Jak propagować, uświadamiać .... pomysł

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
tom49
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: tom49 » 21 kwie 2009, 14:29

Cześć, co powiecie na koszulkę z nadrukiem: Nowa Moda, do tego "strój organizacyjny" ?
Są w naszym gronie graficy komputerowi: Kasior, Radzio (coś Go dawno nie było), może zaprojektujecie jakieś logo propagujące Nową Modę ? :-D
Tomek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 21 kwie 2009, 20:11

tom49 pisze:może zaprojektujecie jakieś logo propagujące Nową Modę
Shwrtzeneger w rózowej sukience?
Rajteki

Post autor: Rajteki » 23 kwie 2009, 20:58

Hahah! W rajtkach?
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 23 kwie 2009, 22:06

to nie jest głupi pomysł. moge zrobić, tylko kto to bedzie tak naprawde nosił?
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 23 kwie 2009, 22:07

Może skontaktujemy się z Bawarczykami i pojedziemy do nich na spotkanie, może oni nas przekonają, że nie ma się czego bać i chodzić tak jak oni?
Mogę posłużyć za tłumacza, niemiecki znam. :zdrowko
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 24 kwie 2009, 09:32

kasior pisze:tylko kto to bedzie tak naprawde nosił
nasze kobiety? No i oczywiście ja!
Rajteki

Post autor: Rajteki » 29 kwie 2009, 20:40

musa pisze:może oni nas przekonają, że nie ma się czego bać i chodzić tak jak oni?
Masz na myśli strój (ciekawe, FF nie podkreślił przez "u" :shock:) organizacyjny?
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 29 kwie 2009, 21:52

Bawarczycy noszą takie tradycyjne skórzane spodenki. Gdyby u nas ktoś w takich wyszedł, był :lol: oby podobne zdziwienie jak facet w rajstopach.

[ Dodano: 2009-04-30, 23:11 ]
Mam nowy pomysł!!!

Może trzeba przekonać jakiegoś znanego aktora, prezentera lub polityka do noszenia oficjalnie rajstop.
Polityka, np. Palikota, aktora, np Pazurę, j(uz nosił w 13 posterunku), prezentera, np. Kamela (chodzi do garnituru w tenisówkach), albo tego gościa od mody (tego dziwnego).

Oni na "salonach" lubią błyszczeć czymś nowym.
A ludzie to widza i zaczną to naśladować i traktować jako coś normalnego.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 08 maja 2009, 08:09

Chcieliśmy kogoś medialnego aby propagował nową modę.

Organizacja pokazów mody - Bruce Darnell

Kreator mody - Stefano Gabbana

Model - Danila Polyakova

Aktor - Jason Ritter

Wciskają na siebie ulementy damskiego stroju.

http://www.flickr.com/photos/14149331@N05/1739906253

A takich panów zabawiających się damskimi akcesoriami jest więcej.

http://highheelspassion.blogspot.com/

Mają tam nawet zdjęcie Antyfaceta.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2009, 15:06 przez dr.pantyhose, łącznie zmieniany 1 raz.
damian1
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: damian1 » 10 maja 2009, 14:06

pomysł ze znanymi osobami jest bardzo dobry ale trudny w wykonaniu. pozostaje tylko noszenie rajstop publicznie z czasem społoczęństwo przywyknie facetów noszących rajstopy jest naprawdę dużo ;-)
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 10 maja 2009, 23:00

Dlaczego w Wielkiej Brytani ludzie są bardziej tolerancyjni dla odmiennych ubrań ?

Pamiętacie jak dyskutowaliśmy o tym, że przydał by nam się ktoś znany? Najlepiej ktoś kogo naśladują tłumy. W UK był taki ktoś a właściwie jeszcze żyje.
W 1970 roku ujawnił swoje androgyniczne cechy charakteru i jak pamiętam to przez wiele lat często to sprzedawał. W 1970 roku ubrania kobiece na mężczyźnie w Wielkiej Brytani pewnie były dziwne jak teraz w Polsce. Kiedyś wam pisałem, że widziałem kilkakrotnie na ulicy mężczyznę ubranego w fatałaszki i nikt z miejscowych się za nim nawet nie oglądał. W samym Londynie osoby które się ogladaja to zapewne Polacy.

Ale dojdźmy do rzeczy. Znalazłem stara okładkę z płyty Dawida Bowie z piosenką, którą wszyscy pewnie znają w wykonaniu covera Nirvany "The Man Who Sold the World "

A oto okładka.
http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... N%26um%3D1

A dla miłego posłuchania przypominam piosenkę.

http://www.youtube.com/watch?v=LSnXjE66tvQ

David Bowie nie raz i nie dwa używał na scenie wysokich obcasów, leginsów, rajstop.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 11 maja 2009, 00:52

dr.pantyhose pisze:David Bowie nie raz i nie dwa używał na scenie wysokich obcasów, leginsów, rajstop.
A czy ktoś jeszcze pamięta Freddiego Mercury'ego w teledysku ubranego w minispódniczkę i pończochy i z odkurzaczem w dłoni? Jakośnie zrewolucjonizował naszego zaścianka. Może Sebastian Karpiel-Bułecka coś zmieni, ale też mizernie to widzę.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 11 maja 2009, 15:13

To co robia gwiazdy to nie oznacza że ujdzie to zwykłym smiertelnikom
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 11 maja 2009, 17:11

Ale właśnie gwiazdy są w stanie utorować drogę nam zwykłym śmiertelnikom. Niejednokrotnie się zdażało, że gwiazdy wyprowadzały charakterystyczną modę na ulicę. Pamiętacie Depeche mode ? I ich safety buty z blaszkami i ćwiekami, czarne obcisłe ubrania, fryzury z za dużą grzywą.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 11 maja 2009, 20:15

Doktorku- weźmy p.Jacyków- czy takie zachowanie, mówienie o geyostwie, li ubiór by ci uszedł np w częstochowie?

Fakt np jakby p.Lis, czy Sekielski z Morozowskim( pomijam Majewskiego hhahahah)
występowali ubrani w rajstopach , czy spódnicach to moze cos by to dało
inne numery nie przejda.... jestem tego pewna
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 12 maja 2009, 19:56

Magda pisze:Papciu! myśle ,że to tylko takie nasze marzenia- zawsze jest jakiś dyktat mody

inna sprawa to tolerancja, kazdy powinien chodzić tak jak chce , jak mu jest wygodnie, i nikt nie powinien nikogo dyskryminować za ubiór
Chociaż też bym nieraz chciała sie ubrać jak chcę, a po prostu nie mogę z tych czy innych względów-
Takie jest też i moje zdanie każdy chodzi w czym chce i moją zasadą jest ażeby żyć ubierać się jak się chce aby nie krzywdzić drugiej osoby
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 13 maja 2009, 10:04

phmenpl pisze:moją zasadą jest ażeby żyć ubierać się jak się chce aby nie krzywdzić drugiej osoby
A czy nie jest krzywdzące ustalanie, że kobiety mogą chodzić w spodniach lub spódnicy + bluzka albo sukienka do tego ewentualnie żakiet w kolorach: szrym, granatowym, czarnym lub brązowym, a mężczyźni obowiazkowo jednolity garnitur w odcieniu szarości? (regilamin MSZ)
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 13 maja 2009, 10:50

Byczunio - trochę się z tobą nie zgodzę. Nie znam tego regulaminu, ale chyba dotyczy to określonych sytuacji. Co do krzywdzenia drugiej osoby - wydaje mi się że w przypadku takiego czy innego sposobu ubierania problemy może mieć rodzina, a głównie dzieci, więc dlatego w pewnych okolicznościach zachowuję takie a nie inne kanony ubioru.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 13 maja 2009, 21:25

Danon pisze:Nie znam tego regulaminu, ale chyba dotyczy to określonych sytuacji
Regulamin dotyczy wszystkich pracowników MSZ we wszystkich sytuacjach służbowych (w kraju i za granicą). Jedyne odstępstwo to placówki w krajach tropikalnych i sytuacje, w których wymaga tego poszanowanie kultury innego narodu.
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 13 maja 2009, 22:25

hmm - jak zaznaczyłeś sytuacjach służbowych - na tej samej zasadzie w wojsku obowiązuje mundur a po służbie - chodzisz w czym chcesz.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 14 maja 2009, 20:38

Danon pisze:hmm - jak zaznaczyłeś sytuacjach służbowych - na tej samej zasadzie w wojsku obowiązuje mundur a po służbie - chodzisz w czym chcesz.
OK, w wojsku obowiązuje mundur a w pracy odpowiedni stój. Tylko dlaczego kobiety mają dużą swobodę i wiele wariantów "służbowego" stroju, a mężczyźni tylko jedną możliwość ?
To jest jawna dyskryminacja :-(
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 14 maja 2009, 21:01

bodex pisze:To jest jawna dyskryminacja :-(
Jeszcze ustalmy kto za tą dyskryminacją stoi.
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 15 maja 2009, 09:45

papa_smerf pisze:Jeszcze ustalmy kto za tą dyskryminacją stoi.
A co za różnica, czy dyskryminuje nas kobieta, czy inny facet?
W tym przypadku podpisującym regulamin jest minister, ale kto go opracowywał to nie wiem. Najciekawsze, że jacyś "specjaliści" orzekli, że w tej dysproporcji dostępnych śródków odzieżowych nie ma dyskryminacji.
A z ciekawostek tego regulaminu mogę wskazać, że "zakazane" są między innymi rajstopy lub pończochy ze szwem.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 16 maja 2009, 08:40

Byczunio możesz ubierać do pracy rajstopy lub pończochy bez szwów. I ay być w godzie z egulaminem normalny garnitur tylko z przykrótkimi spodniami aby było widać kawałek łydek i "Nową modę". Czy długość spodni też jest uwzględniona w regulaminie ? A jak są opisane buty ? Czy mogą być eleganckie damskie czułenka albo zwykłe na wyższym obcasie ?
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 16 maja 2009, 11:03

dr.pantyhose pisze:Byczunio możesz ubierać do pracy rajstopy lub pończochy bez szwów
Na szczęście ten regulamin nie mnie obowiazuje. :-D Ostatnio chodzę do pracy w bermudach (5/8) i podkolanówkach 20 Den i z kierownikiem i kolegami nie mam problemu. Pewnie byłoby gadanie, gdybym tak poszedł "po prośbie" do dyrektora albo po coś do księgowości (bo dziewczynom się nudzi i bez przerwy muszą o czymś plotkować). Na szczęście pracuję w innym budynku niż mieści się dyrekcja.
ODPOWIEDZ