Męskie rajstopy.

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 04 paź 2009, 21:29

Problem polega na tym, że to admin ustala działy i regulamin, a mod ma tego pilnować. Nagle pojawia sie ktoś kto w piatym poście stwierdza, że forum nie jest o tym co myślał i że należy zmienić to i tamto. Z tego powodu temu komuś należy wytłumaczyć, że wszedł do kogoś i nie czas na pouczanie gospodarza.
Jak będzie miał nie 5, a 500 postów i przynajmniej rok aktywnej bytności na forum, wtedy będzie ekspertem wartym wysłuchania.
Obrazek
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 04 paź 2009, 21:34

papa_smerf pisze:Jak będzie miał nie 5, a 500 postów i przynajmniej rok aktywnej bytności na forum, wtedy będzie ekspertem wartym wysłuchania.
To my co nie mieścimy się w tej granicy to znaczy że nie mamy nic do powiedzenia ?? ;-)
Miej wyjebane a będzie ci dane
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 04 paź 2009, 21:42

Pomiędzy powiedzieć, a pouczać jest pewna różnica.
Obrazek
piot-rek
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: piot-rek » 04 paź 2009, 22:14

pomiędzy pouczać a zwrócić na coś uwagę też jest pewna różnica - czy jest sens prowadzić tutaj dalej taki off topic i to przy aktywnej obecności moda? chyba temat się już skończył, wiem że jestem za młody stażem na forum żeby cokolwiek powiedzieć i koniec - przyjmuję do wiadomości że takie są tu zasady choć wewnętrznie się z nimi nie zgadzam i tyle. Koniec tematu.
Radziu

Post autor: Radziu » 04 paź 2009, 23:21

Kornecken pisze:
Radziu pisze:Oznaczone, że do użytku na rower, motor i narty :-) Tylko czy jest sens zamawiać :?:
Co za dziwne pytanie. Zależy nam na propagowanie nowej mody- w tym na tym aby mężczyźni nosili rajstopy.. a ty podajesz w wątpliwość sens zamawiania- co jest niejako sygnałem dla producenta że jego produkt ma zbyt, jest potrzebny? ..
Tak, uważam że nie ma sensu zamawiać czegoś co z przesyłką i całym zachodem będzie więcej kosztować kilka par podobnych rajstop kupionych w okolicznym sklepie. To że na nich będzie napisane że damskie a nie męskie to co to zmienia dla Ciebie :?:

Dlatego pytam jaki widzisz sens zamawiania, jakie korzyści dla siebie :?:

Bo że dzięki Twojemu zamówieniu upowszechnią się męskie rajstopy w Polsce jakoś nie wierzę.

[ Dodano: 2009-10-04, 23:26 ]
piot-rek, co się tak unosisz :?:
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 04 paź 2009, 23:55

Różnica w cenie nie jest taka wielka, i mało mnie w sumie interesuje wątek ekonomiczny. Te rajstopy czeskie w męskiej wersji kosztują tyle samo co ich damskie odpowiedniki, jeden dodatkowy koszt to przesyłka- tyle ścierpię, przynajmniej do czasu aż zaczną je sprzedawać w najbliższym supermarkecie. A żeby zaczęli sprzedawać- muszą się upowszechnić, zarówno sklep jak i producent muszą wiedzieć że jest ktoś kto je kupi. Radziu, ty ich prawdopodobnie nie kupisz (chociaż może?), ale znajdą się zainteresowani męskimi i wydaje mi się że tak powinno być. Dzięki temu rozpowszechniła by się "nowa moda". Nie wiem jakie są twoje motywy- może tobie było by to nie na rękę? Ale któż w końcu broni Ci robić zakupy na dziale damskim..
Radziu

Post autor: Radziu » 05 paź 2009, 00:13

Kornecken pisze:Różnica w cenie nie jest taka wielka, i mało mnie w sumie interesuje wątek ekonomiczny. ..
Skoro nie wątek ekonomiczny, to jakie widzisz plusy zakupu tych czeskich rajstop:?:
Kornecken pisze: A żeby zaczęli sprzedawać- muszą się upowszechnić, zarówno sklep jak i producent muszą wiedzieć że jest ktoś kto je kupi.. ..
I myślisz, że swoim zakupem coś zmienisz :?:
Kornecken pisze: Nie wiem jakie są twoje motywy- może tobie było by to nie na rękę?..
Co mi niby miałoby być na rękę :?:
Kornecken pisze: Ale któż w końcu broni Ci robić zakupy na dziale damskim..
Masz rację, nie było jeszcze takiej osoby i raczej nie będzie.
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 05 paź 2009, 00:22

Radziu pisze:Kornecken napisał/a:
Ale któż w końcu broni Ci robić zakupy na dziale damskim..

Masz rację, nie było jeszcze takiej osoby i raczej nie będzie.
Też tak uważam w dziesiejszej dobie czasu, nikt nikomu nie może niczego kupować.
Jest poprostu wolność......
Kupujemy co chcemy i nikt tego nie zmieni. :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 05 paź 2009, 01:48

Radziu- myślę że moim zakupem coś zmienię. Ktoś to po prostu musi kupować- dostrzegasz tu jakąś zależność? Jakby nikt nie kupował to producenci by zarzucili produkcję męskich rajstop jako nieudany eksperyment. A mi zależy żeby nie był nieudany- chce żeby męskie rajstopy były normalnością. Nie damskie- te już są i możesz je oczywiście kupować :) tylko męskie. Może dla ciebie to żadna różnica- ale jest oczywista sprawa że ludzie postrzegają pewne produkty jako damskie i jako męskie, nawet jeśli różnice są drobne i sprowadzają się do napisu na opakowaniu. A w przypadku tych rajstop różnica jest większa (klin w innym miejscu). Jakby tobie zależało tylko na niskiej cenie to polecam rajty z elastilu co to je kupują babcie na bazarkach po złoty pięćdziesiąt.. ale pewnie będziesz na nie :) zresztą nie widzę sensu w dalszym ciągnięciu tej dyskusji- jesli moje argumenty sa dla Ciebie nieprzekonujące.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 05 paź 2009, 09:55

Woman udowodnił że można sprawę pogodzić opakowaniem. Nic w dalszym ciągu nie stoi na przeszkodzie aby damskie rajstopy były z przodu trochę bardziej rozciągliwe. To kobietom nie będzie w niczym przeszkadzało, zwłaszcza, że rubensowskie kształty pań napinają rajstopy nie tylko z tyłu, ale i z przodu. Kto ma swoją wybrankę na co dzień to wie gdzie najczęściej rajstopy im nie wytrzymują.

Weźmy pod lupę sportowe skarpetki bawełniane, czy jest jakaś różnica w kroju, materiale splocie między męskimi i damskimi? Tylko wzorek damski, którego mężczyzna nie kupi. Oczywiście w odwrotną stronę to nie działa, męski wzorek paniom jak najbardziej pasuje.

Z rajstopami może być dokładnie tak samo. Gdyby doświadczalnie włozyć te czeskie męskie rajstopy do pudełka z damskich, to wiele pań w ogóle by różnicy nie zauważyło. :-D

Ja też twierdzę, że w przypadku cieńkich rajstop nie ma potrzeby wyróżniać krojem dam :-/ skich od męskich. Przy bardzo ściągających leczniczych przeciwżylakowych może się taka potrzeba pojawić.
Obrazek
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 05 paź 2009, 10:17

Radziu pisze:Dlatego pytam jaki widzisz sens zamawiania, jakie korzyści dla siebie :?:

Bo że dzięki Twojemu zamówieniu upowszechnią się męskie rajstopy w Polsce jakoś nie wierzę.
Oczywiście jedno zamówienie nic nie zmieni. A czy wierzysz, że dzięki zamówieniu przez wiele tyś osób coś się zmieni ? Jak pojawi się większy popyt, to męskie czy wyraźnie oznaczone jako unisex rajstopy pojawią się w większej ilości sklepów i to nie tylko internetowych.

Ale jak każdy facet podchodzi do sprawy "po co mi męskie, skoro damskie są tańsze" to szans na upowszechnienie nie ma :-(
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 05 paź 2009, 10:47

A ja się przyznam że jestem zbyt leniwy żeby dla idei upowszechnienia męskich rajstop cokolwiek zrobić, a już zamówienie, czekanie, płatności międzynarodowe i inne takie - sorry nie nadaję się do tego. Ale przynajmniej się do tego przyznaję (nie jest to kwestia ekonomi tylko wrodzonego lenistwa).
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
Radziu

Post autor: Radziu » 05 paź 2009, 13:54

Kornecken pisze:Jakby tobie zależało tylko na niskiej cenie to polecam rajty z elastilu co to je kupują babcie na bazarkach po złoty pięćdziesiąt..
Dla mnie liczy się, żeby rajstyopy były dobrej jakości za rozsądną cenę. Inaczej mówiąc, skoro nie ma różnicy (istotnej) to po co przepłacać :?:
papa_smerf pisze:Weźmy pod lupę sportowe skarpetki bawełniane, czy jest jakaś różnica w kroju, materiale splocie między męskimi i damskimi? Tylko wzorek damski, którego mężczyzna nie kupi.
Zapomniałeś dodać przeciętny mężczyzna. A co ze skarpetkami bez wzorków :?: Po co ich podział na męskie i damskie :?: Wzorki tez każdy sam sobie powinien dobierać na podstawie własnego gustu, a nie napisu umieszczonego na metce. Niech każdy sam decyduje jak się ubiera, dlaczego producent odzieży ma o tym decydować :?:
bodex pisze:Oczywiście jedno zamówienie nic nie zmieni. A czy wierzysz, że dzięki zamówieniu przez wiele tyś osób coś się zmieni ?
Nawet jak by wszyscy z tego forum zamówili, to i tak nic to nie zmieni.
bodex pisze:Ale jak każdy facet podchodzi do sprawy "po co mi męskie, skoro damskie są tańsze" to szans na upowszechnienie nie ma :-(
Tylko w czyim tak naprawdę jest to interesie :?:

Przypomniała mi się jeszcze podobna historia. Dotyczyła pomadek ochronnych nivea. Pewnego dnia stałem w kolejce w sklepie i przy kasach wisiały te zwykłe pomadki nivea, a obok podbne z napisem "for men", z ciekawości wziąłem jedne i drugie i porównuję opis, skład itp. Okazało się, że niczym się nie różnią. A co do ceny - damska - 5.99, męska 10.99, czyli przepłacamy niemal podwójnie za napis "for men"

A wracając do tematu - jak ktoś chce kupować męskie to niech kupuje, ale powodem takiego zakupu nie powinien być sam napis, że to męskie, ani to że dzięki temu się to upowszechni. Właściwie do czego nam to upowszechnienie jest potrzebne :?: Zależy Wam, żeby inni faceci nosili też rajstopy :?:
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 05 paź 2009, 17:04

Radziu pisze:Zależy Wam, żeby inni faceci nosili też rajstopy :?:
W zasadzie to bez znaczenia i chyba to wszyscy forumowicze przyznają, bo raczej chodzi o to tylko, żeby rajstopy na męskich nogach stały się powszedniością, bez sensacji i okrzyków "pedał".

Chociaż szczerze mówiąc czy znacie "padała", który nosi rajstopy?
Obrazek
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 05 paź 2009, 17:09

papa_smerf pisze:chodzi o to tylko, żeby rajstopy na męskich nogach stały się powszedniością.
To są bardzo mądre słowa. Mi też na tym zależy bardzo a więcej nic nie chce.
To chyba nie za dużo wymagamy ????
Prawda.
Radziu

Post autor: Radziu » 05 paź 2009, 17:21

Tylko, czy męskie rajstopy są wstanie coś zmienić w mentalności ludzi :?: Tych którzy takie okrzyki wydają jest naprawdę niewiele i nie sądzę, żeby na podstawie męskich rajstop się coś zmieniło.

Tu jakiś producent musiałby wejść na rynek z "wielkim hukiem", tzn wielka kampania reklamowa, wprowadzenie rajstop męskich do większości sklepów itp. Tylko czy to mu się zwróci :?:

No i też napewno trochę czasu musiałoby upłynąć. Różowy kolor w modzie męskiej się upowszechnił, ale i tak dla wielu osób to pedalskie. Dla niektórych nawet białe spodnie są pedalskie.

[ Dodano: 2009-10-05, 17:22 ]
phmenpl pisze:
papa_smerf pisze:chodzi o to tylko, żeby rajstopy na męskich nogach stały się powszedniością.
To są bardzo mądre słowa. Mi też na tym zależy bardzo a więcej nic nie chce.
To chyba nie za dużo wymagamy ????
Prawda.
Powszechnością, czyli żeby wielu facetów je nosiło :?:
polpon
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: polpon » 08 paź 2009, 13:37

Smerf napisał;

"W zasadzie to bez znaczenia i chyba to wszyscy forumowicze przyznają, bo raczej chodzi o to tylko, żeby rajstopy na męskich nogach stały się powszedniością, bez sensacji i okrzyków "pedał".

Chociaż szczerze mówiąc czy znacie "padała", który nosi rajstopy?"

Rzadko coś pisze,ale czasem zaglądam.Ale ostatnio spotkałem "przelotem"kilka osób które nie krępując się chodziły w rajstopach po Warszawie,i nie widziałem jakiegoś wielkiego oburzenia,a muszę powiedzieć ze były to miejsca uczęszczane i to w środku dnia.
Co do rajstop "męskich" czy "damskich" mi bardziej zależy na jakości noszenia i cenie.Chodź jak bym miał wybór między takimi samymi produktami różniącymi się napisem 'for man' ,pewnie wybrał bym te z napisem.Ale to raczej nigdy nie nastąpi. :-/
Powoli,powoli... przyzwolenie na taki ubiór się rodzi,ale normą raczej nie zostanie.A szkoda bo facet w rajstopach wygląda po prostu dobrze!
normalny facet,choć ... ;-)... A po co drażnić muchy ...
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 08 paź 2009, 18:54

właśnie tu jest cały problem że nie chodzi że się je nosie tylko jakie ??
- damskie
- męskie

I tu w nie którym przypadku jest problem dla ludzi.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 08 paź 2009, 18:59

Damskie w większości przypadków są milsze, lepiej wykonane i tańsze.
Ja jestem tylko za zmianą napisów na pudełkach. :-)
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 08 paź 2009, 19:12

I tak jak założysz męskie to ludzie będą myśleć że to damskie. Przecież nie bedziesz chodził z pudełkiem, żeby pokazywać że to męskie.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 08 paź 2009, 19:15

Radziu pisze:I tak jak założysz męskie to ludzie będą myśleć że to damskie. Przecież nie bedziesz chodził z pudełkiem, żeby pokazywać że to męskie.
To akurat prawda, ale mi nie zależy na obcych, tylko najbliższych i sąsiadach.
Obrazek
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 09 paź 2009, 06:39

papa_smerf pisze:Damskie w większości przypadków są milsze, lepiej wykonane i tańsze.
Ja jestem tylko za zmianą napisów na pudełkach. :-)
Właśnie i to by pomogło, i społeczeństwo by się dowiedziało i było by inczej i tolerancja moze by była inna w tym temacie.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 09 paź 2009, 16:06

Radziu pisze:I tak jak założysz męskie to ludzie będą myśleć że to damskie. Przecież nie bedziesz chodził z pudełkiem, żeby pokazywać że to męskie.
Ja niestety mam w otoczeniu kilka osób, którym muszę pokazywać opakowania coby nie gadali.
Radziu

Post autor: Radziu » 09 paź 2009, 23:19

byczunio, to przykre :cry:
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 10 paź 2009, 06:43

i to jak.No ale niestety ludzie są jeszcze mało wiedzący i trzeba przekazywać informacje nawet o tym że sa rajstopy dla mężczyzn, albo że widok stopy w rajstopie to już nie zboczenie lecz prawie standart dla niektórych osób
ODPOWIEDZ