Jak propagować, uświadamiać .... pomysł
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Bawarczycy noszą takie tradycyjne skórzane spodenki. Gdyby u nas ktoś w takich wyszedł, był oby podobne zdziwienie jak facet w rajstopach.
[ Dodano: 2009-04-30, 23:11 ]
Mam nowy pomysł!!!
Może trzeba przekonać jakiegoś znanego aktora, prezentera lub polityka do noszenia oficjalnie rajstop.
Polityka, np. Palikota, aktora, np Pazurę, j(uz nosił w 13 posterunku), prezentera, np. Kamela (chodzi do garnituru w tenisówkach), albo tego gościa od mody (tego dziwnego).
Oni na "salonach" lubią błyszczeć czymś nowym.
A ludzie to widza i zaczną to naśladować i traktować jako coś normalnego.
[ Dodano: 2009-04-30, 23:11 ]
Mam nowy pomysł!!!
Może trzeba przekonać jakiegoś znanego aktora, prezentera lub polityka do noszenia oficjalnie rajstop.
Polityka, np. Palikota, aktora, np Pazurę, j(uz nosił w 13 posterunku), prezentera, np. Kamela (chodzi do garnituru w tenisówkach), albo tego gościa od mody (tego dziwnego).
Oni na "salonach" lubią błyszczeć czymś nowym.
A ludzie to widza i zaczną to naśladować i traktować jako coś normalnego.
Chcieliśmy kogoś medialnego aby propagował nową modę.
Organizacja pokazów mody - Bruce Darnell
Kreator mody - Stefano Gabbana
Model - Danila Polyakova
Aktor - Jason Ritter
Wciskają na siebie ulementy damskiego stroju.
http://www.flickr.com/photos/14149331@N05/1739906253
A takich panów zabawiających się damskimi akcesoriami jest więcej.
http://highheelspassion.blogspot.com/
Mają tam nawet zdjęcie Antyfaceta.
Organizacja pokazów mody - Bruce Darnell
Kreator mody - Stefano Gabbana
Model - Danila Polyakova
Aktor - Jason Ritter
Wciskają na siebie ulementy damskiego stroju.
http://www.flickr.com/photos/14149331@N05/1739906253
A takich panów zabawiających się damskimi akcesoriami jest więcej.
http://highheelspassion.blogspot.com/
Mają tam nawet zdjęcie Antyfaceta.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2009, 15:06 przez dr.pantyhose, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Dlaczego w Wielkiej Brytani ludzie są bardziej tolerancyjni dla odmiennych ubrań ?
Pamiętacie jak dyskutowaliśmy o tym, że przydał by nam się ktoś znany? Najlepiej ktoś kogo naśladują tłumy. W UK był taki ktoś a właściwie jeszcze żyje.
W 1970 roku ujawnił swoje androgyniczne cechy charakteru i jak pamiętam to przez wiele lat często to sprzedawał. W 1970 roku ubrania kobiece na mężczyźnie w Wielkiej Brytani pewnie były dziwne jak teraz w Polsce. Kiedyś wam pisałem, że widziałem kilkakrotnie na ulicy mężczyznę ubranego w fatałaszki i nikt z miejscowych się za nim nawet nie oglądał. W samym Londynie osoby które się ogladaja to zapewne Polacy.
Ale dojdźmy do rzeczy. Znalazłem stara okładkę z płyty Dawida Bowie z piosenką, którą wszyscy pewnie znają w wykonaniu covera Nirvany "The Man Who Sold the World "
A oto okładka.
http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... N%26um%3D1
A dla miłego posłuchania przypominam piosenkę.
http://www.youtube.com/watch?v=LSnXjE66tvQ
David Bowie nie raz i nie dwa używał na scenie wysokich obcasów, leginsów, rajstop.
Pamiętacie jak dyskutowaliśmy o tym, że przydał by nam się ktoś znany? Najlepiej ktoś kogo naśladują tłumy. W UK był taki ktoś a właściwie jeszcze żyje.
W 1970 roku ujawnił swoje androgyniczne cechy charakteru i jak pamiętam to przez wiele lat często to sprzedawał. W 1970 roku ubrania kobiece na mężczyźnie w Wielkiej Brytani pewnie były dziwne jak teraz w Polsce. Kiedyś wam pisałem, że widziałem kilkakrotnie na ulicy mężczyznę ubranego w fatałaszki i nikt z miejscowych się za nim nawet nie oglądał. W samym Londynie osoby które się ogladaja to zapewne Polacy.
Ale dojdźmy do rzeczy. Znalazłem stara okładkę z płyty Dawida Bowie z piosenką, którą wszyscy pewnie znają w wykonaniu covera Nirvany "The Man Who Sold the World "
A oto okładka.
http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... N%26um%3D1
A dla miłego posłuchania przypominam piosenkę.
http://www.youtube.com/watch?v=LSnXjE66tvQ
David Bowie nie raz i nie dwa używał na scenie wysokich obcasów, leginsów, rajstop.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
A czy ktoś jeszcze pamięta Freddiego Mercury'ego w teledysku ubranego w minispódniczkę i pończochy i z odkurzaczem w dłoni? Jakośnie zrewolucjonizował naszego zaścianka. Może Sebastian Karpiel-Bułecka coś zmieni, ale też mizernie to widzę.dr.pantyhose pisze:David Bowie nie raz i nie dwa używał na scenie wysokich obcasów, leginsów, rajstop.
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Doktorku- weźmy p.Jacyków- czy takie zachowanie, mówienie o geyostwie, li ubiór by ci uszedł np w częstochowie?
Fakt np jakby p.Lis, czy Sekielski z Morozowskim( pomijam Majewskiego hhahahah)
występowali ubrani w rajstopach , czy spódnicach to moze cos by to dało
inne numery nie przejda.... jestem tego pewna
Fakt np jakby p.Lis, czy Sekielski z Morozowskim( pomijam Majewskiego hhahahah)
występowali ubrani w rajstopach , czy spódnicach to moze cos by to dało
inne numery nie przejda.... jestem tego pewna
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
- phmenpl
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Takie jest też i moje zdanie każdy chodzi w czym chce i moją zasadą jest ażeby żyć ubierać się jak się chce aby nie krzywdzić drugiej osobyMagda pisze:Papciu! myśle ,że to tylko takie nasze marzenia- zawsze jest jakiś dyktat mody
inna sprawa to tolerancja, kazdy powinien chodzić tak jak chce , jak mu jest wygodnie, i nikt nie powinien nikogo dyskryminować za ubiór
Chociaż też bym nieraz chciała sie ubrać jak chcę, a po prostu nie mogę z tych czy innych względów-
-
- Stary wyga
- Kontakt:
A czy nie jest krzywdzące ustalanie, że kobiety mogą chodzić w spodniach lub spódnicy + bluzka albo sukienka do tego ewentualnie żakiet w kolorach: szrym, granatowym, czarnym lub brązowym, a mężczyźni obowiazkowo jednolity garnitur w odcieniu szarości? (regilamin MSZ)phmenpl pisze:moją zasadą jest ażeby żyć ubierać się jak się chce aby nie krzywdzić drugiej osoby
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Byczunio - trochę się z tobą nie zgodzę. Nie znam tego regulaminu, ale chyba dotyczy to określonych sytuacji. Co do krzywdzenia drugiej osoby - wydaje mi się że w przypadku takiego czy innego sposobu ubierania problemy może mieć rodzina, a głównie dzieci, więc dlatego w pewnych okolicznościach zachowuję takie a nie inne kanony ubioru.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Regulamin dotyczy wszystkich pracowników MSZ we wszystkich sytuacjach służbowych (w kraju i za granicą). Jedyne odstępstwo to placówki w krajach tropikalnych i sytuacje, w których wymaga tego poszanowanie kultury innego narodu.Danon pisze:Nie znam tego regulaminu, ale chyba dotyczy to określonych sytuacji
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
OK, w wojsku obowiązuje mundur a w pracy odpowiedni stój. Tylko dlaczego kobiety mają dużą swobodę i wiele wariantów "służbowego" stroju, a mężczyźni tylko jedną możliwość ?Danon pisze:hmm - jak zaznaczyłeś sytuacjach służbowych - na tej samej zasadzie w wojsku obowiązuje mundur a po służbie - chodzisz w czym chcesz.
To jest jawna dyskryminacja
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
A co za różnica, czy dyskryminuje nas kobieta, czy inny facet?papa_smerf pisze:Jeszcze ustalmy kto za tą dyskryminacją stoi.
W tym przypadku podpisującym regulamin jest minister, ale kto go opracowywał to nie wiem. Najciekawsze, że jacyś "specjaliści" orzekli, że w tej dysproporcji dostępnych śródków odzieżowych nie ma dyskryminacji.
A z ciekawostek tego regulaminu mogę wskazać, że "zakazane" są między innymi rajstopy lub pończochy ze szwem.
Byczunio możesz ubierać do pracy rajstopy lub pończochy bez szwów. I ay być w godzie z egulaminem normalny garnitur tylko z przykrótkimi spodniami aby było widać kawałek łydek i "Nową modę". Czy długość spodni też jest uwzględniona w regulaminie ? A jak są opisane buty ? Czy mogą być eleganckie damskie czułenka albo zwykłe na wyższym obcasie ?
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Na szczęście ten regulamin nie mnie obowiazuje. Ostatnio chodzę do pracy w bermudach (5/8) i podkolanówkach 20 Den i z kierownikiem i kolegami nie mam problemu. Pewnie byłoby gadanie, gdybym tak poszedł "po prośbie" do dyrektora albo po coś do księgowości (bo dziewczynom się nudzi i bez przerwy muszą o czymś plotkować). Na szczęście pracuję w innym budynku niż mieści się dyrekcja.dr.pantyhose pisze:Byczunio możesz ubierać do pracy rajstopy lub pończochy bez szwów