Rozmiary rajstop
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Jak nie wiesz co to klin, to znaczy, że kupujesz małe rozmiary, które go nie mają. Z reguły rozmiar L (4) ma mały klin, czyli wszywkę w kroku powodującą, że w jak staniesz w rozkroku to rajstopy nie pękną. Rozmiar 5 ma z reguły duży klin, czyli wszywkę od kroku aż do pasa z tyłu. czyli na tyłku są dwa szwy. Te rajstopy są raczej przeznaczone na osoby ze sporym "kuferkiem".
- kamilek
- Początkujący
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- DanielSz
- Dyskutant
- Kontakt:
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- DanielSz
- Dyskutant
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Teraz po długim noszeniu rajstop Aries moge stwierdzić, że rajstopy nie zsuwają się glównie nie dzięki rozmiarowi (o ile nie jest drastycznie za mały) i braku owłosienia, ale z powodu kroju rajstop.
Jak się szczegółowo wczytałem w rozmiarówkę, to mam rajtki Aries 70 den za duze o dwa rozmiary. Ale to wiem z tabelki, bo nosząc je w życiu bym tego nie zauważył. Mocno opinają nogi, nie zbywa ich nigdzie, a jednak przez cały dzień si nie zsuną o ciutkę.
Jak się szczegółowo wczytałem w rozmiarówkę, to mam rajtki Aries 70 den za duze o dwa rozmiary. Ale to wiem z tabelki, bo nosząc je w życiu bym tego nie zauważył. Mocno opinają nogi, nie zbywa ich nigdzie, a jednak przez cały dzień si nie zsuną o ciutkę.
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
ja uważam że jeżeli rajtki są ciut większe (oczywiście bez przesady) to w niczym to nie przeszkadza, a wręcz odwrotnie. np rozmiar 4, zdarzyło mi się że przy wysiadaniu z samochodu potrafiły uszkodzić się na szwie w kroku (rajtki oczywiście ), rozmiar 5 nigdy. w ogóle mam wrażenie że rajtki nie naciągnięte na ful mniej się niszczą.
a co do owłosienia to chyba na ogolonej bądź wydepilowanej nodze rajtki są mniej chętne do suwania się.
a co do owłosienia to chyba na ogolonej bądź wydepilowanej nodze rajtki są mniej chętne do suwania się.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
O zaroście można się spierać. Ja na nogach (gdy jeszcze był) miałem raczej średnie zagęszczenie. Gdy porównywałem to z innymi to raczej mieściłem się w grupie słabo owłosionych. Odwrotnie zaś z torsem, ten mnie wkurzał swoją zdolnością do porastania.
Z tego też względu mogę widzieć niewielką, bądź żadną rożnicę w zsuwaniu się rajstop. Ci mocno owłosieni może widzą, ja nie. Dlatego dla mnie jest ważny krój i rozmiar rajstop, chociaż jak pisalem wyżej bardziej konstrukcja ściągaczy i splotu rajtek. Lubię nosić rajstopy bez klina w kroku, ale dość trudno spotkać takie w większych rozmiarach.
Z tego też względu mogę widzieć niewielką, bądź żadną rożnicę w zsuwaniu się rajstop. Ci mocno owłosieni może widzą, ja nie. Dlatego dla mnie jest ważny krój i rozmiar rajstop, chociaż jak pisalem wyżej bardziej konstrukcja ściągaczy i splotu rajtek. Lubię nosić rajstopy bez klina w kroku, ale dość trudno spotkać takie w większych rozmiarach.
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt: