Golenie - Depilacja
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
A obok stanowczego stwierdzenia postaw tez dowody
Może opisz jak to wygląda i czy ty nie popełniasz błędu. Do cieniutkich włosków używa się mniejszej prędkości obrotów głowicy.
Fakt, że ja nie oglądam wyrwanych włosków pod kątem zawartości cebulki, ale kiedy depiluję 2 milimetrowe włoski, a na depilatorze mam włoski 6-7 mm, to można powiedzieć, że są wyrwane.
Może opisz jak to wygląda i czy ty nie popełniasz błędu. Do cieniutkich włosków używa się mniejszej prędkości obrotów głowicy.
Fakt, że ja nie oglądam wyrwanych włosków pod kątem zawartości cebulki, ale kiedy depiluję 2 milimetrowe włoski, a na depilatorze mam włoski 6-7 mm, to można powiedzieć, że są wyrwane.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
po pierwsze urwane włoski są krutkie - długością porównywalne z tym co wystaje ponad skórę przed depilacją.
Po drugie w tych urwanych włoskach brak jest zgrubień na jednym końcu zwanych cebulkami.
Po trzecie strasznie szybko mi te włoski na nogach odrastają i dość równo, czyli podobnie jak przy goleniu.
Po drugie w tych urwanych włoskach brak jest zgrubień na jednym końcu zwanych cebulkami.
Po trzecie strasznie szybko mi te włoski na nogach odrastają i dość równo, czyli podobnie jak przy goleniu.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Ja przed samą (pierwszą) depilacją ogoliłem nogi maszynką do strzyżenia, zostały właśnie takie w okolicy 2mm włoski. A później regularnie co 2 tygodnie depiluję to co odrasta i jest OK. A odrasta coraz mniej, jestem bardzo pozytywnie zaskoczony ale wielokrotne wyrywanie włosa najwyraźniej uszkadza go na dobrebyczunio pisze:Trzeba depilowaćściśle określonego dnia po poprzedniej depilacji lub goleniu
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Depilacja i golenie jest już zauważane w świecie.
http://uroda.onet.pl/1553106,0,0,1,0,fa ... tykul.html
http://uroda.onet.pl/1553106,0,0,1,0,fa ... tykul.html
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
będę obserwował Twoją działalność na forum. Po 2 dniach braku aktywności postawię krzyżyk :)papa_smerf pisze:Z zagranicznego wypadu przywiozłem depilator laserowy RIO (używany).
Czy to znaczy, że niedługo zniknę tak jak niektórzy?
A tak na poważnie- moze ktoś w końcu napisze coś o skuteczności tych laserowych depilatorów domowych??
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Ten co mam nie taki najtańszy, u polskiego sprzedawcy kosztuje 550 zł. Praca z tym urządzeniem wymaga sporo czasu i cierpliwości. Efekty będą ponoć widoczne po około 1,5 miesiąca, całkowity efekt po co najmniej 6 miesiącach.
Na razie trudno powiedzieć, gdyż tę formę depilacji mogłem rozpocząć dopiero dwa tygodnie po zaprzestaniu depilacji depilatorem mechanicznym. Jestem po kilku sesjach i czekam na efekt.
Gorzej, że Magda przepadła.
Na razie trudno powiedzieć, gdyż tę formę depilacji mogłem rozpocząć dopiero dwa tygodnie po zaprzestaniu depilacji depilatorem mechanicznym. Jestem po kilku sesjach i czekam na efekt.
Nie martw się, mój wpis gwarantuje, że jeszcze dycham.Danon pisze:Papciu - żyjesz?????? hmmmm mam złe przeczucia .
Gorzej, że Magda przepadła.
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Dziękuję za pamięc- jestem , ja nie uzywam depilatorów laserowych , nie chcę zniknac jak Stanisław- Ty Papciu tez uważaj on uzywał, uzywał pisal na forum..i....... zoonk.
Jestem w rozjazdach, zawadzam o miasto cudów i zlodziei i znikam- tak będzie do końca sierpnia..:P
Jestem w rozjazdach, zawadzam o miasto cudów i zlodziei i znikam- tak będzie do końca sierpnia..:P
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz