Jak propagować, uświadamiać .... pomysł

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Radziu

Post autor: Radziu » 16 lut 2009, 18:08

Ooooo jeden co mądrze pisze :-)
kochamrajstopy

Post autor: kochamrajstopy » 16 lut 2009, 18:10

ja bym wyszedł gdybym ogolil nogi:) ale póki co nie moge:P
Radziu

Post autor: Radziu » 16 lut 2009, 18:16

Już zmieniłem zdanie o Tobie
Awatar użytkownika
rajski
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: rajski » 17 lut 2009, 01:04

wyszedłbym ale nie moge, a wlasnie chcieć to móc kolego, inaczej du** z propagowania :D
kochamrajstopy

Post autor: kochamrajstopy » 17 lut 2009, 11:35

to z innej strony. Golisz nogi?

@ o goleniu mamy osobny temat, trzymaj się wątku.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2009, 23:13 przez kochamrajstopy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
rajski
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: rajski » 17 lut 2009, 23:07

golę nogi, wygolona noga dobrze wygląda :-P

@uwaga jak w poście wyżej
Ostatnio zmieniony 17 lut 2009, 23:14 przez rajski, łącznie zmieniany 1 raz.
tom49
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: tom49 » 29 mar 2009, 22:56

Mam pomysł, a może zainteresujmy "nową modą" projektantów męskiej mody?
Może ktoś z Was obraca się w towarzystkie osób związanych z tą branżą?
Tomek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 30 mar 2009, 14:32

Projektanci mody juz dawno próbowali- nie oglądasz pokazów mody? W Japoni nawet propaguja biustonosze dla facetów- ale Polska to śmieszny kraj-inaczej -to śmieszne społeczeństwo- pozostaje mi wam wspólczuć
tom49, Polecam tvn style, polsat zdrowie i uroda, fashion tv
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
Awatar użytkownika
rajski
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: rajski » 30 mar 2009, 22:58

zdecydowanie Magda ma rację, jak się ogląda modę - nie tą prezentowaną w PLu - to widać że trendy są takie iż następuje wymieszanie. Ciuchy to tylko narzędzia do podkreślenia osobowości czy nawet odmienności. Czy my nie chcemy się przeciez wyróżniać? Czy my nie chcemy być zauważeni? Jeśli tak to nie ma co się obawiać tylko DZIAŁAĆ :lol:
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 31 mar 2009, 01:06

a w polsce uniformizacja, jak u chińczyków albo koreańczyków północnych nieprzymierzając, tylko że u nas z własnej woli
Rajteki

Post autor: Rajteki » 17 kwie 2009, 11:33

Magda pisze:polsat zdrowie i uroda
Już go nie ma. :-)
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 17 kwie 2009, 14:22

Rajteki- możliwe- ja ostatnio prawie wogóle nie oglądam TV -raz że nic nie ma, a dwa nie mam ostatnio na tv czasu
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 17 kwie 2009, 21:40

Rajteki pisze:Już go nie ma. :-)
Jest, tylko pod nazwą "Polsat cafe"
Obrazek
wiki
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: wiki » 18 kwie 2009, 12:39

Chlopcy to sie wstydza przed rowiesnikami :) zeby nikt nie widzial wiedzial itp, i wtedy nie ma problemu. Mam brata i dwie siostry :mrgreen: , cale mlodsze rodzenstwo :evil: to nie raz byly cyrki z ubieraniem zima.
Rajteki

Post autor: Rajteki » 18 kwie 2009, 20:44

Magda pisze:Rajteki- możliwe- ja ostatnio prawie wogóle nie oglądam TV -raz że nic nie ma, a dwa nie mam ostatnio na tv czasu
Od października, a czy to teraz cafe to nie jestem pewien.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 18 kwie 2009, 21:33

Tak szczerze to za wyjatkiem późnych godzin wieczornych , gdy włączam TV jako " usypiankę" to mogę się go pozbyć- jest mi ostatnio zbędny- co do mody można na necie poszukac - to nic nie boli
ale koniec offtopu o telewizji
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 19 kwie 2009, 15:58

wiki pisze:Chlopcy to sie wstydza przed rowiesnikami :)
To prawda, ale jeszcze gorsze jest jak rozpowiedzą i ci inni zaczynają wyszydzać nie do końca znając sprawę.

Wydaje mi się, że problem z trudami noszenia niekonwencjonalnej odzieży ma początki w dzieciństwie. Jak sie dobrze zastanowić to kochane dzieci są bezwzględnymi pozbawionymi litości potworami. Swoich rówieśników potrafią po prostu niszczyć. Niektórym to pozostaje na starość i wtedy są nazywani politykami :mrgreen:
Obrazek
wiki
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: wiki » 19 kwie 2009, 18:54

dokladnie masz racje. Ale dzieci tez skads musza ten styl brac? tu trzeba sie zastanowic kto go kreuje. W domu np. nie ma z tym problemu ale zeby juz isc gdzies na dwor to grymaszenie a do szkoly to bron boze :mrgreen: mysle ze ten problem zaczyna zanikac w liceum///technikum gdzie ludzie nie przykladaja takiej wagi do wygladu innych.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 19 kwie 2009, 19:14

To dzieciaki przekazują sobie z pokolenia na pokolenie, starszy rocznik młodszemu, i ponownie jak młodszy o dwa lata się "zestarzeje" przekazuje kolejnym maluchom. Obowiązuję chyba dwa określenia nakazujące podporządkowanie sie przywódcom w zakresie ubrań: babskie (to u chłopców) i wsiowskie ogólnie. Po spotkaniu się z takim hasłem pod swoim adresem taki dzieciak już nie słucha racji rodzica, tylko kolegi czy koleżanki, którzy w grupie dominują. Gdzie się to zaczęło? Nie wiem.
Pozytywne jest to, że już w zakresie kurtek zimowych sportowych różnice się już zacierają. Może z dalszą odzieżą tak będzie. O ile życie by było prostsze, gdyby o ubraniu decydowały własne gusta i moda, a nie zdanie kolegów.
Obrazek
wiki
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: wiki » 19 kwie 2009, 20:44

no tak ale ten problem jest tylko u chlopcow :)
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 19 kwie 2009, 20:45

Papciu! myśle ,że to tylko takie nasze marzenia- zawsze jest jakiś dyktat mody

inna sprawa to tolerancja, kazdy powinien chodzić tak jak chce , jak mu jest wygodnie, i nikt nie powinien nikogo dyskryminować za ubiór
Chociaż też bym nieraz chciała sie ubrać jak chcę, a poprostu nie mogę z tych czy innych względów-
A tak wogóle to ...hihihi ja sie chyba zrobilam staromodna, jak patrzę na młode dziewczyny...hihi i zazdrosna sie jakoś robie... :zdrowko
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 19 kwie 2009, 22:05

Magda a jak bys sie chciała ubrać ? Może pobudzisz mi wyobraźnie ?
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 20 kwie 2009, 11:13

Nic z tego nie wyjdzie, jeśli nie ściągniemy do swojego gorna kogoś znanego i najlepiej lubianego z wizji. nie myślę tu o Majewskich i Wojewódzkich, bo oni mogą tylko zaszkodzić, ale jakiś Kretach, Lisach, Pochwałach, Brzózkach, Prokopach czy Sołtysikach.
A może podsunąć temat męskiej mody do któregoś z porannych programów (KcH, DD TVN) z sugestiąnowych trendów? Tylko kto z nas wystąpiłby przd kamerami? Chociaż pamiętam wypowiedź Pawła Pochwały na temat męskich spodni z krokiem w połowie ud, że on nigdy bt się nie ubrał "na pingwina".
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 20 kwie 2009, 13:13

dr.pantyhose pisze:Magda a jak bys sie chciała ubrać ? Może pobudzisz mi wyobraźnie ?
doktorku np przy upale nawet 22 stopniowym np. chciałabym iśc do pracy "luzacko", czy na rodzinna imprezkę ubrac się sportowo
niestety- trendy, konserwatyzm, tudziez wiek,konwenanse , brak tolerancji na to nie pozwolą,
chociaz kobietom łatwiej ubrac rózne stroje niz facetom- możemy iśc w spódnicy czy krótkich spodniach - a facetowi no cóz pozostają nadal dlugiespodnie ,jakis krawat, buty które do marynarki, spodni i krawata pasują
Mniemam .. :-P że oto ci chodzilo- nie będe inaczej pobudzać twoich zmysłów... :-P :oops:
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 20 kwie 2009, 16:56

Magda pisze:a facetowi no cóz pozostają nadal dlugiespodnie ,jakis krawat, buty które do marynarki, spodni i krawata pasują
A jakie buty pasują do marynarki w kwiatki albo do koronkowego krawata? Czemu facet na rodzinną imprezkę nie może pójść w spodniach 3/4 i rajstopach, a do pracy w spódnicy?
ODPOWIEDZ