Rajstopy dziecięce

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 16 mar 2009, 10:17

Ogólnie takie prezenty sa najlepsze, a nie uszczęśliwianie na silę jakimiś rzeczami- no chyba ,że darczyńca wie czego oczekuje obdarowany
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 16 mar 2009, 11:36

papa_smerf pisze:W tym wieku najlepszym prezentem jest koperta z zawartością,
Ostatnio w radiu mówili, że w jakiejś pipidówce wezwano do urzedu skarbowego młodą parę w związaku z "zatajeniem przychodów uzyskanych od gości weselnych" i zarządano listy gości z ich oświadczeniami o wartości wręczonych prezentów.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 16 mar 2009, 19:02

Żartujesz byczunio?

Jest już tak źle?
Obrazek
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 16 mar 2009, 19:13

Dokładnie tak było,tyle tylko że to nie było aż takie małe miasteczko.Było to chyba na pomorzu.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 16 mar 2009, 21:14

byczunio pisze:przychodów uzyskanych od gości weselnych
Przychodyod gości często nawet nie równoważą wydatków związanych z przyjęciem weselnym.
A nasze urzędy skarbowe i rząd powienien wreszcie zacząc szukac pieniędzy wśród bogatych ludzi a nie przeciętnych. Mam propozycję aby każdy poseł i senator dostawał pensje w wysokości minimum socjalnego. Pewnie by szybko podnieśli minimum.
Radziu

Post autor: Radziu » 17 mar 2009, 00:14

trzeba było brać faktury do rozliczenia, za salę, żarcie, zdjęcia, kieckę i garniak, kościół itp :)

A wracając do tematu - właśnie zauważyłem, że moja córka ma rajstopy z napisem "baby boy" :-/
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 17 mar 2009, 00:25

Radziu pisze:trzeba było brać faktury
ale nic by to nie dało. Przepisy podatkowe są takie, że możesz dać bez podatku innej osobie określoną ilość kasy, (przy najbliższych to jest ponad 9 tysi) jeśli ją przekroczysz - powinieneś odprowadzić podatek. I nie jest to sprawa dochodu tylko "obrotu" :). Inna sprawa że np rodzice mogą darować mama młodemu 9 tata młodemu 9 teściowa młodej 9 i teść synowej kolejne dziewięć - z drugiej strony rodzice tak samo, więc trochę się uzbiera. Myślę że nie było to tak że urzędasom się namaniło sprawdzić, tylko po weselu młodzi kupili sobie coś drogiego (np mieszkanie) i troszkę źle się tłumaczyli skąd na to kasa była wzięta.

Radziu - czy Twoja córa nie ma z tego tytułu pretensji, że ubierasz ją w "męskie rajstopy" :-) .
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
Radziu

Post autor: Radziu » 17 mar 2009, 00:30

Danon pisze:Radziu - czy Twoja córa nie ma z tego tytułu pretensji, że ubierasz ją w "męskie rajstopy" :-) .
Na szczęście jeszcze czytać nie umie, więc niewie :-) ale jej przyjaciel ma takie męskie rajstopy, tzn są bez stóp i nawet mają rozporek :mrgreen:

Dzieci się już uświadamiają co mogą chłopcy a co nie, zresztą rodzice czasami mocno przesadzają w tym temacie.
Rajteki

Post autor: Rajteki » 17 mar 2009, 21:52

Dzieciak rozporek? :-D
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 18 mar 2009, 08:12

Rajteki pisze:Dzieciak rozporek? :-D
Są mamusie, które dbają o to, żeby roczny osesek już rozporek miał, w końcu nie będzie się przed dziewczynami wstydził.
Obrazek
wiki
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: wiki » 18 kwie 2009, 08:11

takie mamusie to chyba laleczki barbie z tona tynku na twarzy :mrgreen: glupota i glupota
ale wiecej jest chyba tych dobrych mamusi :-P tylko dobre pamieta sie dlugo, a zle jeszcze dluzej - cos na tej zasadzie.

a jesli chodzi o dzieci to rowiesnicy kreuja wizerunek, wiem bo mam mlodsze rodzenstwo :)
Radziu

Post autor: Radziu » 27 lip 2009, 16:06

No to zgadujcie, które są dla dziewczynek, a które dla chłopców. Rajstopki różnią się jedynie wzorkiem :-)

Obrazek
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 27 lip 2009, 22:49

Podejrzewam,ze te ciemne kolorki
Radziu

Post autor: Radziu » 27 lip 2009, 23:25

W sumie jak dla mnie to wszystkie ze wzorkami mogłoby być dla chłopców również, bo żaden z nich nie jest typowo dziewczęcy. Ale tak bardziej chłopięce są ciemno niebieskie (z narciarzem) i granatowe (z wyścigówką).
Rajteki

Post autor: Rajteki » 28 lip 2009, 22:17

Ale kolory też mają znaczenie.
Jasiek
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Jasiek » 29 lip 2009, 00:31

To chyba całkiem naturalnie że niebieski i granatowy to kolory dla chłopaków.
Ja też tak miałem, może i dlatego że moje pierwsze rajstopy (wówczas 12-latka) :-) były niebieskie.
Jasiek
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 07 sie 2009, 23:38

Jeśli chodzi o kolory przypisane płci czyli niebieski i różowy, to w kraju w zależności od regionu mamy zupełnie odwrotne tradycje.
Obrazek
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 08 sie 2009, 08:31

papo smerfie- tak z ciekawości w jakim regionie różowy uważa się za kolor pasujący dla chłopców?
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 08 sie 2009, 23:17

Radziu pisze:W sumie jak dla mnie to wszystkie ze wzorkami mogłoby być dla chłopców również, bo żaden z nich nie jest typowo dziewczęcy. Ale tak bardziej chłopięce są ciemno niebieskie (z narciarzem) i granatowe (z wyścigówką).
A z misiem dla kogo? :lol:
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 08 sie 2009, 23:39

Kornecken pisze:papo smerfie- tak z ciekawości w jakim regionie różowy uważa się za kolor pasujący dla chłopców?
W Zagłębiu Dąbrowskim (Sosnowiec) i chyba też na Śląsku (Górnym).
Obrazek
wiki
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: wiki » 08 sie 2009, 23:54

ale przeciez zawsze sie ubiera pod spodnie ( jesli chodzi o chlopcow ) wiec w czym problem ? :-P jak ktos ma kilka dzieci w domu to kazdemu z osobna jakby sie mialo kupowac to ile to $$$ ... moze trzeba troszke w ten sposob spojrzec ? a dzieci jednak szybko rosna :->
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 08 sie 2009, 23:57

Szkoda, że z czasem minęła moda ubierania chłopców w krótkie spodnie na rajstopy.
Obrazek
wiki
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: wiki » 09 sie 2009, 11:14

szkoda? moj brat tak czasem latal zima po domu :mrgreen: i zawsze smiechy z niego ( w ramach zartu ) i opier. od mamy zeby nie przeginac.
Rajteki

Post autor: Rajteki » 09 sie 2009, 18:21

E tam po domu.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 11 sie 2009, 00:11

wiki pisze:szkoda? moj brat tak czasem latal zima po domu :mrgreen: i zawsze smiechy z niego ( w ramach zartu ) i opier. od mamy zeby nie przeginac.
A dlaczego śmiechy z niego? Dawniej żadna dziewczynka nie nosiła krótkich spodni do rajtuzów, tylko spódniczki. Spodnie były dla chłopców, rajtuzy dla wszystkich.
Obrazek
ODPOWIEDZ