Rozpoczęcie sezonu
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Stary wyga
- Kontakt:
A ja wczoraj jadąc (12 przystanków tramwajem) na placyk zabaw z synem założyłem czarne krótkie spodnie (do kolan) i bardzo ciemno zielone (odcień "morski") rajstopy. Do tego jeszcze koszula w morskim kolorze i szara kurtka, czarne buty. Zero komentaży, jakieś gówniary tylko patrzyły zdziwione. Na placu była koleżanka mojego syna ze swoimi rodzicami, sobie porozmawialiśmy, a ich reakcja jakbym był najnormalniej w świecie ubrany. dzisiaj tak samo ubrany pojadę na gimnastykę z młodszym.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
No i....?
Wydaje mi się, że jak ludzie widzą dość mało przeźroczyste rajstopy do krótkich spodni, to ci młodsi się nieco dziwią, a starsi po prostu przypominają sobie, że tak chodzili ubrani w dzieciństwie.
W Warszawie wszystko łatwiej uchodzi, chyba że spotka się dresiarzy a wtedy wszystko możliwe...
Wydaje mi się, że jak ludzie widzą dość mało przeźroczyste rajstopy do krótkich spodni, to ci młodsi się nieco dziwią, a starsi po prostu przypominają sobie, że tak chodzili ubrani w dzieciństwie.
W Warszawie wszystko łatwiej uchodzi, chyba że spotka się dresiarzy a wtedy wszystko możliwe...
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Dentystka-tradycjonalistka zauważyła (wypowiedziała swoje zdanie) na temat długości spodni ("trochę jak harcerskie"), nie mówiąc ni słowa o rajstopach. Czyżby potraktowała je jak podkolanówki (spodnie trochę mi objechały i kończyły się dokładnie na wysokosci zgięcia kolan)? - Ale chyba nie, bo siadając na fotel na tyle podciągnąłem nogawki, że całe kolana miałem odsłonięte.
Co do zauważania (patrzenie się, zdziwione miny) to stwierdzam, że na grube, ciemne rajstopy przy spodniach sięgających okolic kolan lub dalej w Wawie jest pełne przyzwolenie (byłem w nich w przedszkolu, w placówkach służby zdrowia, sklepach, jeździłem komunikacją miejską). Młodzież obojga płci też na to nie reaguje. Moze być inaczej z krótszymi spodniami, ale to trzeba dodikładniej przetestować (zeszłoroczna próba wykazuje, że to bardziej widać i bardziej bulwersuje).
Co do zauważania (patrzenie się, zdziwione miny) to stwierdzam, że na grube, ciemne rajstopy przy spodniach sięgających okolic kolan lub dalej w Wawie jest pełne przyzwolenie (byłem w nich w przedszkolu, w placówkach służby zdrowia, sklepach, jeździłem komunikacją miejską). Młodzież obojga płci też na to nie reaguje. Moze być inaczej z krótszymi spodniami, ale to trzeba dodikładniej przetestować (zeszłoroczna próba wykazuje, że to bardziej widać i bardziej bulwersuje).
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
A testowałeś wariant spodnie w okolicy kolan + cienkie, przezroczyste rajstopy ? Przy obecnych temperaturach takie połączenie było by chyba wygodniejszebyczunio pisze:stwierdzam, że na grube, ciemne rajstopy przy spodniach sięgających okolic kolan lub dalej w Wawie jest pełne przyzwolenie
Ja zamierzam testować tolerancję na taki wariant w wakacje, nad naszym polskim morzem.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
cienkie przezroczyste jeśli są beżowe to są na tyle niewidoczne, że nawet przy krótszych spodniach uchodzą, no, chyba, że mają być bardzo kolorowe.bodex pisze:A testowałeś wariant spodnie w okolicy kolan + cienkie, przezroczyste rajstopy ?
Dzisiaj zostałem przez pewną znajomą (akceptującą klimaty homo i trans) zapytany, czemu właśnie nie noszę tych najbardziej modnych w tym sezonie: fioletowych, czerwonych lub pomarańczowych rajstop. Odpowiedziałem zgodnie z prawdą, że kolorowe pozostawiam paniom, a jako męskie adaptuję bardziej stonowane kolory.
I jeszcze uwaga od mojej żony: stosując się do wskazań nowomody należy bardzo dbać o estetykę i spójność wyglądu.
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Zgadza się, beżowe są mało widoczne i pewnie większość osób ich nie zauważy nawet. Ale jednak część zauważy . Pisałeś że "na grube, ciemne rajstopy przy spodniach sięgających okolic kolan lub dalej w Wawie jest pełne przyzwolenie" więc zastanawiam się czy równe przyzwolenie jest na cienkie beżowe, ewentualnie czarne.byczunio pisze:cienkie przezroczyste jeśli są beżowe to są na tyle niewidoczne, że nawet przy krótszych spodniach uchodzą, no, chyba, że mają być bardzo kolorowe.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- phmenpl
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
To powinno być napisane w poście "u lekarza"byczunio pisze:Dentystka-tradycjonalistka zauważyła (wypowiedziała swoje zdanie) na temat długości spodni ("trochę jak harcerskie"), nie mówiąc ni słowa o rajstopach. Czyżby potraktowała je jak podkolanówki (spodnie trochę mi objechały i kończyły się dokładnie na wysokosci zgięcia kolan)? - Ale chyba nie, bo siadając na fotel na tyle podciągnąłem nogawki, że całe kolana miałem odsłonięte.
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
Ja też rozpocząłem sezon. W sobotę poszedłem rano z pieskiem w szortach i opalonych rajstopach na spacerek oraz do sklepów po bułeczki i inne zakupy. Po wyjściu okazało się,ze te rajstopy to są naprawdę mocno opalone i bardo widoczne zwłaszcza na słoneczku. Ale co tam. Przypomniałem sobie co mi wmawiała moja pani i poszedłem dalej. Ludzi było sporo jak zawsze o tej godzinie przy sklepikach. najpierw weszłem do warzywniaka. Wybrałem co trzeba spokojnie zapłaciłem i poszedłem do piekarni. tam nie było nikogo. Po wszystkim wróciłem do domu. Wszystko było normalnie. raczej nikt nie zwrócił uwagi na mnie.
następny raz był dzisiaj rano. Poszedłem z pieskiem na spacerek. Ubiór ten sam. Słoneczko ładnie przyświecałem. Nie pisałbym o tym gdyby nie jedna śmieszna sytuacja. Mianowicie jak juz wracaliśmy zza bliku wyszła jedna starsza pani. Pociągnąłem pieska do siebie, zatrzymałem się i przepuściłem panią jak należy. Pani spojrzała na dół na pieska a potem zaraz na moje nogi, na mnie i znowu na nogi i tak szła patrząc się za mną aż do przystanku. Dopiero jak dałem do zrozumienia,ze widzę,ze się patrzy to przestała. na jej szczęście, bo inaczej weszła by prosto na wiatę przystanku he he. To tyle na razie.
następny raz był dzisiaj rano. Poszedłem z pieskiem na spacerek. Ubiór ten sam. Słoneczko ładnie przyświecałem. Nie pisałbym o tym gdyby nie jedna śmieszna sytuacja. Mianowicie jak juz wracaliśmy zza bliku wyszła jedna starsza pani. Pociągnąłem pieska do siebie, zatrzymałem się i przepuściłem panią jak należy. Pani spojrzała na dół na pieska a potem zaraz na moje nogi, na mnie i znowu na nogi i tak szła patrząc się za mną aż do przystanku. Dopiero jak dałem do zrozumienia,ze widzę,ze się patrzy to przestała. na jej szczęście, bo inaczej weszła by prosto na wiatę przystanku he he. To tyle na razie.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt: