Trwałość rajstop

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 07 paź 2009, 12:52

W męskich rajstopach na pewno konieczną rzeczą jest wzmocnienie stóp, albo udające skarpetkę, co dla mnie nie jest estetycznie pociągające, albo wzmocnienie palców, pięt i ewentualnie całej spodniej strony stopy.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 07 paź 2009, 15:43

byczunio pisze:W męskich rajstopach na pewno konieczną rzeczą jest wzmocnienie stóp, albo udające skarpetkę, co dla mnie nie jest estetycznie pociągające, albo wzmocnienie palców, pięt i ewentualnie całej spodniej strony stopy.
Jak możesz to wyjaśnij dlaczego. Nawet wzmocnienie palców, przy zachowaniu odpowiedniej troski o paznokcie, nie jest potrzebne.
Kiedyś regularnie niszczyłem rajstopy właśnie w palcach, jednak przyczyna była w ubieraniu, po prostu za bardzo naciągałem materiał na stopę. Napięty nylon był wrażliwy na pocieranie w bucie i nitki pękały.
Obrazek
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 07 paź 2009, 17:22

Dokłasnie papa_smerfma rację.
Oo jest cenna uwaga co do noszenia rajstop. Też dbałość o stopy też ma jakieś znaczenie, chodzi mi o stosowanie kremu do stóp
Miej wyjebane a będzie ci dane
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 08 paź 2009, 14:08

Moim zdaniem męska stopa, a przynajmniej moja trochę inaczej pracuje niż damska. Niesie większy ciężar (w moim przypadku 91 kg) często z wiekszą dynamiką (zawsze się śpieszę). W sandałach rajstopy dobrze znoszą chodzenie, a w pełnych butach szybko mi lecą i to nie zawsze od palców lub pięt. Posiadanie takich wzmocnień pozwoliłoby zwiększyć trwałość rajstop, a większość męzczycn nie przepada za sandałkami, więc takie wzmocnienia pozostawałyby w ich przypadku niewidoczne. Oczywiście, do sandałów jak najbardziej rajstopy bez wzmocnień są konieczne.
Radziu

Post autor: Radziu » 08 paź 2009, 14:26

Dla tych facetów bardziej dynamicznych byli pracujących fizycznie, polecam grubsze Rajstopy, bo dla nich wzmocnienie musialoby byc na calej powierzchni.
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 09 paź 2009, 08:27

byczunio pisze:Moim zdaniem męska stopa, a przynajmniej moja trochę inaczej pracuje niż damska
Pewnie masz rację, ale ja zauważyłem jeszcze jedną "prawidłowość". Mam jedne buty o rozmiar (no, może pół) za duże, w każdym razie są luźne i nie pamiętam aby w tych butach chociaż raz poleciały mi rajstopy na stopach. A w innych, teoretycznie lepiej dopasowanych butach się to niestety zdarza. I na pewno nie jest to zasługa lepszego wykończenia wnętrza tych większych.
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 09 paź 2009, 16:16

czyli co lepiej jest mieć buty troszkę luźniejsze i to zapewni w jakimś stopniu to że w rajstopach nie lecą oczka ??
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 09 paź 2009, 19:36

Ja z młodzieńczych lat i fascynacją super wyrobem (adidasy) mam, wrastające paznokcie (bo z braku mojego rozmiaru nosiłem "adidasy" o jeden numer za małe).

But ma pasować do stopy, a wtedy żadnych problemów nie będzie.
Obrazek
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 09 paź 2009, 20:16

Dziś kupiłem czarne rajstopy w Biedronce (coś mnie napadło ostatnio na czarny kolor, ale lubię beżowe).
Choć były zapakowane oryginalnie okazało się, że są pozaciągane i jest nawet mała dziurka.
Wkurzyłem się, bo nie lubię bubli, a rajstop reklamować się nie da.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 09 paź 2009, 21:39

Już kiedyś pisałem, że Adrian robi dwa rodzaje rajstop dla Biedronki. Jedne do d...y i drugie wspaniałe (to te co mają wyprofilowane stopy). Jako, że opakowaniami się nie różnią, przestałem grać w toto lotek i już ich nie kupuję w ogóle.
Obrazek
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 09 paź 2009, 22:33

Bo u nas w biedronce nie ma Adriana tylko Sanpelegrino. Adrian był naprawdę dobry. Ale kupuje i tak. Są bardzo mocne te rajty. czarnych jeszcze nie kupowałem, ale opalone są ok.
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 10 paź 2009, 20:49

Sprawdziłem na pudełku, to są te co kupuje Kasior.
Dobre na zimne dni, ale na dłuższą metę zbyt obcisłe.
Radziu

Post autor: Radziu » 10 paź 2009, 20:56

Ile kropek mają te rajstopy z biedronki :-P
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 10 paź 2009, 22:47

musa pisze:ale na dłuższą metę zbyt obcisłe.
No właśnie one takie sa. na początku obcisłe ale po 15 minutach robią się wręcz nawet za luźne ;)
Radziu pisze:Ile kropek mają te rajstopy z biedronki
kropki się kupuje osobno, tak więc ile chcesz - tyle masz :-P
Awatar użytkownika
DanielSz
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: DanielSz » 10 paź 2009, 23:00

papa_smerf pisze:Już kiedyś pisałem, że Adrian robi dwa rodzaje rajstop dla Biedronki. Jedne do d...y i drugie wspaniałe (to te co mają wyprofilowane stopy). Jako, że opakowaniami się nie różnią, przestałem grać w toto lotek i już ich nie kupuję w ogóle.
Ja bardzo lubię te z biedronki, ale rzeczywiście ich trwałość jest dupy jedne kosztują coś około 2 i pół zeta a drugie 3 i pół.
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 10 paź 2009, 23:15

A tam pierd... nie wiem co robicie z tymi rajtami. ja jedną parę mogę nosić dłuuugo bardzo. Ale też uważam na nie i na buty, w których chodzę.
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 12 paź 2009, 20:21

DanielSz pisze:
papa_smerf pisze:Już kiedyś pisałem, że Adrian robi dwa rodzaje rajstop dla Biedronki. Jedne do d...y i drugie wspaniałe (to te co mają wyprofilowane stopy). Jako, że opakowaniami się nie różnią, przestałem grać w toto lotek i już ich nie kupuję w ogóle.
Ja bardzo lubię te z biedronki, ale rzeczywiście ich trwałość jest dupy jedne kosztują coś około 2 i pół zeta a drugie 3 i pół.
Bo jedne są do dupy, a drugie na dupę, :mrgreen:
Awatar użytkownika
krzyś
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzyś » 18 gru 2009, 10:43

tyle i takich wywodów a potem chodzicie po rajstopy do biedronki?
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 18 gru 2009, 13:35

Ja rajstop cienkich tych 15 DEN nigdy nie kupię w biedronce :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Radziu

Post autor: Radziu » 18 gru 2009, 14:16

A ja wogóle nie chodzę do biedronki :!: :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 18 gru 2009, 16:53

Co do robienia zakupów w biedronce mnie tam nic nie przeszkadza, ja ogólnie jestem zadowolony z ich obsługi i wogóle dla mnie nic tam nie ma nie dobrego.
Radziu

Post autor: Radziu » 18 gru 2009, 17:49

A ja się nie orientuję jak tam jest, poprostu mam nie podrodze i mnie tam nie ciągnie.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 18 gru 2009, 21:38

Biedronka, Real, Jysk itd. to jeden pies. Wszędzie można znaleźć coś dobrego jak i chłam.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 19 gru 2009, 18:20

Ja wogóle odzieży w supermarketach nie kupuję.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 20 gru 2009, 00:46

Radziu pisze:Ja wogóle odzieży w supermarketach nie kupuję.
Nie każdego stać na kupowanie ciuchów w firmowych sklepach i płacenie za skarpetki 25 zł, za majtki 50 zł, za koszulę 150 zł, za spodnie 250 zł, za sweter 500 zł, za kurtkę 1500 zł, za buty 2500 zł. Jak dla mnie rozsądne ceny to 1/5 tego co podaję (ale rozsądna cena butów to dla mnie ok 150zł, a nie 500). Podejżewam, że nasze zarobki też pozostają w relacji 1:5.
ODPOWIEDZ