawda napisane, że to męskie, ale nie ma też napisu że damskie, czyli można rozumieć, że to unisex ;-)

Obrazek Obrazek
polpon
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: polpon » 13 paź 2009, 10:12

Te ciałko na opakowaniu to już chyba wystarczająca sugestia ,do kogo jest skierowany ten produkt.Ale brawo za spostrzegawczość.Moim zdaniem dla producenta było to już tak oczywiste że to rajstopy damskie, że zapomniał dodać przymiotnika.
normalny facet,choć ... ;-)... A po co drażnić muchy ...
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 13 paź 2009, 11:03

A jak się je nosi, nie zsuwają się. A może mają pasek silikonu?
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 13 paź 2009, 11:31

Damskie ciałka reklamują wiele wyrobów :). A na wszystkich jakie do tej pory widzialem było jednak napisane ze to damskie. Kupilem je pierwszy raz, z myślą noszenia do spodni biodrówek. Nie wiem tylko czy nie będą za duże, tabela rozmiarów trochę dziwna. Na razie jest za ciepło na test.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 13 paź 2009, 11:41

Radziu, Ty zamieszkaj na Grenlandii, tam jest dla Ciebie odpowiednia temperatura. :lol:
U mnie na termometrze +2 stopnie, a Tobie za ciepło na rajstopy 15 den?
Radziu pisze:Spokojnie, jutro w Warszawie ma być podobno koło zera, więc pewnie się skuszę :)
Czekam na wynik, bo biodrówki to dość specyficzny rodzaj rajstop.
Obrazek
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 13 paź 2009, 21:39

te rajstopy są całkiem ok, ale trzeba dobrze dobrać rozmiar- bo mimo wszystko są zaprojektowane na damskie bioderka a te są dosyć szerokie. jakość dobra, długość też, mi się trochę zsuwały, ale w końcu jakoś się trzymały :) zapewne kupię kolejną parę kiedyś.
Radziu

Post autor: Radziu » 14 paź 2009, 12:17

Dzisiejsza pogoda zachęciła mnie do skorzystania z nowego nabytku. Jestem zaskoczony tym jak mała jest ta 4. Kobieta ktora nosi taki rozmiar chyba w nie nie wejdzie. W biodrach jak dla mnie sa w sam raz, wysokość pasa idealna do spodni biodrówek. Ale jakościowo raczej słabe, za tą cenę spodziewałem się czegoś lepszego.
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 15 paź 2009, 14:06

Radziu pisze:Jestem zaskoczony tym jak mała jest ta 4.
A może zaniżony rozmiar to standard w biodrówkach :pala
Ja kiedyś kupiłem rozmiar 4 (i taki musi być, 3 są za małe) i musiałem oddać żonie. Nie pamiętam już firmy, ale na pewno nie były to Consay.
Radziu

Post autor: Radziu » 15 paź 2009, 22:42

Chyba nie chodzi tu o biodrówki, ani nawet o firmę. Mam biodrówki z Gatty (Nasty) rozmiar 3 i są w sam raz, większe niż te 4 z Consay. Ale mam też Consay 90den, rozmiar 3 i są jakby trochę za duże na mnie.

A wracając trochę bardziej w kierunku tematu.

http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages/c. ... ie_spodnie

Co prawda to nie rajstopy, i w dodatku nazwali to niewiedzieć czemu "długie spodnie", ale jak widać to jest coś pomiedzy kalesonami a leginsami. Najważniejsze, że UNISEX :-)

Tylko niezła ściema, niby bez szwów bocznych, a na zdjęciu widać szew boczny od strony wewnętrznej :lol:
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 15 paź 2009, 22:49

Skoro spodnie, to można nosić na wierzch? Chociaż nazwa "spodnie" historycznie określa coś, co nosi się pod spód (pod kontusz, żupan) podobnie jak spódnica (pierwotnie noszona pod suknie jak dzisiejsza halka).
Radziu

Post autor: Radziu » 15 paź 2009, 22:53

Chyba nie wiedzieli jak to nazwać, bo jak by nazwali kalesony to kobiety by nie kupiły, a jak leginsy, to mężczyźni by nie kupili. A spodnie są i dla dziewczynki i dla chłopczyka. Chociaż nie zawsze tak było.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 16 paź 2009, 22:30

To pozytywna próba zunifikowania odzieży. Dla mnie to raczej kalesony wciskane kobietom. Jednak spory pozytyw to brak niepotrzebnego w tej odzieży rozporka.

Cena jednak spora, i nic tu nie da straszenie że
istnieje możliwość szybkiej wyprzedaży niniejszego artykułu.
:lol:
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 16 paź 2009, 23:00

Tyle że kalesony jednak przylegające nie są i tu właśnie bliżej im do leginsów.
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 16 paź 2009, 23:40

w kalesonach jak się pochodzi jakiś czas to na kolanach to wory się robią, po prostu lipa.
KTO TO WYMYŚLIŁ !!!!!!
Miej wyjebane a będzie ci dane
Radziu

Post autor: Radziu » 16 paź 2009, 23:41

Nawet nie wiedziałem, kalesony raz w życiu miałem na sobie i o jeden raz za dużo.
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 16 paź 2009, 23:43

ja jakiś czas chodziłem ale to dawne dzieje.
Jak je widzę na zieleniakach i bazarach to mi się komuna i PRL przypomina :-)
Radziu

Post autor: Radziu » 11 lis 2009, 12:32

polpon pisze:Te ciałko na opakowaniu to już chyba wystarczająca sugestia ,do kogo jest skierowany ten produkt...
Tak jeszcze mi się przypomniało. Na opakowaniach prezerwatyw też przeważnie są kobiety, czy to świadczy o tym, że to prezerwatywy dla kobiet :?:
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 11 lis 2009, 12:46

no masz rację a oczywiście że są one dla facetów a kobiety są na opakowaniach. To totalna pomyłka z tym.
Prawda.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 11 lis 2009, 14:02

Radziu pisze:Na opakowaniach prezerwatyw też przeważnie są kobiety
Moim zdaniem to jest produkt do wspólnego męsko-damskiego użytku. Użycie bez kobiety jest niezgodne z przeznaczeniem, no chyba, że ktoś ma odmienne upodobania.
polpon
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: polpon » 19 lis 2009, 12:23

Radziu pisze:Tak jeszcze mi się przypomniało. Na opakowaniach prezerwatyw też przeważnie są kobiety, czy to świadczy o tym, że to prezerwatywy dla kobiet :?:
Przytoczę frazes ;-)...-Reklama dźwignią handlu,a reklama najlepsza jest... z podtekstem seksualnym,bądź z jakimś stałym kanonem piękna.Oczywiście chodzi o to by trafić do jak największej grupy odbiorców.Kobiece ciało to stary chwyt .(Nie ja to wymyśliłem).Więc masz trochę racji.
Pytanie proste,i trochę naiwne:Dlaczego na tej okładce nie było nóg damskich i męskich?To by oznaczało jednoznacznie dla kogo zrobiono te rajstopy.
Są też rajstopy dziecięce,młodzieżowe.chyba też dziewczęce?Takie z obniżonym pasem są idealne dla panien z odsłoniętym brzuszkiem,zazwyczaj młodych(a więc młodzierzowe?)
Zresztą to i tak nieistotne.W tym wypadku założenie że czegoś nie ma nie może być dowodem na poparcie twojej tezy że to uniseks.Ten wyraz zazwyczaj się jakoś eksponuje.
Co do prezerwatyw to zgodzę się z Buczuniem i tyle.
normalny facet,choć ... ;-)... A po co drażnić muchy ...
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 17 sty 2010, 22:45

No, to przywracam do życia temat męskich rajstop :)
Tym razem dość spory wybór produktów ... bułgarskich. A tu strona producenta gdzie te cuda można obejrzeć: http://www.timlegwear.com/en/products/men-tights.htm
A tutaj można przeczytać mały artykuł na ich temat (po angielsku): http://e-mancipate.net/mantyhose-pantyh ... tyhose-tim
Radziu

Post autor: Radziu » 18 sty 2010, 08:15

Tym razem, modele zamiast pozy filozoficznej, są bez głowy. Czy naprawdę nawet na opakowaniu muszą pokazać, że to coś wstydliwego :?:
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 18 sty 2010, 11:33

Ciekawy produkt, na dodatek aromatyzowany.
Brak cen, brak polskiej wersji strony. Jeszcze jedna ciekawostka.
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 18 sty 2010, 12:21

I jaki bogaty wybór kolorów!
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 18 sty 2010, 20:40

Słusznie byczunio zauważył wybór kolorów. Dodatkowo obiecują jeszcze edycje sezonowe z dodatkowymi kolorami. Mi się podoba. Radziu: obecność głowy na opakowaniu nie jest obowiązkowa i wymagana prawem. Widać że model na zdjęciu kobietą nie jest, a podejrzewam że zależało im na maksymalnym wyeksponowaniu nóg i wyglądu produktu. Papa smerf: firma jest bułgarska, w Polsce z pewnością jeszcze nic nie sprzedawała, więc nie ma co się dziwić że nie ma polskiej strony. Już to że mają w ogóle wersję angielską świadczy że mają spore aspiracje- angielski jak by nie było jest używany najczęściej, a z wypowiedzi na anglojęzycznym forum wyczytałem że lada moment pojawią się w sprzedaży w Anglii. Firma szuka dystrybutorów- wiec może ktoś się skusi w PL? :)
ODPOWIEDZ