Wolny śmietnik!

Tu będę przenoszone posty nie pasujące do reszty lub nie związane z tematem

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Wolny śmietnik!

Post autor: musa » 06 sie 2009, 23:04

:zly
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 07 sie 2009, 15:23

Musa - śmietnik też od czasu do czasu się oczyszcza czyż nie?
Rajteki

Post autor: Rajteki » 07 sie 2009, 21:58

Cóż to za temat? To czysty spam.
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 07 sie 2009, 22:28

Wolny śmietnik, jak wolny Tybet ! :lol:
Rajteki

Post autor: Rajteki » 08 sie 2009, 16:21

Nie wiem po cholere w śmietniku pisać.
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 08 sie 2009, 23:04

Jak nie wiesz, to nie pisz. :czyta
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 28 kwie 2010, 10:11

Nie na temat, ale może warto się zastanowić http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,1221 ... caid=1a119
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 28 kwie 2010, 10:50

Bzdury piszą, by siać jak najwięcej wątpliwości. Chcą (Gazeta Polska) żeby o nich mówiono, bo sprzedaż spadła.
Zlepek wątpliwości mających tworzyć całość, przy czym jedna wyklucza drugą. Jak samolot z szybkością 300km/h wyrżnie grzbietem skośnie w ziemię to tak będzie jak było.
Obrazek
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 28 kwie 2010, 10:59

Papciu - masz rację, ale......
"na przeciwko klasztoru męskiego - stoi klasztor żeński.
Nie ma w tym nic złego - ale może być"

A że trochę to wszystko niejasne - w świecie gdzie większe zagadki pozostały bez wyjaśnienia za to z poważnymi wątpliwościami (np WTC) - możliwe jest wszystko.

Ja nie oceniam, nie twierdzę - ja po prostu czasami mam wątpliwości jak to jest, i jeśli ktoś mądry pomoże mi choć trochę z nich rozwiać - dziękuję.
Radziu

Post autor: Radziu » 28 kwie 2010, 19:06

A co sądzicie o tym filmie:

http://www.youtube.com/watch?v=PxIFh3NkEvM
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 28 kwie 2010, 19:09

Są grupy ludzi, którym życie w pokoju nie pasuje i wymyślają teorie spiskowe. Gdyby Ruscy chcieli się pozbyć Kaczyńskiego to już w czasie lotu nad Gruzją zdarzył by się tajemniczy przypadek,że samolot znikł by nagle z radarów.
Jaki szaleniec zmajstrował by katastrofę na swoim podwórku?

Co do filmiku, to oglądałem go wielokrotnie w zwolnieniu, z napisami i bez. Co o nim myślę? Myślę, że na dźwięk katastrofy zleciała się ochrona lotniska i szabrownicy szukający dulorów i ojro w samolocie z zachodu. Trzeba pamiętać jak biedny to kraj o dużej liczbie mało uczciwych ludzi.
Obrazek
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 28 kwie 2010, 20:28

Jak już pisałem, na własne oczy widziałem katastrofę lotniczą kilka lat wcześniej, (zginęły dwie osoby).
W dodatku byłem pierwszą osobą przy tym samolocie, nie było szansy kogokolwiek uratować...
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 28 kwie 2010, 21:27

papa_smerf pisze:Gdyby Ruscy chcieli się pozbyć Kaczyńskiego
dlaczego sugerujesz że ruscy?
papa_smerf pisze:Trzeba pamiętać jak biedny to kraj o dużej liczbie mało uczciwych ludzi.
Ci biedni - zapewniam cię że są w większości uczciwi. NIe wiem skąd Twoje twierdzenie. To tak jak Polak=złodziej a Rumun=żebrak
musa pisze:byłem pierwszą osobą przy tym samolocie, nie było szansy kogokolwiek uratować...
tego chyba nikt nie kwestionuje.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 29 kwie 2010, 10:28

Źle mnie Danon zrozumiałeś, oni są tacy jak my, ale okazja czyni złodzieja. Z racji wieku pewnie pamiętasz sprawę Rotundy w Warszawie, gdy po wybuchu jedni biegli ratować, a inni zbierali fruwające pieniądze.

Nawet u nas kilka lat temu zdarzył się przypadek, gdy policjanci co nieco sobie przywłaszczyli od ofiar w wypadku samochodowym.

Tak więc mnie te strzały i wyganianie gapiów z terenu na którym leżały szczątki samolotu przemieszane z ciałami ofiar w ogóle nie dziwą. Ten niby wyskakujący z kabiny pilotów to najprawdopodobniej szaberant.
Obrazek
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 29 kwie 2010, 12:35

Papciu masz rację - hieny znajdą się wszędzie. Nawet w naszym kraju było głośno po katastrofie w której zginęła Anna Jantar - że znaleźli się tacy co to "zbierali co im z nieba spadło". Nie wiem co przedstawia film - za cienki w pasie jestem żeby wyciągać jakieś wnioski. Bardziej niepokoi mnie pewien dziwny zbieg wielu okoliczności - ale pokolenie wychowane w PRL-u nie przy korycie, jakieś takie nieufne się zrobiło czy co?

Co prawda nie byłem w samej Rosji, ale za to bywałem na Białorusi, Litwie jeszcze za czasów CCCP, niedawno na Ukrainie. Poznałem tam sporo ludzi i mam o nich naprawdę wysokie zdanie. Uczciwi, szczerzy, gotowi do pomocy w każdej sytuacji. Znajomy kierowca mówi, że omijać Moskwę a w każdym innym miejscu czujesz się jak w domu. Z drugiej strony są tacy co twierdzą że jak mają się zatrzymać to tylko pod komisariatem - choć tam milicji bałbym się najbardziej. Trzeba też pamiętać że przestępczość zorganizowana jest tam wydaje się na naprawdę wysokim poziomie i powiązania ma wszędzie. Ale jak jest u nas naprawdę? - nie wiem. Coraz głośniej w mediach że za dużo tu niejasności.... co z tego wyniknie to się okaże.
Radziu

Post autor: Radziu » 29 kwie 2010, 18:02

Trochę to wszystko zaczyna przypominać sytuację z 11 września. Niby wszystko jasne, a watpliwosci coraz więcej.
Radziu

Post autor: Radziu » 03 maja 2010, 20:42

Tak wracając do offtopa na temat wyższości innych przeglądarek nad IE.

Właśnie zauważyłem, że system blogów onetowych źle działa pod chromem. Po pierwsze nie mogę się zalogować na konto, a po drugie blog siostry wyświetla się nieprawidłowo.

Obrazek
Obrazek

Pierwszy to IE, drugi to Google Chrome. W drugim widać, że napis "JEST COŚ Z GRZESZNICY" nie potrzebnie się powtarza. Poza tym na przycisku OK, napis się nie zmieścił

Jak widać informatycy pewnie faktycznie piszą pod IE, tak samo jak wirusy pisze się pod IE, bo poprostu jest najpopularniejszy.
Radziu

Post autor: Radziu » 03 maja 2010, 21:43

Nie działa też pod chromem, śledzenie autokarów biura podróży, a pod IE bez problemu:

http://www3.autocontrol.pl/loginpage.as ... 2914186936
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 04 maja 2010, 17:43

Wkleiłem ten link do wszystkich czterech przeglądarek i w każdej działa.
A dokładniej jest w nim jakiś błąd, bo bezpośrednie skopiowanie nie znalazło serwera, ale po kliknięciu na niego u mnie uprzywilejowana jest Opera i strona zadziałała, następnie skopiowałem ten adres z paska i wklejony do pozostałych łącznie z Chromem normalnie otwiera stronę.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 04 maja 2010, 19:08

A udało Ci sie zalogować? I widziałeś mapę i śledzone autobusy?
Radziu

Post autor: Radziu » 08 cze 2010, 17:28

Znalazłem wyjaśnienie:

"Pozycję możemy śledzić z każdego komputera posiadającego wyłącznie system operacyjny Windows XP/VISTA, oraz przeglądarkę internetowa INTERNET EXPLORER 6 lub nowszą. System nie działa na innego rodzaju przeglądarkach internetowych.'
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 08 cze 2010, 19:28

Już tłumaczę. W pierwszym przypadku obrazek się powtarza bo żle są napisane style do tego elementu. Jest komórka, która ma za tło obrazek i ma zadeklarowane,ze nie ma tła powtarzac. To jest dobrze. W tym elemencie jest następny - input, który też ma jako tło ten sam obrazek i nie ma deklaracji o powtarzalności tła. Te dwa style się eliminują. Jezeli jest przeglądarka zgodna z w3c to moze pokazywać powielony obrazek bo tak w istocie wynika z kodu. Chrome jest brutalny pod tym względem i jak coś zle napiszesz to on to pokaze. Silnik ie natomiast ma to do siebie,że jak coś mu nie pasi to on sobie dobiera jakieś rozwiązanie. W tym wypadku za prawidłowy styl wziął sobie ten pierwszy i tak pokazał co wcale nie oznacza,ze to jest dobre działanie, bo równie dobrze mógłby sobie wziąć ten drugi styl i też by pokazał powielone tło.

Co do drugiego przypadku to się zgadza. Panowie co zrobili ten system napisali go w technologii Active Server Pages firmy Microsoft. Potrzebuje ona do działania serwer windows, których się normalnie nie używa gdzie indziej. To, że dziala pod ie tylko to chyba już nie muszę wyjaśniać dlaczego ? :mrgreen:
Radziu

Post autor: Radziu » 13 cze 2010, 09:25

Kolejna ciekawostka. Zalogowałem się do mBanku, chciałem złożyć wniosek, a tu mi wyskakuje komunikat, że wniosek można złożyć tylko przez IE i FF.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 13 cze 2010, 10:33

Najwyraźniej zmowa handlowa.
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 13 cze 2010, 15:54

Skieruj sprawę do UOKiK, że czujesz się dyskryminowany.
ODPOWIEDZ